Γράφει ο Βασίλης Λιόγκαρης //
Ξεθαρρέψαν. Ξεσαλώσαν. Βγήκαν τα σκυλιά στους δρόμους κάτω από την έμμεση προστασία – ίσως και προτροπή – του αρχιτσέλιγκα της γνησιότητας της φυλής. Της καθαρής και ανόθευτης φυλής των Λευκών. Άρχισαν να γαβγίζουν, να ουρλιάζουν και να δείχνουν τα σουβλερά τους σάπια και βρώμικα δόντια. Τρομάρα να τους έρθει για το μεγάλο τους θράσος. Ιδιοποιήθηκαν την Γη των Ινδιάνων, αφού πρώτα τους λεηλάτησαν, τους καταλήστεψαν και τους εξόντωσαν, στηριζόμενοι – τάχα μου – στην ανωτερότητα της φυλής τους, όντας οι ίδιοι πρόσφυγες και μετανάστες σε ξένη Γη.
Από που κι ωσπού ανιστόρητα χαϊβάνια, η Αμερική είναι δική σας; Πορτογάλοι, Ισπανοί, Γενοβέζοι, Βρετανοί, Ολλανδοί αποικιοκράτες, των οποίων είστε οι απόγονοι, ακόμα στάζουν αίμα οι κορφές των βουνών και των φαραγγιών από την παρουσία σας.. Και οι  άνθρωποι της Αφρικής  –  οι νέγροι σας – που τους σύρατε κάνοντας βρωμερό πλιάτσικο από τα χωριά τους, στην χειρότερη σκλαβιά, δούλοι στις φάρμες και στις μεγάλες σας φυτείες. Καλά που υπάρχουν οι μαύροι αθλητές να σας βγάζουν ασπροπρόσωπους  στα στάδια και τα γήπεδα του κόσμου.
Η Ντρι –Τιμ της ομάδας του μπάσκετ είναι μαύρη, κατάμαυρη. Τα  “νεγρόπουλα” του Χάρλεμ διανθίζουν τις ευρωπαϊκές μπασκέτες. Στους Ολυμπιακούς και σε όλους τους Παγκόσμιους Αγώνες, υψώνεται η αστερόεσσα χάρη στην υπεροχή των μαύρων αθλητών σας. Και για τις αποστάσεις μεγάλων δρόμων που υστερείτε πολύ, αμερικανοποιήσατε Κενυάτες…!!! Ποια ανωτερότητα της λευκής φυλής;
Ναι κάπου υπάρχει αυτή η ανωτερότητα της λευκής φυλής. Στην ατομική βόμβα που κονιορτοποίησε γύρω στους 300.000 αθώους ανθρώπους στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Στους βομβαρδισμούς  και στην καταστροφή της ζωής, αθώων ανθρώπων και ολόκληρων κρατών. Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Λιβύη, Συρία, προστέθηκαν στον μακρύ σας κατάλογο. Όπου υπάρχουν γεωπολιτικά συμφέροντα ή απελευθερωτικά κινήματα, η λευκή φυλή δείχνει την ανωτερότητα της. Πρώτη στην σύσταση παγκόσμιας μαφίας, κομπίνας, αισχροκέρδειας και του εγκλήματος.
Λευκοί καρχαρίες, εμείς όλοι είμαστε άνθρωποι και όλοι πατάμε το ίδιο χώμα, που ονομάζουμε Γη. Παιδιά της ίδιας μάνας. Και τα περί ανωτερότητας φυλών είναι μπούρδες και κουραφέξαλα.