30 Απρ 2014

Το success story …Live (ζωντανά)

 Το success story …Live (ζωντανά)

Η συγκυβέρνηση βγήκε στις αγορές και οι άνεργοι και οι φτωχοποιημένοι Έλληνες, από τις ευρωενωσιακές πολιτικές, στις λαϊκές για μια σακούλα δωρεάν λαχανικά. 
Η συγκυβέρνηση, που μοιράζει τα ψίχουλα από το ματωμένο πρωτογενές πλεόνασμα και όλοι αυτοί που τάζουν τα νέα «χρυσά κουτάλια» μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, οι «Ελιές» με το δάκο και τα «Ποτάμια» με τα θολά νερά, θα πρέπει να πάρουν την απάντησή τους και στις τρεις κάλπες των εκλογών του Μάη.

Ισχυρό ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση» για να ανοίξει ο δρόμος όπου οι άνθρωποι του μόχθου θα απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν «ορθοστατούντες και ορθοβαδίζοντες».


Η Blackwater, η Βραζιλία και ο ΣΥΡΙΖΑ…

 Η Blackwater, η Βραζιλία και ο ΣΥΡΙΖΑ…

H είδηση....


και η υπενθύμιση...




«Το μήνυμα της Βραζιλίας στον ελληνικό λαό, το μήνυμα μιας χώρας που απελευθερώθηκε από το ΔΝΤ και στάθηκε στα πόδια της και σήμερα είναι μια από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη είναι ένα: Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να γίνει με μνημόνια λιτότητας παρά μονάχα με πολιτικές κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης και αναδιανομής». (Αλέξης Τσίπρας)

Άρα, στη χώρα πρότυπο του ΣΥΡΙΖΑ, η "κοινωνική συνοχή" δημιουργείται με ντού στις φαβέλες και στις φτωχογειτονιές, με δολοφονίες, με αύρες, με τεθωρακισμένα, με την Blackwater των Αμερικάνων μισθοφόρων...

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Συζήτηση με τον Ελισαίο Βαγενά για τις εξελίξεις στην Ουκρανία (VIDEO)

 Συζήτηση με τον Ελισαίο Βαγενά για τις εξελίξεις στην Ουκρανία (VIDEO)



Παρακολουθήστε τη συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία με τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

Στην Κέρκυρα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μ. Μιχαήλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Κέρκυρα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μ. Μιχαήλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Κέρκυρα βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μιχάλης Μιχαήλ στο πλαίσιο προεκλογικών περιοδειών του.Σε συνέντευξη που παραχώρησε σημείωσε μεταξύ άλλων ότι” οι υποψήφιοι του ΚΚΕ και οι συνεργαζόμενοι με αυτό όπως ο ίδιος, δίνουν τη μάχη των ευρωεκλογών απέναντι σε προβλήματα που απορρέουν από πολιτικές της Ε.Ε”.
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής υπογράμμισε σε γενικές γραμμές ότι “τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών είναι τα συσσίτια για μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού και οι εκατομμύρια άνεργοι  στη χώρα και την Ευρώπη που συνωστίζονται στα γραφεία ευρέσεως εργασίας”.
«Στην ουσία καταρρίφθηκε ο μύθος της Ευρωπαικής Ενωσης μέσα από αυτά που βιώνουμε τώρα»», υποστήριξε ο κ. Μιχαήλ.
Σε αναφορά του για θέματα ναυτιλίας  σημείωσε ότι  θα μπορούσε να γίνει στην πραγματικότητα πηγή εισοδήματος αν στην ουσία τα ελληνικά ναυπηγεία ήταν ενεργά και δε ναυπηγούσαμε πλοία στο εξωτερικό με συνέπεια την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας στη χώρα.

Ανακύκλωση ανέργων

 ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
Ανακύκλωση ανέργων
«Να συμβάλουμε στην καταπολέμηση της ανεργίας που έχει φτάσει σε τραγικά επίπεδα. Θα το πετύχουμε με συγκεκριμένες δράσεις, πλήρως κοστολογημένες και με εξασφαλισμένους πόρους». Αυτή θα είναι, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Αττικής και εκ νέου υποψήφιο για το χρίσμα, Γ. Σγουρό, η πρώτη προτεραιότητά του αν εκλεγεί ξανά. Και αυτό το λέει ο περιφερειάρχης που επί των ημερών του πέρασαν οι δίμηνες και πεντάμηνες συμβάσεις, η εφαρμογή των προγραμμάτων «ενεργητικής απασχόλησης», δηλαδή ανακύκλωσης των ανέργων, ιδιωτικοποιήθηκε σειρά υπηρεσιών, καταργήθηκε η κυριακάτικη αργία σε Ανατολική και μέρος της Δυτικής Αττικής. Μια πολιτική που εφάρμοσε και η κυβέρνηση και την προώθησε μέχρι κεραίας ο Γ. Σγουρός, έχοντας τη στήριξη και της παράταξης της ΝΔ στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και άλλων «καλοθελητών».
***
Περί αλληλεγγύης...
Σε συνέντευξή του ο Γ. Κουμουτσάκος, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής της ΝΔ, λέει: «Χρειάζονται προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης και μέριμνας για τους άνεργους. Για τους άστεγους αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων, διαμόρφωση τιμολογιακής πολιτικής για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς υπέρ των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, στέγαση οργανώσεων εθελοντικής προσφοράς σε ένα Πολυχώρο Αλληλεγγύης, αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους άπορους».
Ο υποψήφιος της ΝΔ εμφανίζεται να έχει έρθει από το πουθενά. Πρόγραμμα για στέγη στους αστέγους εξάγγειλε και η κυβέρνηση και ο Δήμαρχος Αθήνας (τέτοια προγράμματα στεγάζουν αστέγους για 20 μέρες). Το κόμμα του Γ. Κουμουτσάκου όχι μόνο δεν έχει πάρει μέτρα στην κατεύθυνση που περιγράφει αλλά επανειλημμένα έχει αρνηθεί να απαλλάξει εργαζόμενους από το εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έχει αρνηθεί να πάρει μέτρα προστασίας των ανέργων. Σε τελική ανάλυση, λες και δεν είναι ο ίδιος θιασώτης του καπιταλιστικού συστήματος και της πολιτικής της ΕΕ που καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και την ανέχεια.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Διευρύνονται οι αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις στην Ανατολή

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Διευρύνονται οι αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις στην Ανατολή



Χιλιάδες κόσμου συγκεντρωμένος έξω από τα κυβερνητικά κτίρια στο Ντόνετσκ
ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ.--
Διευρύνονται οι αντιδράσεις των ρωσόφωνων στην Ανατολική Ουκρανία ενάντια στην κυβέρνηση εθνικιστικών και φασιστικών δυνάμεων του Κιέβου, με καταλήψεις και νέων κτιρίων σε πολλές πόλεις. Χτες το πρωί, το αρχηγείο της αστυνομίας του Λουγκάνσκ καταλήφθηκε μετά από επίθεση 1.000 περίπου διαδηλωτών, κάποιοι από τους οποίους κρατούσαν ρόπαλα και ορισμένα όπλα. Επίσης, καταλήψεις έγιναν και στο κτίριο της περιφερειακής κυβέρνησης της Λουγκάνσκ, το γραφείο της εισαγγελίας και τον τοπικό σταθμό της τηλεόρασης.
Ο αυτοανακυρηχθείς πρόεδρος της αντιδραστικής νέας εξουσίας, Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, πάντως αναγκάστηκε να προχωρήσει στην αποπομπή των διοικητών της αστυνομίας των πόλεων Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ για «αδράνεια» και «προδοσία» των δυνάμεων ασφαλείας στα ανατολικά, που είναι φανερό ότι δεν μπορούν να ελεγχθούν από την κυβέρνηση του Κιέβου και στην πλειοψηφία τους έχουν ενωθεί με τους ρωσόφωνους, που διεκδικούν διευρυμένη αυτονομία στις περιοχές τους, ομοσπονδιοποίηση της χώρας. Πάντως η κυβέρνηση του Κιέβου, βλέποντας τα «ζόρια», εμφανίζεται να είναι έτοιμη να δεχτεί μαζί με τις προεδρικές εκλογές που ετοιμάζει για τις 25 Μάη και τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, όπως ζητάνε οι ρωσόφωνοι, που ωστόσο δηλώνουν ότι θα διοργανώσουν νωρίτερα, δηλαδή στις 11 Μάη.
Κρατούνται οι «παρατηρητές» του ΟΑΣΕ
Ο Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ, λεγόμενος δήμαρχος της πόλης Σλαβιάνσκ, που ελέγχεται από τους ρωσόφωνους, δήλωσε χτες ότι θα συζητήσει με τη Δύση την απελευθέρωση των κρατούμενων στρατιωτικών, που εμφανίστηκαν ως «παρατηρητές του ΟΑΣΕ, μόνον εάν η ΕΕ άρει τις κυρώσεις εναντίον Ουκρανών ρωσόφωνων που ηγούνται των διαδηλώσεων». Σήμερα κρατούνται 6 Ευρωπαίοι και 5 Ουκρανοί στρατιωτικοί σε κτίριο της πόλης.
Επίσης, ο δήμαρχος του Χάρκοβο, Γκενάντι Κερνές, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ισραήλ, σε «σταθερή» κατάσταση, ύστερα από το σοβαρό τραυματισμό του τη Δευτέρα από αγνώστους. Ο Κέρνες είναι εβραϊκής καταγωγής και πολιτικός που ήταν με το Κόμμα Περιφερειών του ανατραπέντα προέδρου Β.Γιανουκόβιτς, στη συνέχεια με τη νέα εξουσία και μετά με τους διαδηλωτές που διεκδικούν ομοσπονδιοποίηση.
Κυρώσεις ανακοίνωσε η ΕΕ
Εν τω μεταξύ, η ΕΕ ανακοίνωσε και επίσημα τον κατάλογο των 15 Ρώσων αξιωματούχων που υπόκεινται σε κυρώσεις, που αναφέρονται σε «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων και περιορισμούς σε ταξίδια. Σε αυτό περιλαμβάνεται ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, Βαλέρι Γκερασίμοφ, και ο αρχηγός των στρατιωτικών Υπηρεσιών Πληροφοριών, Ιγκορ Σεργκούν. Πάντως φαίνεται ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις.
Επίσης, περιλαμβάνονται δύο αντιπρόεδροι της Δούμα, ο Σεργκέι Νεβέροφ και η Λουντμίλα Σβετσόβα, ο Ντμίτρι Κόζακ, «υπεύθυνος της εποπτείας της ενσωμάτωσης της Κριμαίας στη Ρωσία», ο Ολεγκ Σαβέλιεφ, «υπουργός Κριμαϊκών Υποθέσεων», και ο Σεργκέι Μενιάιλο, «προσωρινός κυβερνήτης της Σεβαστούπολης». Σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, ο κατάλογος, που πλέον περιλαμβάνει 48 ονόματα, μπορεί να συνεχίσει να επεκτείνεται τις προσεχείς εβδομάδες, εάν η κρίση κλιμακωθεί.
Πάντως, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αυτές οι κυρώσεις δεν οδηγούν πουθενά και δεν επηρεάζουν την οικονομία, ωστόσο ο κολοσσός της Ενέργειας, «Γκαζπρόμ», εξέφρασε ανησυχία ότι μπορεί να επηρεαστεί η κερδοφορία αν συνεχιστούν οι κυρώσεις, ωστόσο, αν δε βρεθεί λύση με το χρέος της Ουκρανίας για το φυσικό αέριο και η ΕΕ μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με το ...κλείσιμο της στρόφιγγας. Για κυρώσεις που επηρεάζουν το διαστημικό πρόγραμμα, υπογραμμίστηκε ότι θα θιγούν και οι ΗΠΑ, αφού στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό συμμετέχουν και Αμερικανοί αστροναύτες.
Στο «χορό» των κυρώσεων μπήκε χτες και η Ιαπωνία, που θα επιβάλει την απαγόρευση της έκδοσης θεώρησης εισόδου (βίζα) για 23 Ρώσους πολίτες. Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς, απαντώντας, είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό το αδέξιο βήμα ελήφθη σαφώς υπό εξωτερική πίεση και αντιβαίνει στις δηλώσεις του Τόκιο για τη σημασία που έχει η ανάπτυξη (...) των σχέσεων με τη Ρωσία. Θέλουμε να υπογραμμίσουμε: Είναι αντιπαραγωγικό να μας μιλούν με τη γλώσσα των κυρώσεων».
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, που αναφέρει δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Κίεφ Ποστ», η κυβέρνηση του Κιέβου εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη διακοπή της τροφοδοσίας με νερό την Κριμαία, που ενσωματώθηκε στη Ρωσία.
Δυσφορία για τις αγκαλιές Σρέντερ - Πούτιν
Αποστάσεις από το σοσιαλδημοκράτη πρώην καγκελάριο, Γκέρχαρντ Σρέντερ, πήρε η γερμανική κυβέρνηση αλλά και κύκλοι της ΕΕ, ύστερα από τη δημοσίευση στο γερμανικό Τύπο φωτογραφιών που τον δείχνουν σε θερμό εναγκαλισμό με το Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, στην Αγία Πετρούπολη το απόγευμα της Δευτέρας.
«Δεν εκπροσωπεί τη γερμανική κυβέρνηση», δήλωσε ανώτατος Γερμανός αξιωματούχος. Βέβαια, ο Σέντερ, καγκελάριος από το 1998 έως το 2005, είναι στέλεχος της «Γκαζπρόμ» και ταυτόχρονα εκφράζει ένα σημαντικό τμήμα του γερμανικού κεφαλαίου που δε θέλει ρήξη με τη Ρωσία.
Επικοινωνία Υπουργών Αμυνας Ρωσίας - ΗΠΑ
Νέα επικοινωνία είχαν οι υπουργοί άμυνας των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Ο Ρώσος υπουργός Αμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, υπογράμμισε ότι υπήρξε μια άνευ προηγουμένου αύξηση της στρατιωτικής δραστηριότητας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας καθ' όλη την κρίση στην Ουκρανία και προέτρεψε τον υπουργό Αμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τσακ Χάγκελ, να βοηθήσει ώστε «να πέσουν οι τόνοι». Η Ρωσία δήλωσε ότι είναι ανοικτή σε επαφές με όλες τις πλευρές, ώστε να επιδιωχθεί η μείωση της έντασης. Ο Ρώσος υπουργός Αμυνας ανέφερε, επίσης, ότι οι ρωσικές δυνάμεις που διεξήγαγαν έκτακτες στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα ουκρανικά σύνορα την περασμένη εβδομάδα - μια κίνηση που επικρίθηκε από τις δυτικές χώρες - έχουν επιστρέψει στις μόνιμες θέσεις τους, χωρίς όμως να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

TOP READ