21 Ιαν 2019

Καλά εσύ Πασόκεψες νωρίς… – Ο Καρτερός, το ΚΚΕ και η Μίρκα Γκίνοβα…

Θυμάστε το χτεσινό μας τεστ: βρες τις διαφορές και δες πόσο Πασόκος-Συριζοτρόλ είσαι;
Μην ψάχνετε άλλο το νικητή. Είναι ο Θανάσης Καρτερός της Αυγής. ΠΑΣΟΚ με ονοματεπώνυμο…
Γιατί χρειάζεται ασφαλώς θράσος χιλίων πασόκων να έχεις καταπιεί αμάσητο τον εθνικό παροξυσμό για τη Μακεδονία το 92′, να στηρίζεις ανοιχτά και να συμμετέχεις στα σκοπιανοφάγα συλλαλητήρια και μετά να κάνεις προβολή της δικής σου στάσης στους άλλους, για να τους ζητήσεις και τα ρέστα. Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι…
Ο Καρτερός δε διαδίδει απλά το βρώμικο ψέμα πως το ΚΚΕ καλεί στο σημερινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και “δηλώνει παρόν -sic- στον εθνικό συναγερμό…”. Κάνει και ερμηνευτικά σχόλια στο πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη με την αφίσα, χαρίζοντάς μας ένα σπάνιο δείγμα της πασοκικής αναλυτικής του ικανότητας.
Τι λέει, όμως, η αφίσα;
ΟΧΙ, στη συμφωνία Ζάεφ-Τσίπρα.
Μάλιστα.
ΟΧΙ στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Ουδέν σχόλιο.
Ασφαλώς και δεν έχει να σχολιάσει κάτι η ΝΑΤΟϊκή “Αριστερά”. Και τι να πει εξάλλου…;
Μετά μας αναλύει το σύνθημα “όχι στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό”, για να μας πει πως το ΚΚΕ συμπλέει με τους εθνικιστές που είναι κατά της συμφωνίας, με ένα σκεπτικό που θυμίζει πολύ το “μπάτσος = όργανο = μπουζούκι”. Που είναι βαριά διαλεκτική, γι’ αυτό μπορεί να μην το κατανοείτε, αν δεν έχετε φτάσει το βάθος της στέρεας πασοκικής ανάλυσης του Καρτερού.
Και κλείνει με μια αναφορά στη Μίρκα Γκίνοβα (Ειρήνη Γκίνη), την ηρωική δασκάλα κομμουνίστρια, που ήταν η πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε στη διάρκεια του Εμφυλίου.
Ευτυχώς αυτή σκοτώθηκε -sic- νωρίς, μας λέει…
Η αλήθεια είναι πως δεν έζησε αρκετά για να δει πχ το ελληνικό κράτος και όλες τις κυβερνήσεις του -που αποτελούν συνέχειά του- να μην επιτρέπουν στους “μη Έλληνες το γένος” αγωνιστές του ΔΣΕ και τα παιδιά τους, να επιστρέψουν εκεί που γεννήθηκαν.
Δεν έζησε αρκετά για να δει τη ΝΑΤΟϊκή Αριστερά να λέει με θράσος πως κλείνοντας μια ΝΑΤΟϊκή συμφωνία, δικαιώνει τη Μίρκα Γκίνοβα κι όσους πολέμησαν τότε από τις γραμμές του ΔΣΕ ενάντια στον ιμπεριαλισμό -το ΝΑΤΟ συγκροτήθηκε ακριβώς λίγους μήνες πριν το τέλος των μαχών κι αφού οι ΗΠΑ είχαν δοκιμάσει τις βόμβες Ναπάλμ στους αντάρτες, σα να ήταν πειραματόζωα…
Δεν έζησε αρκετά για να δει το επικοινωνιακό σόου με τα στεφάνια στην Καισαριανή, που έδωσε σύντομα τη θέση του στις φιέστες με όλους τους ηγέτες των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Μπορεί όμως να τρίζουν τα κόκαλα στον τάφο της, με αυτήν την “τιμή” που της κάνει η ΝΑΤΟϊκή κυβερνώσα “ααριστερά”.
Κι αν πιστεύει κανείς πως ο Καρτερός εκφράζει απλώς προσωπικές απόψεις, ας ρίξει μια ματιά στην αναπαραγωγή της ανάρτησής του από το Left, το Documento και λοιπούς Γκοτζαμάνηδες του διαδικτύου. Ο ορισμός της Πασοκιάς κυρία μου…

ΚΚΕ: Η καταδίκη της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει νόημα μόνο αν στρέφεται κατά των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων και του εθνικισμού

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα:
«Η βία κατά απλών διαδηλωτών είναι απολύτως καταδικαστέα και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρει ευθύνη γι’ αυτό. Ευθύνες, όμως, έχουν και η ΝΔ και όσες πολιτικές δυνάμεις, με τη στάση τους, καλύπτουν τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων κι αντιδραστικών μηχανισμών, που επιτέθηκαν και κατά δημοσιογράφων και συνεργείων Μέσων Ενημέρωσης. Τεράστια ,ταυτόχρονα, είναι η υποκρισία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που παλιότερα συνυπήρχε τυχοδιωκτικά με τέτοιες ομάδες ακροδεξιών, αλλά και δήθεν αντιεξουσιαστών προβοκατόρων.
Σήμερα, η καταδίκη της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει νόημα μόνο αν στρέφεται κατά των επικίνδυνων αμερικανικών – ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά του εθνικισμού σε Ελλάδα και FYROM.
Τα συνθήματα και οι ομιλίες των διοργανωτών στο σημερινό συλλαλητήριο δεν έχουν καμία σχέση με τα παραπάνω, ενώ η ανοχή στην ακροδεξιά φασιστική δράση και βία το μόνο που κάνει είναι να ρίχνει νερό στο μύλο των ιμπεριαλιστών και να δίνει πάσα στην κυβέρνηση να εμφανίζει την πολιτική της με το μανδύα της προοδευτικότητας, ενώ τα υποτάσσει όλα στις επιταγές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

Κοίτα ποιος μιλάει – Το κομμουνιστόμετρο του Παπαδημούλη για το ΚΚΕ και την Κανέλλη

Εν αρχή ήταν τα μικρά συριζοακκάου των 100 ακολούθων, που ξεκίνησαν την προβοκάτσια με την αφίσα του ΚΚΕ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ρίχνοντας λάσπη περί δήθεν “στήριξης” του κόμματος στο χθεσινό εθνικιστικό συλλαλητήριο. Στη συνέχεια ανέλαβαν να την αναδείξουν τα “μεγάλα” ακκάου και το “βαθύ τουίτερ”, δίνοντας τις πρώτες ενδείξεις ότι η επίθεση ήταν στοχευμένη και με “κεντρικό σχεδιασμό”.
Η προβοκάτσια ανέβηκε στο επόμενο επίπεδο, όταν στο παιχνίδι μπήκε και ο Θανάσης Καρτερός, με επίσημα κι ανεπίσημα διαδικτυακά μετερίζια του Σύριζα να σπεύδουν να αναπαραγάγουν την “ανάλυσή” του περί “εθνικιστικής αφίσας” και της Μίρκας Γκίνοβα “που σκοτώθηκε νωρίς”. Μετά περάσαμε στη σφαίρα της μυθοπλασίας, με την Άννα Χατζησοφιά να διαβλέπει συμπαιγνία ΣΚΑΪ και ΚΚΕ στην κάλυψη του συλλαλητηρίου, προσφέροντας περισσότερο γέλιο από όλες τις σειρές του Χάρη Ρώμα μαζί.
Στη μάχη της “αλήθειας” πέφτουν πλέον και βαριά χαρτιά, όπως ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, που συνέχισε της προπαγάνδας το ανάγνωσμα σε τοπικό μέσο της Κοζάνης. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Δημ. Παπαδημ. έβαλε μπρος την κασέτα του καλού συριζοτρόλ για το ΚΚΕ που άλλαξε θέση, την “ιδεολογική ηγεμονία” της Λιάνας Κανέλλη στα εθνικά θέματα κοκ. Το μόνο που άλλαξε βέβαια, είναι μια μικρή λεπτομέρεια που ξέχασε να αναφέρει: πως για πρώτη φορά η επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ συνδέεται άρρηκτα με την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ -και παίρνει σειρά και η ΕΕ. Αλλά μην περιμένετε από τον Παπαδημούλη να ασχοληθεί με μια ανθυπολεπτομέρεια, όπως η διεύρυνση του ΝΑΤΟ, και να προφέρει κακές λεξούλες-αρκτικόλεξα.
Και ποια είναι η -κατά Παπαδημούλη- αιτία για όλα αυτά και την “αλλαγή απόψεων” του ΚΚΕ; Ετοιμαστείτε για μια βαθιά μαρξιστική ανάλυση: η Λιάνα Κανέλλη και η συνεργασία της με το Κόμμα. Μια συνεργασία που κρατάει εδώ και δύο δεκαετίες τουλάχιστον, αλλά μην αφήνεις μια λεπτομέρεια να χαλάσει μια όμορφη ιστορία συκοφαντίας.
Μπορεί ο Δημ. Παπαδημ. να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, με το ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε ως καταφύγιο για άστεγους Πασόκους και έγινε ΠΑΣΟΚ (στη θέση του ΠΑΣΟΚ) το ίδιο. Αλλά είναι αστείο να κρίνει με τα ίδια σταθμά το ΚΚΕ και την πολιτική του συνέπεια. Κι είναι το άκρον άωτο της ειρωνείας να βγάζει το κομμουνιστόμετρο για τη Λιάνα Κανέλλη (“μια καραμανλική που το παίζει κομμουνίστρια…” όπως λέει) ένας παλιοπασόκος που το παίζει αριστερός και διεθνιστής. Συγκρίνεται μόνο με την απόπειρά του να βγάλει διεθνιστόμετρο για το ΚΚΕ και τη στάση του στο Μακεδονικό και το Κυπριακό ένας από τους φανατικότερους υποστηρικτές του ευρωατλαντικού Σχεδίου Ανάν.
Το μόνο που μένει είναι να τοποθετηθεί σε ίδιο μήκος κύματος και κάποιος υπουργός του Σύριζα, αν όχι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συζήτησης που θα ακολουθήσει πριν την ψήφιση της Συμφωνίας.

Τρία παραδείγματα από τρία συλλαλητήρια!


Πως εξηγείς τη διαφορετική στάση που κράτησαν τα ΜΜΕ στα συλλαλητήρια που έγιναν μέσα σε 50 ημέρες; Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνεις;

Παράδειγμα 1ο. Πριν λίγες μέρες το Σύνταγμα κατακλύστηκε από 7.000 με 10.000 εκπαιδευτικούς και φοιτητές που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα και μάλιστα 3 φορές (!!) σε διάστημα μόλις 6 ημερών!
Τρία παραδείγματα από τρία συλλαλητήριαΣτις δύο από τις τρεις συγκεντρώσεις οι διαδηλωτές χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάψης.
Από τις επιθέσεις των αστυνομικών τραυματίστηκαν σοβαρά στο κεφάλι και στα πλευρά δάσκαλοι και φοιτητές ενώ και ο Γιάννης Δελής (δάσκαλος και βουλευτής του ΚΚΕ) υπέστη έγκαυμα στο χέρι και μερική ρήξη τυμπάνου, όταν έσκασε πάνω του (!!) μια χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, κινδυνεύοντας σοβαρά να χάσει την ακοή του.
Οι διαδηλωτές εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονταν για τις τεράστιες ελλείψεις στην εκπαίδευση και απαίτησαν την ΑΜΕΣΗ κάλυψη των 32.000 κενών με μαζικούς μόνιμους διορισμούς και την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπ. Παιδείας που ουσιαστικά αφήνει χιλιάδες εκπαιδευτικούς εκτός εκπαίδευσης.
Τρία παραδείγματα από τρία συλλαλητήριαΣτην δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ οι πατριδοκάπηλοι φασίστες μέσω των επίσημων ιστοσελίδων τους και μέσω του διαδικτύου εξαπέλυσαν λυσσαλέα επίθεση κατά των εκπαιδευτικών αποκαλώντας τους «Ραβδούχους του Κουτσούμπα» παίρνοντας ανοικτά το μέρος… της «αριστερής» κυβέρνησης!
Ποια ήταν η στάση που κράτησαν τα κανάλια και τα ΜΜΕ συνολικά;
Σιωπή! Άκρα του τάφου σιωπή!!
Ούτε ένα κανάλι ή έστω ένας δημοσιογράφος δεν εμφανίστηκε τις τρεις μέρες στο Σύνταγμα εκτός από τον φωτορεπόρτερ του 902…
Παράδειγμα 2ο. Σχεδόν δύο μήνες πριν, στις 28 Νοέμβρη του 2018, χιλιάδες εργαζόμενοι απήργησαν και διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας απαιτώντας δουλειά με αξιοπρέπεια και ανθρώπινη ζωή!
Τρία παραδείγματα από τρία συλλαλητήριαΜε μια φράση ζητούσαν να μπουν:
«Μπροστά οι δικές μας ανάγκες»
Οι πατριδοκάπηλοι φασίστες μέσω των επίσημων ιστοσελίδων τους και μέσω των σόσιαλ μίντια εξαπέλυσαν για ακόμη μια φορά συκοφαντική επίθεση ενάντια στους απεργούς αποκαλώντας τους «κηφήνες» και σαν καλά μαντρόσκυλα που είναι, πήραν το μέρος των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και της μεγαλοεργοδοσίας…
Ποια στάση κράτησαν τα ΜΜΕ και τα κανάλια;
Σιγή! Εκκωφαντική σιγή!
Σαν να μην έγινε τίποτα! Σαν να μην υπήρχε καμιά απεργία!
Εξαφάνισαν για ακόμη μια φορά χιλιάδες διαδηλωτές που με τα συνθήματά τους ξεσήκωσαν το κέντρο της Αθήνας!
Τρία παραδείγματα από τρία συλλαλητήριαΠαράδειγμα 3ο. Σήμερα μαζεύτηκαν στον ίδιο μέρος περίπου 55.000 – 60.000 άνθρωποι…
Αυτοί που μιλούν για 100.000 ή για 200.000 έχουν πάει μόνο σε εκκλησία κι εκείνοι που μιλούν για… 600.000 (!!!) προφανώς έχουν μπερδέψει την πρόσθεση με την προπαίδεια του… δέκα!
Οι πατρικάπηλοι φασίστες πήραν πρώτη θέση και κρύφτηκαν πίσω από την ταμπέλα του… «Μακεδονομάχου».
Βέβαια άμα τους ζητήσεις να σου δείξουν στον χάρτη τη Μακεδονία θα δυσκολευτούν λιγάκι αλλά αυτά για τους φασίστες είναι… λεπτομέρειες!
Τα ΜΜΕ και τα κανάλια έκρυψαν το συλλαλητήριο και τους χιλιάδες διαδηλωτές, όπως έκαναν στις προηγούμενες περιπτώσεις;
Όχι! Παραχώρησαν αμέτρητες ώρες για την κάλυψη του συλλαλητηρίου, αποκλειστικές εικόνες από τα πούλμαν που ξεκινούσαν χαράματα από την Θεσσαλονίκη ή την Κρήτη, ανταπόκριση από τα διόδια, ρεπορτάζ, ρεπορτάζ, ρεπορτάζ…
Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως σήμερα στο Σύνταγμα βρισκόντουσαν περισσότεροι από 500 φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι…
Τρία παραδείγματα από τρία συλλαλητήριαΑυτές οι ατελείωστες ώρες υπερπροβολής συνδυάστηκαν με τη χυδαία κολακεία των διαδηλωτών που ξεπερνούσε τα όρια του γλυψίματος…
Οι ακροδεξιοί φασίστες και οι παρακρατικοί μπαχαλάκηδες που έπαιξαν ξανά το γνωστό παιχνιδάκι με τα ΜΑΤ βαφτίστηκαν απλά «ακραίοι…»
ενώ οι αστυνομικοί που στις προηγούμενες περιπτώσεις αποθεώνονταν από τους φασίστες σήμερα βρέθηκαν στο στόχαστρο!
Πως εξηγείς φίλε αναγνώστη αυτή τη ριζικά αντιδιαμετρική στάση που κράτησαν τα ΜΜΕ και οι καναλάρχες στα τρία συλλαλητήρια που έγιναν μέσα σε 50 ημέρες;

Από αυτά τα παραδείγματα υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνεις;

Σε μια χώρα, που η ανάγκη για αναβάθμιση της παιδείας και για αξιοπρεπή ζωή μπαίνει τουλάχιστον στο περιθώριο, δεν πρέπει να απορούμε με την κατάντια ενός λαού που εδώ και 30 χρόνια έχει ταϊστεί με όλη την σαβούρα και την υποκουλτούρα του σάπιου συστήματος.
Ενός λαού που η ταξική του συνείδηση έχει κάνει πολλά βήματα πίσω ενώ ταυτόχρονα έχει γαλουχηθεί με το δηλητήριο του μίσους και της ανθρωποφαγίας, του μπατριωτισμού και του ψευτοτσαμπουκά, μετατρέποντάς τον νεοέλληνα στον γνωστό σε όλους μας «ελληναρά…»
Τρία παραδείγματα από τρία συλλαλητήριαΚι εσύ φίλε αναγνώστη, που κρίνεις και κατακρίνεις αυτό τον λαό, που ένα μεγάλο τμήμα του, είναι τσακωμένο με το βιβλίο, που στήνεται κάθε βράδυ μπροστά από την τηλεόραση, ρουφώντας τις σαχλαμάρες που αραδιάζουν οι διάφοροι «έγκριτοι» και «ψεκασμένοι» Λιακόπουλοι, Βελόπουλοι και Πλεύρηδες:
Γιατί αγανακτείς και νευριάζεις;
Νομίζεις η χλεύη και η ειρωνεία είναι το μέσα κι ο τρόπος για να τους κερδίσεις ή έστω να τους τραβήξεις από το ολισθηρό αυτό μονοπάτι;
Αν και ποτέ δεν είναι αργά, ίσως τώρα αρχίζεις να καταλαβαίνεις πόσο δίκιο είχε ο ποιητής όταν έλεγε ότι:
«Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή».
Print Friendly, PDF & Email

Κυάμων απέχετε!

Κυάμωση ή και φαβισμός (τα κουκιά στα αρχαία ελληνικά λέγονται κύαμοι) είναι μια αιμολυτική ασθένεια γνωστή από την εποχή του Ιπποκράτη και οφείλεται στη γενετική έλλειψη ενός ενζύμου (G6PD). Ενίοτε είναι και θανατηφόρα. Οσοι πάσχουν απ’ αυτήν πρέπει να μην τρώνε κουκιά ή φάβα, να μην έρχονται σε επαφή με ναφθαλίνη, να μην καταναλώνουν ασπιρίνη, κινίνη κλπ… Η ιπποκράτειος προτροπή ισχύει μέχρι σήμερα: Κυάμων απέχετε, αποφεύγετε τα κουκιά.
Η συλλογή και κατανάλωση κουκιών για να διατηρηθεί στη ζωή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τη φάβα ΑΝΕΛ και το άθλιο επίπεδο τεχνητής όξυνσης ανταγωνιστικών παθών και εμετικών ατακών, στο οποίο κινήθηκε, επιτρέπουν, αν δεν επιβάλλουν, το σαρκασμό της ασθένειας που πλήττει εκ γενετής την οπορτουνιστική αριστερά.
Τα ερυθρά της αιμοσφαίρια που μετατράπηκαν σε κόκκινη γραμμή, διακοσμητική του λογότυπου των ΑΝΕΛ, διαλύθηκαν κυριολεκτικά, καθώς κατάπινε σκόρπια φρέσκα κουκιά από μικρά χωράφια, ποταμίσια, κιναλένια, ανελίτικα, μαζί με ξερά λεβέντικα. Για να θεραπεύσει τον κυβερνητικό της ίκτερο και τον υψηλό νατοϊκό της πυρετό, έβαλε μπρος την έγκαιρη μετάγγιση κυβερνητικού αίματος. Εταξε υπουργεία, θέσεις στα ψηφοδέλτια, κράτησε στη θέση της ως κοστοβόρα μεταγραφή την υφυπουργό της προστασίας του πολίτη, που φοβάται τους πολίτες και τη ζωή της, και προχωρεί ακάθεκτη σε νέα συλλογή κουκιών, ενόψει Πρεσπών. Στο ενδιάμεσο έπρηξε το συκώτι και τη σπλήνα των εκπαιδευτικών περνώντας το άθλιο νομοσχέδιο με τις τροπολογίες για Παιδεία, σκέτο παίδεμα φοιτητών, δασκάλων και καθηγητών, με μόλις 149 κουκιά.
Κακό πράγμα αυτά τα άτιμα κουκιά – ψήφοι, σύντροφοι, ειδικά στο αστικό χωράφι, όπου τα όσπρια, τροφή θρεπτική και χορταστική, πολύ συχνά τα χτυπάει στη ρίζα τους ο ιμπεριαλιστικός λύκος, αυτό το παρασιτικό φυτό των κουκιών και των μπιζελιών, δυνατό και χυμώδες κατά το λευκαδίτικο γλωσσικό ιδίωμα.
Πέρα από την πλάκα και τους σαρκασμούς, με το τραπέζι των εκλογών στρωμένο, που ξεκινάει από το παραλίμνιο ψαροχώρι των Πρεσπών και με πρόσχημα την κατάπτυστη συμφωνία καταλήγει στο μεγάλο τσιμπούσι της ευρωνατοϊκής πολτοποίησης των Δυτικών Βαλκανίων, είναι βέβαιο πως κινδυνεύουμε να χάσουμε το αίμα μας όλοι, και οι έχοντες και οι μη έχοντες το ένζυμο της αντίστασης στα σχέδια των ευρωατλαντικών θηρίων.
Κακά τα ψέματα, η ζημιά απ’ την πατριδοκαπηλία και τη μικροπολιτική, όταν πρόκειται για πολιτικές αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον των παιδιών, όπως είναι η συμφωνία σήμερα με την ΠΓΔΜ και αύριο με την Αλβανία ή η υποδούλωση της Παιδείας στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, είναι ήδη ιδεολογικά και κοινωνικά μεγάλη. Μετά από τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με κουκιά από την Μεγαλοοικονόμου ως τον Παπαχριστόπουλο, περασμένα από το μύλο του Βαρουφάκη και της Κωνσταντοπούλου, στην αλεστική μηχανή των μνημονίων, οι πολίτες κινδυνεύουν να συνηθίσουν να βλέπουν στον καθρέφτη το τσιπρέικο είδωλό τους. Χωρίς τσίπα να γλείφουν εκεί που έφτυναν. Να θεραπεύουν τον αντιαμερικανισμό τους με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, υπηρέτες σκοτεινών συμφερόντων και χωραφάκια κάνναβης ως και στις ταράτσες δημόσιων κτιρίων. Ικανοί για όλα. Να πουλάνε τον διπλανό. Να πουλάνε εμείς και να λένε εγώ. Να βαφτίζουν πολιτική καινοτομία την υποταγή στις μεγάλες ξένες δυνάμεις. Να δέχονται ως πατριωτικό καθήκον το ρόλο του καλού υπηρέτη των ξένων αφεντάδων. Να κομπάζουν για τον ηγετικό ρόλο του μεντεσέ.
Αυτή η αιμόλυση της αριστεράς, συνδυασμένη με έναν γλιτσερό αμοραλισμό και μια εξουσιαστική παντομίμα, είναι συνταγή παρακμής. Το αντίδοτο είναι η «Λαϊκή Συσπείρωση» και η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού. Μόνο η εκπλήρωση ενός τέτοιου λαϊκού πατριωτικού καθήκοντος μπορεί να σπάσει τον παραπλανητικό καθρέφτη της ταξικής αυταρέσκειας των αριστερών που έγιναν δεξιοί για το καλό μας.

Όσκαρ σεναρίου στην Άννα Χατζησοφιά – “Ο ΣΚΑΙ διέκοψε τη μετάδοση για να μην καταλάβει το ΚΚΕ τι συλλαλητήριο στηρίζει”

 

Η λάσπη στον ανεμιστήρα κατά του ΚΚΕ συνεχίζεται με ολοένα και πιο ευφάνταστα εφευρήματα, που μόνο ως ένδειξη πανικού μπορούν να ερμηνευθούν. 

Το νέο μακεδονομαχικό συλλαλητήριο τελείωσε, αφήνοντας μας με όμορφες στιγμές, από τον Κώστα Γιαννακίδη να μετράει λεωφορεία στις Αφίδνες, τον Άρη Πορτοσάλτε να καταγγέλλει την αστυνομική καταστολή και το κανάλι του να βλέπει “αναρχικούς” πίσω από τα επεισόδια με πρωταγωνιστή το Γιάννη Λαγό της ΧΑ και φυσικά την αγαπημένη πανίδα των διαδηλωτών που εγκαινίασαν το τριώδιο λίγο νωρίτερο φέτος.

Μέσα σε όλα όμως, συνεχίστηκε αμείωτη η προπαγάνδα περί της δήθεν στήριξης του ΚΚΕ στην εθνικιστική μάζωξη, αποδεικνύοντας, μετά και την παρέμβαση του Καρτερού στο ίδιο μήκος κύματος σήμερα, ότι η χθεσινή επίθεση των συριζοτρόλ ήταν απόλυτα κεντρικά εκπορευόμενη. Το δεύτερο ημιεπίσημο χτύπημα ανατέθηκε στην γνωστή σεναριογράφο Άννα Χατζησοφιά, γνωστή για τη συνεργασία της με το Χάρη Ρώμα σε πλειάδα δημοφιλών σήριαλ, που κινείται ως γνωστόν στο χώρο του Σύριζα, έχοντας διατελέσει και βουλευτής του κόμματος για ένα διάστημα.


Αναφερόμενη λοιπόν σε κάποια από τις ομιλίες του συλλαλητηρίου, όπου ο ομιλητής επιδόθηκε σε ένα παραλήρημα για το “σταλινισμό”, που δεν “μπορεί να ριζώσει στην Ελλάδα”, η Χατζησοφιά απέδειξε ότι η φαντασία της παραμένει σε υψηλά επίπεδα, κάνοντας αστειάκια για αβάντα του ΣΚΑΙ στο ΚΚΕ, που διέκοψε τη μετάδοση σε εκείνο το σημείο, για να μην καταλάβει λέει το ΚΚΕ ποιο συλλαλητήριο στηρίζει. Είναι τέτοια η πρεμούρα τους -πληθυντικός, μια κι όπως είπαμε μιλάμε για κομματική γραμμή -, που αντί να αξιοποιήσουν ως συνήθως τη βολική για εκείνους ακροδεξιά προπαγάνδα περί “σταλινικών’ στην κυβέρνηση, έδειξαν ποιον θεωρούν ως πραγματικό τους αντίπαλο:
Οι Συριζαίοι όχι μόνο συνεχίζουν απτόητοι την προβοκάτσια που ξεκίνησε από χθες, παρά την ηχηρή της διάψευση, αλλά την εμπλουτίζουν και με ολοένα και πιο εξωφρενικά στοιχεία, πιστή στη γκεμπελική αρχή πως όσο μεγαλύτερο είναι ένα ψέμα, τόσο πιο εύκολα γίνεται πιστευτό. Είναι φανερό ότι στην κυβέρνηση δεν αρκούνται στην καλλιέργεια ενός κλίματος ανόδου της ακροδεξιάς από την οποία τάχα θα μας προφυλάξουν, το οποίο εξυπηρετούν τόσο αυτές οι εκδηλώσεις όσο και οι αψιμαχίες των ΜΑΤ με χρυσαυγίτες και άλλα λουλούδια του ίδιου φυράματος. Σε ένα ιδιότυπο κράμα θεωρίας των δύο άκρων και παλαιοπασοκικής κοπής ιδεολογήματα “αριστερού ψάλτη της (ακρο)δεξιάς” προσπαθούν με κάθε τρόπο να ανακόψουν το ρεύμα αγανακτισμένων δικών τους ψηφοφόρων, ακόμα και μελών ή στελεχών, που στρέφονται στο ΚΚΕ. Δεν ξέρουμε αν είναι προληπτικό μέτρο, ή αν όντως βλέπουν σημαντικό ρεύμα στις κρυφές μετρήσεις που κάνουν, το μόνο σίγουρο είναι πως αν συνεχίσουν σε αυτή τη ρότα, ακόμα κι αν δεν υπήρχε τέτοια τάση θα τη δημιουργήσουν ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Πάνω που από εξέδρας μιλούσαν για Σταλινισμό, έκανε break, ο Σκάι. Για να μην καταλάβει το ΚΚΕ ποιο συλλαλητήριο στηρίζει.
22 people are talking about this

Οι Συριζαίοι όχι μόνο συνεχίζουν απτόητοι την προβοκάτσια που ξεκίνησε από χθες, παρά την ηχηρή της διάψευση, αλλά την εμπλουτίζουν και με ολοένα και πιο εξωφρενικά στοιχεία, πιστή στη γκεμπελική αρχή πως όσο μεγαλύτερο είναι ένα ψέμα, τόσο πιο εύκολα γίνεται πιστευτό. Είναι φανερό ότι στην κυβέρνηση δεν αρκούνται στην καλλιέργεια ενός κλίματος ανόδου της ακροδεξιάς από την οποία τάχα θα μας προφυλάξουν, το οποίο εξυπηρετούν τόσο αυτές οι εκδηλώσεις όσο και οι αψιμαχίες των ΜΑΤ με χρυσαυγίτες και άλλα λουλούδια του ίδιου φυράματος. Σε ένα ιδιότυπο κράμα θεωρίας των δύο άκρων και παλαιοπασοκικής κοπής ιδεολογήματα “αριστερού ψάλτη της (ακρο)δεξιάς” προσπαθούν με κάθε τρόπο να ανακόψουν το ρεύμα αγανακτισμένων δικών τους ψηφοφόρων, ακόμα και μελών ή στελεχών, που στρέφονται στο ΚΚΕ. Δεν ξέρουμε αν είναι προληπτικό μέτρο, ή αν όντως βλέπουν σημαντικό ρεύμα στις κρυφές μετρήσεις που κάνουν, το μόνο σίγουρο είναι πως αν συνεχίσουν σε αυτή τη ρότα, ακόμα κι αν δεν υπήρχε τέτοια τάση θα τη δημιουργήσουν ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

http://www.katiousa.gr


TOP READ