Με μια επιστολή-βόμβα, ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας με τη Χρυσή Αυγή, δημοτικός σύμβουλος και μέχρι πρότινος μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της οργάνωσης Δημήτρης Βογιατζής ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το ναζιστικό κόμμα. 
Ο Βογιατζής, που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης πριν λίγους μήνες, αποκαλεί τη Χρυσή Αυγή “συμμορία” και αποκαλύπτει απειλές βίας για σπασμένα κεφάλια από έτερο μάρτυρα υπεράσπισης και στέλεχος της οργάνωσης, τον Άγγελο Ιωάννου! Ταυτόχρονα, κατηγορεί την ηγεσία του κόμματος για “αλαζονεία της μικροκομματικής εξουσίας”, βάλει κατά του Μιχαλολιάκου και του συστήματος οικογενειοκρατίας που έχει επιβληθεί στην εγκληματική συμμορία.
Αναφερόμενος στην οικογενειοκρατία και ευνοιοκρατία, ο Δ. Βογιατζής γράφει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του (τα έντονα γράμματα από το πρωτότυπο):
Στην επιλογή να ξεκινάει το ψηφοδέλτιο της Β1 Βόρειος Τομέας Αθηνών από το γράμμα Ζ για να εκλεγεί με το ζόρι βουλευτής η γυναίκα του Ζαρούλια.
Στη φανερή στηριξη που παρεχει στη θυγατερα του, η οποια χωρις τη βοηθεια του μπαμπα αμφιβαλλω αν θα επιλέγονταν να μιλησει έστω και μπροστά σε συνάθροιση αναλφαβητων εθνικιστών.
ΑΛΛΑ εκεί που αγγίζει τα όρια του πολιτικού παραλογισμού, είναι η περίπτωση του “γαμπρού” Αρτέμη Ματθαιοπουλου, ο οποιος φερει καιτην ευθυνη του καζου των δημοτικων εκλογων της Θεσσαλονικης.
Σε οποιοδηποτε πολιτικο κομμα με στοιχειωδη πολιτικη λογικη, ο κ. Ματθαιόπουλος θα είχε εκπεσει από το Πολιτικό Συμβούλιο, ακομα και απο την ηγετικη θεση που κατεχει σήμερα ως Περιφερειάρχης στην Βόρεια Ελλάδα.
Εδω τον ειδαμε να φιγουραρει παλι στο ψηφοδελτιο της Χρυσης Αυγης, λες και δεν ειχε συμβει τιποτα, και μάλιστα στην Α΄ Θεσσαλονίκης, και με σταυροδότηση σε μοιρασμένα ψηφοδέλτια από την Τ.Ο. θεσσαλονίκης να έρχεται δεύτερος σε σταυρούς.
Και φυσικα δεν ειναι μονον ο κ. Ματθαιοπουλος, που απολαμβανει της ιδιαιτερης ευνοίας του κ. Μιχαλολιακου.
Το πρώην μέλος της ΚΕ της Χρυσής Αυγής κάνει λόγο επίσης και για ευθείες απειλές για “σπασμένα κεφάλια” από το έτερο μέλος της ΚΕ, δικηγόρο της οργάνωσης Άγγελο Ιωάννου: