5 Νοε 2012

MEGA...S εισαι κυριε

Ο Γκαιμπελισμος σε ολο του το μεγαλειο


Γελάνε ακόμη και οι Νεοδημοκράτες με το ρεπορτάζ του MEGA για τη δόση !!!












Πολύ μα πολύ γέλιο έπεσε χθες βράδυ σε πολιτικοεπιχειρηματική συντροφιά που είχε μαζευτεί στο κέντρο της Αθήνας, στο σπίτι ενός εξ αυτών που ονομάζονται «γκρι κουστούμια» του δημοσίου βίου.
Αφορμή το ρεπορτάζ του MEGA ότι το ύψος των χρημάτων της δόσης που θα εγκρίνει η τρόικα θα είναι συνάρτηση του αριθμού των θετικών ψήφων που θα συγκεντρώσει το νομοσχέδιο με τα μέτρα. Έτριζαν οι τοίχοι και έπεφταν τα ταβάνια από τα γέλια και τα δηκτικά σχόλια της παρέας. «Εντάξει, είπαμε να συσπειρώσουμε τους βουλευτές τρομοκρατώντας τους, αλλά μην το ξεφτιλίζουμε κιόλας» είπε ένας, γαλάζιων αισθημάτων και ένας άλλος, πράσινων αυτός, συμπλήρωσε:…«αν είναι έτσι να κάνουμε έναν υπολογισμό να δούμε σε τι ποσόν αντιστοιχεί η κάθε αρνητική ψήφος και με το 10% να τις εξαγοράσουμε».
Ένας πιο πρακτικός, και εξοικειωμένος, λόγω επαγγέλματος, με λογαριασμούς, έκατσε και υπολόγισε στα γρήγορα ότι σε κάθε ψήφο, από τις 176 που αυτή τη στιγμή συγκροτούν την πλειοψηφία, αντιστοιχούν περίπου 180.000.000 ευρώ. «Όχι με 10%, αλλά με 0,5%, δηλαδή με 900.000 ευρώ στον καθένα δεν θα έχουμε καμμία διαρροή» απεφάνθη, επειδή όπως είπε «είναι πολλά τα λεφτά». Και επειδή περίπου 155 βουλευτές είναι σίγουρο ότι θα ψηφίσουν, υπολόγισαν ότι με περίπου 20.000.000 ευρώ θα μπορούσαν να εξαγοράσουν τις ψήφους τις ΔΗΜΑΡ και των διαφωνούντων του ΠΑΣΟΚ. «Αν είναι με 20 εκατ. να πάρει η χώρα 31 δισ. συν 7 επιπλέον όπως είπε το MEGA, δηλαδή 38 δισ., να τα βάλουμε εμείς ρε παιδιά. Να πάμε αύριο στο Σαμαρά να του το πούμε» είπε ο πιο τσιγκούνης, κατά κοινή πεποίθηση, της παρέας. Και όλοι έσκασαν στο γέλιο…





Το σύνδρομο του ξυπνητηριού


Το σύνδρομο του ξυπνητηριού

Αναρτήθηκε από τον/την redship






από 2310net


Από τότε που τα κινητά τηλέφωνα άρχισαν να αναβαθμίζουν τα μενού τους και να τα διανθίζουν με πολλές εφαρμογές, αντικατέστησαν παραδοσιακά αντικείμενα που μέχρι τότε ήταν απολύτως χρήσιμα στην καθημερινότητά μας. Σήμερα δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να έχει κανείς ρολόι αφού έχει το κινητό για να του λέει την ώρα. Δεν υπάρχει λόγος να έχεις walkman ούτε καν mp3 player, αφού το κινητό σου μπορεί να χωρέσει όλα τα τραγούδια που θέλεις να ακούσεις και μπορεί να πιάσει όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς με το πάτημα μερικών κουμπιών. Η μεγαλύτερη όμως αλλαγή έγινε στα ξυπνητήρια. Παραμερίστηκαν εκείνα τα μικρά ρολογάκια που είχαν μέσα ένα πιο μικρό ρολογάκι που ήταν το ξυπνητήρι όπως παραμερίστηκαν και εκείνα τα όμορφα ψηφιακά ξυπνητήρια που είχαμε στα κομοδίνα μας και μας ξυπνούσαν με ραδιόφωνο ή με εκείνο τον απαίσιο ήχο. Τα παραπάνω αναφερόμενα ξυπνητήρια είχαν ένα σοβαρό ελάττωμα: Η λειτουργία τους βασιζόταν στο πάτημα ενός κουμπιού. Αν το πατούσες και έκλεινες το ξυπνητήρι έχανες την ευκαιρία για ένα πεντάλεπτο χουζούρεμα καθώς ο φόβος να μην ξαναξυπνήσεις ήταν πάντα υπαρκτός.



Τα ξυπνητήρια των κινητών τηλεφώνων προσφέρουν στον χρήστη την δυνατότητα να κάνει άπειρες αναβολές στην αφύπνιση. Αυτό για κάποιους είναι καλό, καθώς τους προσδίδει την ψευδαίσθηση της ικανοποίησης για «πέντε λεπτάκια ακόμα». Για άλλους πάλι λειτουργεί αντίστροφα, αφού τους κρατάει για πολλή ώρα σε μια κουραστική κατάσταση μεταξύ ύπνου και ξύπνου.



Σήμερα βιώνουμε μια κατάσταση που δείχνει να έχει πολλά κοινά με την ιστορία του ξυπνητηριού. Αφού μάταια περιμέναμε την προηγούμενη τριετία «να ξυπνήσει ο κόσμος», μάλλον πρέπει να αναζητήσουμε την αιτία της αποτυχημένης αφύπνισης στα …ξυπνητήρια. Ο λαός δεν ξυπνά γιατί βάζει διαρκώς αναβολή στην αφύπνισή του. Είναι το σύνδρομο του ξυπνητηριού.



Παρατηρούμε αυτή την αναβλητικότητα στην «έκρηξη» του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού: «τον Σεπτέμβρη θα γίνει χαμός», «όταν περάσουν τα μέτρα θα βγει ο κόσμος στους δρόμους», «τον χειμώνα που θα βάλουμε πετρέλαιο θα τους πάρει ο διάολος», «κάτσε να γίνουν εκλογές και θα τα πούμε» και άλλα σχετικά. Πάντα υπάρχει μια μετάθεση στο μέλλον. Μια αναβολή για λίγο αργότερα. Μια αναβολή που μοιάζει με δικαιολογία της παθητικοποίησής μας και είναι ίδια με αυτή την αναβολή που βάζουμε στο πρωινό ξύπνημα.



Στην πραγματικότητα η μεγάλη μάζα του λαού θέλει να χουζουρέψει. Θέλει να διατηρηθεί σε μια κατάσταση ύπνου-ξύπνου, ελπίζοντας πως αυτή η κατάσταση θα διαρκέσει όσο χρειάζεται ώστε να περάσουν οι επώδυνες συνθήκες της ζωής του, όπως ελπίζει ότι το πεντάλεπτο της αναβολής είναι ικανό να τον χορτάσει ύπνο μέχρι να χρειαστεί να σηκωθεί για την δουλειά. Βάζουμε διαρκώς αναβολή στο ξυπνητήρι της πράξης μας γιατί θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν θα χρειαστεί να ξυπνήσουμε. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι εμείς μπορούμε να συνεχίσουμε να κοιμόμαστε και να ονειρευόμαστε και όλα θα πάνε καλά.



Ας δούμε τι συμβαίνει με την απεργία. Κάντε ένα πείραμα: Επιχειρήστε να μιλήσετε σε τρεις συναδέλφους σας και πείτε τους να κατέβουν στην απεργία. Και οι τρεις θα συμφωνήσουν μαζί σας ότι τα μέτρα είναι άδικα και ότι δεν πρέπει να περάσουν. Ενδεχομένως να συμφωνήσουν ότι πρέπει κάτι να γίνει για να μην περάσουν τα μέτρα. Πιθανόν δε, να συμφωνήσουν ότι και οι ίδιοι κάτι πρέπει να κάνουν για να μην περάσουν τα μέτρα. Αν τους ρωτήσεις όμως αν θα κατέβουν οι ίδιοι στην απεργία θα σου φέρουν δεκατρείς δικαιολογίες γιατί δεν θα κατέβουν. Από τύψεις θα σου πούνε ότι θα ήθελαν πολύ να απεργήσουν, αλλά βλέπουν πως είναι μάταιο αφού έχουν γίνει ήδη πολλές απεργίες και δεν άλλαξε τίποτα. Οπότε με ελαφρώς χαμηλομένο το βλέμμα και με μια γεμάτη υποκρισία υπόσχεση θα αναβάλουν το ραντεβού με την απεργία και τον αγώνα για κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον, όταν «θα ξυπνήσει ο λαός», όταν «θα κατέβει ο κόσμος στους δρόμους». Με αυτόν τον τρόπο θα έχουν βάλει αναβολή στο δικό τους ταξικό ξυπνητήρι, θα έχουν παραμείνει στην κατάσταση που (τους) θέλουν: μισοκοιμισμένοι και αδύναμοι να σηκωθούν.



Θα μπορούσαμε, αν θέλουμε να σκεφτούμε αισιόδοξα, να σκεφτούμε ότι αυτή η αναβολή στην καθημερινή αφύπνιση προκύπτει από την υποχρέωσή μας να πάμε στη δουλειά. Άρα, ας σκεφτούμε ότι η ταξική αφύπνιση είναι εξίσου απαραίτητη και ακόμα περισσότερο υποχρεωτική…







Καλό απεργιακό διήμερο…
About these ads
Sha

Το φάντασμα της Χρυσής Αυγής στοιχειώνει τα σχολεία


Το φάντασμα της Χρυσής Αυγής στοιχειώνει τα σχολεία 


Όταν το σχολείο γέμισε συνθήματα «Έξω οι ξένοι» και «Αίμα τιμή», δεν τρόμαξα. Εκείνοι τα έγραφαν νύχτα και το επόμενο βράδυ τα σβήναμε εμείς. Ούτε όταν είδα τη σβάστικα στα θρανία τρόμαξα. Ούτε καν όταν άρχισαν να χαιρετούν με τον ναζιστικό χαιρετισμό τους καθηγητές τρόμαξα. Αλλά τώρα που ο φίλος μου αναγκάστηκε να αλλάξει σχολείο γιατί τον έδειραν κι έγραψαν συνθήματα έξω από το σπίτι του, ε, ναι, τώρα έχω τρομάξει».

Ο Αλέξανδρος είναι 16 χρόνων, μαθητής σε ένα από τα λύκεια του Νέου Ηρακλείου. Συναντηθήκαμε λίγες ημέρες αφότου η Χρυσή Αυγή εγκαινίασε το υπερπολυτελές γραφείο της στη γειτονιά του. Ήταν το πρώτο παιδί που μιλούσε ανοιχτά για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στα σχολεία της χώρας. Άραγε ο εμφύλιος που φαντασιώνεται ο Ηλίας Παναγιώταρος έχει ήδη ξεκινήσει από τις σχολικές αίθουσες;

«Οι φρουρεί δεν πίπτουν»

Οι έφηβοι και οι νεαροί ενήλικες ήταν ανέκαθεν ομάδα-στόχος της Χρυσής Αυγής. «Είστε ο ανθός», έγραφε πάντα ο Μιχαλολιάκος, αλλά πια αναβάθμισε τους νεαρούς οπαδούς του. «Είστε η φρουρά και οι φρουρές δεν πίπτουν», είχε πει στη γιορτή νεολαίας, στις 2O Οκτωβρίου στο Γουδί. Είχε προηγηθεί ένα μπαράζ ερωτήσεων του κόμματος για ζητήματα εκπαίδευσης στη Βουλή: από την κατάργηση της διευκόλυνσης πρόσβασης των μουσουλμανόπαιδων στα πανεπιστήμια και τις προσλήψεις καθηγητών Θρησκευτικών μέχρι και το αίτημα για απογραφή παιδιών μεταναστών που είναι στους παιδικούς σταθμούς.

Όμως η Χρυσή Αυγή δεν περιορίζει τη δράση της εντός του Κοινοβουλίου. Προχωρά σε «δράσεις» εντός των σχολικών κοινοτήτων: ο δάσκαλος Μιλιαζίμ Τζεμ ξυλοκοπείται στην Ξάνθη γιατί κολλούσε αντιφασιστικές αφίσες. Με το που ακούγεται το πρώτο σχολικό κουδούνι, διευθυντής δημοτικού σχολείου στην Πάτρα αναρωτιέται φωναχτά μιλώντας στους μαθητές και τους γονείς κατά τη διάρκεια του αγιασμού αν θα ήταν καλή ιδέα να καλέσει τη Χρυσή Αυγή για να βοηθήσει στην ανάπλαση του σχολείου. Η καθηγήτρια στο ΕΠΑΑ της Χίου Σοφία Λαμπίκη βρίσκεται στο πρωτοσέλιδο του «Στόχου» και στοχοποιείται γιατί τόλμησε να μιλήσει στα παιδιά για τον ναζισμό.

Ταυτόχρονα, στο Ρέθυμνο, τάγματα εφόδου προπηλακίζουν αριστερούς μαθητές και φοιτητές στους δρόμους της πόλης. Η πανεπιστημιούπολη Γάλλου γεμίζει φασιστικά συνθήματα, ενώ εξαπολύονται δύο εμπρηστικές επιθέσεις στο αυτοδιαχειριζόμενο φοιτητικό στέκι.

ΙΙροαύλια- Αρένες

Λίγες μέρες μετά, όπως έγραφε ο τοπικός Τύπος, «ο προαύλιος χώρος του Πολυκλαδικού είχε μετατραπεί κυριολεκτικά σε αρένα, αφού τα μέλη της ξυλοκοπούσαν άγρια τους »αντιπάλους τους» (φοιτητές και μαθητές), κρατώντας στα χέρια καδρόνια και σίδερα. Δεκάδες μαθητές και μαθήτριες είχαν βάλει τα κλάματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή ενός μαθητή του Λυκείου σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο προ ημερών αποτέλεσε την «αφορμή για εκδίκηση» από την άλλη πλευρά και στο πλαίσιο αυτό σημειώθηκε η χθεσινή συμπλοκή». Τα «Ρεθεμνιώτικα Νέα» κάνουν μια σοβαρή αποκάλυψη: «Έχουν δημιουργηθεί ομάδες της Χρυσής Αυγής σε συγκεκριμένα σχολεία, κάτι που έγινε μεθοδευμένα με μετεγγραφές μαθητών που έγιναν τη φετινή χρονιά».

Σε αυτό ακριβώς το κλίμα, Έλληνας μαθητής της A” Λυκείου μπήκε σε μία τάξη στο Ηράκλειο Κρήτης και κάλεσε σε «μονομαχία» τον Αλβανό συμμαθητή του ο οποίος υπερασπίστηκε τα παιδιά που έγραψαν τα αντιφασιστικά συνθήματα. Οι πιτσιρικάδες που πλακώνονται αγρίως δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Για έκρηξη της ρατσιστικής βίας με ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη σχολική κοινότητα του νησιού κάνει λόγο το έγκυρο σε θέματα εκπαίδευσης alfavita.gr: «To φαινόμενο τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με αποτέλεσμα σχολεία να έχουν μετατραπεί σε πεδίο σύγκρουσης και αλλοδαποί μαθητές να μπαίνουν στο στόχαστρο άλλων συμμαθητών τους».

Μαθητές γράφουν κείμενα για τον «φασίστα συμμαθητή τους» και στις γειτονιές της Αθήνας, από τον Χολαργό μέχρι την Καλλιθέα κι από το Αιγάλεω μέχρι την Ηλιούπολη, το ζήτημα αρχίζει να μπαίνει ανοιχτά: υπάρχουν φασίστες στα σχολεία μας. Κι ενώ οι ΕΛΜΕ Μαγνησίας και Κεφαλλονιάς-Ιθάκης καλούν τους καθηγητές να προστατεύσουν τα παιδιά, ένας άλλος καθηγητής στην καρδιά της Αθήνας, τα Εξάρχεια, απειλεί τους μαθητές του πως θα φέρει τη Χρυσή Αυγή για να τα πλακώσει στο ξύλο.

«Αν υπάρχουν πέντε εκπαιδευτικοί που φτάνουν στο σημείο να καταγγείλουν σε εμάς ένα περιστατικό, υπάρχουν άλλοι 95 που δεν μιλάνε. Επομένως η εικόνα που έχουμε δεν είναι ακόμα πλήρης», μας εξηγεί ο Παύλος Χαραμής από το Κέντρο Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ. Η ερευνητική ομάδα που μελετά το φαινόμενο ξεκίνησε πολύ πρόσφατα να συγκεντρώνει στοιχεία. «Τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, οι ευρωπαϊκές εκθέσεις έδειχναν κατά κανόνα ότι δεν υπάρχει ρατσισμός στην Ελλάδα.

Φαινόμενο με δυναμική

Σταδιακά, όμως, ήδη από το 1991 η τάση άρχισε να αλλάζει. Τώρα πια έχουμε ανησυχητικές ενδείξεις για αύξηση της βίας μεταξύ των παιδιών με αφετηρία τη διαφορετική ιδεολογική στάση. To φαινόμενο ακόμα δεν έχει πάρει τις διαστάσεις που έχει σε άλλες χώρες, αλλά έχει δυναμική. Η βία είναι λεκτική και σωματική, ασκείται και ατομικά και συλλογικά.

Η δράση των ακροδεξιών ομάδων συνδυάζει τα στοιχεία της οργανωμένης εισβολής και οικειοποίησης του δημόσιου χώρου (π.χ. του σχολείου), της άσκησης βίας, του εκφοβισμού και της τρομοκράτησης όσων έχουν αντίθετη άποψη και αντιδρούν, του χαρακτηρισμού του άλλου ως «αντεθνικού στοιχείου» και της αξιοποίησης των οπτικοακουστικών μέσων, των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο Διαδίκτυο για την προβολή της δράσης τους. Η Πολιτεία δεν πρέπει να αδρανεί ή να εθελοτυφλεί σε τέτοια περιστατικά».

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ

«Έχουν συμπεριφορά χουλιγκάνου»

Ο Πέτρος, φιλόλογος σε ακριτικό ΕΠΑΛ., επιβεβαιώνει εμπειρικά τα επιστημονικά στοιχεία: «Πριν από τρία χρόνια δεν είχα κανέναν χρυσαυγίτη μαθητή. (Φέτος δεν υπάρχει τμήμα στο λύκειο, που να μην έχει δυο-τρεις. Toυς ρωτάς «Γιατί παιδιά;» Και σου απαντάνε: »Χρυσή Αυγή, ρεεεε!» ενώ παλιότερα θα έλεγαν «ΠΑΟΚ, ρεεε!».

Έχουν τη λογική και τη συμπεριφορά χουλιγκάνου. Και, φυσικό, σου μετατρέπουν το μάθημα σε αρένα: διακόπτουν, φωνάζουν, λένε συνθήματα, βρίζουν. Πρόκειται κυρίως για αγόρια, αλλά όχι μόνο. Δεν υπάρχει μάθημα που να μην στο κάνουν μπάχαλο. Toυς μιλάς για την αρχαία Αθήνα; Στο γυρνάνε στο μεταναστευτικό. Toυς μιλάς για την 28η; Πλέκουν το εγκώμιο του Μεταξά. Δεν είναι όλοι οργανωμένοι μόνο ένας-δύo, αλλά ξεχωρίζουν: διαβάζουν νυχθημερόν το προπαγανδιστικό υλικό που τους δίνουν οι πυρήνες τους. Έχουν μάθει απ” έξω τσιτάτα και τα χρησιμοποιούν σε κάθε περίπτωση! Φτύσαμε αίμα για να οργανώσουμε τη γιορτή Tns 28ης, τώρα με το Πολυτεχνείο θα γίνει κόλαση».

Ο Eυθύμης Καρουζάκης είναι φιλόλογος στο Ρέθυμνο με τα ισχυρά δημοκρατικά αντανακλαστικά: οργανώνει ίσως το μεγαλύτερο σε τάξη μεγέθους αντιφασιστικό φεστιβάλ της χώρας κι έχει καλά ριζωμένους θεσμούς αλληλεγγύης. Πώς γίνεται σε μια τέτοια πόλη να έχει φουντώσει ο νεοναζισμός «To φαινόμενο υπάρχει εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία, από τότε που δημιουργήθηκε ο Όμιλος Εθνικιστών. Τώρα έχουμε φτάσει στο σημείο στις πρόσφατες μαθητικές καταλήψεις τα περισσότερα σχολεία της πόλης να υιοθετούν την ατζέντα που έθεσαν οι χρυσαυγίτες.Στο Ρέθυμνο έχουμε ξεπεράσει το σημείο όπου ζωγραφίζουν σβάστικες και λένε ιστορίες για τον Μελιγαλά. Εδώ υπάρχει βία και το πιο ανησυχητικό είναι πως στη Χρυσή Αυγή δεν καταλήγουν μόνο παραβατικά παιδιά ή οι κακοί μαθητές. Μπορεί να ενταχθούν και έξυπνα, καλλιεργημένα, ανήσυχα παιδιά, ελλείψει αντίπαλου δέους».

Στο Ρέθυμνο ντύνονται σαν μαυροπουκαμισάδες στο Μενίδι μπορεί και να μοιάζουν με φρικάκια. Ποια είναι η γραμμή που ενώνει αυτούς τους εφήβoυς από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη και τους οδηγεί στη Χρυσή Αυγή; «Στο Μενίδι όπου διδάσκω υπάρχουν οργανωμένες ομάδες που χτυπάνε συμμαθητές τους», μας λέει ο μαθηματικός Χρήστος Ζαβιτσάνος. «Όμως δεν φταίνε τα παιδάκια για τους αγκυλωτούς σταυρούς είναι οι μαθητές του σχολείου του Μνημονίου: παιδιά χωρίς παρόν και μέλλον, παιδιά που φοιτούν σε ένα υποβαθμισμένο σχολείο».

Δικαιώθηκε στο δικαστήριο

Ο 30χρονος Μιλιαζίμ Τζεμ είναι δάσκαλος ειδικής αγωγής για παιδιά με αναπηρία. Μέχρι πρόσφατα δίδασκε σε σχολεία της Ξάνθης, τώρα βρίσκεται στις Πρέσπες. Είναι ένα από τα ελάχιστα θύματα της Χρυσής Aυγής που δικαιώθηκαν στο δικαστήριο, αφού οι θύτες καταδικάστηκαν. «Δεν με χτύπησαν επειδή είμαι δάσκαλος, αλλά επειδή κολλούσα αντιφασιστικές αφίσες. To χτύπημα σε εμένα δεν ήταν το πρώτο: Επιτέθηκαν μέσα στον δρόμο σε μουσουλμάνα και τους τραβούσαν τις μαντίλες 2-3 φορές μέσα στο ραμαζάνι, επιτέθηκαν σε τέμενος την ώρα που σι άνθρωποι προσεύχονταν στο Μπαϊράμι, γράφουν συνθήματα στα τζαμιά. Κανένας δεν έχει προσφύγει στον εισαγγελέα, οι άνθρωποι τους φοβούνται. Εδώ πάνω έχουμε μεικτά σχολεία. Ακούς και μουσουλμάνους μαθητές να δηλώνουν χρυσαυγίτες».

Πώς καταλαβαίνει ότι ο διπλανός σου φλερτάρει με τον φασισμό; Ο λόγos στον 16χρονο Αλέξανδρο: «Πρώτα θα κάνει ένα ποστάρισμα στο φουμπού κάποιου διάσημου υπέρ της Χρυσής Αυγής. Χτες ο συμμαθητής μου πόσταρε στο φουμπού του φωτογραφία του με τον Παναγιώταρο. Είναι σταρ και είναι κουλ να φωτογραφίζεσαι μαζί του. Μετά θα γίνει φίλος του Κασιδιάρη ή θα ακολουθεί στο τουίτερ την Παπαχρήστου. Μετά από λίγο καιρό θα δεις ζωγραφισμένη στο θρανίο τη σβάστικα ή στην τσάντα του την Αγιά Σοφιά με το σύνθημα «θα ξαναγυρίσουμε, να την κοινωνήσουμε».

E, μετά από αυτό, λα «Πάει κι ο Κώστας, έγινε χρυααυγίτης»».

Tης Nτίνας Δασκαλοπούλου 

πηγη: Εφημερίδα των Συντακτών μεσω http://1againstracism.gr
 Αναρτήθηκε από M.V.M  

ΓΚΑΖΙ- Συμμορίτες επιτέθηκαν σε αντιφασίστες με μαχαίρι- Συνελλήφθη ο ένας


ΓΚΑΖΙ- Συμμορίτες επιτέθηκαν σε αντιφασίστες με μαχαίρι- Συνελλήφθη ο ένας 




Σε ανελέητο ανθρωποκυνηγητό κατέληξε η χθεσινή αντιφασιστική συγκέντρωση των κατοίκων Μεταξουργείου -Κεραμεικού, όταν ομάδα ατόμων που σύμφωνα με μαρτυρίες δήλωσαν ότι είναι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε πολίτες που μοίραζαν φυλλάδια της συγκέντρωσης και τους καταδίωξαν με την απειλή μαχαιριού στις παρακείμενες οδούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο εξ αυτών και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Όλα άρχισαν όταν μέλη της συγκέντρωσης άρχισαν να μοιράζουν αντιφασιστικά φυλλάδια στις καφετέριες γύρω από την πλατεία Γκαζιού. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, μπαίνοντας σε ένα μαγαζί στην πλατεία Κουλούρη για να μοιράσουν τα φυλλάδια, μία ομάδα νεαρών σηκώθηκε από το τραπέζι και άρχισε να φωνάζει και να τους σπρώχνει λέγοντας ότι είναι «υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής» και άρχισαν να τους απειλούν, ενώ φρόντισαν να καλέσουν «ενισχύσεις»

Όταν λοιπόν τα μέλη της συγκέντρωσης επιχείρησαν να φύγουν, έξω από το μαγαζί τους περίμενε μία ομάδα με περίπου 15 άτομα που άρχισε να τους γρονθοκοπεί, να τους κλωτσάει και να τους απειλεί και ένας από αυτούς έβγαλε μαχαίρι και άρχισαν να τους κυνηγούν στα στενά της περιοχής.

Δύο από τα μέλη της συγκέντρωσης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ένας στον Ευαγγελισμό με εξάρθρωση ώμου από τα χτυπήματα και ένας στα εξωτερικά ιατρεία του ΙΚΑ γιατί έφερε τραύμα στο πρόσωπο από μεταλλικό αντικείμενο.

Ένα άτομο από την ομάδα που σύμφωνα με τις μαρτυρίες δήλωναν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, συνελήφθη, ενώ αναζητείται το άτομο που έβγαλε το μαχαίρι, το οποίο αναμένεται να συλληφθεί σύντομα, αφού είχε ακάλυπτο το πρόσωπό του, επιτρέποντας στα μέλη της συγκέντρωσης να κάνουν ακριβή καταγγελία και να περιγράψουν τα χαρακτηριστικά του διευκολύνοντας το έργο της αστυνομίας.

http://xronika05.blogspot.gr
 Αναρτήθηκε από M.V.M  

Η Χρυσή Αυγή κατά των φόρων στους εφοπλιστές


Η Χρυσή Αυγή κατά των φόρων στους 


εφοπλιστές 





Κόντρα για την φορολόγηση των εφοπλιστών έγινε στην Βουλή στην διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή για τον προϋπολογισμό με την «Χρυσή Αυγή» να παίρνει ξεκάθαρη θέση κατά της φορολογίας των υπό ελληνική σημαία πλοίων προτείνοντας να δοθούν και άλλα κίνητρα στους εφοπλιστές για την πρόσληψη ελληνικών πληρωμάτων.

Όπως μετέδωσε το in.gr ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής καταφέρθηκε κατά της φορολογίας τών υπό ελληνική σημαία πλοίων με βάση το τονάζ τους ενώ νωρίτερα ο εισηγητής της Χ.Α. Ηλίας Παναγιώταρος, είχε προτείνει μάλιστα και κίνητρα στους εφοπλιστές για την πρόσληψη ελληνικών πληρωμάτων…

«Η πρότασή σας για επιδότηση των εφοπλιστών θα έπρεπε να σοκάρει τους ιδιοκτήτες των περιπτέρων», απάντησε στους βουλευτές της Χ.Α. ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και συμπλήρωσε: «Ο ακτιβισμός σας φτάνει έως εκεί που σας επιτρέπουν τα αφεντικά σας».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2013 θα πρέπει να εισπραχτούν 80 εκατομμύρια ευρώ από την αύξηση της φορολόγησης των εφοπλιστών, πάντα με βάση το τονάζ των πλοίων.

Την ίδια ώρα, όμως, περικόπτονται από τους ανάπηρους 82 εκατομμύρια ευρώ….

Με δύο λόγια, οι ανάπηροι καλούνται να προσφέρουν περισσότερα απ’ ότι οι…. Αναξιοπαθούντες εφοπλιστές!

 Αναρτήθηκε από Γιώργος Σαρρής

Αμόρφωτοι, αγενείς και πουλημένοι


Αμόρφωτοι, αγενείς και πουλημένοι 



 Αν ήσαν απλώς ηλίθιοι, ίσως και να γελάγαμε μαζί τους κι αν ήσαν απλώς ανίκανοι, ίσως να διασκεδάζαμε με τις μαλακίες που κάνουν. Δυστυχώς, όμως, ούτε ηλίθιοι ούτε ανίκανοι είναι. Κάνουν πολύ καλά αυτό που τους ανατέθηκε να κάνουν.

 Πρώτα-πρώτα, είναι αμόρφωτοι. Μα, θα μου πείτε, έχουν σπουδάσει στα καλύτερα πανεπιστήμια. Ε, και λοιπόν; Από πότε ο κάθε σπουδαγμένος είναι a priori και μορφωμένος; Λίγους μαλάκες έχετε συναντήσει στην ζωή σας που έχουν κορνιζαρισμένα πτυχία; Ή μήπως δεν υπάρχουν μορφωμένοι άνθρωποι που δεν έχουν περάσει ούτε απ' έξω από πανεπιστήμιο;

 Δεύτερον, είναι αγενείς. Εμ τρώνε, εμ ρεύονται στα μούτρα μας. Εμ μας έχουν ξεσκίσει, εμ μας βαράνε κι από πάνω έτσι και κάνουμε πως διαμαρτυρόμαστε. Εμ μας καταδικάζουν, εμ έχουν την απαίτηση να τους ευγνωμονούμε. Εμ έχουν σμπαραλιάσει κάθε έννοια δημοκρατίας, εμ κόπτονται υπέρ της δημοκρατίας.

 Τρίτον, είναι πουλημένοι. Ως ανερμάτιστοι, μη διαθέτοντες δική τους ιδεολογία, εκπορνεύονται (με την πιο αισχρή έννοια του όρου) και δεν διστάζουν να ξεπουληθούν προκειμένου να δικαιολογήσουν την υπαρκτή ανυπαρξία τους. Καμώνονται τους "καπετάν γαμάω", ενώ δεν είναι παρά οι φελλοί που προφυλάσσουν την τάξη τους από το ξεθύμασμα της μπόχας της. Παριστάνουν τους φωτισμένους, ενώ δεν είναι παρά ετερόφωτα σώματα που ζηλώνουν δόξαν ηλίου.

 Πριν λίγο καιρό, ένας απ' αυτούς τους αμόρφωτους, αγενείς και πουλημένους, μας είπε ότι "η Ελλάδα στα εργασιακά λειτουργούσε ως σοβιέτ και όχι ως ελεύθερη οικονομία". Χτες, ένας άλλος (σίγουρα σπουδαγμένος στο ίδιο πανεπιστήμιο με τον προηγούμενο) μας είπε πως "πρέπει να παραδεχθούμε ότι στο θέμα των επαγγελμάτων πρέπει να ομολογήσουμε ότι είμαστε χειρότερα από την Κούβα". Και δεν θα παραξενευτούμε αν αύριο βρει κάποιος άλλος από την ίδια συμμωρία (συν+μωρία) και μας πει κάτι παρόμοιο.

 Προφανώς, οι εν λόγω αμόρφωτοι δεν γνωρίζουν ότι εφέτος συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από τότε που η "δημοκρατική" δύση, υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ, επέβαλε εμπάργκο στην Κούβα. Δεν έχουν ιδέα για τα 50 ολόκληρα χρόνια ασφυξίας, η οποία έγινε θανατηφόρα μετά την κατάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Αν το ήξεραν, θα απέφευγαν τέτοιες ηλίθιες συγκρίσεις και δεν θα δάγκωναν τα νύχια τους αν κάποιος τούς ρωτούσε να μας πουν πόσο τοις εκατό ήταν η ανεργία στα σοβιέτ και πόσο τοις εκατό είναι σήμερα στην Κούβα.

 Επίσης προφανώς, οι εν λόγω αμόρφωτοι και αγενείς δεν καταλαβαίνουν ότι δεν επιτρέπεται να μιλάνε για σοβιέτ σε μια κοινωνία που πεθαίνει από την ανεργία. Είναι τουλάχιστον άκομψο να απευθύνεσαι σε καταρρακωμένους ανέργους και σε φτωχούς εργαζόμενους των 400 ευρώ, μιλώντας τους για σοβιέτ και για Κούβα, όπου δεν υπάρχουν έννοιες όπως ανεργία, εκμετάλλευση εργαζομένου κλπ.

 Και πάλι προφανώς, οι εν λόγω αμόρφωτοι, αγενείς και πουλημένοι δεν συνειδητοποιούν ότι γελοιοποιούνται όταν δεσμεύονται πως "αυτά τα μέτρα είναι τα τελευταία". Πρώτον, δεν τους πιστεύει κανένας. Δεύτερον, είναι σχεδόν αδύνατο να πάρουν άλλα τέτοια μέτρα: όταν έχεις ήδη εκτελέσει κάποιον, τί άλλο μπορείς να του κάνεις; Και, τρίτον, δεν μπορούν να αναλάβουν τέτοια δέσμευση απέναντι στον λαό, εφ' όσον αυτοί δεσμεύονται μόνον απέναντι στην τάξη που εκπροσωπούν: αν το κεφάλαιο απαιτήσει την λήψη και άλλων μέτρων, θα τα πάρουν.

 Ας τελειώνουμε. Ενημερώνω τον κύριο Στουρνάρα, τον κύριο Βρούτση, τον κύριο αρχισυμμωρίτη τους και όλους του κυρίους του σιναφιού τους ότι δεν θα μας πείραζε καθόλου να ήμασταν εργαζόμενοι σε σοβιετικό ή κουβανικό καθεστώς: θα είχαμε όλοι δουλειά, θα σπουδάζαμε δίχως να χρειαζόμαστε φροντιστήρια, δεν θα βάζαμε ποτέ το χέρι στην τσέπη όταν θα αρρωσταίναμε, δεν θα νοιαζόμασταν για το μέλλον των παιδιών μας, δεν θα βλέπαμε ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαΐ, δεν θα είχαμε άστεγους...

 Βέβαια, δεν θα είχαμε ούτε Μερσεντές, ούτε άιπαντ, ούτε εξοχικό με πισίνα. Και, κυρίως, δεν θα είχαμε εσάς. Δεν πειράζει. Αν είναι να σας ξεφορτωθώ, θυσιάζω και την Μερσεντές μου και το άιπαντ μου και το εξοχικό μου με την πισίνα του. Ας γλιτώσω από σας κι ας πάει και το παλιάμπελο.

cogito ergo

ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΜΠΑ;;;;;


ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΜΠΑ;;;;; 





Ντάλα μεσημέρι ακούω σπαρακτικό κλάμα παιδιού στο δρόμο και το γείτονα δίπλα να ωρύεται, «πες μου ποιος στο έκανε, να τον σκοτώσω!»
Πετάγομαι στο μπαλκόνι να δω τι συμβαίνει, μην και χρειάζεται να βοηθήσω σε κάτι για το παιδί. 
-Πάλι; Σου είπα καλέ μπαμπά, άρχισε να ηρεμεί ο μικρός.
-Μου είπες ότι εκείνο το παιδί σού έβαλε τρικλοποδιά κι έπεσες. Δεν χτύπησες όμως. Εντάξει; 
-Ναι, αλλά τον κυνήγησα να του βάλω κι εγώ τρικλοποδιά, κι ερχόταν το πατέρας του και με είδε. Μ’ άρπαξε και με πέταξε πάνω στα κάγκελα και χτύπησα.
-Ποιος είπες πως είναι ο πατέρας του; 
-Αυτός ο άγριος σού είπα καλέ μπαμπά, με το ακριβό αμάξι.
-Καλά, καλά, πάει τέλειωσε τώρα.
-Τι τέλειωσε ρε μπαμπά!; Κάθε μέρα στο σχολείο το ίδιο γίνεται στο σχόλασμα, κι ο πατέρας του όλο τού λέει, «μπράβο μάγκα μου!». Κι εγώ όλο τρώω ξύλο. Πότε απ’ το γιο και πότε απ’ τον πατέρα του.
-Χαίρετε κύριε Βασίλη, περνά μια κοπελιά και διακόπτει την κουβέντα τους. 
-Γεια σου Ελευθερία. Πάλι ανακοινώσεις μοιράζεις; Δε βαρέθηκες; Και το Ριζοσπάστη στο χέρι… Μη χάσεις…
-Κυρ-Βασίλη, πάρε να διαβάσεις κι εσύ κάνα Ριζοσπάστη, για θα πιαστείς στον ύπνο όπως πας. Στις 6 και 7 Νοέμβρη έχει 48ωρη απεργία. Το ξέρεις έτσι; Κοίτα να απεργήσεις λοιπόν και να έρθεις την Τρίτη στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια, στη συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ. Όμοια και την Τετάρτη στις 5 μ.μ., πάλι στην Ομόνοια. 
-Τι απεργίες, συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια και κουραφέξαλα, ρε κοπέλα μου. Δε γίνεται τίποτα. Μας τα πήραν όλα. Δε βλέπεις…; 
-Μωρέ και τη ζωή θα μας πάρουν αν δεν αντισταθούμε. Δεν το καταλαβαίνεις; 
-Ωχ… Τι θες τώρα; Να πάμε να τα βάλουμε με τους δυνατούς; Δε γίνονται αυτά τα πράματα…
-Δηλαδή μπαμπά, ούτε τον πατέρα αυτουνού θα πιάσεις να διαμαρτυρηθείς που με χτύπησε; Τότε γιατί με γέννησες αφού φοβάσαι να με προστατέψεις; Γιατί μπαμπά; 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ  
 Αναρτήθηκε από ΑΝΕΡΓΟΙ και ΑΦΡΑΓΚΟΙ

Τι λετε κ.Δενδια;;;;;


Καταγγέλλει αστυνομική βία



Ένας νεαρός καταγγέλλει πως έπεσε θύμα απαγωγής και ληστείας από αστυνομικούς στα Χανιά!
Ο 29χρονος Joel Stirling από τη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας  «The New Zealand Herald», ισχυρίζεται ότι όλα ξεκίνησαν ενώ έκανε διακοπές με δύο φίλους του στο ελληνικό νησί. 
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα ο 29χρονος καταγγέλλει ότι ήρθε αντιμέτωπος με δύο αστυνομικούς, οι οποίοι τον έδεσαν με χειροπέδες, τον έσπρωξαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο και του έβαλαν ένα τσουβάλι στο κεφάλι.
Στη συνέχει, αναφέρει, τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα όπου τον χτύπησαν και του πήραν το πορτοφόλι, στο οποίο είχε μέσα 200 δολάρια.
Όπως ισχυρίζεται, βρέθηκε μόνος σε ένα μικροσκοπικό κελί και κατάφερε με το κινητό του τηλέφωνο να επικοινωνήσει με τους γονείς του, οι οποίοι και ενημέρωσαν τις τοπικές αρχές και με τη σειρά της ενημερώθηκε και η Interpol.
To δημοσίευμα καταλήγει με τον 29χρονο να προτρέπει τους συμπατριώτες του να είναι πολύ προσεκτικοί αν επισκεφθούν την Ελλάδα, ενώ ο ίδιος δηλώνει ότι «δεν θα πατήσει το πόδι του στη Κρήτη ποτέ ξανά».
 Πηγή: cretalive.gr

τα τέρατα κι οι δράκοι


Βραχνοκόρακες του φόβου 





 Δεν έχουν βαρεθεί καθόλου λοιπόν.
 Για άλλη μια φορά βγήκαν τα τέρατα κι οι δράκοι από τα συρτάρια για να τρομοκρατήσουν τους ήδη φοβισμένους. Δεν τους φτάνει να είναι ο λαός διστακτικός και άτολμος.
 Τον θέλουν ολοκληρωτικά καθηλωμένο, παγωμένο και αδρανή, άβουλο, υποταγμένο.
 Μόνο έτσι θα μπορούν να συνεχίσουν την εξόντωση, να θάψουν ακόμη πιο βαθιά κάθε ελπίδα για έξοδο από τον κυκλώνα που σαρώνει τη ζωή του.
 "Τέρμα σε μισθούς και συντάξεις αν δεν περάσουν τα μέτρα"(!) λένε οι επιστήμονες του φόβου στα κανάλια.
 Καταστροφές, συμφορές, χάος, συγκρούσεις των "ακραίων" λέει ο δημοκράτης Α.Σαμαράς που ξέρει πως μόνο με εκβιασμό μπορεί να συγκρατήσει την οργή και την απελπισία.
 "Δεν παίζουμε με τη χώρα" λεει το ΠΑΣΟΚ, "Θα ψηφίσουμε ΝΑΙ..."
 "Αυτά τα μέτρα είναι τα τελευταία..." λένε όλοι οι τρομοέμποροι μαζί για να χρυσώσουν το χάπι.

 Όσο για την σοβαρή ΔΗΜΑΡ, δυστυχώς μάλλον όλοι ξέρουν τι θα κάνει.

 Όχι δεν είναι Μάιος του 2010, ούτε Ιούνιος του '11, δεν είναι αναδημοσίευση άρθρου του Νοεμβρίου του '11 'η του Φεβρουαρίου του '12.
 Απλά τα "όπλα" και τα πυρομαχικά στέρεψαν κι έμεινε μόνο  η βαρετή επανάληψη του ίδιου ψεύτικου εκβιασμού, της ίδιας χιλιοπαιγμένης ταινίας τρόμου.
 Και μαζί οι ίδιες φάλτσες βραχνές κορώνες περί "σωτηρίας" του τόπου...Αυτής της σωτηρίας που πήρε το χρέος από το 112,5% και θα το στείλει το 2013 στο 189%!! Από τα 280δις  μετά το PSI -και την "ευεργετική περικοπή 100δις" για την οποία ήταν περήφανος ο κ.Βενιζέλος- στα 346δις(!) μέσα σε λίγους μήνες.

 Να ξέρουν όμως ότι όλο αυτό με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στην απομυθοποίηση των δράκων τους, στο ξεσκέπασμά των άθλιων εκφοβισμών τους, και τελικά στο πέταγμα του φόβου στα σκουπίδια από το λαό.
 Κι όταν γίνει αυτό, τότε βέβαια δεν τους σώζει τίποτα.

 Απεργία μεθαύριο και τηνΤετάρτη. Η χώρα κατεβάζει ρολά. Δεκάδες κλάδοι, εκατοντάδες σωματεία, εκατομύρια εργαζόμενοι ξαναμπαίνουν στον αγώνα.
 Δύο δρόμοι υπάρχουν. Ο ένας είναι του συμβιβασμού, της υποταγής και του φόβου, που πάει καρφί στο βούρκο του χθές που αρρωσταίνει όλο και πιο πολύ κάθε μέρα.
 Ο άλλος είναι αυτός του σκληρού ασυμβίβαστου αγώνα που πάει στον ανοιχτό ουρανό, στο καινούργιο, το αδοκίμαστο.
 Την εξουσία του λαού.
 Αυτό που με απόλυτη ειλικρίνεια και σοβαρότητα λένε οι κομμουνιστές  τόσο καιρό,
 Αυτό τό τόσο "μακρινό" μα τόσο δίπλα μας αν...

"...Τι νόημα έχουν όλα αν δεν πιστέψεις

Αλλάζουν δρόμους τ'ακρογιάλια μες τη θύελλα
όρια, γραμμές, και θεωρίες όλα σκόνη
μέσα απ' τα δάχτυλα του ανέμου η ζωή
περνάει και χάνεται
Γυμνά κορμιά αχναγγίζονται σαν πέπλα
στα ματια του ωριμάζουν τα σταφύλια
Υγρό φθινόπωρο κι έρωτες πορφυροί
κάτι ετοιμάζουν
μες τη φωνή του ένας σπασμός
πόθος παράφορος σα ρεύμα....

..."Θ' αλλάξουν όλα γρήγορα, θ' αλλάξουν όλα!"
Μαύρο πηγάδι και βαθύ η νύχτα κατεβαίνει
ψηλαφητά κι αβέβαια κι ας το κρύβει
Θα γκρεμιστεί όπου νάναι στ' άγριο βάραθρό της
Σήκω, Ετοιμάσου!"

 Αναρτήθηκε από Γιώργος Σαρρής

Το "παιδί" για όλα τα θελήματα !


Το "παιδί" για όλα τα θελήματα ! 



Και να !

Την ώρα που οι Ταξικές Δυνάμεις Οργώνουν τους χώρους δουλειάς για να ξεσηκώσουν τον κόσμο, ώστε να πάρουν μαζικό πανελλαδικό χαραχτήρα οι διήμερες Απεργιακές Εκδηλώσεις της Τρίτης και Τετάρτης, τσουπ και ... πετιέται ο γνωστός μας Mr. Alexis ως καλό μαθητούδι να δώσει χείρα βοηθείας στο σύστημα !

Σε ομιλία του στην ΚΟ του κόμματός του, ζήτησε ... εκλογές !!!

Και φυσικά, όλα τα μέσα ενημέρωσης, ως έτοιμα από καιρό, άρχισαν να το ... διαλαλούν !

Προφανώς κι από αύριο Δευτέρα, αντί όλες οι πρωινές εκπομπές, σίγουρα και τα δελτία ειδήσεων, να ασχολούνται με την Απεργία, θα έχουν θέμα αν πρέπει ή δεν πρέπει να γίνουν ... εκλογές !
Λες και δεν είχαμε και μάλιστα διπλές πριν πέντε μήνες !

Το σκηνικό λοιπόν στήνεται:

- Από τη μία η Νέα Δημοκρατία (και τα συναιτεράκια της στην κυβέρνηση) θα λένε "όχι να μην γίνουν εκλογές γιατί θα είναι κακό για τη χώρα" - όπου χώρα, φυσικά, εννούν το μεγάλο κεφάλαιο.
Και είναι φυσικό να μην θέλει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ εκλογές, γιατί έχει αναλάβει το ... καθήκον να ολοκληρώσει την πολιτική της υπέρ των μονοπωλίων.

- Κι απ΄την άλλη θα έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει εκλογές για να σώσει (κι αυτός) τη χώρα, κρύβοντας την αγωνία του μην τυχόν και ο λαός επιτέλους τους πάρει πρέφα ότι ως κόμμα του ευρωμονόδρομου έχει την ίδια ακριβώς πολιτική υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβει επιμελώς ότι κι αυτός έχει ως σκοπό να διαχειριστεί την καπιταλιστική κρίση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Είναι καιρός πια ο λαός μας, η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να ξεσηκωθούν, να επιλέξουν την ρήξη και την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί τα μονοπώλια, να αλλάξουν τα πράγματα υπέρ τους.
Ο Αγώνας δεν πρέπει να πάει χαμένος !

   Αναρτήθηκε από faros

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Ανέδειξε τη διαπάλη για τους δύο δρόμους ανάπτυξης
Η συζήτηση που έγινε την Τετάρτη στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ, με τον τίτλο «Κατάργηση των Μνημονίων, του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015 και των Εφαρμοστικών τους νόμων - καταγγελία των Δανειακών Συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των Μνημονίων», ήταν αποκαλυπτική και χρήσιμη στο λαό να βγάλει συμπεράσματα.
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τάχθηκαν κατά της πρότασης νόμου, η οποία θα συζητηθεί μεν στην Ολομέλεια, αλλά δεν μπαίνει σε ψηφοφορία, εξαιτίας της απαράδεκτης ερμηνείας του Συντάγματος που κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση για τις Προτάσεις Νόμου που καταθέτει η αντιπολίτευση. Οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» δήλωσαν ότι στηρίζουν την Πρόταση Νόμου, αναλώθηκαν όμως σε νομικίστικες αναλύσεις για το χρέος και τη διαγραφή μέρους από αυτό, για στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης με άλλο μείγμα διαχείρισης.
Ο εκπρόσωπος της «Χρυσής Αυγής» παραλήρησε σε βάρος του ΚΚΕ με χυδαίο αντικομμουνισμό, ενώ αράδιασε και μια λίστα από μέτρα που κατά την άποψη της «Χρυσής Αυγής» θα βοηθήσουν το ντόπιο κεφάλαιο να επανέλθει ταχύτερα σε ρυθμούς ανάπτυξης.
Ιδιαίτερη μνεία χρειάζεται η στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, κύρια για την επιχειρηματολογία, με την οποία επένδυσε τη δήλωσή του ότι στηρίζει την Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ. Κωδικοποιώντας τα όσα είπαν οι βουλευτές του στη συζήτηση, προκύπτουν τα εξής:
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι συμφωνεί με την Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ επί της αρχής, αλλά διαφωνεί με τη στρατηγική του ΚΚΕ, επειδή, όπως λέει, ο ίδιος δεν τα παραπέμπει όλα στο σοσιαλισμό, αλλά προτείνει «μεταβατικές παρεμβάσεις, παρεμβατικά αιτήματα (που) ενδυναμώνουν την εργατική τάξη και τον κόσμο της εργασίας, του δίνουν εμπιστοσύνη ότι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν, επεκτείνουν την ατζέντα και αλλάζουν συνειδήσεις» (Στ. Σαμοΐλης).
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ είναι παρέμβαση για συζήτηση μεταξύ των αυτοαποκαλούμενων «αντιμνημονιακών» δυνάμεων και από αυτήν την άποψη επαναφέρει ζήτημα «ενότητας» και «κυβέρνησης της αριστεράς». Είπαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του: «Η λογική της Γ' Διεθνούς επιστρέφει και το ΚΚΕ θα μπορέσει να βάζει σε μια αντιμνημονιακή συζήτηση τις δικές του προτάσεις» (Ε. Τσακαλώτος). «(Αυτά που) αναγράφει η πρόταση νόμου είναι στην ουσία η καρδιά της δικής μας πολιτικής (...) αν υπήρχε συνεργασία αριστερών δυνάμεων, που είναι επιβεβλημένη και επίκαιρη, ιδιαίτερα της ριζοσπαστικής αριστεράς με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτά τα μνημόνια θα ήταν παρελθόν γιατί θα είχαμε μια κυβέρνησης της συνεργαζόμενης, συμπαραταγμένης, συμπορεύουσας αριστεράς» (Π. Λαφαζάνης).
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι συμφωνεί με την Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ, αλλά διαφωνεί με τη μονομερή διαγραφή του συνόλου του χρέους και προτείνει διαγραφή «του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, το μορατόριουμ της πληρωμής τόκων και η αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης (...) σταδιακή κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων (που θα εξαρτάται από τη) σταθεροποίηση και δρομολόγηση μιας πορείας σχεδιασμένης παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας (Ν. Βαλαβάνη).
Απαντώντας σε ένα προς ένα τα παραπάνω επιχειρήματα, οι βουλευτές του ΚΚΕ ανέδειξαν τη στρατηγική διαχείρισης που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, συστατικό της οποίας είναι η ενσωμάτωση του κινήματος με αυταπάτες ότι ένα άλλο μείγμα, από μια άλλη κυβέρνηση εντός της ΕΕ, μπορεί να είναι ωφέλιμη για τα πραγματικά του συμφέροντα. Χαρακτηριστικά ως προς αυτό είναι ορισμένα αποσπάσματα από την παρέμβαση που έκανε στη συζήτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. Είπε, μεταξύ άλλων:
1. Για το αν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση μέσα στην ΕΕ των μονοπωλίων: «Εκείνοι που υποστήριξαν με θέρμη τότε ότι η ένταξη της Ελλάδος στην ΕΕ είναι ένα θετικό βήμα, σήμερα και πάλι - και εννοώ για τον ΣΥΡΙΖΑ - ξαναλένε το ίδιο και αυτό πρέπει να το μετρήσει ο ελληνικός λαός. Ακόμη και προεκλογικά είπαν ότι φυσάει άλλος αέρας στην Ευρώπη. Τι έχετε να πείτε τώρα; Εσείς δεν είπατε ότι με την εκλογή του Ολάντ αλλάζουν τα πράγματα στην Ευρώπη, ναι ή όχι; Τι έχετε να του πείτε σήμερα, όταν η ΕΕ, όχι απλώς δεν αλλάζει προς θετική κατεύθυνση, αλλά -και είναι λογικό- σε συνθήκες κρίσης και για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα του κεφαλαίου, γίνεται ακόμη πιο σκληρή.
Δεύτερον, ας αποκωδικοποιήσουμε την αντιμνημονιακή κυβέρνηση κατά του μνημονίου. Ποιος έφτιαξε το μνημόνιο; Η ελληνική κυβέρνηση, η ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αρα, λοιπόν, όταν λες "όχι" στο μνημόνιο και είσαι ενάντια στο μνημόνιο, πρέπει να είσαι ενάντια σε αυτούς που το έφτιαξαν στο σύνολό τους και όχι όπως βολεύει».
2. Για το αν η Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ επιδιώκει να ανοίξει διάλογο με τα λεγόμενα «αντιμνημονιακά» κόμματα: «Αύριο καταγγέλλεται το μνημόνιο - κάνω μια υπόθεση εργασίας - και οι δανειακές συμβάσεις. Αυτόματα έρχεσαι σε σύγκρουση με την ΕΕ και σου λέει, "δεν το αποδέχομαι". Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Εμείς έχουμε πρόταση ολοκληρωμένη. Εμείς λέμε ότι δεν μπορεί να σταθεί φιλολαϊκή πολιτική χωρίς δύο προϋποθέσεις. Η πρώτη προϋπόθεση είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ. Δεν μπορεί να είσαι μέσα, να δέχεσαι το ευρωπαϊκό "δίκαιο", τις αποφάσεις της ΕΕ, οι οποίες είναι όλες αντιλαϊκές και μνημονιακές και να λες ότι "θα ακολουθήσω φιλολαϊκή πολιτική".
Η δεύτερη σημαντική προϋπόθεση είναι ποιος θα έχει την οικονομία στα χέρια του; Και εδώ σφυρίζουν αδιάφορα ορισμένοι για το ποιος θα έχει την οικονομία στα χέρια του. Ποιος θα την έχει, ο λαός ή οι καπιταλιστές, τα μονοπώλια ή οι εργάτες, οι επιχειρηματίες ή οι εργαζόμενοι; Αυτό είναι στην ημερήσια διάταξη σήμερα (...) Το τρίτο, είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους, που είναι δεδομένο. Υπάρχουν ριζικές διαφωνίες και στα τρία θέματα».
3. Για το αν το ΚΚΕ έχει προτάσεις για το σήμερα ή τα παραπέμπει όλα στο σοσιαλισμό: «Σχετικά με το πότε θα έρθει αυτή η λαϊκή εξουσία, λένε ότι όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος. Ετσι κινείται η Ιστορία. Λέω ότι επαναλαμβάνονται σε χειρότερη κατάσταση και ειπώθηκε, αυτά που ζήσαμε στη δεκαετία του '80 με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα έφερνε πιο γρήγορα το σοσιαλισμό και κατέληξε να υπηρετεί και να βάζει πλάτη να στηριχθεί ο καπιταλισμός.
Υπάρχουν δύο δρόμοι, ο ένας είναι αυτός που ακολουθείται σήμερα, δηλαδή ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και ο άλλος είναι ο σοσιαλιστικός δρόμος, που προτείνει το ΚΚΕ. Σήμερα, υπάρχει μια τεράστια εμπειρία, δεν υπάρχει αριστερή ή δεξιά διαχείρισης του καπιταλισμού. Υπάρχει η πείρα, τα Κομμουνιστικά Κόμματα έκαναν κυβέρνηση με τον Μπρόντι, στη Γαλλία το Κομμουνιστικό Κόμμα μπήκε στην κυβέρνηση Ζοσπέν, στην Κύπρο σήμερα το ΑΚΕΛ θέλει να φέρει το σοσιαλισμό, βρέθηκε να έχει την κυβερνητική εξουσία, ποιο είναι το αποτέλεσμα; Το αποτέλεσμα είναι η ίδια κατάσταση.
Εάν δε λυθεί το θέμα της εξουσίας και όχι της κυβέρνησης, εκεί που θα καταντήσεις είναι η ονομαζόμενη "κυβερνώσα αριστερά". Η ΔΗΜΑΡ είναι το παράδειγμα. Αρα, όσοι προσπαθούν να παγιδεύσουν τον ελληνικό λαό στο δίλημμα της αριστερής κυβέρνησης, που θα αναλάβει να κάνει ανθρώπινο τον καπιταλισμό, προσφέρουν τη χειρότερη υπηρεσία.
Οσοι λένε ότι "μέχρι να έρθει λαϊκή εξουσία, τι κάνουμε;", θέλουμε να πούμε ότι εμείς παλεύουμε καθημερινά, αλλά δεν θέλουμε να το διαφημίσουμε. Αλλοι τρύπωσαν στα υπόγεια, όταν η ιστορία γύρισε ανάποδα και απαρνήθηκαν τα πάντα, το 1990, όπου ενστερνίστηκαν τον καπιταλισμό και όλη τη βαρβαρότητα. Εμείς πληγωμένοι, ματωμένοι, τσακισμένοι σηκωθήκαμε όρθιοι και είπαμε όχι στη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού. Εσείς λέγατε ότι μπαίνουμε σε έναν νέο κόσμο, τον κόσμο της ειρήνης, της φιλίας. Επομένως, μη μας εγκαλείτε για τέτοια πράγματα. Τα θυμόμαστε όλα αυτά πολύ καλά.
Εμείς, έχουμε εμπιστοσύνη στο λαό και στο ερώτημα "πότε;" λέμε όταν το αποφασίσει ο λαός. Οι συνθήκες είναι υπερώριμες. Η δική μας πρόταση είναι να γίνει τώρα, ακόμα και αύριο. Γι' αυτό δεν μπορούμε σαν ΚΚΕ να παραδώσουμε για άλλη μια φορά το λαό στις χίμαιρες ενός ανθρώπινου καπιταλισμού. Οφείλουμε να του δείξουμε ποιος είναι ο δρόμος και είμαστε αισιόδοξοι ότι αργά ή γρήγορα θα τον ακολουθήσει».
4. Για το χαρακτήρα της πρότασης νόμου του ΚΚΕ: «Η πρόταση νόμου περιέχει την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, και αυτά αποτελούν ταυτόχρονα στόχους πάλης για το εργατικό λαϊκό κίνημα, για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, για τα λαϊκά στρώματα. Και έχει και ολοκληρωμένη πρόταση διεξόδου που λέει: ανατροπή του συστήματος, λαϊκή εξουσία, λαϊκή οικονομία.
Δηλαδή, τέρμα στην καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής. Ο λαός παίρνει την οικονομική εξουσία στα χέρια του. Παίρνει τα μέσα παραγωγής. Οργανώνει, σχεδιάζει αναπτύσσει τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες - και είναι τεράστιες - που έχει η χώρα μας, σε όφελος αυτού και όχι των καπιταλιστών. Ετσι είναι η δική μας πρόταση και δεν την κρύβουμε. Και έχει και άμεσα στόχους πάλης για το κίνημα, (σ.σ. για μισθούς, συντάξεις που να ικανοποιούν τις ανάγκες, για σταθερό χρόνο δουλειάς για όλους, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, για προστασία των ανέργων κ.λπ.), αλλά και μακροπρόθεσμα. Εμείς δεν μπορούμε να λέμε στον ελληνικό λαό ψέματα. Οτι μπορεί να καταργήσει τα μνημόνια, ότι μπορεί να καταργήσει τη δανειακή σύμβαση χωρίς να συγκρουστεί με την ΕΕ και να βγει από αυτήν.
Το θέμα είναι από πού ξεκινάς και πού θέλεις να πας. Η δική μας η πρόταση είναι καθαρή. Χρειάζεται ριζική ανατροπή αυτής της πολιτικής. Οταν είσαι κατά του μνημονίου, κατά της τρόικας αντικειμενικά, για να είσαι συνεπής, πρέπει να είσαι κατά της ΕΕ, κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Οσο για τα "ενδιάμεσα στάδια", τι θα κάνουμε, θα κοροϊδέψουμε τους Ευρωπαίους; Γι' αυτό ο λαός να βάλει στόχο και το λαϊκό κίνημα την ανατροπή του ίδιου του συστήματος, την αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και να πάρει την εξουσία στα χέρια του γιατί του ανήκει».

TOP READ