Ανήμερα της 17ης Νοέμβρη, επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, επέλεξε να βγει απ’ το χρονοντούλαπο της ιστορίας ο σκηνοθέτης Νίκος Μαστοράκης.

Αβαντάροντας την κυβέρνηση για την απαγόρευση συγκεντρώσεων, ο τηλεοπτικός ανακριτής της Χούντας, αφού τα… έβαλε με την Ένωση Εισαγγελέων για την καταδίκη της απόφασης, έγραψε:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣΤΥΧΩΝ!

Με μονιμη βλαβη στον εγκεφαλο, με πληρη απωλεια ηθικης, καθοδηγημενοι απο προστυχες ιδεοληψιες μισους, εκδικησης και καταλυσης του πολιτευματος ομως με τη “μπουρκα” της αριστερας, διαστροφικοι τεως κολλητοι, ξανασμιγουν τωρα για να διεκδικησουν την… πορεια. Και οι δυο προδοτες, καταχραστες της λαϊκης ψηφου, ο ενας ανοητος και ο αλλος βλαξ, μιλησαν μετα απο χρονια εχθρας, μπροστα στον κοινο εχθρο: την κοινωνια που θελουν να διαχασουν και την κυβερνηση που εκπροσωπει την πλειοψηφια που ΔΕΝ τους ψηφισε. Κολαουζος και ο μπαρμπα Κουτσουμπας, του αρχαϊκου ΚΚΕ.

Λυματα του πολιτικου βιου, θα ερθει αραγε η στιγμη που θα ασχοληθει μαζι σας σοβαρα και επιπονα, καθε ειδος ανεξαρτητης δικαιοσυνης που εχει επιβιωσει μετα τη Ρασπουτιν εποχη;

Αθλιότητα, αντικομμουνισμός και μίσος για το Πολυτεχνείο από τον κ. Μαστοράκη.

Καθόλου παράξενο για έναν τύπο που τον Οκτώβρη του 1967 «έγλειφε» τους φασίστες Απριλιανούς, γράφοντας στο περιοδικό «Μοντέρνοι ρυθμοί και Τραγούδια»:

mastorakis xounta 67

«Μικρή και φτωχή είναι μέχρι στιγμής η τηλεόρασις στην Ελλάδα. Αλλά τώρα πλέον που έχει αναλάβη την διακυβέρνησι της χώρας η Εθνική Κυβέρνησις, είναι βέβαιον ότι, σύντομα θα γίνει μεγάλη…».

Καθόλου παράξενου για έναν τύπο που, επί Χούντας, πραγματοποίησε τηλεοπτική ανάκριση φοιτητών που συμμετείχαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν – ή δεν θυμούνται – ας δουν το παρακάτω βίντεο και θα βγάλουν τα συμπεράσματα του: