Στο παιχνίδι της ανατροπής Μαδούρο «παίζουν γερά» τόσο εκπρόσωποι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου όσο και καλλιτέχνες.Σήμερα γίνεται η λεγόμενη φιλανθρωπική συναυλία του Βρετανού μεγιστάνα Ρίτσαρντ Μπράνσον της «Virgin», στην πόλη της Κολομβίας Κούκουτα με τη συμμετοχή 32 λατίνων καλλιτεχνών που πρόθυμα συμβάλλουν στο «σόου», το οποίο εντάσσεται στην ωμή επέμβαση στα εσωτερικά της Βενεζουέλας (Η συναυλία ξεκίνησε γύρω στις 11.00 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας και θα ολοκληρωθεί περίπου στις 23.00).
“Οι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στην Κολομβία πρέπει να ξέρουν ότι διαπράττουν έγκλημα, ότι δίνουν την έγκρισή τους για μια στρατιωτική επέμβαση”, προειδοποίησε ο νόμιμος πρόεδρος της βενεζουέλαςΜαδούρο.
Ο συνιδρυτής των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς, είναι ένας από τους καλλιτέχνες που κατέκρινε με τον εντονότερο τρόπο την επικείμενη συναυλία.
«Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με ανθρωπιστική βοήθεια», τόνισε ο 75χρονος Γουότερς σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. «Έχει σχέση με τον Ρίτσαρντ Μπράνσον… που υιοθέτησε αυτό που λένε οι ΗΠΑ ότι “αποφασίσαμε να καταλάβουμε τη Βενεζουέλα”, για κάποιους λόγους», πρόσθεσε. Ο Γουότερς, ο βασικός συνθέτης του βρετανικού ροκ συγκροτήματος, υποστήριξε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια αποτελεί τμήμα της προσπάθειας των ΗΠΑ να παρουσιάσουν μια ψευδή εικόνα για τη Βενεζουέλα ώστε να δικαιολογήσουν την αλλαγή του καθεστώτος. «Θέλουμε πραγματικά να μετατραπεί η Βενεζουέλα σε άλλο ένα Ιράκ ή σε Συρία ή σε Λιβύη; Εγώ δεν θέλω, ούτε ο λαός της Βενεζουέλας θέλει», συνέχισε.


Υπενθυμίζουμε ότι ο Μανού Τσάο διέψευσε τη συμμετοχή του στην εν λόγω συναυλία που μόνο λόγο έχει να κρύψει την προβοκάτσια σε βάρος του λαού της Βενεζουέλας οι Αμερικάνοι και οι σύμμαχοί τους.