20 Δεκ 2012

Καζαμίας 2013 (δεύτερο μέρος)


Καζαμίας 2013 (δεύτερο μέρος)



 Posted  by 2310net in για γελια 





Συνέχεια από το πρώτο μέρος

Ιούνιος


Ο Ιούνιος μπαίνει με νέα χαράτσια και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων. Ο κίνδυνος εξόδου από την Ευρωζώνη είναι και πάλι μπροστά μας. Ο σύντροφος Πρετεντέρης ξεσπαθώνει και από άμβωνος Μέγκα καταφέρεται εναντίον της διαπλοκής και των επιχειρηματιών που θησαύριζαν με τα χρήματα του δημοσίου. Στην αντεπίθεση περνά ο Νίκος Ευαγγελάτος, ο οποίος κάνει συνεχείς αναφορές στην εκπομπή του για εφοπλιστές που πλούτισαν με περίεργες μεθόδους. Η Έλλη Στάη από τη μεριά της φιλοξενεί για τετρακοσιοστή φορά τον καθηγητή Ράμφο για να μας πείσει ότι εμείς τελικά φταίμε.


Οι διεγραμμένοι από το κόμμα του Καμμένου είναι πια πολλοί. Έτσι αποφασίζουν να δημιουργήσουν δική τους κοινοβουλευτική ομάδα και δικό τους κόμμα. Το όνομα αυτού «Πιο Ανεξάρτητοι Έλληνες» ή αλλιώς ΠΑΝΕΛ.


Επανεμφανίζεται στην πολιτική σκηνή ο ογκόλιθος Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος παρουσιάζει βίντεο στο οποίο ένα περιστέρι τον κουτσούλησε, ερμηνεύοντας το ως μήνυμα του Αγίου Πνεύματος. Ζητάει τον επαναπατρισμό του στην ΝΔ. Μετά από πολλές συνομιλίες αποφασίζεται να γίνει δεκτός με τον όρο ότι θα βρίσκεται υπό την καθοδήγηση του Αδώνιδος.


Νέο κόμμα φτιάχνει η Άννα Διαμαντοπούλου με όνομα ΚΣΥΝΗ (Κοινωνική Συνεργασία Νεοφιλελεύθερων Ηδονιστών). Το κόμμα καταγράφει μεγάλη δυναμική και αναμένεται να αλλάξει τα πολιτικά δεδομένα.


Η Αυγή προσφέρει καλοκαιρινό οδηγό με όλα τα πεντάστερα ξενοδοχεία για τις καλοκαιρινές αποδράσεις, ενώ αφιερώνει το σαλόνι της σε συνέντευξη του Ρομάν Αμπράμοβιτς από την θαλαμηγό του, να εξηγεί τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να γίνει πλούσιος σε μια νύχτα.




Ιούλιος


Το θερμόμετρο αγγίζει τους 40ο και η κυβέρνηση αποφασίζει να φορολογήσει αναδρομικά όσους πήραν επίδομα θέρμανσης τον Μάιο. Ο Κουβέλης από τη Σίφνο διαμηνύει σε δραματικούς τόνους ότι αυτό είναι το δημοκρατικό καθήκον κάθε κυβέρνησης που θέλει να διασώσει την χώρα της. Ο Γρηγόρης ο Ψαριανός διαφωνεί, λέγοντας ότι η κυβέρνηση κάνει μισές δουλειές, και πως επιτέλους πρέπει να πάρουμε σοβαρά μέτρα. Αποχωρεί και μετακινείται στην ΡΙΚΣΣΥ, όπου αναλαμβάνει υπεύθυνος Οικονομικών. Μετά από δύο εβδομάδες όμως παραιτείται και εντάσσεται στην ΚΣΥΝΗ.


Ο Τσίπρας βρίσκεται σε διακοπές στην Ελούντα. Οποιαδήποτε ομοιότητα με άλλους πολιτικούς ηγέτες είναι τυχαία.


Η Χρυσή Αυγή διανέμει δωρεάν αντιηλιακά στους Έλληνες για να μη μαυρίσουν, ενώ στελέχη της περιοδεύουν από παραλία σε παραλία για να διώξουν τους ξένους τουρίστες.


Βλέποντας ότι όλοι έχουν ιδρύσει κόμμα εκτός από τον ίδιο, ο Γιάννης Ραγκούσης προχωρά στην ίδρυση του ΤΑΚΣΥ (Τιτανοτεράστιο Ανεξάρτητο Κίνημα Συνεργασίας).




Αύγουστος


Ο μήνας της Παναγιάς βρίσκει τον Αντώνη να γιορτάζει καθημερινά. Άλλωστε η Παναγία είναι φίλη του. Με την ευχή της, λοιπόν, ιδρύει φορέα πολιτικού προβληματισμού προς τιμή της. Το κόμμα ονομάζεται ΠΑΝΑΓΥΑ (Πανελλήνιος Αγώνας Υπαρκτής Ακροδεξιάς).


Προς τιμήν της Μεγαλόχαρης, στην Αυγή αρθρογραφεί ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος με θέμα «Οι χορηγίες μου στο Φανάρι».


Ο Μητροπολίτης Πειραιώς περνάει στον ακτιβισμό και με το χρυσό του ραβδί κυνηγάει τους παράνομους πωλητές κομποσκοινιών. Η Ρένα Δούρου καταδικάζει τη βία από όπου κι αν προέρχεται.


Σε μια κίνηση που θα συζητηθεί εντάσσεται στον ΣΥΡΙΖΑ και η Φώφη Γεννηματά, δηλώνοντας πως ο Παπαδημούλης είναι η μετεμψύχωση του πατέρα της. Ο Βενιζέλος είναι πια μόνος του στο ΠΑΣΟΚ και δηλώνει ευτυχισμένος που όσοι είναι στο ΠΑΣΟΚ δεν ντρέπονται να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ.




Σεπτέμβριος


Τα σχολεία ξεκινάνε με βιβλία αλλά χωρίς καθηγητές. Έχουν απολυθεί όλοι λόγω ψυχολογικών προβλημάτων. Η κυβέρνηση πρέπει να δράσει. Έτσι, ο Σαμαράς αποφασίζει ανασχηματισμό. Υπουργός Παιδείας διορίζεται ο Γιώργος Ανατολάκης.


Η Όλγα Κεφαλογιάννη αλλάζει επαγγελματικό προσανατολισμό και γίνεται εκφωνήτρια του δελτίου ειδήσεων του STAR. Ο τουρισμός περνάει κρίση κι έτσι επιστρατεύεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, επαγγελματίας τουρίστας, να βγάλει το φίδι από την τρύπα.


Ο Τσίπρας ζητάει εκλογές και ο Λαφαζάνης δηλώνει πως δεν είναι έτοιμος να γίνει υπουργός. Αντίθετα ο Παπαδημούλης αποκαλύπτει πως είναι πανέτοιμος, αφού έχει ήδη παραγγείλει υπουργικό κουστούμι.


Ξεκινάει το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο με τον Αλαφούζο να δηλώνει πως ο Παναθηναϊκός είναι πια λαϊκή δημοκρατία και ως τέτοια αποχωρεί από το στημένο πρωτάθλημα.


Ο Λάκης Λαζόπουλος ξεκινάει το τσαντίρι του για τελευταία πάλι χρονιά, με την Χρύσα Ρώπα να χτυπιέται για τον Πετσάλνικο. Η Συντέλεια ετοιμάζει φάρσα στον Στρατούλη. Έτσι, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει να παρακολουθήσει το Φωστήρας-ΑΕΚ, δέχεται επίθεση από συνεργάτη της εκπομπής.




Οκτώβριος


 Η κυβέρνηση προκηρύσσει εκλογές. Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Αριστερή κυβέρνηση είναι πια γεγονός. Θέσεις υπουργείων καταλαμβάνουν οι Καστανίδης, Φλωρίδης, Φώφη, Κατσέλη, και Τσουκαλάς. Από τις φυλακές του Κορυδαλλού ο σύντροφος Τσοχατζό χαιρετίζει την νέα ημέρα για την εργατική τάξη και την Αριστερά. Ο Κίμωνας ο Κουλούρης χαρακτηρίζει αγνώμονα τον Αλέξη.


Εξελίξεις όμως υπάρχουν και στην ΝΔ. Ο Σαμαράς παραιτείται και πρόεδρος της ΝΔ εκλέγεται ο Παναγιώτης ο Ψωμιάδης, ο οποίος πλέον αποκαλείται «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της καρδιάς μας». Η Ντόρα αφού κατάφερε να μην κερδίσει ούτε αυτή τη φορά αποφάσισε να αποχωρίσει από την πολιτική και να εμφανιστεί στο Dancing with the Stars 4


Η νέα κυβέρνηση καλεί τον λαό να κάνει θυσίες, όμως αυτή τη φορά θα πιάσουν τόπο. Ο Λαφαζάνης προαναγγέλει αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, ενώ τον επαναφέρει στη θέση του ο καθηγητής Μηλιός τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Η Ρένα Δούρου καταδικάζει τις αυξήσεις στους μισθούς από όπου κι αν προέρχονται.


Το κόμμα του Καμμένου δεν μπαίνει στη Βουλή και αυτοδιαλύεται. Αντίθετα μπαίνει στη βουλή το κόμμα των ΠΑΝΕΛ, το οποίο διασπάται αμέσως. Έτσι, ιδρύεται το ΠΟΠΑΝΕΛ (Πολύ Πιο Ανεξάρτητοι Έλληνες). Αιτία της διάσπασης ήταν ότι δεν πήρε ξεκάθαρη θέση ο αρχηγός Μαρκόπουλος για το non paper.


Η ΔΗΜΑΡ μπαίνει στη Βουλή με σύνθημα «να απαγκιστρωθούμε από τις προγραμματικές διατάξεις». Κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει αυτό, αλλά σε όλους ακούγεται γαμάτο.




Νοέμβριος


Η κυβέρνηση Τσίπρα καταργεί τον εορτασμό του Πολυτεχνείου καθώς τώρα που νίκησε η Αριστερά τα αιτήματα του 73’ έγιναν πραγματικότητα. Το ΚΚΕ προσπαθεί να διαδηλώσει προς την πρεσβεία των ΗΠΑ και του Ισραήλ, και εισπράττει την επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Π. Σκουρλέτη, ότι κάτι τέτοιο θα διατάρασσε τις φιλικές σχέσεις της χώρας μας με τις δύο αυτές συμμάχους μας.


Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της καρδιάς μας, κάνει πραγματική αντιπολίτευση τραγουδώντας το Χαιρετίσματα στην Εξουσία από το Βήμα της Βουλής. Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν έχει μπει στη Βουλή, είναι πια εξωκοινοβουλευτική σοσιαλδημοκρατία, και ο Βενιζέλος δηλώνει χαρούμενος που επιτέλους μια νέα ημέρα ξημερώνει για τον τόπο και το κίνημα.


Η Χρυσή Αυγή αποκαλύπτει πως οι φερόμενοι ως νεκροί του Πολυτεχνείου είναι ζωντανοί και κρύβονται σε ένα νησί μαζί με τον Έλβις, τον Μόρισον και τον Τουπακ.




Δεκέμβριος


Ο χρόνος τελειώνει και η κυβέρνηση αποκαλύπτει ότι το 2014 θα ξαναβγούμε στις αγορές. Μάλιστα, ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου δηλώνει σίγουρος πως οι θυσίες του ελληνικού λαού θα πιάσουν τόπο.


Εν τω μεταξύ Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στον Μιχαλολιάκο καθώς τον πέρασαν για παράνομο μικροπωλητή, όταν αυτός ντύθηκε Άγιος Βασίλης και μοίραζε δώρα σε παιδάκια φασιστών. Για πρωβωκάτσοια έκανε λόγο η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Ουρανία Μιχαλολιάκου.


Ο εορτασμός των Χριστουγέννων γίνεται λιτά και απέριττα. Στη Θεσσαλονίκη δεν στήνεται η κακόγουστη φάτνη και ο Άνθιμος ωρύεται για το τέλος της Ορθοδοξίας και το τέλος του κόσμου.


Ο Αντώνης συνεχίζει να ισχυρίζεται πως μιλάει με τον θεό. Φήμες τον θέλουν έγκλειστο στο Δαφνί. Η Άννα Βίσση του αφιερώνει το «παραλύω» και ένας έρωτας ξαναγεννιέται.


Λίγες ώρες πριν τον ερχομό του 2014, ο Γιώργος ο Παπανδρέου ανακοινώνει την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική και την ίδρυση ενός νέου κόμματος, του «ΣΑΡΔΑΜ» (Σοσιαλιστική, Αριστερή, Ριζοσπαστική, Δημοκρατική, Ανανεωτική Μέτωπο).


 Καλή Χρονιά!!!

EUROSTAT: Αυξάνονται και πληθύνονται οι φτηνοί εργάτες


EUROSTAT: Αυξάνονται και πληθύνονται οι φτηνοί εργάτες





«Χαστούκι» στα «μούτρα» κάθε θιασώτη της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας και απολογητή του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης είναι τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Eurostat.

Σύμφωνα μ' αυτά, ένας στους έξι απασχολούμενους στην ΕΕ ήταν χαμηλόμισθος το 2010 ή το 17%. Ως τέτοιους, η Eurostat ορίζει τους εργαζόμενους με μισθό ίσο ή κατώτερο των δύο τρίτων του μέσου εθνικού ακαθάριστου ωρομισθίου. Το μεγαλύτερο ποσοστό χαμηλόμισθων στην ΕΕ κατέχουν οι γυναίκες με 21,2%, έναντι 13,3% στους άνδρες. Σημειώνεται ότι σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ (πλην της Βουλγαρίας), τα ποσοστά των χαμηλόμισθων γυναικών είναι υψηλότερα από εκείνα των ανδρών.

Τα υψηλότερα ποσοστά χαμηλόμισθων γυναικών καταγράφονται στην Κύπρο (31,5%), στην Εσθονία (30%), στη Λιθουανία (29,5%), στη Γερμανία και στη Λετονία (28,7%) και στη Βρετανία (27,6%). Είναι και αυτό ένα στοιχείο που δείχνει ότι οι ελαστικές σχέσεις εργασίας σαρώνουν κυρίως στις γυναίκες.

Πάνω από τους μισούς εργαζομένους χαμηλής εκπαίδευσης είναι χαμηλόμισθοι στη Γερμανία (54,6%) και στη Σλοβακία (51,5%). Τέλος, το 31% των χαμηλόμισθων στην ΕΕ είναι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου και το 16% αορίστου χρόνου. Τα υψηλότερα ποσοστά χαμηλόμισθων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, καταγράφονται στην Ολλανδία (48%), στην Πολωνία (42,5%), στη Γερμανία (38%), στη Βουλγαρία και στην Ουγγαρία (37%) και στη Μ. Βρετανία (36,4%).

Αν και η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο ζοφερή απ' όσο την αποτυπώνει η αστική στατιστική, τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι οι λαοί απ' άκρη σ' άκρη της ΕΕ, σε χώρες που βρίσκονται σε κρίση αλλά και σε αυτές που ακόμα καταγράφουν ανάπτυξη, έχουν ολοένα και μικρότερες αποδοχές, εξαιτίας και των γενικευμένων ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, που ενιαία προωθούνται σε όλη την ΕΕ.


ΞΕΦΤΙΛΕΣ(!!!) ΚΟΥΚΟΥΕΔΟΛΟΓΟΙ...


ΞΕΦΤΙΛΕΣ(!!!) ΚΟΥΚΟΥΕΔΟΛΟΓΟΙ...



Οι χαφιέδες, οι προβοκάτορες, χτυπούσαν και χτυπούν το επαναστατικό τιμημένο ΚΚΕ πάντα με πλάγιο τρόπο, μπαμπέσικα, αφού δεν μπορούν ν’ αντιπαλέψουν τα επιχειρήματά του, που είναι του λαού θελήματα. 
Μια απ’ τις βρώμικες μεθόδους των πραχτόρων, προβοκατόρων, χαφιέδων, είναι να προσπαθούν να χτυπήσουν το ΚΚΕ μέσα από τα μέλη και τους οπαδούς του. 
Τέτοιου είδους προβοκάτσιες με όχημα τ’ όνομά μου, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από κουκουεδολόγους ανίκανους να βγάλουν αλλιώς το μεροκάματό τους. 
Μ’ αφορμή λοιπόν ένα νέο «άρθρο», αφιερώνω σ’ όλες τις ξεπουλημένες δημοσιογραφικές πένες το παρακάτω …χρονογράφημά μου. 
(Συγχωρήστε με αν δεν είναι και τόσο προσεγμένο, μα μόλις τώρα το σκάρωσα και δεν έχω χρόνο να το φροντίσω…)

ΚΑΛΗ  ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ 

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
                        
          Της ξεφτίλας το ανάγνωσμα…

O Παπάρης Μαλακίδης στάθηκε μπρος στην άδεια βιτρίνα καταστήματος που μόλις είχε βάλει «λουκέτο». Τα φιμέ τζάμια της ήταν ό,τι πρέπει να καθρεφτιστεί λίγο, καμαρώνοντας το «ράσο» του. 
Το ράσο που του κληροδότησαν οι …παππούδες του. Το φορούσαν μόνο σ’ ειδικές αποστολές. Όταν ευλόγαγαν τις εκτελέσεις των βρωμοκομμουνιστών και των άλλων βρωμοπατριωτών. 
Κι ήταν συνεπέστατοι στο καθήκον τους! Δεν αποχωρούσαν απ’ τον τόπο εκτέλεσης, πριν δοθεί και η χαριστική βολή στους καταδικασμένους. Ε, εδώ που τα λέμε, είχαν κι άλλο λόγο… Κάπου-κάπου, τους επέτρεπαν να ρίχνουν και τη χαριστική βολή στους κροτάφους των εκτελεσμένων. Πλατς! Πεταγόταν το αίμα με τα μυαλά τους και κόλλαγε πάνω στο μαύρο ράσο…
Χρόνια και χρόνια το χάιδευε κρεμασμένο στην ντουλάπα του. Κι ένοιωθε τρελή ηδονή σαν πέρναγαν τα βελούδινα χέρια του απ’ τα σημεία που υπήρχε ξεραμένο κομμουνιστικό αίμα… 
Ναι, ουδέποτε είχε πλυθεί αυτό το ράσο. Ουδέποτε επιτρεπόταν να καθαριστεί. Θα ήταν σα να έσβηνε από πάνω του η ιστορία. Η τιμημένη ιστορία των Ες-Ες! 
Επιτέλους όμως, έφτασε η στιγμή που θα το λανσάριζε φορεμένο πάνω του. Τι όμορφος που ήταν μέσα σ’ αυτό! Μαύρο, κατράμι, που τον αγκάλιαζε τόσο γνώριμα… Τον έκανε να νοιώθει κυριολεκτικά καθαρόαιμος! Άριος!
Ναι, ήταν Άριος! Ανήκε στην Άρια φυλή!!! 
Σ’ αυτήν την σκέψη ρίγησε. Τα μάτια του βούρκωσαν. Αχ… και να ζούσε ο Χίτλερ να τον καμάρωνε!
Δυο δάκρυά του κύλησαν βασανιστικά. Μαύρα, πίσσα! Σταμάτησαν στις άκρες των χειλιών του, αφού πρώτα μουτζούρωσαν τ’ ολόλευκο αριανό πρόσωπό του. Τι φανταστικές μουντζούρες! Θαύμα Θεού! Δυο ολόμαυροι αγκυλωτοί σταυροί στόλιζαν τώρα τα μάγουλά του! 
Πετά τη γλώσσα δεξιά-αριστερά να γευτεί όσο υγρό είχε σκαλώσει στ’ ακροχείλια του. Θεέ μου τι γεύση!!! Αίμα! Αίμα κομμουνιστικό!!! Ναι! Αίμα στάζαν τα μάτια του! Όλο το αίμα που ’χαν πιει οι παππούδες του! 
Ναι! Ήταν γνήσιος απόγονός τους! Ήταν φασιστοναζί! Ανήκε στην Άρια φυλή!!! 
Δικός του ο πλανήτης γη! Όχι ακριβώς δικός του βέβαια… Των μεγαλοαφεντικών είναι, μα να… Τα …μαύρα σκυλιά τους σαν και δαύτον, δικαιούνται να θεωρούν πως έχουν ποσοστά επί τής γης. Ουδείς άλλος!
Ουδείς; Όχι μωρέ. Ο Παπάρης Μαλακίδης είναι φιλάνθρωπος και φιλόπτωχος. 
Βγάζει φιρμάνι λοιπόν: 
«Όσοι δεν σκύψετε τα κεφάλια στις βουλές των μεγαλοαφεντάδων, ακόμη κι αν δεν έχετε μελαμψό-μαύρο δέρμα, θα σας απαλλάξουμε απ’ τα βάσανά σας εδώ και τώρα! Θα σας πεθάνουμε μια κι έξω! Ώπα, όχι. Λάθος. Λοιπόν, πρώτα θα σας μαζέψουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, να σας βάζουμε να δουλεύετε τσάμπα στις βιομηχανίες, στα εργοστάσια, στο στρώσιμο δρόμων κλπ. Μετά, κι αφού θα έχετε πεθάνει απ’ τις κακουχίες, θα σας καίμε στα κρεματόρια. Σας ορκίζομαι, δεν θα καταλάβετε καθόλου το κάψιμο. Όσοι από σας όμως θελήσετε να γίνετε ρουφιάνοι σαν κι εμένα, σας δίνω χάρη. Θα εκτελεστείτε δια τουφεκισμού. Είναι πιο σικ. Πιο κυριλέ, βρε παιδί μου. Όσο για τους κομμουνιστές, δε θα δείξω κανένα έλεος! Θα τους κάψω ζωντανούς στα κρεματόρια, θα τους ρίξω ζωντανούς στα λιοντάρια, θα…. γκα, γκα, γκα…», έπαθε ξαφνικά γλωσσοδέτη και γκάριζε σα γαϊδούρι. 
-Χα, χα, χα!, ακούστηκε πίσω του ξεκαρδιστικό γέλιο παιδιού. 
-Παιδιά, τρέξτε! Ένας τρελός νομίζει ότι ήρθαν οι απόκριες. Πραγματικά όμως γκαρίζει σα γάϊδαρος!
Όλα τα πιτσιρίκια μαζεύτηκαν γύρω του γελώντας μαζί του. Έξω φρενών αυτός, αρχινά να τα κλωτσά και να τα σφαλιαρίζει, μα να μιλήσει δεν κατάφερνε. Γκα, γκα, γκα…
Μια γειτόνισσα από απέναντι που πότιζε τα λουλούδια της, γυρνά να δει τι συμβαίνει. Μόλις βλέπει ότι αυτός ο «τρελός» χτυπά τα παιδιά, τραβά το λάστιχο προς τα έξω και τον κάνει λούτσα. 
Τότε, απ’ το μαύρο ράσο με τον αγκυλωτό σταυρό, κύλησε στο πεζοδρόμιο και το δρόμο αίμα. Πολύ αίμα! Το αίμα των κομμουνιστών και των άλλων πατριωτών, που είχαν «πιει» οι δοσίλογοι, ταγματασφαλίτες, χίτες, προδότες, παππούδες του…
Αυτό το ράσο τού ήταν άχρηστο πια… Είχε χάσει την αίγλη του.
Ο Παπάρης Μαλακίδης όμως, δεν πτοείται!  
Σηκώνει το χέρι και χαιρετά φασιστικά το είδωλό του στην τζαμαρία. Μετά, βουτά και τα δυο χέρια του στο αίμα που ρέει απ’ το «ράσο» των παππούδων του και γράφει ένα απ’ τα αγαπημένα του συνθήματα. «ΕΣΑ, ΕΣ-ΕΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!».
Ναι, όσο βασιλεύει ο καπιταλισμός, ο Παπάρης Μαλακίδης δεν πτοείται!
Έχει πιο σύγχρονο «ράσο». 
Τη χαφιέδικη προβοκατόρικη δημοσιογραφική του πένα!
Οι παππούδες του χαφιέδες με τη μαύρη κουκούλα, μπορούν να είναι περήφανοι για τη δράση του!

ΚΑΛΗ  ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ


Οφείλω να ενημερώσω ότι το χρονογράφημα με τίτλο «Της ξεφτίλας το ανάγνωσμα..», οφείλεται σ’ έμπνευση προερχόμενη από …άρθρο… (πούντο;;;) 
κάποιου 
Άρη Δημοκίδη. 
18.12.2012 | 15:01
Φανταστική είδηση του 902.gr: "Ακούστε το νέο τραγούδι «Χωρίς Εσένα Γρανάζι Δε Γυρνά, Εργάτη Μπορείς Χωρίς Αφεντικά»" 
Αναρωτιέσαι ποιό τραγούδι μπορεί να συνοδεύσει τέλεια την ανάγνωση της ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ σου Καλής Γκέλμπεση-Γκιούνη; Αγωνία ΤΕΛΟΣ. Πηγή: www.lifo.gr

Αντέγραψα επακριβώς ό,τι γράφει αυτός. Βγάλτε μόνοι σας συμπεράσματα, για το ποιοι και τι …πεφωτισμένοι δημοσιογραφικοί εγκέφαλοι κουκουεδολογούνε… 

Μετά τιμής

Καλή Γκέλμπεση
Συγγραφέας



Κι επειδή θ’ αηδιάσετε απ’ το απόλυτο τίποτα αυτού τού «άρθρου» στο www.lifo.gr, για ν’ αποζημιωθείτε ρίξτε αμέσως την καθημερινή σας ματιά ΕΔΩ!!! 
 Αναρτήθηκε από ΑΝΕΡΓΟΙ και ΑΦΡΑΓΚΟΙ  

«Κλωτσιά» στους φασίστες από τους εργάτες της EURODRIP στα Οινόφυτα


«Κλωτσιά» στους φασίστες από τους εργάτες της EURODRIP στα Οινόφυτα 






Οινόφυτα: Άμεση αντίδραση εργαζομένων σε απαίτηση της Χρυσής Αυγής να απολυθούν εργάτες! Άμεση ήταν η αντίδραση του Σωματείου Χημικής Βιομηχανίας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» στην επιχείρηση EURODRIP στα Οινόφυτα, όταν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής απαίτησαν από τη διοίκηση να απολύσει τους μετανάστες εργάτες.

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο τονίζει:

«Το ΔΣ του Σωματείου μας με αφορμή την πρόσφατη ''επίσκεψη'' της φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στην επιχείρηση EURODRIP στα Οινόφυτα, όπου απαίτησε να απολυθούν οι μετανάστες εργάτες, καταγγέλλει τη δράση της και τις μαφιόζικες πρακτικές της.

Για τις μειώσεις μισθών που έχει κάνει και γι' αυτές που έχει εξαγγείλει η εργοδοσία της EURODRIP δεν έβγαλαν άχνα οι χρυσαυγίτες.

Η περιφερόμενη συμμορία της Χρυσής Αυγής συνεχίζει τις επισκέψεις της σε βιομηχανίες της περιοχής, απειλώντας και απαιτώντας να απολυθούν οι μετανάστες εργάτες, ενοχοποιώντας τους ότι δήθεν αυτοί μας κλέβουν τη δουλειά και ότι είναι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά της εργατικής τάξης, του λαού συνολικότερα.

Παράλληλα έχοντας ιδρύσει δουλεμπορικό γραφείο ευρέσεως εργασίας προωθούν στους βιομήχανους φτηνά εργατικά χέρια με 18€ μεροκάματο.

Συνάδελφοι/ισσες,

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί τον ιμάντα μεταφοράς στην κοινωνία των πιο αντιδραστικών ιδεών μασκαρεμένων με δήθεν αντισυστημική γραμμή και φασιστική δημαγωγία στις συνθήκες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.

Με τη δημαγωγία, τα ψέματα και τους τραμπουκισμούς έχουν σκοπό να αποπροσανατολίσουν την εργατική τάξη απ' τα πραγματικά αίτια των προβλημάτων, να την τρομοκρατήσουν για να μην αντιδρά προκειμένου να μείνουν στο απυρόβλητο το κεφάλαιο και οι πολιτικές που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους.

Είναι δίπλα και διαπλεκόμενοι με μηχανισμούς του αστικού κράτους, η δύναμη κρούσης του συστήματος κατά του λαού, που κάνει τα πάντα για τη σωτηρία του κεφαλαίου και ενάντια στο οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα.

Συνάδελφοι/ισσες,

Το ΔΣ του Σωματείου μας καλεί τους εργαζόμενους στην EURODRIP και σε όλο τον κλάδο της χημικής βιομηχανίας, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και χώρας καταγωγής να γραφτούν στο Σωματείο και οργανωμένα να στήσουν τείχος αντίστασης απέναντι σε τέτοιες λογικές και πρακτικές, απέναντι στους βιομήχανους, το κράτος τους και τα κάθε λογής στηρίγματά τους.

Να μην αποδεχτούν μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων.
Να μη δεχτούν καμία θυσία για τους βιομήχανους.

Μόνο το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα μπορεί να βάλει το φασισμό στη θέση που του αρμόζει με την ενδυνάμωση της λαϊκής συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη και τις κοινωνικές δυνάμεις που έχουν συμφέρον από την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων».

902.gr

φορολογικα και αλλα


φορολογικα και αλλα 


Κατατεθηκε προς συζητηση λοιπον το πολυαναμενομενο φορολογικο, το οποιο για οσους ζουν στον πλανητη γη, ηταν αναμενομενο οτι θα επαιρνε τα κεφαλια των χαμηλων και μεσαιων στρωματων - κασσανδρα Παπαρηγα παλι το γρουσουζεψες . . .
Καταργουνται φοροαπαλλαγες παιδιων, ιατρικων εξοδων, διδακτρων, ασφαλιστικων συμβολαιων, ενοικιων και οτιδηποτε μπορει να σκεφτει καποιος, αυξανεται ο φορολογικος συντελεστης, το τελος επιτηδευματος και παει λεγοντας.
Επι του παροντος αυτο που εχει ειπωθει ειναι οτι το φορολογικο αφορα τα εισοδηματα του 2013 οποτε περα απο τις οποιες επιπλεον κρατησεις που θα γινουν στους μισθωτους αρχης γενομενης απο το Γεναρη, τα "ωφελη" του νομοσχεδιου θα τα δουμε το Μαη του 2014-ζησε Μαη μου δηλαδη θα μπορουσε να πει καποιος . 
Και γιατι να μη το πει αλλωστε, αφου ολες οι ενδειξεις λενε οτι η κυβερνηση δε θα μακροημερευσει και ο Αλεξης ειναι προ των πυλων, οποτε εκτος απο τα λεφτα που θα παρουμε πισω απο το χαρατσι της ΔΕΗ για το 2011, 2012 και μερος ισως του 2013 οπως μας εχει υποσχεθει επανειλλημενα ο "αγωνιστης" Στρατουλης και αλλοι "συντροφοι" του εκ του ΠΑΣΟΚ ορμωμενοι που ως γνωστον ο λογος τους ειναι "συμβολαιο με το λαο"  -Τι να πρωτοθυμηθεις αλλωστε "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο", "στις 18 σοσιαλισμος", "μια μετοχη ο ΟΤΕ", "πρωτο νομοσχεδιο της αλλαγης η απλη αναλογικη", φερεγγυοτητα οχι μ@λ@κιες - θα καταργησει και το φορολογικο. 
-Δεν θα μπουμε στον πειρασμο να αναφερθουμε στους καθε λογης Κουρουπληδες που ψηφισαν το μνημονιο νο1 εχοντας θεσει στο λαο το προεκλογικο διλλημα "σοσιαλισμος ή βαρβαροτητα" γιατι ηταν σιγουρο οτι αυτοι ηταν με τη βαρβαροτητα, αλλα και παλι ο λαος βαφτιζε κασσανδρες αυτους που του λεγαν οτι "ερχεται θυελλα" νομιζοντας οτι ψηφιζε "σοσιαλισμο"-λεμε τωρα. . .
Δυστυχως ομως οι ενδειξεις που εχουμε απο το Συριζα απο την προεκλογικη περιοδο που περασε διαψευδουν τις οποιες προσδοκιες. 
Για να το εξηγησουμε λοιπον, το καλοκαιρι που μας περασε μεταξυ των 2 εκλογων επρεπε ο λαος να υποβαλλει φορολογικες δηλωσεις με το φορολογικο καθεστως οπως αυτο ειχε τροποποιηθει απο τον Ιουνιο το 2011 στην αρχη(μειωση αφορολογητου απο 12000€ στις 8000€ καταργηση του μπονους των αποδειξεων κτλ) και το Σεπτεμβριο του 2011 στη συνεχεια οπου το αφορολογητο πηγε στις 5000€ και προστεθηκε ο φορος αλληλεγγυης(!!!!) το τελος επιτηδευματος κτλ.
Οι κυβερνησεις Παπαδημου και Πικραμενου προφανως κατ' εντολη των κομματων που τις στηριζαν και ειχαν ψηφισει τα παραπανω φορολογικα(λεγε με ΠΑΣΟΚ&ΝΔ) εδινε συνεχομενες αναβολες στην υποβολη δηλωσεων και η τελικη ημερομηνια που δοθηκε προ των εκλογων του Ιουνη ηταν 30 Ιουλη.!!!! 
Την περιοδο εκεινη που η "μαχη" της ψηφοκλοπης ηταν στο κατακορυφο τα στελεχη του Συριζα που ολο τον καιρο κατακεραυνωναν τα φορολογικα νομοσχεδια, αντι να πουν οτι εφοσον βγουν κυβερνηση οι φορολογικες δηλωσεις θα γινουν με το προηγουμενο καθεστως(12000€ αφορολογητο μπονους αποδειξεων κτλ) κατηγγειλαν την κυβερνηση οτι τους πολεμαει αθεμιτα για να βρουν αδεια ταμεια οταν θα αναλαβουν.!!!!! Κοινωνικη ευαισθησια, εεε;;;;
Μαλιστα το blog παρευρισκομενο σε μια συγκεντρωση του ΚΚΕ με ομιλητη τον Παφιλη ειχε προτεινει στο βουλευτη να θεσει το ΚΚΕ αυτο το αιτημα, δηλαδη να μην υποβαλλει ο κοσμος φορολογικες δηλωσεις εφοσον ο Συριζα ειναι προ των πυλων και εχει δοθει παραταση και ειτε να δεσμευτει ο Συριζα οτι δε θα ισχυε το τοτε φορολογικο, αλλα αυτο με το οποιο καναμε τις δηλωσεις του 2010, ειτε να ξεσκεπαστει ενα ακομα ψεμα τους, ο βουλευτης ειπε οτι θα το σκεφτουν αλλα μαλλον η προταση μας θεωρηθηκε "πολιτικαντικη"-δε μπορουμε να βρουμε αλλη εξηγηση- και ετσι το φιλολαϊκο προσωπειο του Συριζα δεν δεχτηκε ενα επιπλεον πληγμα, χωρις να πιστευουμε οτι θα εκανε και τη διαφορα. 
Οποιος παρακολουθει τις τελευταιες μερες τα στελεχη του Συριζα θα εχει προσεξει οτι οποτε τους τιθεται το ερωτημα αν θα καταργησουν το φορολογικο, περι αλλων τυρβαζουν. . .
Οποτε φιλτατε αναγνωστη οπως καταλαβαινεις σε καθε περιπτωση θα πληρωσεις και μπορει το 14 να σου μοιαζει μακρινο αλλα "ο καιρος γαρ εγγυς".
-Σε καθε περιπτωση;
-Υπαρχει η περιπτωση να ψηφισεις ΚΚΕ μαζικα και τοτε δε θα πληρωσεις αλλα αυτη η πιθανοτητα μοιαζει πολυ μικρη γιατι "ειδαμε και στη Ρωσια τι εγινε", "στην κουβα πεινανε", "θα μας κανει Β.Κορεα", "αμαν πια με αυτη την Παπαρηγα", "ολο η πλουτοκρατια, η πλουτοκρατια, μας επρηξε το ΚΚΕ" και αλλα παρομοια που τα ξερεις νερακι και στο τελος τελος, "ο θεος μας φυλαξε και δε γιναμε κομμουνιστες" . . .

Περναμε σε αλλα θεματα, αναστατωση λεει στο οικονομικο επιτελειο επειδη ενα πρωτοδικειο των Αθηνων αποφασισε οτι δεν πρεπει να πληρωνουμε το χαρατσι μεσω της ΔΕΗ αλλα να το πληρωνουμε στην εφορια. 
Τεραστια νικη που κατακτηθηκε μεσα απο αγωνες, δε θελουμε να μας φαει ο λυκος αλλα η αρκουδα . . .  
Ειναι να μη λεει μετα ο πρωθυπουργος "Είμαι με τους μικροαστούς, όχι εναντίον τους"?
Ο υπουργος οικονομικων ερωτηθει αν μπορει να ζησει ο ιδιος με 500€ και απαντησε "οχι βεβαια". Παραξενευτηκαν και εξιστανται πολλοι, αλλα ο υπουργος ειπε την αληθεια, δε μπορει να ζησει οπως εσυ γιατι θεωρει οτι αυτος ειναι πιο ανθρωπος απο σενα και δεν εχετε τα ιδια δικαιωματα και αναγκες αλλα το θεμα ειναι οτι εσυ τους επιβραβευεις σε καθε εκλογικη περιοδο οποτε την αγανακτηση σου στρεψτην στον καθρεφτη σου. . . 

εκλαψε ο Χριστοφιας μπροστα στα συνδικατα της Κυπρου για τα μετρα που αναγκαστηκε να παρει για να σωθει ο καπιταλισμος στην Κυπρο, ειναι να μην εισαι κομμουνιστης . . . - ενα τραγουδι του καζαντζιδη με τιτλο "δε σε πιστευω" λεει μεταξυ αλλων "θα κλαψω πικρα μα θα ξεχασω με τον καιρο" του το αφιερωνουμε
Πηγε λεει στη Ρωσια, πηγε στην Κινα και δε μπορεσε να δανειστει 5 ψωροδισεκατομμυρια ευρω, πανε βρε "κοροϊδο" και στη Βραζιλια, την Αργεντινη, τη Βενεζουελα οπως ο Αλεξης, που "πριν πεινασει μαγειρευει", απο εκει θα τα δανειστει ο Αλεξης τα δισεκατομμυρια οταν θα καταγγειλει το μνημονιο, για να επαναδιαπραγματευτει τη δανειακη συμβαση και να διαγραψει μερος του χρεους μεσα απο μια διεθνη συνδιασκεψη για το ευρωπαϊκο χρεος που η επιλυση του θα γινει με ορους που ισχυσαν για τη Γερμανια το 1953, τοσο απλα . . . 

παρουσιαστηκαν οι θεσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο συνεδριο και οι καθε λογης "αριστερουτσικοι", συνεχιζουν να καταγγελουν το κομμα για σεχταρισμο, αριστερισμο, απομονωση, διασπαστικο ρολο στο κινημα και αλλα επαισχυντα που η ηγεσια του ΚΚΕ διαπραττει-παντα αυτη η ηγεσια ρε παιδι μου μας τα χαλαει απο το 1918. . .
Η Αλεκα δικαιως απαντησε οτι δε συνεργαζομαστε με δυναμεις που πολεμησαν το ΚΚΕ και απο τις δηλωσεις της ορμωμενοι αφιερωνουμε ενα cult τραγουδακι στους καθε λογης δημοσιολογους που κοπτονται για την ενοτητα της "αριστερας".
http://www.youtube.com/watch?v=-5rASWTctNg

Η Ζωη Κωνσταντοπουλου εβγαλε παλι εκτος εαυτου μια ολοκληρη επιτροπη της βουλης οπως συνηθιζει να κανει και σε καθε τηλεθεατη που εχει τη ατυχια να την παρακολουθει, ειναι κριμα 130 χρονια μετα την ανακαλυψη του σφυριου του Γκρανβιλ να υπαρχουν γυναικες που δεν αντιμετωπιζουν επιστημονικα τα οποια φαινομενα υστεριας.

to be continued 



  
 Αναρτήθηκε από salot sor  

Θηλιά για το λαό


Θηλιά για το λαό
Τα αστικά ΜΜΕ, άλλα αστικά επιτελεία, αναζητούν και βρίσκουν στοιχεία να στηρίξουν την άποψη ότι έρχονται μέρες ανάκαμψης της οικονομίας, έρχεται η ανάπτυξη. Ετσι, αξιοποιούν την αναβάθμιση της Ελλάδας κατά 6 μονάδες από τον οίκο αξιολόγησης «Standard and Poor's», την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τη συνάντηση του πρωθυπουργού πρόσφατα με τους εκπροσώπους 14 μεγάλων μονοπωλίων, καθώς και τη δόση του δανείου. Λένε, λοιπόν, ότι η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας είναι παράγοντας που θα φέρει επενδύσεις, αφού η Ελλάδα απέφυγε τους κινδύνους εξόδου από το ευρώ. Λένε ταυτόχρονα ότι έρχεται η δόση, άρα θα πέσει χρήμα στην αγορά, δηλαδή θα γίνουν επενδύσεις στην παραγωγή, ενώ η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα ενισχύσει τα λαϊκά νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Πρέπει να θυμίσουμε ότι η ελληνική οικονομία είναι ταξική, καπιταλιστική και η ανάπτυξη, αν και όταν έλθει, δε θα είναι σε όφελος όλων. Οι επενδύσεις, όταν γίνουν, θα ενισχύσουν τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, όχι όμως και την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αλλωστε, προϋπόθεση για επενδύσεις είναι η φτηνή εργατική δύναμη, που σημαίνει τσακισμένους μισθούς, τσακισμένα ασφαλιστικά δικαιώματα σε σύνταξη, Υγεία, Πρόνοια, για να μειωθούν δραστικά οι εργοδοτικές εισφορές αλλά και οι κρατικές δαπάνες, φοροαπαλλαγές κεφαλαίου, άρα φοροληστεία του λαού για να υπάρχει κρατικό χρήμα για δημόσιες επενδύσεις και χρηματοδότηση των μεγαλοεπιχειρηματιών, ιδιωτικοποιήσεις, κ.λπ. Επομένως, δε θα ωφεληθούν η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα από μια τέτοια ανάπτυξη.
***
Η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας συμβάλλει όντως σε ένα κλίμα για επενδύσεις, αλλά μόνο σ' αυτό, με την προϋπόθεση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προωθήσει γοργά τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις. Δηλαδή, όλα αυτά που προκύπτουν από το τρίτο μνημόνιο και που καταγράψαμε επιγραμματικά πιο πάνω. Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι η συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με εκπροσώπους 14 μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων δε φαίνεται να έχει άμεση ανταπόκριση για επενδύσεις. Αλλωστε, η κρίση είναι ακόμη βαθιά.
Η αισιοδοξία που προκύπτει από τα λεφτά της δόσης είναι ένα ακόμη μεγαλύτερο σφίξιμο της θηλιάς στο λαιμό των εργαζομένων. Μόλις προχτές είδε το φως της δημοσιότητας η «έκθεση προόδου» της Κομισιόν, που μιλώντας για την εκταμίευση των δόσεων, τις συνοδεύει από τις λεγόμενες «προαπαιτούμενες δράσεις», τα αλλεπάλληλα μέτρα σφοδρής κλιμάκωσης της αντιλαϊκής πολιτικής. Η έκθεση προβλέπει ως πρώτο βήμα την ψήφιση του φοροληστρικού για το λαό νομοσχεδίου, ενώ σειρά παίρνουν οι ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι «αναδιαρθρώσεις» στην αγορά της Ενέργειας, η παραπέρα μείωση και αυτών των ελάχιστων κρατικών δαπανών που συνδέονται με τις λαϊκές ανάγκες. Κάθε απόκλιση από τους αντιλαϊκούς στόχους συνεπάγεται την ενεργοποίηση της «ρήτρας αυτόματης διόρθωσης», που σημαίνει την επιβολή αλλεπάλληλων νέων αντιλαϊκών μέτρων.
***
Οσο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, στις οποίες θα δοθεί μεγάλο μέρος της δανειακής δόσης, έρχεται μετά τη χασούρα τους από το «κούρεμα» των ομολόγων. Ενισχύεται έτσι η ρευστότητά τους. Πράγματι, με το «κούρεμα» των ομολόγων καταστράφηκε μέρος των κεφαλαίων των τραπεζών, οι οποίες επίσης δεν μπορούν να δανειστούν από τη διεθνή αγορά. Η χρηματοδότησή τους γι' αυτή την καταστροφή από το κράτος, αυτό ονομάζουν ανακεφαλαιοποίηση, ενισχύει την ικανότητά τους να δανειοδοτούν. Αλλωστε, ως βασική τους λειτουργία οι τράπεζες έχουν τη συγκέντρωση χρήματος για να δανειοδοτούν τους καπιταλιστικούς ομίλους για επενδύσεις. Είναι η «καρδιά» της καπιταλιστικής οικονομίας. Δεν είναι επομένως τυχαίο ότι όλα τα καπιταλιστικά κράτη ενδιαφέρονται πρωτίστως να έχουν ένα ισχυρό τραπεζικό τομέα. Βεβαίως, μέσα από τις δανειοδοτήσεις οι τράπεζες βγάζουν κέρδος. Ενώ συμμετέχουν ενίοτε και σε μεγάλους καπιταλιστικούς ομίλους με παραγωγικές δραστηριότητες. Αρα, η ενίσχυση των τραπεζών και η κριτική που γίνεται από ορισμένες αστικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις, ότι από τις δόσεις των δανείων ενισχύονται μόνο οι τράπεζες, δεν απηχεί την πραγματική ουσία της ανακεφαλαιοποίησης. Η πραγματική ουσία είναι η ισχυροποίησή τους για να μπορούν να δανείζουν για καπιταλιστικές επενδύσεις. Βεβαίως, η αστική προπαγάνδα πασχίζει να επιβάλει την άποψη ότι αυτή η διαδικασία είναι ωφέλιμη και για τα λαϊκά στρώματα. Θα δανειοδοτηθούν, λένε, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και λαϊκά νοικοκυριά. Και αυτό είναι ψέμα. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν πλέον να δανειστούν, δεν μπορούν καν να κρατηθούν λόγω της κρίσης, του ανταγωνισμού με τους μεγάλους ομίλους, λόγω της τεράστιας φορολογίας τους. Ξεκληρίζονται. Τα δε λαϊκά νοικοκυριά χρειάζονται εισόδημα για κάλυψη όλων των αναγκών τους και όχι δάνεια για να είναι υποθηκευμένα στις τράπεζες.
Οι εργαζόμενοι όσο πιο γρήγορα απορρίψουν την πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων τόσο γρηγορότερα θα βάλουν τέλος στην εκμετάλλευση και στη ληστεία.

Υπάρχει φιλολαϊκή καπιταλιστική ανάπτυξη;


Υπάρχει φιλολαϊκή καπιταλιστική ανάπτυξη;
-- Μπορεί η ανάπτυξη για την οποία μιλάνε η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι φιλολαϊκή;
Οποιαδήποτε καπιταλιστική ανάπτυξη, είτε την προπαγανδίζει η συγκυβέρνηση, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι εχθρική για το λαό, γιατί εκμεταλλεύεται τις λαϊκές ανάγκες, με σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος. Το μοναδικό κίνητρο για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον καπιταλισμό, είναι το κέρδος. Κανείς επενδυτής δεν έχει άλλο κίνητρο, παρά το πώς θα βγάλει παραπάνω κέρδη. Και τα παραπάνω κέρδη, βεβαίως, δεν πέφτουν από τον ουρανό. Πέφτουν από το κλέψιμο του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου, άρα, από την εκμετάλλευση των εργαζόμενων. Από αυτή την άποψη, για να υπάρξουν επενδύσεις και ανάκαμψη, οι προϋποθέσεις είναι πάρα πολύ συγκεκριμένες. Ποιες είναι αυτές; Πρώτον, είναι η ακόμη πιο φθηνή -όσο το δυνατόν πιο φθηνή- εργατική δύναμη και όσον αφορά το μισθό, αλλά και όσον αφορά τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συλλογικά δικαιώματα της εργατικής τάξης, τα οποία καταργούνται, ακριβώς για να γίνει ο εργαζόμενος ακόμα φθηνότερος για τον καπιταλιστή εργοδότη. Αυτό το σκοπό υπηρετούν οι μειώσεις διά νόμου στους μισθούς, η κατάργηση επί της ουσίας των συλλογικών συμβάσεων, η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών και οι άλλες «διαρθρωτικές αλλαγές» στην αγορά εργασίας, για τις οποίες κομπάζουν συγκυβέρνηση και τρόικα.
Δεύτερο, προωθείται η ακόμα μεγαλύτερη απελευθέρωση της αγοράς. Το καπιταλιστικό, το αστικό κράτος συρρικνώσει τη δραστηριότητά του για να επεκταθούν οι ιδιώτες καπιταλιστές σε νέους τομείς, είτε αυτό είναι Παιδεία, είτε είναι Υγεία, είτε είναι Πολιτισμός, είτε είναι διαχείριση απορριμμάτων ή υδάτινων πόρων κ.ά. Με τον ίδιο στόχο καταργούνται οποιαδήποτε εμπόδια στη δράση του μεγάλου κεφαλαίου, στα πλαίσια της απελευθέρωσης της αγοράς, της ελευθερίας κίνησης κεφαλαίου. Γι' αυτό γίνονται οι ιδιωτικοποιήσεις και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Τρίτη προϋπόθεση είναι η φοροασυλία προς το μεγάλο κεφάλαιο, για να μπορέσει να κάνει επενδύσεις, με διασφαλισμένα τα κέρδη και τα συμφέροντά του. Με δεδομένα τα παραπάνω, η ανάπτυξη που προπαγανδίζει η κυβέρνηση θα βασίζεται πάνω στα ερείπια που διαμορφώνει ο νέος συσχετισμός δύναμης, σε συνθήκες υποχώρησης του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, ανατροπών των σοσιαλιστικών χωρών και κατεδάφισης των όποιων κατακτήσεων είχαν οι εργαζόμενοι τις προηγούμενες δεκαετίες. Πάνω σε αυτά τα ερείπια, με συνθήκες γαλέρας θα διαμορφωθούν οι νέες προϋποθέσεις για την καπιταλιστική ανάπτυξη. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ όμως αμφισβητεί τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Αντίθετα, υπόσχεται να βγάλει το κεφάλαιο από την κρίση με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς, εφαρμόζοντας το δικό του μείγμα διαχείρισης, που προβλέπει χρήμα στους ιδιώτες για να κάνουν επενδύσεις, μέσα από το κούρεμα του χρέους και τη χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής, σε συνεννόηση με τους δανειστές και εταίρους και την αξιοποίηση των κρατικής ιδιοκτησίας τομέων για συμπράξεις με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Η ανάπτυξη που θα έρθει, είτε με διαχείριση ΝΔ, είτε με διαχείριση ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει προσωρινά χαρακτηριστικά και πολύ γρήγορα θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για νέα, ακόμα πιο βαθιά, καπιταλιστική κρίση. Δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτή τη διαδικασία, επειδή το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα έχει εξαντλήσει τα ιστορικά του όρια. Από αυτή τη σκοπιά, παραμένει κρίσιμο για τους εργαζόμενους και το λαό να συνειδητοποιήσουν τις πραγματικές αιτίες της κρίσης και ανάλογα να οργανώσουν τη δράση τους. Οι θυσίες που τους ζητάνε να κάνουν για να έρθει ανάπτυξη, δεν πρόκειται να σταματήσουν, πολύ περισσότερο να αναπληρωθούν, αν ανακάμψει ο καπιταλισμός από την κρίση. Θα είναι μόνιμες και θα μεγαλώνουν, όσο θα οξύνεται ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα μονοπώλια και ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να αμφισβητήσουν τη νόμιμη κερδοφορία των καπιταλιστικών ομίλων, το καπιταλιστικό κέρδος στον πυρήνα του. Από αυτή την άποψη, το ΚΚΕ λέει ότι ο λαός έχει αντικειμενικό συμφέρον να συγκροτήσει τη λαϊκή συμμαχία, που θα αποτρέψει την κλιμάκωση της επίθεσης, θα δημιουργήσει συνθήκες ρήξης και ανατροπής του κύριου υπευθύνου, που δεν είναι το πολιτικό προσωπικό, να αλλάξει δηλαδή ένας διαχειριστής και να έρθει κάποιος άλλος. Είναι οι σχέσεις παραγωγής του καπιταλισμού που βασίζονται στις σχέσεις ιδιοκτησίας. Από δω προκύπτει η ανάγκη για ανατροπή της εξουσίας της αστικής τάξης, για κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους από τη λαϊκή εξουσία, που θα οργανώσει τη λαϊκή οικονομία με γνώμονα τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και την ολόπλευρη ικανοποίησή τους.

Τα φασιστοειδή προμετωπίδα στην αντιΚΚΕ προπαγάνδα


Τα φασιστοειδή προμετωπίδα στην αντιΚΚΕ προπαγάνδα
Γρηγοριάδης Κώστας
«Με σκληρές καπιταλιστικές πρακτικές, χωρίς καμία αιδώ ή συμπόνια προς τους εργαζομένους, το ΚΚΕ φροντίζει την μεγιστοποίηση των κερδών του ξεσπώντας στους ίδιους τους εργαζομένους του. Ξεκίνησαν και πάλι, λοιπόν, οι απολύσεις στις επιχειρήσεις του Περισσού».
Τα παραπάνω γραφικά τα λέει η ναζιστική Χρυσή Αυγή, ως πιστός και γνήσιος εκπρόσωπος του κεφαλαίου και του αντικομμουνισμού. Αναπαράγει την κυρίαρχη αστική προπαγάνδα και χαρακτηρίζει «καπιταλιστική επιχείριση» το «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», τον «902», την «Τυποεκδοτική». Λογικό, αφού είναι ένα και το αυτό με το σάπιο σύστημα που εξυπηρετεί, με το αηδιαστικό κατεστημένο που σπρώχνει στην εξαθλίωση το λαό.
Ποιος είναι «Πραγματικά περίγελος και ανέκδοτο» (όπως λένε τα φασιστοειδή στην ανακοίνωσή τους) δε χρειάζεται να το πούμε εμείς. Το δείχνουν τα ίδια τα φασιστοειδή στην ανακοίνωσή τους. Η αναφορά στη έννοια ...«συμπόνια» από αυτούς που κυνηγάνε με μαχαίρια μετανάστες εργάτες, είναι αρκετή για να βγουν κάποια συμπεράσματα. Πολύ περισσότερο, η αναφορά τους σε «σκληρές καπιταλιστικές πρακτικές» που έχουν στόχο τη «μεγιστοποίηση των κερδών του ΚΚΕ». Εκεί δίνουν τα ρέστα τους... Και αποκαλύπτουν με κραυγαλέο τρόπο ότι είναι τσιράκια των αστικών επιτελείων και άξια τέκνα τους.
Το έχουμε γράψει και πει πολλές φορές. Οι Χρυσαυγίτες είναι επικίνδυνοι για το λαό και τα συμφέροντά του. Ο ρόλος τους είναι να τσακίσουν το κίνημα και από αυτή τη σκοπιά πρέπει να χτυπήσουν και να συκοφαντήσουν το κόμμα της εργατικής τάξης.

Οταν οι αστοί ασχολούνται με τις Θέσεις του ΚΚΕ


Οταν οι αστοί ασχολούνται με τις Θέσεις του ΚΚΕ


Είναι γεγονός ότι το Πρόγραμμα του Κομμουνιστικού Κόμματος έχει επεξεργασμένη τη στρατηγική του για τη συγκέντρωση των δυνάμεων που έχουν αντικειμενικά συμφέρον για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού και που θα συγκρουστούν για την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας και την εγκαθίδρυση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας.
Αυτό δεν είναι καινούριο ζήτημα. Οπως επίσης δεν είναι καινούριο ζήτημα ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα όταν επεξεργάζεται το Πρόγραμμά του παίρνει στη δοσμένη στιγμή υπόψη του τις εξελίξεις στον καπιταλισμό, γιατί υπάρχουν εξελίξεις, για παράδειγμα η βιομηχανία στην Ελλάδα στη 10ετία του '80 στηριζόταν σε κλάδους και επιχειρήσεις έντασης εργασίας (π.χ., κλωστοϋφαντουργία, ιματισμός κ.λπ.), ενώ στη 10ετία του '90 και μετά έχουμε ανάπτυξη τομέων και επιχειρήσεων έντασης κεφαλαίου (τηλεπικοινωνίες, ενέργεια κ.λπ.).
Υπάρχουν αλλαγές επομένως και στην εργατική τάξη και στα μικροαστικά στρώματα. Η οικονομική κρίση επίσης επιφέρει τέτοιες αλλαγές. Παίρνει επίσης υπόψη τη διαπλοκή της καπιταλιστικής οικονομίας της χώρας με άλλες καπιταλιστικές οικονομίες, την ένταξη ή όχι σε διεθνείς και περιφερειακές διακρατικές ενώσεις, τις εξελίξεις στο αστικό πολιτικό σύστημα κ.λπ.
Ποια πολιτική συμμαχιών και γιατί
Βεβαίως, όταν ένα Κομμουνιστικό Κόμμα κάνει λόγο για δυνάμεις που αντικειμενικά έχουν συμφέρον από το πέρασμα στο σοσιαλισμό, σαφώς και αναφέρεται σε κοινωνικές δυνάμεις. Και επιδιώκει με βάση τις τάξεις και τα κοινωνικά στρώματα, στην καπιταλιστική κοινωνία, να προσδιορίσει όσο γίνεται με μεγαλύτερη σαφήνεια αυτές τις κοινωνικές δυνάμεις που έχουν συμφέρον από την ανατροπή του καπιταλισμού, ανεξάρτητα από το αν η πλειοψηφία τους δεν το συνειδητοποιεί ακόμη ως αναγκαιότητα.
Στη Θέση 73 αναφέρεται: «Η επαναστατική αλλαγή στην Ελλάδα θα είναι σοσιαλιστική. Κινητήριες δυνάμεις της σοσιαλιστικής επανάστασης θα είναι η εργατική τάξη ως η ηγετική δύναμη, οι μισοπρολετάριοι (δηλαδή αυτοί που έχουν κύριο εισόδημα μέσω της μισθωτής εργασίας και όχι από κάποια ιδιοκτησία σε μέσα παραγωγής), τα καταπιεσμένα λαϊκά στρώματα των αυτοαπασχολούμενων στην πόλη, η φτωχή αγροτιά». Εδώ αναφέρονται με σαφήνεια αυτές οι κοινωνικές δυνάμεις.
Επίσης, στη Θέση 75 αναφέρεται: «Το ΚΚΕ δρα στην κατεύθυνση της προετοιμασίας του υποκειμενικού παράγοντα για την προοπτική της σοσιαλιστικής επανάστασης... Η δράση του ΚΚΕ σε μη επαναστατική κατάσταση συμβάλλει αποφασιστικά στην προετοιμασία του υποκειμενικού παράγοντα (Κόμμα, εργατική τάξη, συμμαχίες) για επαναστατικές συνθήκες, για την πραγματοποίηση των στρατηγικών καθηκόντων του».
Επομένως, η πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ είναι πολιτική στρατηγικής σημασίας και η συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας εντάσσεται στη συγκέντρωση των κοινωνικών δυνάμεων για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, στη δημιουργία του συνόλου των αντικειμενικών και υποκειμενικών προϋποθέσεων. Οι υλικοί όροι για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση υπάρχουν ανεξάρτητα αν δεν είναι στην ημερήσια διάταξη οι αντικειμενικές συνθήκες της σοσιαλιστικής επανάστασης. Δυνάμεις που δεν μπορούν να προετοιμάζονται γι' αυτή τη σύγκρουση, όταν έλθει η στιγμή της σύγκρουσης, η οποία επίσης δεν μπορεί να προκαθοριστεί, ακόμη και αν συμμετέχουν στους αγώνες, χωρίς τη δράση του ΚΚΕ.
Πρέπει, επίσης, να πούμε ότι η δράση για τη συγκρότηση της συμμαχίας γίνεται στο έδαφος της πάλης για τα λαϊκά προβλήματα με πολιτική, περιεχόμενο και προσανατολισμό την πάλη ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στο κεφάλαιο. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος που να βοηθά στη συσπείρωση δυνάμεων σε αγώνες που να αναδείχνουν και να χτυπούν τη ρίζα των προβλημάτων, να συμβάλλει στη ματαίωση χειρότερων μέτρων, στη σχετική βελτίωση της ζωής, στη συνειδητοποίηση της διεξόδου σε όφελος της εργατικής τάξης και των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, όλων όσων τσακίζουν τα μονοπώλια και η εξουσία τους.
Για παράδειγμα, και ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει δήθεν φιλολαϊκή διέξοδο, με πρόγραμμα ανάπτυξης των μεγαλοεπιχειρηματιών, δηλαδή αφήνοντας άθικτη την καπιταλιστική ιδιοκτησία και την εξουσία των μονοπωλίων (μιλά για αλλαγή κυβέρνησης και όχι τάξης στην εξουσία), άρα και τους όρους που αναπαράγουν και διευρύνουν τις αιτίες των προβλημάτων των εργαζομένων. Σ' αυτό το έδαφος καλεί την εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα να συμμαχήσουν. Που σημαίνει ότι δεν ανταποκρίνεται ούτε στο σήμερα ούτε στο αύριο υπέρ του λαού.
Οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο κάνουν εκτενή αναφορά και στις κοινωνικές δυνάμεις της συμμαχίας, στην αντικειμενική της βάση, στο έδαφος πάνω στο οποίο συγκροτείται, στη σχέση του ΚΚΕ με τη συμμαχία.
Παλιά υπόθεση η σκόπιμη διαστρέβλωση
Με τη δημοσίευση των Θέσεων της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο, ορισμένα αστικά επιτελεία, μέρος του αστικού Τύπου, όπως, π.χ., το «Βήμα» και ο Λ. Σταυρόπουλος, έχουν κάνει σημαία της προπαγάνδας τους, διαστρεβλώνοντας τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ, αυτό: «Το ΑΑΔΜ πάλης το οποίο είχε διακηρύξει το 15ο Συνέδριο καταργείται και αντικαθίσταται από τη "Λαϊκή Συμμαχία"».
Βεβαίως, αυτά τα διανθίζουν με εκτιμήσεις ότι «ο Περισσός έχει αποφασίσει να ακολουθήσει το μοναχικό δρόμο της επαναστατικής πρωτοπορίας, αποκλείοντας τη συνεργασία ακόμη και με δυνάμεις της Αριστεράς που προβάλλουν ένα σαφές αντικαπιταλιστικό πλαίσιο δράσης». Τα ίδια γράφονταν και για το 15ο Συνέδριο σε σύγκριση με το Πρόγραμμα του 10ου Συνεδρίου. Τώρα, για λόγους τακτικής, ενώ ξέρουν, καμώνονται ότι είναι υπέρ του 15ου Συνεδρίου.
Πρώτ' απ' όλα αυτή η προπαγάνδα δεν είναι καινούρια. Εδώ και μερικά χρόνια, αναμασούν τα περί «σεχταριστικής πολιτικής του ΚΚΕ», ότι «το ΚΚΕ δεν έχει πολιτική συμμαχιών», γιατί δε συνεργάζεται με άλλες πολιτικές δυνάμεις. Αλλά συνεργασία για ποιο σκοπό; Την αναπαραγωγή του καπιταλιστικού συστήματος και τη συμβολή του στη χειραγώγηση των εργαζομένων σ' αυτό; Το ΚΚΕ έχει την πιο πλατιά πολιτική αντιμετώπισης των λαϊκών προβλημάτων από τη σκοπιά των πραγματικών τους συμφερόντων κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων, άμεσων και μακροπρόθεσμων.
Το ΚΚΕ έχει την πιο πλατιά πολιτική συμμαχιών αφού αναφέρεται στην εργατική τάξη, στους αυτοαπασχολούμενους, στους φτωχούς αγρότες. Βεβαίως, τα πολιτικά κόμματα, ακόμα και αυτά που υποστηρίζουν τους αυτοαπασχολούμενους, δύσκολα ή και με μεγάλες ταλαντεύσεις, μπορούν να υιοθετήσουν το ζήτημα της ανατροπής των μονοπωλίων.
Η αστική και οπορτουνιστική προπαγάνδα, μιλώντας στο όνομα του λαού, έχει μόνιμα στο στόχαστρο τη στρατηγική του ΚΚΕ και αντιπαρατίθεται με σχετική ευελιξία σ' αυτήν. Η άποψη ότι «το ΚΚΕ δε συνεργάζεται» βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και την εντάσσουν στα πλαίσια των επιδιώξεων αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος. Η αστική τάξη όχι μόνο αναζητά και διαμορφώνει εφεδρείες στο πολιτικό της σύστημα για να μπορεί να χειραγωγεί λαϊκές δυνάμεις στην αστική πολιτική, ιδιαίτερα σε συνθήκες που παραδοσιακά της κόμματα καταρρέουν, αλλά επιδιώκει ταυτόχρονα να αποτρέπει όσο γίνεται τη συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων στο ΚΚΕ.
Πατάει πάνω σε λαϊκές συνειδήσεις που αναζητούν λύσεις στα προβλήματα, όντας διαπαιδαγωγημένες στην αντίληψη ότι οι κυβερνήσεις λύνουν προβλήματα, οι αντιπολιτεύσεις βάζουν φρένο. Και μπορεί και να κυβερνήσουν. Απ' αυτή τη σκοπιά αντιμετωπίζουν τις Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο και ο Σταυρόπουλος με το «Βήμα» και κάμποσοι άλλοι, όταν θέτουν το ζήτημα ότι το ΚΚΕ δε συνεργάζεται.
Βγήκαν, επίσης, ο Σταυρόπουλος στο «Βήμα» και κάποιοι άλλοι, με το τροπάρι ότι το ΚΚΕ εγκαταλείπει το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο και το αντικαθιστά με τη Λαϊκή Συμμαχία. Επί της ουσίας καμιά εγκατάλειψη δεν υπάρχει, καμιά αντικατάσταση.
Αστικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις πασχίζουν σκόπιμα να διατηρούν και να καλλιεργούν συγχύσεις και λαθεμένες θεωρητικές - ιδεολογικές, επομένως και πολιτικές, προσεγγίσεις, με τον όρο «ιμπεριαλισμός».
Ο ιμπεριαλισμός είναι ο μονοπωλιακός καπιταλισμός
Στο μαρξισμό - λενινισμό, με τον όρο «ιμπεριαλισμός» προσδιορίζεται το μονοπωλιακό στάδιο του καπιταλισμού. Δεν είναι διαφορετικό ζήτημα ο ιμπεριαλισμός από το μονοπωλιακό καπιταλισμό, όπου στην οικονομία κυριαρχεί το μονοπώλιο. Επομένως, είτε «ιμπεριαλισμός» πούμε είτε «μονοπωλιακός καπιταλισμός» είναι ένα και το αυτό.
Επειδή, όμως, αναφέραμε πιο πάνω ότι υπάρχουν δυνάμεις που διαχωρίζουν τον ιμπεριαλισμό από το μονοπωλιακό καπιταλισμό, πρέπει να πούμε ότι το κάνουν αποσπώντας την πολιτική από την οικονομία και με τον όρο «ιμπεριαλισμός» αναφέρονται στην εξωτερική πολιτική ισχυρών καπιταλιστών κρατών στα πλαίσια της διεθνοποιημένης καπιταλιστικής αγοράς και των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και προσδιορίζουν ως «ιμπεριαλισμό» την τάση για επεμβάσεις, πολέμους κ.λπ.
Οι Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο αποσαφηνίζουν αυτό το ζήτημα λέγοντας ότι η Λαϊκή Συμμαχία έχει σαφή αντιμονοπωλιακό αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό - αφού ο σύγχρονος καπιταλισμός είναι μονοπωλιακός - προωθεί τη ρήξη με τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, που αυτό συνεπάγεται τη λύση της ανισόμετρης σχέσης εξάρτησης και ανισότιμης αλληλεξάρτησης, αντιστρατεύεται τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή σε αυτόν (Θέση 62).
Υπάρχει ένα δεύτερο ζήτημα το οποίο διευκρινίζεται. Ο όρος «δημοκρατικό». Υπάρχουν δημοκρατικές κοινωνικές δυνάμεις; Είναι άλλο ζήτημα ως μέτωπα πάλης. Και ως τέτοια υπάρχουν στη Λαϊκή Συμμαχία.
Η πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ και στο 15ο Συνέδριο και στις Θέσεις για το 19ο Συνέδριο αναφέρεται στη συμμαχία κοινωνικών δυνάμεων, αυτών που έχουν αντικειμενικά συμφέρον από την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.
Ολες οι υπόλοιπες αναφορές εφημερίδων σαν το «Βήμα», σχετικά με τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ και την πολιτική των συμμαχιών του αποτελούν ένα συγκεκριμένο πλαίσιο πολεμικής στη στρατηγική του ΚΚΕ που επιδιώκει να περάσει στη συνείδηση των εργαζομένων ότι μόνο με τις από τα πάνω συνεργασίες των «αριστερών» δυνάμεων μπορεί να δοθεί φιλολαϊκή διέξοδος και αποκλειστικά εντός του καπιταλισμού.
Μόνο που πρέπει να προβληματίσει τους ανθρώπους του μόχθου, γιατί οι αστικές δυνάμεις επιμένουν να στηρίζουν τέτοιες συνεργασίες, να κάνουν απ' αυτή τη σκοπιά πολεμική στο ΚΚΕ. Αν αυτές έβλαπταν έστω και στο ελάχιστο τους αστούς θα τις πρόβαλλαν; Οι επιδιώξεις τους είναι να συνεχίζουν να επιδρούν στις λαϊκές συνειδήσεις με την αστική κοινοβουλευτική λογική, αφαιρώντας από τους εργαζόμενους το όπλο της ταξικής πάλης από τα κάτω, στους τόπους δουλειάς, στις εργατικές γειτονιές, να τους αφαιρούν το έδαφος της κοινής πάλης ενάντια στο κεφάλαιο, περιορίζοντας τη διέξοδο στα στενά όρια μιας κυβερνητικής λύσης διαχείρισης του καπιταλισμού. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη.

ΗΠΑ Κοινωνία που σαπίζει


ΗΠΑ
Κοινωνία που σαπίζει
Παιδιά 6-7 χρονών τα θύματα της σφαγής στις ΗΠΑ
ΟΥΑΣΙΓΚΟΝ.--
Την ίδια ώρα που το περιοδικό «Time» ανακήρυξε τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα «πρόσωπο της χρονιάς» και τον χαρακτήρισε «αρχιτέκτονα της Νέας Αμερικής» για τα επιτεύγματά του (προφανώς για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον ταξικό πόλεμο που διεξάγει), το ζήτημα των μαζικών σφαγών σε σχολεία φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τη σαπίλα του συστήματος που βέβαια και το «Time» και ο Ομπάμα υπερασπίζονται.
Η τραγωδία στη μικρή πόλη Νιουτάουν του Κονέκτικατ και οι κηδείες των 20 μικρών παιδιών και των επτά ενηλίκων είναι ακόμη σε εξέλιξη. Το μακελειό αυτό και τα πολλά που έχουν προηγηθεί συνιστούν «τυπικά δείγματα» της βαρβαρότητας και της βίας της αμερικανικής κοινωνίας. Βαρβαρότητα και βία που εξηγείται όχι απλά με την οπλοκατοχή και την οπλοχρησία αλλά από το σύνολο των οικονομικών, κοινωνικών, πολιτικών και πολιτισμικών δομών και βάσεων με τις οποίες δημιουργήθηκε και στις οποίες στηρίζεται η μεγαλύτερη ιμπεριαλιστική δύναμη του πλανήτη.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να κρυφτεί και σε δημοσκόπηση που διεξήγαγε από κοινού η εφημερίδα «Washington Post» και το τηλεοπτικό δίκτυο ABC η πλειοψηφία (52%)των Αμερικανών θεωρεί πως οι μαζικές δολοφονίες σαν αυτή στο Κονέκτικατ «είναι ένδειξη κοινωνικών προβλημάτων και δομών», κι όχι απλώς «έργο ενός τρελού».
Γι' αυτές τις δομές δεν μπορεί να κάνει τίποτα ο Πρόεδρος Ομπάμα καθώς εκλέχτηκε και επανεκλέχθηκε για να τις προασπίσει. Ετσι επικεντρώνει στο θέμα του «ελέγχου των όπλων» και όπως δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, θα ηγηθεί των προσπαθειών για τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας περί όπλων, και κάλεσε το Κογκρέσο να στηρίξει τις αλλαγές ώστε να υλοποιηθεί «μέχρι τέλη Γενάρη».
Πάντως, ενδεικτική της κατάστασης είναι και η χτεσινή σύλληψη 11χρονου στο Κονέκτικατ, που πήγε στο σχολείο του με όπλο που του έδωσαν οι ίδιοι οι γονείς του ...για την προστασία του.

TOP READ