19 Σεπ 2013

Που και πότε ξεκινάει ένα φασιστικό έγκλημα;

Που και πότε ξεκινάει ένα φασιστικό έγκλημα;

Πότε αλήθεια ξεκινάει ένα φασιστικό έγκλημα; Τη στιγμή που βγαίνει το μαχαίρι και καρφώνεται στο στήθος; Τη στιγμή που κάποιος το παίρνει απόφαση να στήσει ενέδρα για να ταΐσει το λεπίδι του αίμα; Μήπως τη στιγμή που κάποιος αντί να σιωπήσει εναντιώθηκε στη φασιστική λογική και στους εκφραστές της;
Όχι, το φασιστικό έγκλημα δεν ξεκινάει τότε. Γιατί ακόμα και αν γινόταν ένα rewind, και ο δολοφόνος αντί να βγάλει μαχαίρι έριχνε μια μπουνιά, ή αν δεν γύρναγε ποτέ για να στήσει καρτέρι, ή αν το θύμα δεν ύψωνε το ανάστημα του, κάπου αλλού, κάποια άλλη μέρα αργά η γρήγορα θα είχαμε αντίστοιχο περιστατικό. Η χθεσινή δολοφονία δεν οφείλεται στην κακιά στιγμή, ή για να το πούμε διαφορετικά, η κακιά στιγμή αυτή ήταν σίγουρο ότι από στιγμή σε στιγμή θα έφτανε.
Μήπως ο φασισμός ξεκινάει με τη Χρυσή Αυγή, με αυτό το ναζιστικό κόμμα που στρατολογεί νταβατζήδες μαφιόζους και μπράβους για να τρομοκρατεί, να εκβιάζει να δέρνει και να σκοτώνει; Ποίος αλήθεια της όπλισε το χέρι; Ποιός της έδωσε την εντολή να σκοτώσει; Ή μήπως η Χρυσή Αυγή είναι ένα φυσικό φαινόμενο όπως τον τυφώνα ή το τσουνάμι;
Όχι, η Χρυσή Αυγή και ο φασισμός δεν είναι φυσικά φαινόμενα,(παρότι έχουβ κοινά σημεία με τα φυσικά φαινόμενα όπως για παράδειγμα το σεισμό, αφού όπως και με το σεισμό προηγούνται κάθε φορά προσεισμοί πριν από τον κύριο και είμαι σίγουρος ότι ακόμα δεν έχουμε δει τον κύριο σεισμό) είναι εργαλείο, εργαλείο στην διάθεση του συστήματος, του καπιταλιστικού συστήματος. Αυτός είναι και ο λόγος που χρηματοδοτείται από καπιταλιστές(και συγκεκριμένα από το εφοπλιστικό κεφάλαιο) διότι υπηρετεί τα συμφέροντα τους με τραμπουκισμούς και επιθέσεις σε συνδικαλιστές, σε σωματεία, με φτηνό λαϊκισμό και αλλεπάλληλα ψεύδη θέλει να περάσει στην εργατική τάξη τη λογική του “χωρίς αφέντη γρανάζι δεν γυρνά” ενάντια στην άλλη, φιλολαϊκή λογική και μεγάλη αλήθεια του “χωρίς εργάτη γρανάζι δεν γυρνά”.
Η Χρυσή Αυγή είναι φασιστικό κόμμα όμως ο φασισμός ούτε ξεκινά ούτε τελειώνει σε αυτούς. Υπάρχει πέρα και έξω από αυτούς, υπήρχε πριν από αυτούς και θα συνεχίσει να υπάρχει για όσο καιρό υπάρχουν έντονες ανισότητες, αδικία, νόμος της ζούγκλας και άνθρωποι που για κάποιο λόγο θεωρούν τον εαυτό τους ανώτερο ή κατώτερο από κάποιους άλλους και που αυτόν τον διαχωρισμό στη συνείδηση τους τον αποδέχονται και τον δικαιολογούν.
Τον φασισμό τον προωθεί τόσο η Χρυσή Αυγή όσο και τα κανάλια που για δεκαετίες πριν το μεγάλο εκλογικό της μπάμ, καλλιεργούσαν την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, που συντηρούσαν τα στερεότυπα του ανίκανού φτωχού και ικανού πλούσιου, του πετυχημένου, του αποτυχημένου, του καλοντυμένου, του νοικοκύρη και του ανοικοκύρευτου. Τον φασισμό τον καλλιεργεί τόσο η Χρυσή Αυγή όσο και οι διαφημίσεις στην τηλεόραση, στα περιοδικά, που επιβάλουν τον σωστό και το λάθος τρόπο ζωής, που δημιουργούν πρότυπα αρείων και πρότυπα αχρείων.
Τον φασισμό τον συντηρούμε και όλοι εμείς που μάθαμε και συνηθίσαμε να ζούμε σε μια κοινωνία τεράτων, που γινόμαστε τέρατα και οι ίδιοι, που θεωρούμε φυσιολογικό να εκμεταλλευόμαστε αυτόν που βαφτίστηκε κατώτερος και να μας εκμεταλλεύεται αυτός που βαφτίστηκε ανώτερος, φυσιολογικό και αποδεκτό, “ο νόμος της ζούγκλας είναι η φύση του ανθρώπου”, όπως λένε κάποιοι, ή “αυτό είναι ελευθερία γιατί σου δίδεται και εσένα η ευκαιρία να γίνεις το λιοντάρι” όπως πάλι λένε.
Φασισμός είναι ο Πρετεντέρης, και ο Μπάμπης, και ο Στούπας, και ας φοράνε κοστούμια, και ας έχουν σπουδές, και ας καθίζουν τους κώλους τους σε καρέκλες γραφείων. Όλοι αυτοί που καταδικάζουν την βία όταν προέρχεται από τον λαό με τη μορφή της αντίδρασης στην εκμετάλλευση, και που συνιστούν ψυχραιμία και συναίνεση όταν η πραγματική βία που ασκεί το σύστημα με χιλιάδες μορφές, μας γονατίζει, μας ματώνει, μας τσακίζει μας ταπεινώνει. Φασισμός είναι και η καριόλα που κλωτσάει το τσιγκανάκι με το ακορντεόν και φασισμός είναι και η πολιτεία εκείνη που δεν φροντίζει να μην υπάρχει παιδική εργασία και μάλιστα του χειρίστου είδους. Που κλείνει για τους νέους και για τις μειονότητες κάθε μέρα όλες τις πόρτες, εκτός ίσως από εκείνη που οδηγεί στο σφαγείο.
Φασισμός όμως είναι και άλλα πράγματα, είναι ας πούμε αυτός που βλέπει το στοχευμένο έγκλημα και το περιμένει απλά να συμβεί στον διπλανό, στον “αλλόθρησκο”, στον “αλλόφυλο”, στον συνδικαλιστή και στον φτωχό της διπλανής πόρτας που του κόβουνε το ρεύμα ή που τον πετάνε έξω από το σπίτι. Φασισμός είναι να μην μπορείς να δεις πέρα από τη μύτη σου, να δέχεσαι τα πράγματα όσο στραβά και αν είναι ως δεδομένα, να είσαι πάντα με το νικητή(και ας σε βαράει) και να περιμένεις πάντα τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Το φασισμό υποθάλπουν όμως και όλοι όσοι μας καθησυχάζουν σε ένα κόσμο που στην πραγματικότητα βράζει και που μας υπόσχονται ότι θα βγάλουν απ την τρύπα το φίδι, και ύστερα όταν το φίδι βγαίνει και είναι το φίδι του φασισμού, εκείνοι νίπτουν τας χείρας τους και ζητούν την συμπαράστασή μας και την ομοψυχία. Όμως συμπαράσταση σε κάτι τέτοιοι δεν μπορεί να σημαίνει κάτι άλλο εκτός από συνενοχή.
Άγριος φασισμός είναι και το να πέφτουν βομβάκια παντού στον κόσμο και εσύ να αδιαφορείς, να μη σε νοιάζει, να στηρίζεις αυτά τα κόμματα που εγκρίνουν αυτοί του είδους τις πολιτικές, που έχουν χαρίσει τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστές για να φτιάξουν πάνω βάσεις του θανάτου. Φασισμός είναι να διαμαρτύρεσαι που έχει γεμίσει η Αθήνα από μετανάστες, ενώ ξέρεις, ότι αυτοί έρχονται οι άμοιροι από αυτές τις χώρες, τις πτωχευμένες, τις βομβαρδισμένες, τις διαλυμένες, που δεν διαλύθηκαν από κάποιο φυσικό φαινόμενο ούτε και εκείνες, αλλά από το ίδιο εκείνο το σύστημα που σήμερα σου κλείνει το ρεύμα σου παίρνει το σπίτι και γίνεται αιτία να χάσεις τη δουλειά σου. Που σαν να μην έφταναν όλα αυτά σου φορτώνει όλες τις δικές του αδυναμίες, σου ρίχνει το φταίξιμο, σε γεμίζει με ενοχή σε σημείο να πηδάς από τον πέμπτο όροφο μην μπορώντας να αντέξεις. Σε μια τέτοια κοινωνία οι φασίστες είναι οι γάιδαροι που απλά έφαγαν το στραβό κλίμα.
Χίλια πράγματα είναι φασισμός χίλια πράγματα και όμως ένα, ο καπιταλισμός. Φασίστα δεν σε κάνει σώνει και καλά το τι έριξες στην κάλπη, αυτό σε κάνει σίγουρα χαζό και μαλάκα που είναι μεν ελαφρυντικά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι σε καθαρίζουν από τις ευθύνες. Παρόλα αυτά μπορείς αν θες αυτό ακόμα να το διορθώσεις, διορθώστε την ψήφο σας όπως έλεγε το κόμμα στο δεύτερο γύρο των εκλογών, εφόσον όμως δεν την διόρθωσες ακολούθησε την συμβουλή του Τοτέμ και διορθώσε την συμπεριφορά σου, βγες στους δρόμους και αγωνίσου ενάντια στο φασισμό για να καθαρίσουν τα χέρια σου από το αθώο αίμα.
Σήμερα, κάποιοι είναι εξοργισμένοι, κάποιοι φοβισμένοι και κάποιοι άλλοι μπερδεμένοι. Το δίχως άλλο υπάρχουν και εκείνοι που νιώθουν περήφανοι, που λένε, “σας δείξαμε εμείς…”, που νιώθουν εκστασιασμένοι. Υπάρχουν αυτοί και υπάρχουμε εμείς… οι πλούσιοι και οι φτωχοί, οι πολλοί και οι λίγοι. Δυστυχώς πολλοί από τους πολλούς συντάσσονται με τα συμφέροντα των λίγων, με αυτά δηλαδή τα συμφέροντα που καλλιεργούν το φασισμό, που αναπαράγουν ή καλύτερα οξύνουν την φτώχεια, συμφέροντα για τα οποία ο άνθρωπος δεν είναι πάρα ένα θρεπτικό κομμάτι κρέας. Έχει έρθει λοιπόν η ώρα να μετρηθούμε, να ενωθούμε όλοι εμείς που νιώθουμε εξοργισμένοι, που δεν εγκρίνουμε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, την ρατσιστική βία. Έχει έρθει η ώρα να τους πολεμήσουμε, όχι με ενέδρες γκλόμπ και στρακαστρούκες που θα τους δώσει την αφορμή να μας ξεπετάξουν στο λεπτό. Αντίθετα, πρέπει να δυναμώσουμε το λαϊκό μέτωπο ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, να το κάνουμε κάθε μέρα ισχυρότερο, να το κάνουμε τσιμέντο. Για να μην μπορούν εκείνα τα χαμερπή να σταθούν πουθενά, ούτε στα σχολεία, ούτε στους χώρους δουλειάς, ούτε στους δρόμους πρέπει όλοι εμείς να δώσουμε βροντερό παρόν στα εργατικά σωματεία, στις λαϊκές επιτροπές, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές,  στους καθημερινούς αγώνες μέχρι την τελική νίκη.
Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

Σφήνα κάτω απ’ το νύχι (Poexania)

Σφήνα κάτω απ’ το νύχι (Poexania)



(Aναδημοσιευση απο  poexania)

Ο τίτλος της ανάρτησης αναφέρεται στο γνωστό βασανιστήριο που σου χώνουν μια σφήνα κάτω από το νύχι και τη σπρώχνουν μέσα στη σάρκα σου. Τον επέλεξα ειδικά, επειδή αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας μου θυμίζει αυτό ακριβώς το βασανιστήριο, με τη διαφορά ότι δεν περιορίζονται στη σάρκα, αλλά μας μπήγουν τη σφήνα και στο μυαλό, για την ακρίβεια εκεί εστιάζουν περισσότερο. 

Αυτοί που σπρώχνουν τη σφήνα βασίζονται στο γεγονός ότι ο πόνος θα μας σαστίσει θα μας πανικοβάλει και θα μας θολώσει, και ύστερα, όταν θα έχουν πέσει οι άμυνες μας, θα μας πουν αυτό που θέλουν γνωρίζοντας ότι  δεν θα είμαστε στη θέση να σκεφτούμε καθαρά και άρα να το αμφισβητήσουμε.

Έτσι λοιπόν βλέπουμε μετά από κάθε ανατριχιαστικό φασιστικό χτύπημα, να βγαίνουν διάφορα παπαγαλάκια και αστοί πολιτικοί να μιλούν για “τα άκρα”, το “συνταγματικό τόξο”, να επικαλούνται την νομιμότητα και να καταδικάζουν τη βία από όπου και αν προέρχεται. Γνωρίζουν βλέπετε, ότι μπορούν να αξιοποιήσουν τα περιστατικά φασιστικής βίας για να προωθήσουν την λογική τους, τη λογική της συναίνεσης σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. 

Είναι σαν να λέμε το κάθε τέτοιο τραγικό περιστατικό, ένα μικρό σπρώξιμο της σφήνας πιο βαθιά μέσα στη σάρκα της κοινωνίας, και επειδή ο οξύς πόνος αφήνει τον οργανισμό μισολιπόθυμο, στηρίζονται σε αυτό για να μας περάσουν το μήνυμα και να βγάλουν “εκτός νόμου” την λογική της αντίδρασης στην εκμετάλλευση. 

Το παιχνίδι λοιπόν είναι πολλαπλό, έρχεται από τη μία ο ένας και σου ρίχνει μια σφαλιάρα να σε ζαλίσει, και έρχεται και ο άλλος και σε ταράζει στην νομιμότητα. Τι σου λένε δηλαδή; Ή θα κάτσεις να τρως τις σφαλιάρες, ή θα σε λιανίσουμε. Ή διαφορετικά, ή θα συνταχθείς με το συνταγματικό τόξο που απαιτεί να σκύβεις το κεφάλι στην αποδόμηση της ζωής σου, ή αν στραφείς εναντίον του(και αντιδράσεις), θα σε εξισώσουμε με το φασίστα εγκληματία και θα σε μπουζουριάσουμε. 

Το ίδιο δηλαδή το σύστημα που σου έχει κάνει τη ζωή μαρτύριο, έρχεται και σε προκαλεί μέσω των μπράβων του της Χρυσής Αυγής, και μετά σου λέει “κάτσε τώρα να τις τρως ήσυχα-ήσυχα και να συνηθίζεις την ακραία υποταγή”.

Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να προσέχουμε, ειδικά τώρα που το κίνημα δεν είναι όσο δυνατό θα θέλαμε. Επιπόλαιες αντανακλαστικές αντιδράσεις, τόσο από τη μεριά του κόμματος της εργατικής τάξης όσο και από την πλευρά των μελών και φίλων του(αλλά και κάθε ενός με τη στοιχειώδη ανθρωπία) είναι βούτυρο στο ψωμί του συστήματος που μας την έχει στήσει στη γωνία ελπίζοντας πως θα βρει την αφορμή να μας βγάλει εκτός νόμου και να μας στέλνει μαζικά στα μπουντρούμια. 

Και δεν είναι μόνο οι χρυσαυγίτες που μας ωθούν προς αυτήν την κατεύθυνση αλλά και διάφοροι δήθεν αντιεξουσιαστές, όμως στην πραγματικότητα παρακρατικοί (ή που κάνουν τη δουλειά παρακρατικών), που προσπαθούν να περάσουν στο λαϊκό κίνημα τη λογική του μπάχαλου και της τυφλής βίας.

Και θα πει κανείς “ναι αλλά εμείς τι να κάνουμε; να καθόμαστε να βλέπουμε να μας σφάζουν;”. Όχι, δεν πρέπει να καθόμαστε, αντίθετα πρέπει να πιέσουμε τον εαυτό μας για να γίνουμε πιο δραστήριοι και να βρισκόμαστε παντού, πρέπει να πονηρέψουμε, να μπορούμε να προβλέπουμε τις κινήσεις τους και να παίρνουμε τα μέτρα μας. 

Δεν πρέπει να αφήνουμε καμιά εργατική κινητοποίηση απροστάτευτη, να έχουμε καλά αντανακλαστικά και να είμαστε έτοιμοι να βρεθούμε ανά πάσα στιγμή δίπλα σε εργάτες που απειλείται η σωματική τους ακεραιότητα είτε από την κρατική είτε από την παρακρατική καταστολή. 

Όμως παράλληλα πρέπει να καταλάβουμε ότι “ένα κόμμα χειμώνα καλοκαίρι” με τον περιορισμένο αριθμό μελών και δραστήριων φίλων δεν μπορεί ούτε να είναι παντού ούτε να τα προλάβει όλα. Αυτός είναι και ο λόγος που οφείλουμε να σταθούμε δίπλα του, να γίνουμε παράδειγμα με τον αγώνα μας, να πληθύνουμε τις γραμμές του, δηλαδή τις γραμμές του εργατικού κινήματος. 

Οι εποχές είναι δύσκολες και δεν δικαιολογούμαστε να αρκούμαστε στην ψήφο μας, μένοντας κατά τα άλλα στα λόγια, για αυτό μελέτη, σκέψη, δράση, εμπειρία, ο μόνος δρόμος που οδηγεί τελικά στη νίκη.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

Ποιος είπε πως η αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της;

Ποιος είπε πως η αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της;


Φασιστικά αποβράσματα και ΜΑΤ "εργάζονται" δίπλα - δίπλα χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα.



Να έχουν σφάξει άνθρωπο μόλις πριν μια μέρα  κι αντί να λουφάζουν στις βρωμερές φωλιές τους, να μπορούν να πετούν πέτρες σε διαδηλωτές  ευρισκόμενοι δίπλα στα ΜΑΤ, να χυδαιολογούν και να κρύβονται από πίσω τους όταν τα βρουν σκούρα,  μήπως οι "αντιφασίστες" Δένδιας και Σαμαράς μπορούν να απαντήσουν; Μήπως οι άλλοι "δημοκράτες" πολιτικοί και δημοσιογράφοι μπορούν;


                    

Χρυσαυγίτες ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ μαθητή επειδή σχολίασε την Χρυσή Αυγή!!! (παλιό περιστατικό απλά για να μην ξεχνιόμαστε)

Χρυσαυγίτες ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ μαθητή επειδή σχολίασε την Χρυσή Αυγή!!! (παλιό περιστατικό απλά για να μην ξεχνιόμαστε)



Σοκ έχει προκαλέσει το απίστευτο περιστατικό που εκτυλίχθηκε σε σχολείο του Παλαιού Φαλήρου.

Όπως ανέφερε ο Παύλος Τσίμας στο δελτίο του Μega μαθήτρια σε Λύκειο του Παλαιού Φαλήρου έκανε σχέση με στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Συμμαθητές της αγανακτισμένοι τη ρώτησαν «Μα καλά, με Χρυσαυγίτη μωρέ, δε ντρέπεσαι»;

Όλα όσα ακολούθησαν ήταν φρικιαστικά αφού το επόμενο πρωί ομάδα Χρυσαυγιτών περίμενε έναν από τους συμμαθητές της έξω απ' το σχολείο. Άρπαξαν στην τύχη έναν μαθητή και τον ρώτησαν «Εσύ είπες ρε για μας»;

Και πριν προλάβει να απαντήσει τον μαχαίρωσαν στο λαιμό!
Η μητέρα του μαθητή υπέβαλε μήνυση και τότε τους βρήκε και εκείνη μπροστά της. «Να την αποσύρεις, γιατί θα έχεις σοβαρό πρόβλημα», της είπαν. «Κανείς δεν τα βάζει με τη Χρυσή Αυγή»!

mothersblog.gr

Το είδα εκεί 

ΥΓ: Είναι παλιό περιστατικό, απλά το ξανά-ανέβασαν τώρα και μπερδεύτηκα. Δεν πειράζει καλό κάνει να μην τα ξεχνάμε.

Διόρθωση ψήφου, κανείς;

Διόρθωση ψήφου, κανείς;

Στους κόλπους της ελληνικής αριστεράς, η χθεσινή μέρα, ανάμεσα σε άλλα φαινόμενα αυθόρμητης συσπείρωσης απολύτως φυσιολογικά και νόμιμα μπροστά στην φασιστική τρομοκρατία, περιείχε και μια διάθεση αναστοχασμού για τις λαϊκές ευθύνες για το γεγονός ότι μια ομάδα μπράβων βρέθηκε να έχει την προστασία και το χρήμα ενός αξιοσέβαστου μεγέθους κοινοβουλευτικού κόμματος.

Έτσι, ο Παναγιώτης Χατζηστεφάνου, στο ιδιαίτερα αξιόλογο κείμενό του που αναδημοσιεύσαμε, επιρρίπτεισυλλογικές ευθύνες με προφανή στόχο να ξυπνήσει δια του σοκ τον κόσμο που στήριξε ή ανέχτηκε την άνοδο των δολοφόνων στον κοινοβουλευτικό θώκο: "Είναι έτοιμη πλέον για σένα η ιστορική καταδίκη, το νοητό κελί των τύψεων, ενοχών και τραυματικών αναμνήσεων. Εκεί, ως έθνος, θα κλειδωθείς για πάντα, για τον Ναζισμό που έθρεψες και επέτρεψες, όπως οι Γερμανοί θα απολογούνται εσαεί, όχι μόνο για αυτά που έκαναν στον Β' Παγκόσμιο, αλλά και για αυτά που αναθέτουν στις υπάκουες μαφίες που τους υπηρετούν σήμερα στην Ελλάδα."

Ο δικός μας Τοτέμ (Π. Πουντίδης), στην συνέντευξή του στην Ελληνοφρένεια που επίσης ανέβηκε εδώ επιρρίπτεισυγκεκριμένες ευθύνες στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής για την "ρημάδα" --με την λέξη, όπως λέει, να προέρχεται από αυτολογοκρισία πολύ βαρύτερης λέξης-- την ψήφο τους, που είχε ως αποτέλεσμα τον φόνο προσωπικού του φίλου και γιου αγαπημένου συναδέλφου του. Και προτείνει, όντας πιο κοντά σε μας, την στροφή στην αγωνιστική εργατική δράση αντί για τις τύψεις ως το μόνο μέσο για να ξεπλυθεί το αίμα της ηθικής αυτουργίας.

Στην Αυγή, που διαβάσαμε μέσω αναδημοσίευσης, ο Πέτρος Κατσάκος μιλά επίσης για ηθική αυτουργία δια της ψήφου:

"Όσο και να σε «χαϊδεύουν» όμως θέλω να το ξέρεις. Το ψηφοδέλτιο σου είναι βαμμένο με αίμα. Η απάντηση που έδωσες πριν λίγες μέρες στο γκάλοπ είναι κι αυτή βαμμένη με αίμα."
Και στον ανώνυμο κόσμο που σχολιάζει σε διάφορα ηλεκτρονικά μέσα δεν είναι λίγοι όσοι αντανακλούν τα συναισθήματα και την κραυγή αγωνίας αυτού εδώ του σχολιαστή στο "Κουτί της Πανδώρας":
"Όλοι εμείς φταίμε! Κανένας άλλος! Αυτοί που πρέπει να ξυπνήσουμε δεν ξυπνάμε!
«Κόβονται» και οι πιο απλές ελευθερίες μας….
Όχι μόνο από το κράτος αλλά και από τον διπλανό μας.
Κατάντια είμαστε! Ο χειρότερος ιός!
Και κάποιους τους συμφέρει ένας ιός να μη καταπολεμείται…!
Αύριο μπορεί να είμαστε εμείς ο επόμενος Παύλος…."
Τι λένε λοιπόν από κοινού ο ανένταχτος Χατζηστεφάνου, ο κομμουνιστής Πουντίδης, ο Συριζαίος Κατσάκος, ο ανώνυμος σχολιαστής;

Λένε ότι οι κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή και οι ακόμα περισσότεροι που εμφανίζονται ότι θέλουν να την ψηφίσουν έχουν αίμα στα χέρια τους. Και για να είμαστε ειλικρινείς, αίμα στα χέρια τους έχουν από την πρώτη στιγμή, ελληνικό και "ξένο". Δεν το απέκτησαν προχτές. Αλλά ας είναι. Αν χρειάζεται να δολοφονηθεί Ελληνόπουλο για να συνέλθουν ορισμένοι από την απάθεια ή και νομιμοποίηση τραυματισμών πολιτικών αντιπάλων ελληνικής καταγωγής και φόνων εργατών που δεν είχαν την ευτυχία να γεννηθούν Έλληνες, τότε φτάσαμε ήδη στο σημείο που έστω και αυτό το ξύπνημα απαιτεί "ελληνικό αίμα." Ένα θλιβερό σημείο, όπως θλιβερά είναι πάρα πολλά σ' αυτή τη χώρα. Κάνουμε την ανάγκη αρετή, λοιπόν, και καμωνόμαστε πως δεν φωνάζουμε στην έρημο μήνες, μη και προσβληθεί κανένας κοιμισμένος όρθιος και δεν μας κάνει τη χάρη να ξυπνήσει επιτέλους.

Τι άλλο λένε; Λένε πως κάποιο φριχτό και κυριολεκτικά εγκληματικό λάθος κάναμε όλοι μας ή κάνανε ορισμένους από μας πέρσι τον Μάη και τον Ιούνη. Απευθύνονται στο λαό και του λένε: "η ψήφος σου ήταν ένα φριχτό και εγκληματικό λάθος. Πρέπει να διορθώσεις αυτό το λάθος."

Και καλά κάνουν. Συμφωνούμε με όλους τους.

Αλλά αυτή η ρημάδα η μνήμη δεν μας αφήνει να αρκεστούμε στο να συμφωνήσουμε. Μας αναγκάζει και να θυμηθούμε. 10 του Μάη του 2012,μετά τις πρώτες εκλογές:

Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τον λαό να διορθώσει την ψήφο του [...] Απαντώντας σε ερώτηση γιατί ζητά τη διόρθωση της λαϊκής ψήφου και αν ήταν λάθος η λαϊκή ψήφος και χωρίς λάθη η τακτική του ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι η λαϊκή ψήφος αναγνωρίζεται και με αυτή την έννοια είναι σεβαστή και θα την μελετήσουμε. Αναρωτήθηκε ακόμη ότι "Μπορεί να έχουμε και αδυναμίες, αλλά αυτές είναι που καθορίζουν πώς ψηφίζει ο λαός;"" Όταν ο λαός ψήφιζε το 2009 το ΠΑΣΟΚ, ήταν σωστή η ψήφος;"
Σχετικά με την Χρυσή Αυγή δήλωσε ότι συνιστά εργαλείο του συστήματος και ότι το ΚΚΕ θα μελετήσει το φαινόμενο.Εξέφρασε την άποψη τέλος ότι όλοι όσοι την ψήφισαν δεν είναι ούτε ναζιστές, ούτε φασίστες και υπό το πρίσμα αυτό, μέσα στη διόρθωση ψήφου που ζητά το ΚΚΕ είναι και αυτό το θέμα.
Δεν ξέρω πόσοι θυμούνται ακόμα αυτά τα λόγια. Νομίζω πολλοί, μιας και έπεσε τρελό χάχανο τότε με τις "βλακείες" του ΚΚΕ και την "αλαζονεία" του, το "θράσος" του να ζητά να αλλάξει ο λαός αντί να αλλάξει το ίδιο κατά πώς το θέλει ο λαός. "Δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζετε εσείς!", ήταν η μόνιμη επωδός από πάρα πολλούς τότε. Κι εδώ, πολλές φορές, στο ιστολόγιο τα διαβάσαμε αυτά.

Θυμόμαστε επίσης ότι ήταν πολύ δημοφιλές τις μέρες εκείνες, αλλά και μετά τις εκλογές του Ιούνη και αργότερα ακόμα να τρίβεται στη μούρη μας ένα ποίημα του Μπρεχτ, που επιλεγόταν ως σωστός κομμουνιστής για να μας κατσαδιάσει και να μας εκθέσει ως εκφυλισμένα ανδρείκελα ή και χαφιέδες επιπέδου "Μανιαδάκη και Τυρίμου". Θυμόμαστε, για παράδειγμα, τον κύριο Σταύρο Μαυρουδέα στο "Ο κατήφορος της ηγετικής ομάδας του ΚΚΕ", που "θύμιζε" κι αυτός σε εμάς τους στίχους του ποιητή:

Η στάση της [Αλέκας Παπαρήγα] τόσο στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος (που ουσιαστικά μόνη αυτή μαζί με τον δικομματισμό βρήκε σαν απογοητευτικό) όσο και στα βρώμικα μετεκλογικά παιχνίδια είναι απλά αχαρακτήριστη και θυμίζει εποχές Μανιαδάκη και Τυρίμου.
Ιδιαίτερα η πρόσφατη δήλωση της όπου ζητά νέες εκλογές και ταυτόχρονα δηλώνει ότι «Καλούμε το λαό να… διορθώσει την ψήφο του, αν θέλει να συγχρονιστεί με τις εξελίξεις» δείχνει ότι πλέον όχι μόνο έχει πάρει διαζύγιο από την μαρξιστική λογική αλλά πλέον χωρίζει και από την απλή κοινή λογική.
Θυμίζει, σε ακόμη χειρότερη εκδοχή, την διαβόητη ανοησία του Μπ.Δρακόπουλου ότι “ο λαός δικαιούται να σφάλλει” (μετά αντίστοιχη εκλογική αποτυχία του ΚΚΕεσ.).
Κάποιος θα έπρεπε να της θυμίσει – εάν οι περιβάλλοντες γνωρίζουν στοιχειωδώς – το ακόλουθο κείμενο ενός μεγάλου κομμουνιστή, του Μπ.Μπρεχτ:
«Ύστερ’ απ’ την εξέγερση της 17 του Ιούνη,
ο γραμματέας της Ένωσης Λογοτεχνών
έβαλε και μοιράσανε στη λεωφόρο Στάλιν προκηρύξεις
που λέγανε πως ο λαός
έχασε την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης,
και δεν μπορεί να την ξανακερδίσει
παρά μονάχα με διπλή προσπάθεια. Δε θα’ ταν τότε
πιο απλό, η κυβέρνηση
να διαλύσει το λαό
και να εκλέξει έναν άλλον…;»
Καλά μυαλά. 
Ήταν το αντι-ΚΚΕ χιτ της εποχής αυτή η φράση του Μπρεχτ. Και ως συνήθως, το σουξέ βασίστηκε στον συνδυασμό τσαπατσουλιάς και ημιμάθειας που νομιμοποιείται απ' την προκατάληψη. Στον συνδυασμό δηλαδή στον οποίο πόνταρε και ο κύριος καθηγητής. Γιατί ο Μπρεχτ δεν έγραψε το ποίημα σε μια χώρα αστοκρατούμενη αλλά σε μια Λαϊκή Δημοκρατία, ως κριτική για την καταστολή απεργίας το 1953. "Κείνο που με τρώει, κείνο που δε με σώζει, είναι που ονειρεύομαι σαν τον καραγκιόζη", θα παραφράζαμε τους γνωστούς στίχους: όποτε συμφέρει και σε όποιον συμφέρει, έχει το ελεύθερο να μιλά από τη θέση ανύπαρκτων επαναστάσεων και κατακτήσεων και να μπλέκει ό,τι του καπνίσει φτάνει να αναδειχθεί η αντι-ΚΚΕ στάση ως κουκουεδέστερη του κουκουεδισμού.

Και κανείς δεν ρωτά τι έκανε ο Μπρεχτ όταν ζούσε σε συνθήκες που μοιάζουν με της σημερινής Ελλάδας στη Γερμανία του 30--συνθήκες πολύ διαφορετικές απ' αυτής της ΛΔΓ, όπου είχε νόημα να ασκήσεις κριτική στα λάθη μιας κυβέρνησης της εργατικής τάξης απέναντι στην εργατική τάξη.

Έγραφε σάτιρες του μάταιου του να αλλάξεις τον λαό αντί να αλλάξεις εσύ;

Όχι, έκανε το παν για να αλλάξει εκείνο το λαό. Γιατί εκείνος ο λαός είχε φέρει τον Χίτλερ στην εξουσία. Ήταν απόλυτα κρίσιμο να αλλάξει, να διορθώσει την στάση του.

Και τι έκανε ο Μπρεχτ όταν δεν κατάφερε να αλλάξει το λαό που έφερε τον Χίτλερ στην εξουσία;

Έφυγε απ' τη χώρα αντί να γράφει εξυπνάδες του είδους Μαυρουδέα, αυτό έκανε. Και δεν θα κατηγορούσα κανένα κομμουνιστή που έφευγε απ' αυτή τη χώρα που ονομάζεται Ελλάδα από αηδία έχοντας διαβάσει τον κύριο καθηγητή.

Αλλά ας γυρίσουμε στο σήμερα, ενάμιση περίπου χρόνο μετά.

Λοιπόν; Διόρθωση ψήφου, κανείς;

Bίντεο του ΠΑΜΕ για τη Χρυσή Αυγή

Bίντεο του ΠΑΜΕ για τη Χρυσή Αυγή



Καταγγελία Ρωσίδας δημοσιογράφου απο το RT. Δημοσιογράφοι δέχθηκαν δακρυγόνα, ενώ βολή δακρυγόνου πέρασε 10 εκατοστά απ΄το κεφάλι της!

Καταγγελία Ρωσίδας δημοσιογράφου απο το RT. Δημοσιογράφοι δέχθηκαν δακρυγόνα, ενώ βολή δακρυγόνου πέρασε 10 εκατοστά απ΄το κεφάλι της!



Η ανταποκρίτρια του Russia Today, Lucy Kafanov, βρέθηκε στο Κερατσίνι και παρολίγον να δεχθεί βολή δακρυγόνου, σύμφωνα με την προσφιλή τακτική των ΜΑΤ.

"Οπότε, αυτό το πράγμα πέρασε 13 εκ απο το κεφάλι μου", έγραψε την στιγμή της ανταπόκρισής της στο twitter





2 ώρες μετά, κατήγγειλε ότι δημοσιογράφοι δέχονται δακρυγόνα, κατα την επιχείρηση της ΕΛΑΣ


Οι άνδρες των ΜΑΤ, μιμούμενοι τους συναδέλφους τους στην Πλατεία Ταχρίρ και στην Τουρκία, προχωρούν σε ευθείες βολές δακρυγόνων, στα κεφάλια και στα πρόσωπα των διαδηλωτών.


Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σοβαρά τραυματίας στο Τζάνειο που κινδυνεύει να χάσει το μάτι του από ευθεία βολή δακρυγόνου, στη Γρ.Λαμπράκη και χειρουργείται.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ


IBTimes Μαχαίρωμα του Killah P από τη Χρυσή Αυγή: Η Ελλάδα έχει περάσει το όριο



BBC Νεοναζί κρατείται για τον φόνο του Έλληνα αριστερού μουσικού Παύλου Φύσσα.


IBTimes. Επίθεση της Χρυσής Αυγής Πυροδοτεί Αντιδράσεις - Η Νεα Δημοκρατία δεν καταδίκασε τις επιθέσεις



Guardian.Ελλάδα 2012: Οι φασίστες δέρνουν ανθρώπους, ενώ η αστυνομία κοιτάζει.


ΕΓΓΡΑΦΟ.Οργάνωση για την Ελευθερία Τύπου, υπο την αιγίδα του ΟΗΕ, υποβαθμίζει την Ελλάδα σε «Μερικώς Ελεύθερη». Όλοι οι λόγοι σε τρισέλιδη Έκθεση.



Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.Η Χρυσή Αυγή,απειλή για την ενημέρωση, ενώ οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα υφίστανται διώξεις.


Πώς να καταστείλετε ένα νεολαιίστικο κίνημα...

Πώς να καταστείλετε ένα νεολαιίστικο κίνημα...

Μια και μπρος τον κίνδυνο συσπείρωσης των λαϊκών δυνάμεων, μετά την χθεσινή δολοφονία, πήρε και πάλι εμπρός η φάμπρικα του "μπάχαλου", αναδημοσιεύουμε εδώ ένα παλιότερο και χρηστικότατο κείμενο, που θα μας χρησιμεύσει και σαν παραπομπή σε μελλοντικές αναρτήσεις.
_________________


Ο Φραντσέσκο Κοσίγκα είναι ένας παλιός αντιδραστικός Ιταλός πολιτικός. Διετέλεσε υπουργός σε κυβερνήσεις της Χριστιανοδημοκρατίας και Πρόεδρος της Ιταλίας από το 1985 ως το 1992. Σήμερα είναι ισόβιος γερουσιαστής. Η παρακάτω συνέντευξη που παραχώρησε στις 23/10/2008 είναι εξαιρετικά επίκαιρη για όσα ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα (σ.σ. δημοσιεύθηκε τον 12ο του 2008). Στη συνέντευξη αυτή μιλάει στην πραγματικότητα το αντιδραστικό πνεύμα της απανταχού άρχουσας τάξης που βλέπει το κίνημα της νεολαίας σαν μια εν δυνάμει απειλή για την εξουσία της.

Συνέντευξη του Φραντσέσκο Κοσίγκα στον Αντρέα Κανίνι για το "Quotidiano nazionale" 23/10/2008
Αντρέα Κανίνι: Πρόεδρε Κοσίγκα, νομίζετε ότι ο Μπερλουσκόνι το παρατράβηξε με την απειλή χρήσης δύναμης των μονάδων Δημόσιας Τάξης εναντίον των φοιτητών;
Φραντζέσκο Κοσίγκα: Εξαρτάται: αν πιστεύει ότι είναι ο Πρωθυπουργός ενός δυνατού Κράτους, τότε όχι, είχε δίκιο. Αλλά καθώς η Ιταλία είναι ένα Κράτος αδύναμο, καθώς η αντιπολίτευση δεν είναι πλέον μονολιθική όπως ήταν κάποτε το Ιταλικό ΚΚ, αλλά το ψόφιο Δημοκρατικό Κόμμα, φοβάμαι ότι τα λόγια του δεν θα συνοδευθούν από πράξεις και ότι Μπερλουσκόνι απλώς θα καταλήξει με αυγά στα μούτρα.
Αντρέα Κανίνι: Τι θα έπρεπε να γίνει τώρα;
Φραντζέσκο Κοσίγκα: Εδώ που φτάσαμε, ο Μαρόνι θα έπρεπε να κάνει ό,τι εγώ όταν ήμουν υπουργός Εσωτερικών.
Αντρέα Κανίνι: Τι δηλαδή;
Φραντσέσκο Κοσίγκα: Καταρχήν, ν' αφήσει ήσυχους τους μαθητές του Γυμνάσιου... φαντάζεστε τι θα συμβεί αν ένα δεκάχρονο παιδί σκοτωθεί ή τραυματιστεί σοβαρά...
Αντρέα Κανίνι: Ενώ οι φοιτητές;
Φραντσέσκο Κοσίγκα: Αφήστε τους να κάνουν ό,τι θέλουν.Αποσύρετε την αστυνομία από τους δρόμους και τα πανεπιστήμια, διαβρώστε το κίνημα βάζοντας προβοκάτορεςέτοιμους για τα πάντα και αφήστε τους διαδηλωτές για καμιά βδομάδα να σπάνε καταστήματα, να καίνε αυτοκίνητα και να δημιουργούν χαμό στους δρόμους.
Αντρέα Κανίνι: Και μετά;
Φραντσέσκο Κοσίγκα: Τότε, με την κοινή γνώμη στο πλευρό σας, ο ήχος των σειρήνων των ασθενοφόρων θα πνίξει τις σειρήνες της αστυνομίας και των καραμπινιέρων.
Αντρέα Κανίνι: Με ποια έννοια;
Φραντσέσκο Κοσίγκα: Με την έννοια ότι οι δυνάμεις του νόμου και της τάξης δεν θα δείξουν οίκτο και θα τους στείλουν όλους στο νοσοκομείο. Μην τους συλλάβετε - οι δικαστές θα τους απελευθερώσουν αμέσως σε κάθε περίπτωση... βαράτε τους αλύπητα και ξυλοφορτώστε και τους δασκάλους τους που τους ξεσηκώνουν μαζί.
Αντρέα Κανίνι: Και τους δασκάλους;
Φραντσέσκο Κοσίγκα: Πάνω απ' όλα τους δασκάλους. Όχι τους γηραιότερους βέβαια, τα νέα κορίτσια όμως ναι, και αυτά.Έχετε ιδέα της σοβαρότητας αυτού που συμβαίνει; Υπάρχουν δάσκαλοι που προσηλυτίζουν τα παιδιά και τα ενθαρρύνουν να διαδηλώνουν - αυτό είναι εγκληματική συμπεριφορά!
Αντρέα Κανίνι: Αλλά συνειδητοποιείτε τι θα πουν στην Ευρώπη αν γίνει κάτι σαν αυτό που προτείνετε; "Ο φασισμός επιστρέφει στην Ιταλία", θα πουν.
Φραντσέσκο Κοσίγκα: Τρίχες, αυτός είναι ο δημοκρατικός δρόμος - να σβηστεί η φλόγα πριν απλωθεί η πυρκαγιά.
Αντρέα Κανίνι: Ποια πυρκαγιά;
Φραντσέσκο Κοσίγκα: Δεν υπερβάλλω όταν λέω ότι πραγματικά πιστεύω ότι η τρομοκρατία θα επιστρέψει να αιματοκυλίσει τους δρόμους της χώρας. Και δεν θέλω ο κόσμος να ξεχνά ότι οι Ερυθρές Ταξιαρχίες δε γεννήθηκαν στα εργοστάσια, αλλά στα πανεπιστήμια. Και ότι τα συνθήματα που χρησιμοποιούσαν, είχαν χρησιμοποιηθεί προηγουμένως από το φοιτητικό κίνημα και τα συνδικάτα της αριστεράς.
Αντρέα Κανίνι: Οπότε πιστεύετε ότι η ιστορία είναι δυνατόν να επαναληφθεί;
Φραντσέσκο Κοσίγκα: Δεν είναι απλώς δυνατόν. Είναι πιθανόν. Γι αυτό λέω: ας μην ξεχνάμε ότι οι Ε.Τ. γεννήθηκαν γιατί η φλόγα δεν έσβησε στην ώρα της.
Αντρέα Κανίνι: Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Βελτρόνι είναι με τους διαδηλωτές.
Φραντσέσκο Κοσίγκα: Κοιτάξτε, ειλικρινά δε βλέπω τον Βελτρόνι να βγαίνει στους δρόμους και να ρισκάρει να σπάσει το κεφάλι του. Είναι πιθανότερο να τον δείτε σε κανένα ιδιωτικό κλαμπ στο Σικάγο να χειροκροτεί τον Ομπάμα.
Αντρέα Κανίνι: Βέβαια, δε θα πάρει τους δρόμους με κανένα ραβδί στα χέρια, αλλά πολιτικά...
Φραντσέσκο Κοσίγκα: Πολιτικά, κάνει το ίδιο λάθος που έκανε το Ιταλικό ΚΚ όταν είχαν αρχίσει οι φασαρίες: υποστήριξε το κίνημα, αυταπατώμενος ότι θα μπορέσει να το ελέγξει, αλλά όταν έγινε κι ο ίδιος στόχος, όπως αναμενόταν να συμβεί, μετάνιωσε.Η λεγόμενη σκληρή γραμμή που υιοθέτησε ο Αντρεότι, ο Ζατσιανίνι κι εγώ είχε προταθεί από τον Μπερλίγκουερ...Αλλά σήμερα έχουμε το ΔΚ, ένα εκτόπλασμα που καθοδηγείται από άλλο εκτόπλασμα. Κι αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίον ο Μπερλουσκόνι θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός.
Πηγή: Indymedia Athens (!!)

Μικρή διδακτική ιστορία από την Αγγλία

Μικρή διδακτική ιστορία από την Αγγλία

...Όπου μαθαίνουμε ότι πιο πολύ από τους υπαλλήλους του, ο εργοδότης αγαπά αυτούς που τους τρομοκρατούν.

Ο Tommy Robinson, ψευδώνυμο του Stephen Yaxley-Lennon, είναι συνιδρυτής της φασιστικής οργάνωσης English Defense League (EDL) στην Αγγλία. Εξέτισε ένα χρόνο φυλακή για επίθεση σε αστυνομικό εκτός υπηρεσίας που επεχείρησε να τον σταματήσει καθώς χτυπούσε την κοπέλα του. Έχει επίσης καταδικαστεί για ναρκωτικά, επίθεση, οργάνωση επεισοδίων μεταξύ χούλιγκαν της ομάδας Λούτον και της ομάδας Νιούπορτ Κάουντι στο Λούτον, επίθεση (με κουτουλιά) κατά άλλου μέλους του EDL, εξαπάτηση, και χρήση πλαστού διαβατηρίου.

Πριν λίγες μέρες, ο Tommy Robinson επισκέφθηκε τα πολυτελή πολυκαταστήματα Selfridges με φίλο του. Ο υπάλληλος στο τμήμα όπου ψώνιζαν αρνήθηκε να εξυπηρετήσει τον φίλο του Robinson, αφού βεβαιώθηκε ότι είναι φίλος του Robinson.

Ο Robinson έβγαλε το κινητό του, ενεργοποίησε την κάμερα, και ρώτησε τον υπάλληλο καθώς κατέγραφε ανοιχτά τον διάλογο: "δεν εξυπηρετείς τον φίλο μου επειδή είναι φίλος μου κι επειδή εγώ είμαι στο EDL. Αυτό λες;"

Ο υπάλληλος απάντησε: "Μπορείς να με καταγράφεις με την κάμερα όσο θες, αλλά δεν σε εξυπηρετώ."

Όταν το Selfridges πληροφορήθηκε το γεγονός δήλωσε "πολύ απογοητευμένο" και προχώρησε στην αναστολή εργοδότησης του υπαλλήλου του, που ο Robinson δήλωσε ήταν μάλλον μουσουλμάνος και άρα "προκατειλημμένος" εναντίον του φασιστικού EDL. Κατόπιν, το Selfridges, για να δηλώσει την ειλικρινή του μετάνοια για το περιστατικό, παραχώρησε πολυτελές γεύμα στον Robinson και τον φίλο του σε εστιατόρια και μπαρ σαμπάνιας και χαβιαριού ιδιοκτησίας του.
Πηγή της ιστορίας: The Guardian

Οι μαχαιροβγάλτες, τα ινδάλματα και τα αφεντικά τους


Οι μαχαιροβγάλτες, τα ινδάλματα και τα αφεντικά τους
«Τι εμπόδιο μπορεί να σταθεί στο δρόμο μας αφού ακόμη και σήμερα νιώθουμε ΕΚΕΙΝΟΝ να μας οδηγεί (...) με τη σκέψη και την ψυχή μας δοσμένη στη Μνήμη του Μεγάλου μας Αρχηγού, υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά, χαιρετούμε τον Ηλιο και με το θάρρος που μας επιβάλλει η Στρατιωτική μας Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και στα οράματά μας: HEIL HITLER!»...
*
Από το άρθρο - ύμνο του Μιχαλολιάκου για τον Χίτλερ (περιοδικό «Χρυσή Αυγή», τεύχος 26, Μάιος 1987).
***
«Ποιο θα ήταν το μέλλον της Ευρώπης και ολόκληρου του σύγχρονου κόσμου, αν ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος (που οι Δημοκρατίες, ή μάλλον οι εβραίοι -σύμφωνα με τον Στρατηγό Μεταξά- κήρυξαν στη Γερμανία) δε σταματούσε την ανανεωτική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού; Είναι βέβαιο ότι θεμελιώδεις αξίες που πηγάζουν ως επί το πλείστον από την ελληνική αρχαιότητα, θα κυρίευαν πνευματικά όλα τα κράτη και θα όριζαν τις τύχες των λαών. Ο ρομαντισμός ως πνευματικό κίνημα και ο κλασικισμός θα υπερίσχυαν της παρακμιακής υποκουλτούρας που διέβρωσε τον λευκό άνθρωπο».
*
Από το άρθρο - ύμνο του Κασιδιάρη στο ναζισμό (περιοδικό «Χρυσή Αυγή», 20/4/2011)
***
«Ο Εθνικοσοσιαλισμός απελευθέρωσε τον Γερμανό εργάτη από τη μέγκενη ενός δόγματος (σ.σ. του κομμουνιστικού δόγματος) που ήταν βασικά εχθρικό τόσο για τον εργοδότη όσο και για τον εργαζόμενο. Ο Αδόλφος Χίτλερ επέστρεψε τον εργάτη στο έθνος του. Τον μετέτρεψε σε πειθαρχημένο στρατιώτη της εργασίας και συνεπώς σύντροφό μας (σ.σ. σύντροφο των βιομηχάνων)»!
*
Αυτός ο ύμνος στον Χίτλερ, που μετέτρεψε τον εργάτη σε «σύντροφο» των βιομηχάνων, εκφωνήθηκε από τον ιδιοκτήτη του μονοπωλίου «Κρουπ» σε ομιλία του στις 26 Γενάρη 1934 και περιλαμβάνεται στα Πρακτικά Δικών της Νυρεμβέργης, Τόμος 1, Κεφάλαιο VIII.
*
Αλήθεια, υπάρχει πιο ατράνταχτη ομολογία για το ποια είναι η τροφός του φασισμού; Οτι οι κεφαλαιοκράτες, τα μονοπώλια, είναι οι προαγωγοί του φασισμού; Οτι με τον φασισμό οι «Κρουπ», εδώ, εκεί, παντού, όταν και όποτε τους χρειάζεται, εξασφαλίζουν «ηρεμία», «πειθαρχία» και πολλά, πάρα πολλά κέρδη, μετατρέποντας τον εργάτη σε «πειθαρχημένο στρατιώτη της εργασίας»;
*
Αλήθεια, υπάρχει ακόμα αμφιβολία για λογαριασμό τίνος δρουν αυτοί οι μαχαιροβγάλτες;

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

«Σκοτώσανε το γιο του μαστρο-Τάκη»...

«Σκοτώσανε το γιο του μαστρο-Τάκη»...
«Σκοτώσανε το γιο του μαστρο-Τάκη, που κουβαλάει λαμαρίνες στη Ζώνη»!
«Κι ο Παύλος στη Ζώνη δούλευε μέχρι το 2003»...
Είναι λόγια ενός από τους φίλους του Παύλου Φύσσα, του παλικαριού που δολοφονήθηκε από την αγέλη των φασιστών.
*
Η Χρυσή Αυγή, αυτή η ναζιστική συμμορία, ο εσμός των αποβρασμάτων, των βγαλμένων από τον κοινωνικό απόπατο, δεν πέταξε χτες τη μάσκα. Δεν είχε ποτέ μάσκα.
Ποτέ!
  • Το ξέρουν οι κύκλοι των εφοπλιστών που -σύμφωνα με την «Γκάρντιαν»- τους χρηματοδοτούν.
  • Το ξέρουν οι βιομήχανοι και οι εργοδότες που συλλέγουν «δούλους» από τους «ΟΑΕΔ» που έχουν ιδρύσει οι χρυσαυγίτες.
  • Το ξέρουν οι πολιτικοί Πόντιοι Πιλάτοι που λάνσαραν και προωθούν την άθλια θεωρία των «δυο άκρων».
  • Το ξέρουν οι ταγοί του περίφημου «συνταγματικού τόξου» που εκλεκτά μέλη τους ψηφίζουν σε ψηφοφορίες στη Βουλή υπέρ των ναζιστικών αποβρασμάτων.
  • Το ξέρουν οι ταγοί του περίφημου «συνταγματικού τόξου» που ηγούνται της ίδρυσης και λειτουργίας στρατοπέδων συγκέντρωσης ανθρώπων στην Ελλάδα του 2013.
  • Το ξέρουν εκεί στη ΝΔ που ακόμα δεν έχουν βγάλει μια κανονική ανακοίνωση για τη δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών ενάντια στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα.
  • Το ξέρουν τα υψηλόβαθμα στελέχη του κράτους που προ μηνών απειλούσαν ότι «το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή είναι απευκταίο, αλλά όχι απίθανο».
  • Το ξέρουν τα χυδαία παπαγαλάκια των μιντιακών συγκροτημάτων που ξεκίνησαν με άρθρα του τύπου «Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη δημοκρατία» και έφτασαν να εξοικειώνουν την κοινή γνώμη με το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης με τη συμμετοχή μιας «σοβαρότερης» Χρυσής Αυγής.
  • Το ξέρουν αυτοί που πουλάνε το ναζισμό με «λάιφ στάιλ» περιτύλιγμα, που λένε ότι η σβάστικα δεν είναι σβάστικα αλλά τρενάκι με μπαταρίες, που εμφάνιζαν το ναζιστικό απόπατο σαν χορωδία προσκόπων που συνοδεύει γριούλες στα ΑΤΜ.
  • Το ξέρουν οι μηχανισμοί του κράτους που ακόμα δεν έχουν απαντήσει αν ερευνήθηκε ποτέ εκείνη η απόρρητη έκθεση του τμήματος της ίδιας της Ελληνικής Αστυνομίας, με ημερομηνία 10/12/1999, η οποία μιλά για στενές διασυνδέσεις των ναζιστών της Χρυσής Αυγής με την ΕΛ.ΑΣ.
  • Το ξέρουν όλοι αυτοί που στοιχειωδώς θα αντιδρούσαν αν δεν ήθελαν να βλέπουν τους ταγματαλήτες να χτυπούν μετανάστες στη Ραφήνα, να ακούνε ότι ταγματαλήτες μαχαιρώνουν μετανάστες στις γειτονιές, ότι ταγματαλήτες στήνουν καρτέρι σε κομμουνιστές, ότι ταγματαλήτες στρέφονται ενάντια στον εργατόκοσμο, φωνάζοντας μπροστά στις κάμερες: «Εμείς είμαστε μαζί με τους εφοπλιστές μας».
*
Γιατί αυτός είναι ο στόχος των ταγματαλητών:
Να τρομοκρατήσουν τον εργατόκοσμο. Οι λεχρίτες τού «αίμα μόνο για Ελληνες», είναι αυτοί που μετά το αίμα των Χασάν και των Αλί, έχυσαν το αίμα του γιου του μαστρο-Τάκη. Είναι αυτοί που χτύπησαν με λοστάρια πρωτοπόρους κομμουνιστές εργάτες στο Πέραμα. Είναι αυτοί που πήγαν με τον Μάνεση ενάντια στους απεργούς της «Χαλυβουργίας».
Εκεί στην ίδια «Χαλυβουργία» έστειλε τα ΜΑΤ ενάντια στους απεργούς η κυβέρνηση του «συνταγματικού τόξου» των Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη.
*
Γι' αυτό οι ναζί πρέπει να αντιμετωπιστούν ως αυτό που είναι. Ως το μακρύ, τρομοκρατικό, δολοφονικό χέρι του συστήματος της εκμετάλλευσης, της βρωμιάς, της δυσωδίας και της σαπίλας.
Πρέπει να αντιμετωπιστεί και να τσακιστεί σύμφωνα με την υπόδειξη του Μπρεχτ:
«Ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός».
Πρέπει να αντιμετωπιστεί γνωρίζοντας ότι πίσω από το ναζιστικό «αντισυστημικό» μακιγιάζ, βρίσκεται η εξουσία των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, που εμφανίζεται ενώπιον των ανθρώπων του μόχθου με το φαιό σουλούπι άλλοτε του Χίτη και άλλοτε τουγερμανοτσολιά και του ταγματασφαλίτη, άλλοτε του πολιτικού υποκόσμου και άλλοτε του πιο τραμπούκικου λαϊκισμού, άλλοτε του καρατέκα «άντρακλα» που χτυπάει γυναίκες και άλλοτε του νυχτόβιου μαχαιροβγάλτη που εξαπολύει πογκρόμ κατά του μετανάστη, του πολιτικού αντιπάλου, του «διαφορετικού»...
*
Η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί ως η άλλη όψη του ίδιου πολιτικού νομίσματος της πλουτοκρατίας.
Είναι ακριβώς εκεί, στον κόρφο της πλουτοκρατίας, που επωάζεται το αυγό του φιδιού. Εκεί βρίσκεται η φωλιά του.
Γι' αυτό και μόνο ένα ρωμαλέο, ταξικό, εργατικό, λαϊκό, αντικαπιταλιστικό κίνημα είναι αυτό που έχει τη δύναμη όχι απλά να λιώσει το φασιστικό φίδι, όχι μόνο να το εκδιώξει από κάθε γειτονιά και από κάθε χώρο δουλειάς, όχι μόνο να επιβάλει να μην μπορούν να σταθούν σε καμιά γωνία αυτά τα αποβράσματα, αλλά ταυτόχρονα να αχρηστέψει και την καπιταλιστική μήτρα που το εκτρέφει και το αναπαράγει.

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΡΙΑ Στοιχεία σε βάρος των αντικαθεστωτικών ανακοινώνει η Ρωσία

ΣΥΡΙΑ
Στοιχεία σε βάρος των αντικαθεστωτικών ανακοινώνει η Ρωσία
Στη Δαμασκό και σε συνάντηση με τον Σύρο πρόεδρο προχώρησε η ρωσική διπλωματία μέσω του υφυπουργού Εξωτερικών Σ. Ριάμπκοφ
ΜΟΣΧΑ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Στοιχεία που εμπλέκουν τους Σύρους αντικαθεστωτικούς στην επίθεση με χημικά όπλα που σημειώθηκε στο προάστιο Γκούτα της συριακής πρωτεύουσας την 21η Αυγούστου δηλώνει ότι έχει στη διάθεσή της η Μόσχα. Οπως τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τα στοιχεία αυτά θα αναλυθούν και θα παραδοθούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Σημείωσε ότι η έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ δεν έλαβε υπόψη της τις υποψίες της Ρωσίας ότι πίσω από τη συγκεκριμένη επίθεση κρύβονται αντικαθεστωτικοί που επεδίωξαν να προκαλέσουν άμεση στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και ότι η ρωσική ηγεσία έχει πληροφορίες ότι έχουν σημειωθεί και άλλα επεισόδια με χημικά μετά από την 21η Αυγούστου.
Τα πνεύματα ανάμεσα στη Μόσχα και στον ΟΗΕ οξύνθηκαν περαιτέρω από τις παρατηρήσεις του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, στον οποίο παραδόθηκαν τα προαναφερόμενα στοιχεία από Σύρους αξιωματούχους κατά την επίσκεψή του την Τρίτη στη Δαμασκό όπου συνάντησε το Σύρο υπουργό Εξωτερικών Ουαλίντ αλ Μουάλεμ. Ο Ριάμπκοφ δήλωσε, όπως τουλάχιστον μετέδωσε το ρωσικό δίκτυο RIA, ότι η Μόσχα είναι «απογοητευμένη» για την επιλεκτική προσέγγιση η οποία καταγράφηκε στην έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ, στην οποία δεν λαμβάνεται υπόψη η συνολική εικόνα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί παρά το συμπέρασμα να είναι μονομερές και προκατειλημμένο. Ο Σύρος πρόεδρος φέρεται να ευχαρίστησε τον Ρώσο αξιωματούχο για την υποστήριξη της Μόσχας «κατά των σχεδίων βάρβαρης επίθεσης εναντίον της Συρίας αλλά και των τρομοκρατών που στηρίζονται από τη Δύση».
Οι δηλώσεις Ριαμπκόφ πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις στον ΟΗΕ. Ο εκπρόσωπος του Οργανισμού, Μάρτιν Νεσίρσκι, τόνισε ότι τα αποτελέσματα της έκθεσης των επιθεωρητών, η αξιοπιίστία και η αντικειμενικότητά τους είναι αναμφισβήτητες. Αρνητική έκπληξη χαρακτήρισε τις ρωσικές παρατηρήσεις ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν αμφισβητείται η αντικειμενικότητα των εργαζομένων του ΟΗΕ. Τους τόνους προσπάθησε να χαμηλώσει ο επικεφαλής των επιθεωρητών Ακε Σέλετρομ, ο οποίος εκτίμησε ότι οι ρωσικές επικρίσεις δεν αφορούν αυτά καθ' αυτά τα στοιχεία της έκθεσης και τα αποτελέσματα αλλά τη μέθοδο που επιλέχτηκε ν' ακολουθηθεί.
Αργά το βράδυ, το «Ασοσιέιτεντ Πρες» μετέδιδε ότι αξιωματούχος του ΟΗΕ, που διατήρησε την ανωνυμία του, δήλωνε ότι από τη μελέτη στοιχείων από «τρίτους παράγοντες» (χωρίς να διευκρινίζει ποιους, αλλά φωτογραφίζονται αντικαθεστωτικοί) υποτίθεται ότι «αποδεικνύεται πως τα χημικά της συγκεκριμένης επίθεσης εκτοξεύτηκαν από βάση της επίλεκτης φρουράς του συριακού στρατού».
Παζαριών συνέχεια
Στο μεταξύ, χωρίς αποτέλεσμα έληξε η πρώτη συνάντηση των χωρών μονίμων μελών τουΣυμβουλίου Ασφαλείας για το σχέδιο απόφασης όπου θα περιέχεται η συμφωνία για το συριακό αφοπλισμό. Οι εκπρόσωποι ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας επέμειναν στην αναγκαιότητα υιοθέτησης απόφασης υπό το άρθρο 7 της αυτόματης ανάληψης μέτρων αλλά και στρατιωτικής δράσης κατά της Συρίας σε περίπτωση μη συμμόρφωσής της. Η Ρωσία επιμένει ότι δε χρειάζεται κάτι τέτοιο και πλέον δηλώνει ότι θα πρέπει το σχέδιο απόφασης να συζητηθεί λαμβάνοντας υπόψη και τα καινούργια στοιχεία που θα παρουσιαστούν από την ίδια.
Χτες, πάντως, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Τσακ Χέιγκελ, όπως έκανε νωρίτερα και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, επέμειναν ότι η στρατιωτική επιλογή δεν έχει πάψει να υπάρχει κατά της Συρίας. Στο ενδεχόμενο να «χρειαστεί τελικά» στρατιωτική επέμβαση στη Συρία αναφέρθηκε σε δηλώσεις του, που μεταδίδονται από το Γαλλικό Πρακτορείο, οΑμερικανός πρόεδρος. Φέρεται επίσης να εκτιμά ότι η έκθεση του ΟΗΕ «άλλαξε τη γνώμη του κόσμου για το τι γίνεται στη Συρία αποδεικνύοντας την ενοχή του συριακού καθεστώτος» και να εκφράζει την άποψη ότι τελικά θα πρέπει να εγκαταλείψει ο Ασαντ την εξουσία στο πλαίσιο μιας διπλωματικής διαπραγμάτευσης προκειμένου να καταληχθεί μια πολιτική λύση.

ΤΟΥΡΚΙΑ Ξυλοδαρμός οκτάχρονου από την Αστυνομία

ΤΟΥΡΚΙΑ
Ξυλοδαρμός οκτάχρονου από την Αστυνομία
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.--
Την έναρξη έρευνας διέταξε ο διευθυντής Ασφαλείας της Αστυνομίας στη Μερσίνα της Τουρκίας, για τον άγριο ξυλοδαρμό ενός οκτάχρονου παιδιού, από αστυνομικούς. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «haber.sol.org.tr» ο οκτάχρονος έπαιζε με ένα φίλο του έξω από το αστυνομικό τμήμα, όπου εκείνη τη μέρα βρίσκονταν δυνάμεις των ΜΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας αστυνομικός ζήτησε από τον οκτάχρονο να χτυπήσει το φίλο του και όταν αυτός αρνήθηκε ο αστυνομικός τον φώναξε κοντά του και τον χαστούκισε. Το παιδί προσπάθησε να ξεφύγει, ωστόσο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν χτυπήθηκε άσχημα με αποτέλεσμα να φέρει τραύματα σε εσωτερικά όργανα και να διατρέχει κίνδυνο εσωτερικής αιμορραγίας. Το παιδί που σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τις καταθέσεις της οικογένειας χτυπήθηκε στις 11 Σεπτέμβρη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε όταν ένιωσε αδιαθεσία, μετά την επιστροφή του στο σπίτι. Η κατάσταση του οκτάχρονου θεωρείται κρίσιμη.
Οι γονείς του παιδιού ζητούν την τιμωρία του αστυνομικού, σημειώνοντας ότι στο σημείο υπάρχουν κάμερες και ζητώντας από τον εισαγγελέα να μην αφήσει ατιμώρητο τον άγριο ξυλοδαρμό ενός οκτάχρονου παιδιού, τη στιγμή που η τουρκική Αστυνομία δέχεται σειρά επικρίσεων για τους θανάτους οκτώ διαδηλωτών, στις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις, και τον τραυματισμό περισσότερων από 8.000 ανθρώπων.

TOP READ