21 Μαΐ 2012

ΆΜΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η «ΑΥΡΙΑΝΗ» ΤΟΥ ΚΟΥΡΗ…


ΆΜΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η «ΑΥΡΙΑΝΗ» ΤΟΥ ΚΟΥΡΗ…


Αυτό ήταν το πρωτοσέλιδο του Κουρή στις 5 Μαΐου, μια μέρα πριν τις εκλογές…


Αυτό στις 12 Μαΐου…

Και αυτό στις 13 Μαΐου, μια εβδομάδα μετά τις εκλογές!
Ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος.


Read more: http://aliatas.blogspot.com/2012/05/blog-post_19.html#ixzz1vXJTE7F2

Ενα ντιμπέιτ που φωνάζει


Ενα ντιμπέιτ που φωνάζει 




 Προσωπικα θα μου κάνει τρομερή εντύπωση αν τελικα γίνει το ντιμπέιτ μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα.
 Βεβαια όλη η προσοχή έχει στραφεί στη δημιουργία δίπολου Δεξια-Κεντρο για να σβησει όσο γίνεται η ενοχλητικη ψήφος προς την αντι-ΕΕ αντιιμπεριαλιστική-αντικαπιταλιστική πολιτική του ΚΚΕ. 
 Η μόνη ψήφος που ποναει είναι στο ΚΚΕ για τον απλό λόγο ότι είναι η μόνη φωνή που μιλάει για το κυρίως θέμα που δεν είναι άλλο από την καπιταλιστική ολοκλήρωση και την ΕΕ. Εκεί βρίσκεται η αιτία αυτού που ζούμε κι όχι στα συγκεκριμενα μνημόνια. 
 Μνημόνια υπάρχουν κι αν καταργηθούν π.χ. τα υπάρχοντα αυτό που θα γίνει θα είναι : "το μνημόνιο πέθανε, ζήτω το μνημόνιο".
Προκειμένου λοιπόν η πραγματική εξουσία να μπορεί την επόμενη μέρα να πανηγυρίσει για την συντριπτική υπερψήφιση της Ευρώπης και του ευρώ, έτσι ωστε να απειλεί μετά όποιον τολμήσει "να βάλει σε αμφισβήτηση την Ευρωπαική μας πορεία", πρέπει να εξαφανίσει τη μόνη Αριστερή φωνή που είναι αυτή του ΚΚΕ. 
 Κι ας βαζει σε κίνδυνο το Σαμαρά που φυσικά θα δεινοπαθησει από τον πολύ επικοινωνιακό Τσίπρα που το γυαλί είναι το στοιχείο του. Προφανώς υπολογίζει ότι ο Α.Τσίπρας δεν θα δελεάσει τους δεξιούς που θα έχουν συσπειρωθεί γύρω από τη ΝΔ, αλλά τους αριστερούς ψηφοφόρους που έχουν συνηθίσει στην ιδέα οτι ο Τσίπρας είναι "δικό μας παιδί".
Αν γινει πάντως κάτι τέτοιο τελικά θα σημαινει οτι το ΄συστημα δεν φοβάται καθόλου τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Αλλιώς δεν θα του άνοιγε έτσι το δρόμο. 
Μερικές φορές η πραγματικότητα φωνάζει αλλά τα αυτια έχουν τοίχους


  Ας δουμε όμως  τι λέει η Ημερησία:


 Σε τηλεοπτική αναμέτρηση Σαμαρά ? Τσίπρα οδηγούμαστε, όπως όλα δείχνουν, την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ «σηκώνει το γάντι» που πέταξε η Συγγρού. Την ίδια ώρα, πάντως, το ενδεχόμενο διενέργειας ντιμπέιτ και με άλλους πολιτικούς αρχηγούς παραπέμπεται για μία ακόμη φορά στη διακομματική επιτροπή. Αλλαγή 
 Όλα ξεκίνησαν μετά τη δήλωση-πρόσκληση του εκπροσώπου της ΝΔ για ντιμπέιτ των δύο αρχηγών. Στη Ν.Δ. εκτιμώντας πως η τακτική της αποφυγής των ντιμπέιτ που ακολουθήθηκε κατά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση δεν ωφέλησε το κόμμα, αποφάσισαν αλλαγή «πλεύσης». Στο πλαίσιο αυτό ο Γ. Μιχελάκης, δήλωσε πως «εμείς θα προτείναμε την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου να υπάρξει ένα ντιμπέιτ ανάμεσα στον Αντ. Σαμαρά και τον Αλ. Τσίπρα». Θετικός καταρχήν στην πρόκληση εμφανίστηκε ο Αλ. Τσίπρας ο οποίος μιλώντας χθες στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ αναρωτήθηκε: «Με ποιο πρόγραμμα κατεβαίνει ο κ. Σαμαράς στις εκλογές, πάλι με το Μνημόνιο 2 μεταφρασμένο στα ελληνικά;» για να δώσει ο ίδιος την απάντηση: «Θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξεκαθαρίσουμε όλα αυτά, ενδεχομένως και στον τηλεοπτικό διάλογο που θα έχουμε με τον κ. Σαμαρά και τον οποίο με χαρά θα μπορούσαμε να αποδεχτούμε». Ντιμπέιτ μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών πρότεινε το ΠΑΣΟΚ, στρέφοντας τα βέλη του κατά του Αντ. Σαμαρά. «Η ξαφνική στροφή 180 μοιρών της Ν.Δ. δείχνει πολλά πράγματα. Και τότε και τώρα ήθελαν να αποφύγουν όπως... ο διάβολος το λιβάνι το διάλογο μεταξύ του κ. Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά» δήλωσε η Φ. Γεννηματά.
 .    .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .  .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   . .    .   .   .   .   .   .   .   .   . Για να πω την αλήθεια έχω αυτη την απορία. Ειλικρινα πιστευει το ΠΑΣΟΚ οτι η ΝΔ απέφυγε το ντιμπέιτ με τον Βενιζέλο επειδή τον φοβήθιηκε; Δε βλέπει ότι όποτε μιλάει ο Βενιζέλος το ΠΑΣΟΚ χάνει μερικές χιλιάδες φίλους. Αυτό που επέβαλε το να μη γίνει ντιμπέιτ μεταξύ των 2 ήταν φυσικά το οτι το συστημα το ίδιο αποφασισε να μην αφήσει τα 2 βασικά του χαρτιά μεχρι εκείνη τη στιγμη να κατασπαράξουν το ένα το άλλο δείχνοντας ταυτοχρονα πως πρόκειται για 2 όψεις του ίδιου νομισματος και μάλιστα ξοφλημένες. Φοβήθηκε πως θα αποκάλυπταν ό ένας τον άλλο και θα αλληλοακυρώνονταν. 
 Αναρτήθηκε από  Γιώργος Σαρρής

Ο ορισμός της «Κωλοτούμπας»!


Ο ορισμός της «Κωλοτούμπας»! 





ΚΟΕ. Πως ενώνεις δυο αλληλοαποκλειόμενες θέσεις σε μία.


Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) με Δελτίο Τύπου στις 21/5/2012 και πομπώδη τίτλο «Για μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη» μας πληροφορεί ότι είχε βγάλει το 2010 μια θέση - αφίσα υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ. Αυτό της προκαλεί πονοκέφαλο από επιθέσεις που δέχεται γιατί την άλλαξε και θεώρησε καλό να δώσει τις εξηγήσεις της. Και οι εξηγήσεις της είναι περίπου ότι ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕ!




Να τι γράφει στις 21/5/2012:




«Όσον αφορά την επίμαχη αφίσα του 2010: Έκφραζε μια κλασική θέση της Αριστεράς, η οποία μέσα από το δρόμο της εξόδου από την ΕΕ στόχευε στην εθνική και κοινωνική χειραφέτηση. ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ. Ωστόσο, μετά την επιβολή στη χώρα μας του ειδικού καθεστώτος των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων και της Τρόικας, της «νέας κατοχής» και κοινωνικής εξόντωσης, τα πράγματα μετατοπίστηκαν. Στην πορεία των πραγμάτων είναι πια το διευθυντήριο των Βρυξελλών, και ειδικά ο γερμανικός παράγοντας, που οδηγεί την Ελλάδα στο προθάλαμο της εξόδου από το ευρώ, ώστε να την απειλεί (εφόσον μπορεί να επιβάλλει τους όρους και την πορεία εξόδου) και να την ελέγχει πολιτικά. Είναι προφανές ότι η ΚΟΕ δεν συντάσσεται και αντιτίθεται αποφασιστικά στο σχέδιο της «κατοχικής δραχμής».» 




Πρώτα από όλα η ΚΟΕ είναι έξω από την ΕΕ γιατί είναι «μια κλασική θέση της Αριστεράς». Όμως αυτή η Μέρκελ της έκλεψε τη θέση! Δηλαδή αν η Μέρκελ έλεγε τώρα μέσα στο ευρώ και στην ΕΕ, η ΚΟΕ θα έλεγε έξω αλλά επειδή είπε έξω από το ευρώ, η ΚΟΕ λέει μέσα!!! Και όμως για την ΚΟΕ η έξοδος είναι «Στόχευση που διατηρεί και σήμερα στο ακέραιο την επικαιρότητά της» και ας την έκλεψε η Μέρκελ. Μιλάμε για... ολοκάθαρη θέση!




Ας δούμε όμως πως είναι και μέσα και έξω αλλά τελικά μέσα.




«Με βάση τα παραπάνω, το ότι εδώ και αρκετό καιρό το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΕ είναι γνωστό. Αγωνιζόμαστε μαζί με όλο το λαό ενάντια στο ειδικό καθεστώς στην Ελλάδα και στο σάπιο πολιτικό σύστημα που το υπηρετεί. Ταυτόχρονα ενισχύουμε τον αγώνα ενάντια στην κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη, αντιλαϊκή, πολιτικά αντιδραστική και γερμανοποιημένη Ευρώπη. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ».




Ένταξη, είμαστε γενικά με την «κλασική θέση της Αριστεράς» για έξοδο από την ΕΕ, «Στόχευση που διατηρεί και σήμερα στο ακέραιο την επικαιρότητά της» αλλά ε, διατηρεί αλλά και... δεν διατηρεί και τόσο την επικαιρότητά της αφού «εδώ και αρκετό καιρό το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι πλέον στις προτεραιότητες και τις άμεσες διεκδικήσεις της ΚΟΕ»! 




Η σημερινή θέση είναι, όπως λέει η ίδια, «Για μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη»! Προφανώς η «άλλη Ευρώπη» περιέχει και το έξω και το μέσα αλλά για την ώρα μέχρι την "άλλη Ευρώπη" είμαστε υπέρ του "μέσα σε αυτή την Ευρώπη" και αντί της «κατοχικής δραχμής» είμαστε υπέρ του ευρώ! Σε όλα μέσα δηλαδή παρότι η θέση για έξοδο είναι πάντα «Στόχευση που διατηρεί και σήμερα στο ακέραιο την επικαιρότητά της»!


Αλαλούμ!Εμείς τι να πούμε; Ε, τι να πούμε;;;




Τέλος πάντων αυτές οι «συνιστώσες» του ΣΥΡΙΖΑ ούτε τη θέση του «αριστερού ψάλτη» δεν μπορούν να κρατήσουν τελικά, έστω μέχρι τις εκλογές για να κλέψουν και κάποιους ψήφους από το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.




Άνθρακες ο «θησαυρός» των συνιστωσών!




 *Κάποιοι που ονειρεύονται να γίνει το ΚΚΕ η… «13η συνιστώσα» του ΣΥΡΙΖΑ κάτι τέτοιο σαν την ΚΟΕ εννοούν; Και μη ξεχνάμε η ΚΟΕ είναι… «Κομμουνιστική» όχι ο,τι κι ό,τι! Ναι «Κομμουνιστική»! 




 **κεφαλαία και υπογραμμίσεις δικές μας.






 Αναρτήθηκε από  symastev

Είναι προκλητικό!


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)
Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411, www.eskamea.gr, seaan@hotmail.gr


Πέμπτη 24/5 και ώρα 12:00 μαζική παράσταση διαμαρτυρίας αναπήρων, χρονίως πασχόντων, γονέων και κηδεμόνων στο Υπουργείο Εσωτερικών(πλατεία Κλαυθμόνος)


   Με απόφαση της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου που υλοποιεί η υπηρεσιακή, δεν καταβλήθηκαν τον μήνα Μάη τα επιδόματα των ΑΜΕΑ(για Μάρτη και Απρίλη)και κανείς δεν ξέρει πότε θα καταβληθούν. Όταν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες και μοναχικοί ανάπηροι ζουν μόνο από αυτό το πενιχρό επίδομα. Η μη καταβολή του επιδόματος δικαιολογήθηκε από την κυβέρνηση των ανάπηρο-κυνηγών γιατί λέει δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της απογραφής.

Είναι προκλητικό!
  Γιατί αφού μπορούσαν να πληρώσουν με το παλιό καθεστώς μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, αρνήθηκαν να το κάνουν; Γιατί απλά αυτοί ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και όλοι όσοι ομονοούν, δεξιοί και αριστεροί, στην ΕΕ, ξέρουν ότι στόχος τους είναι η οριστική κατάργηση των επιδομάτων των ΑΜΕΑ, και μας προετοιμάζουν για αυτό.  Οι ανάπηροι μαϊμού, που χρησιμοποιούνται σαν πρόσχημα για τα μέτρα που παίρνουν, είναι δικό τους κατασκεύασμα, και ο θόρυβος που σηκώνουν είναι για να κρύψουν την δραματική χειροτέρευση των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων των λαϊκών οικογενειών και τα σχέδιά τους για μαζική κατακρεούργηση των δικαιωμάτων μας.

Γιατί για αυτούς ο εργαζόμενος που παράγει κοστίζει.
Η υγεία κοστίζει.
Ο ανάπηρος στον Καιάδα γιατί και αυτός κοστίζει.

  Μόνο τα δισεκατομμύρια των μονοπωλίων να αυγατίζουν, η υγιής επιχειρηματικότητα των δεξιών και αριστερών ευρωλάγνων να προχωρά, κι ας καεί ο κόσμος όλος!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!
ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Να καταβληθούν εδώ και τώρα όλα τα επιδόματα των ΑΜΕΑ χωρίς καμία καθυστέρηση!
Καμία πληρωμή για φάρμακα και θεραπείες!
Άμεση, έκτακτη, οικονομική ενίσχυση όλων των αναπήρων ύψους 1.000€ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από τα βάρβαρα μέτρα τις κυβέρνησης και την κρίση.



Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!
ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ!!!

Ι.Β.ΣΤΑΛΙΝ: Το Κόμμα και η εργατική τάξη στο σύστημα της δικτατορίας του προλεταριάτου


Ι.Β.ΣΤΑΛΙΝ: Το Κόμμα και η εργατική τάξη στο σύστημα της δικτατορίας του προλεταριάτου 








 Απόσπασμα
 «Για την επιτυχία της νίκης ενάντια στον καπιταλισμό χρειάζεται να υπάρχουν σωστές σχέσεις ανάμεσα στο καθοδηγητικό Κομμουνιστικό κόμμα, στην επαναστατική τάξη, στο προλεταριάτο - και στη μάζα, δηλαδή το σύνολο των εργαζομένων και εκμεταλλευομένων. Μόνο το Κομμουνιστικό κόμμα, αν αποτελεί πραγματικά την πρωτοπορία της επαναστατικής τάξης, αν κλείνει στους κόλπους του όλους τους καλύτερους εκπροσώπους της, αν αποτελείται από απόλυτα συνειδητούς και αφοσιωμένους κομμουνιστές, που τους μόρφωσε και τους ατσάλωσε η πείρα της πεισματώδους επαναστατικής πάλης, αν το Κόμμα αυτό έχει καταφέρει να συνδεθεί αδιάρρηκτα με όλη τη ζωή της
 τάξης του και μέσω αυτής με όλη τη μάζα των εκμεταλλευομένων και έχει καταφέρει να εμπνεύσει σ' αυτή την τάξη και σ’ αυτή τη μάζα απόλυτη εμπιστοσύνη* - μόνο ένα τέτoιο Κόμμα είναι σε θέση να καθοδηγήσει το προλεταριάτο στην πιο αμείλικτη, στην πιο αποφασιστική, στην τελευταία πάλη ενάντια σε όλες τις δυνάμεις του καπιταλισμού. Από το άλλο μέρος, το προλεταριάτο μόνο κάτω από την καθοδήγηση ενός τέτoιου Κόμματος, είναι σε θέση να αναπτύξει όλη τη δύναμη της επαναστατικής του επίθεσης, να εκμηδενίσει την αναπόφευκτη απάθεια και εν μέρει την αντίσταση
 μιας μικρής μειοψηφίας, διεφθαρμένης από τον καπιταλισμό μειοψηφίας, της εργατικής αριστοκρατίας, των παλιών τρεϊντ-γιουνιστών και συνεταιριστών αρχηγών κτλ. - είναι σε θέση να αναπτύξει όλη του τη δύναμη, που, χάρη στην δια την οικονομική συγκρότησης της καπιταλιστικής κοινωνίας, είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη από την αριθμητική του αναλογία μέσα στον πληθυσμό».


 Απ' αυτές τις περικοπές βγαίνει το συμπέρασμα ότι:
 1. Το κύρος του κόμματος και η σιδερένια πειθαρχία μέσα στην εργατική τάξη, που είναι απαραίτητα για τη δικτατορία του προλεταριάτου, δε στηρίζονται στο φόβο ή στα «απεριόριστα» δικαιώματα του κόμματος, αλλά στην εμπιστοσύνη της εργατικής τάξης απέναντι στο κόμμα, στην υποστήριξη του κόμματος από μέρους της εργατικής τάξης.
 2. Η εμπιστοσύνη της εργατικής τάξης απέναντι στο κόμμα δεν αποχτιέται με μιας, ούτε με τη χρησιμοποίηση βίας απέναντι στην εργατική τάξη, αλλά με μακρόχρονη δουλιά του κόμματος μέσα στις μάζες, με τη σωστή πολιτική του κόμματος, με την ικανότητα του κόμματος να πείθει τις μάζες με την ίδια τους την πείρα για την ορθότητα της πολιτικής του, με την ικανότητα του κόμματος να εξασφαλίσει την υποστήριξη της εργατικής τάξης, να οδηγεί τις μάζες της εργατικής τάξης.
 3. Χωρίς τη σωστή πολιτική του κόμματος, που να στηρίζεται στην πείρα της πάλης των μαζών και χωρίς την εμπιστοσύνη της εργατικής τάξης δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρχει πραγματική καθοδήγηση του κόμματος.
 4. Το κόμμα και η καθοδήγησή του, αν χαίρουν την εμπιστοσύνη της τάξης, και αν αυτή η καθοδήγηση είναι πραγματική καθοδήγηση, δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν στη δικτατορία του προλεταριάτου, γιατί χωρίς την καθοδήγηση του κόμματος («δικτατορία» του κόμματος), που χαίρει την εμπιστοσύνη της εργατικής τάξης, είναι αδύνατη μια κάπως στερεή δικτατορία του προλεταριάτου.
 Χωρίς αυτούς τους όρους, το κύρος του κόμματος και η σιδερένια πειθαρχία μέσα στην εργατική τάξη είναι ή κούφια φράση ή αλαζονεία και τυχοδιωκτισμός.

Ευρω ρε! ευρω και ξερό ψωμί...


Ευρω ρε! ευρω και ξερό ψωμί...

 Μετα και τη χθεσινη επιδειξη δημοκρατίας και σεβασμού των αποφάσεων του ελληνικού λαού από την ΕΕ και την κ.Μέρκελ, εμείς ακάθεκτοι και σαν να μην έγινε τίποτα  θα πάμε να ψηφίσουμε  φανατικά υπέρ ΕΕ και ευροθεσμών; Τόσο αυτοκτονικοί λοιπόν;

Α ρε Ελλαδα. Δυο χρόνια ευρωισοπέδωση, ευρωρεζίλεμα, ευρωξεφτίλα, ευρωφτώχεια του θανάτου με 2000 να αυτοκτονούν για να ζήσει το ευρω κι εσύ εκεί; Ευρω ρεε,ευρώ και ξερό ψωμί!
 Σου λέγαν  ψέματα καθε δευτερη μέρα, σε απειλούσαν οτι θα σε πετάξουνε έξω, σε βρίζανε τεμπέλη, σου πήρανε για το καλό σου ό,τι είχες σε διώξανε από τη δουλειά, σου σβήσανε το μέλλον των παιδιών σου, σου αρπάξανε με το έτσι θέλω τα λεφτά που πληρωνες ματωνοντας από τη δουλειά σου τόσα χρόνια στα Ταμεία. Κι όλα αυτα για το καλό του ευρώ. Κι εσύ δεν είδες τίποτα. Περήφανα και με πάθος πας την κάλπη σίγουρος ότι εισαι μαζί τους. Εσυ κι ο Γιουνκέρ, η Μέρκελ, ο Σαρκοζύ, ο Ολάντ, η Μερσεντες Μπένζ και η Ζήμενς, όλοι παρεα για το καλό του ευρώ. Ευρω ρε και πάλι ευρώ.

Η αλλιώς ...φοβάμαι, δεν πιστεύω σε τίποτα, δεν τολμάω να ονειρευτώ, δεν μου ανήκει η ζωή μου...

Πως θα αισθανθούν οι έλληνες αριστεροί κ κομμουνιστές όταν την άλλη μέρα δουν τα φαρδια χαμόγελα των ευρωπαίων που θα επιδοκιμάζουν το λαό που είπε ΝΑΙ στο ευρώ;
Πως θα αισθανθούν όλοι αυτοί που θα δουν να μεταφράζεται η ψήφος τους σαν έγκριση σε νεες θυσίες και "μεταρρυθμίσεις" όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί;
Πως θα νοιώσουν όταν τους πουν σε λίγο οτι οι μισθοί τους δεν δικαιολογούνται από τα δεδομενα όπως είπε σήμερα άλλος ένας "Αριστερός" οικονομολόγος;
Ποσο αίμα θα τρεξει ακόμη και ποσο πιο πίσω θα πάνε οι ανάγκες τους για να βγουν οι αριθμοί;

Ποτε τελικά θα καταλάβουμε οτι μπορουμε;
Οτι έχουμε τη δυνατότητα να σηκωσουμε κεφάλι και να κοιτάξουμε στα μάτια ένα δικό μας δικαιο κόσμο, όπου εμείς θα είμαστε αφεντικά του εαυτού μας;

Πράσινη Ανάπτυξη’, όπως λέμε:’ Πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευτο’.


Πράσινη Ανάπτυξη’, όπως λέμε:’ Πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευτο’. 







      Το αστικό κράτος έχει δημιουργήσει ένα απίστευτα πολύπλοκο σύστημα εξαπάτησης του λαού, με σκοπό να μην ‘χρεωθεί’ στο κόμμα που ασκεί τη διαχείριση του συστήματος φθορά, από μια σειρά αποφάσεις  η πολιτική των οποίων θα επιβαρύνει τόσο την ποιότητα ζωής των κατοίκων,  όσο και την έμμεση οικονομική του κατάσταση.


      Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του συστήματος-εκτός από την πατέντα των Μη Κυβερνητικών-αλλά κρατικοδίαιτων- Οργανώσεων, είναι και οι διάφορες Ανεξάρτητες Αρχές. Μέσα από τις Ανεξάρτητες Αρχές αφ’ ενός μεν περνάει όλο το πλέγμα των αντιλαϊκών πολιτικών, αφετέρου  στελεχώνονται από ένα σωρό ευτραφή κοπρόσκυλα των κυβερνώντων κομμάτων-όρα Ρακιντζής, όρα Καμίνης-άλλο μούτρο της λεγόμενης ‘Αριστεράς’ και δη της ‘Δημοκρατικής’ και δαύτος. Οι Ανεξάρτητες Αρχές αυτές εξειδικεύουν τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας-οι οποίες τελούν σε διατεταγμένη υπηρεσία εγχώριων και αλλοδαπών μονοπωλιακών κύκλων- τις ντύνουν με μια επίφαση επιστημονικής εγκυρότητας, ενημερώνουν τους ιδιοκτήτες των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, οίτινες αναθέτουν σε διάφορες, φερέλπιδες είναι η αλήθεια, ρεπόρτερς,   να κάνουν ευρύτερα γνωστό-άρα σίγουρα αποδεκτό από το κοινό- το θεάρεστο έργο τους.




      Ας γίνουμε και μεις πιο αναλυτικοί. Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, σας λέει τίποτα το όνομα της κυρίας; Ναι, είναι αυτή ακριβώς η μαντάμ, ήτις δεν κάνει δεκτό το αίτημα της ΔΕΗ για αυξήσεις 18%, αλλά εισηγείται αύξηση 17,85%. Η ‘ιέρεια’ αυτή της Ενέργειας αναγνωρίζει ένα αυξημένο κόστος στη  λειτουργία της ΔΕΗ, την οποία μετακυλύει στον πολίτη-καταναλωτή. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Πως είναι δυνατόν σε περιόδους περικοπής μισθών και επιδομάτων  στους εργαζόμενους, να έχει ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ  ο μεγαλύτερος-μαζί με τον ΟΤΕ- πυλώνας της μεταπολεμικής ανάπτυξης της χώρας; Το κοπροσκυλοειδές , το οποίο εμφανίζεται ως ουδέτερη, επιστημονική και με ποικιλία άλλων τερατωδών προσδιορισμών Αρχή, έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας την ολοκλήρωση του σχεδίου ‘Πράσινη Ανάπτυξη’, μία ακόμα κερδοφόρος κομπίνα του αλήστου μνήμης ΓΑΠ, του διακονιάρη πρώην πρωθυπουργού.


     Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρει ο Στρατής Κόρακας, επί κεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης  Β. Αιγαίου, η ΡΑΕ έχει σχέδιο παραχώρησης  αδείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 706 Mhw σε σταθμούς στη Λέσβο, Χίο, Λήμνο και μάλιστα εντός περιοχών NATURA και αρχαιολογικών χώρων. Ο Σ. Κόρακας αναφέρει ότι ο υπεύθυνος της ΔΕΗ στη Χίο του εκμυστηρεύτηκε ότι το κόστος μιας μεγαβατώρας κοστίζει στη ΔΕΗ 50 ευρώ, ενώ ο ‘επιχειρηματίας’ Ρόκας στον   οποίο  θα ανατεθεί η εγκατάσταση αυτών των γιγαντιαίων ανεμογεννητριών, έχει πετύχει ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ  τιμή αγοράς από τη ΔΕΗ στα 125 ευρώ. Μια κερδοφόρα μπίζνες από την οποία κερδισμένοι βγαίνουν οι Τράπεζες που χορηγούν τα ανάλογα δάνεια  και οι μεγάλο-‘επιχειρηματίες’, οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει κέρδη πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα ίδια να υποθέσω ότι ισχύουν και ια τον Όμιλο Μυτιληναίου, στον οποίο παραχωρήθηκε αντίστοιχο έργο στην Ικαρία. 


       Από –δήθεν- επιστημονική επιχειρηματολογία των ομίλων αυτών( Ρόκας στη Χίο, Λέσβο, Λήμνο και Μυτιληναίος στην Ικαρία ), από την ΡΑΕ και την κυβέρνηση,  προβάλλεται το επιχείρημα ότι ‘δια της αναπτύξεως  των αιολικών μορφών ενέργειας αντικαθιστούμε τους συμβατικούς σταθμούς.  Ουδέν ψευδέστερον. Το περιοδικό DER SPIEGEL  ανέφερε σε έρευνά  του το 2007, ότι :’ Η Γερμανία αν και διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο Αιολικών Πάρκων ισχύος 16.000 MW, ετοιμάζεται να κατασκευάσει 25 νέους  ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς άνθρακα, ενώ η Δανία  με εγκατεστημένη αιολική πάνω από  ισχύ πάνω 6.000 MW   δεν έχει κλείσει τους συμβατικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος  (MASON 2005).


      Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση  της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου, όπως αυτή εμφανίστηκε στον ιστότοπο ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ απ’ όπου και το αλίευσα-η εγκατάσταση συστοιχιών α/γ- εγώ θα συμπλήρωνα και φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων για να φέρουμε το ζήτημα πιο κοντά σε μας στην Κρήτη )  είτε για να ενισχύσουν το εθνικό σύστημα ενέργειας, είτε για να μειωθούν οι ρύποι έχει σοβαρά μειονεκτήματα.


 Είναι ασταθής, μιας και σε περιόδους άπνοιας ή συννεφιάς δεν παράγεται ενέργεια.Παράγουν ενέργεια μειωμένη κατά 25-30% από την ονομαστική ισχύ, άρα και το επίπεδο ρύπων CO2 το οποίο εξοικονομούν, είναι κατά πολύ μικρότερο.


 Η λειτουργία α/γ υποστηρίζεται παράλληλα από σταθμούς ορυκτών καυσίμων, πράγμα το οποίο την καθιστά λιγότερο ανταγωνιστική.


 Η μαζική εξάπλωση α/γ και φωτοβολταϊκών στις διάφορες περιοχές της χώρας θα αλλοιώσει την εικόνα του περιβάλλοντος και λόγω των εκτεταμένων παρεμβάσεων, όπως δρόμοι και δίκτυα. Θα υπάρξουν τεράστιες επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των κατοίκων –ειδικά των τουριστικών περιοχών- οίτινες θα ζουν με την παρουσία γιγάντιων συστημάτων α/γ και φωτοβολταϊκών.


           Επειδή λοιπόν στην Ελλάδα προκειμένου να τα ‘κονομήσουν’ τα μονοπώλια και η εγχώρια ολιγαρχία καταστρέφοντας άκριτα το περιβάλλον θα πρέπει να τονίσουμε ότι στη ΔΑΝΙΑ οι περιοχές ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ προορισμού παραμένουν ελεύθερες από την εγκατάσταση και λειτουργία τέτοιων μορφών ενέργειας.  
 Τώρα θα μου πεις: ’Εδώ έχουμε άλλα προβλήματα πιο σοβαρά να λύσουμε μ’ αυτό θ’ ασχοληθούμε;’ ΣΤΟ ΠΟΔΑΡΙ πρέπει να βρεθούμε ΟΛΟΙ στην Κρήτη και τις άλλες περιοχές όπου ετοιμάζεται μια τέτοια τερατώδης επιχείρηση ΒΙΑΣΜΟΥ του περιβάλλοντος. Τη Γη  που ζούμε δεν την κληρονομήσαμε από τους γονείς μας, αλλά τη δανειζόμαστε από τα παιδιά μας.


      Ξέρετε τι σημαίνει ‘ ανεβαίνεις στον Κρούστα κι αντί ν’ απολαμβάνεις τη θέα του μαγευτικού τοπίου να ‘σκοντάφτεις’ πάνω στα φωτοβολταϊκά  πάνελς; Να τραβάς τα μαλλιά σου. Η υπόθεση ‘υπεράσπιση του τοπίου του τόπου σου’ πρέπει να γίνει άμεσο καθήκον του Λαού, μιας και υπάρχουν εκλεγμένοι αιρετοί τόσο στην Τοπική, όσο και στην Περιφερειακή Διοίκηση, οι οποίοι έχουν ταυτίσει- με το αζημίωτο ίσως;- την ανύπαρκτη ύπαρξή τους  με την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών αυτών.


      Το ζήτημα όμως της Ενέργειας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να το δούμε ξεκομμένο από το πρόβλημα της Εξουσίας. Το μεγάλο ερώτημα ΠΟΙΟΣ παράγει, για ΠΟΙΟΝ και ΠΟΣΟ θα στοιχίσει στον πολίτη η ενέργεια, μόνο στα πλαίσια μιας άλλης μορφής άσκησης της Εξουσίας θα λυθεί. Ωστόσο επειδή δεν μπορεί να περιμένεις  μέχρις ότου  οι υποκειμενικές συνθήκες ωριμάσουν για ν’ αλλάξουν οι συσχετισμοί και να πάρει ο Λαός την Εξουσία στα χέρια του, επιβάλλεται να αντιταχθούμε ΜΑΖΙΚΑ στην εγκατάσταση τέτοιων ‘επενδύσεων’, οι οποίες θα αποφέρουν στους καπιταλιστές τεράστια κέρδη, σε βάρος του καταναλωτή. Πρέπει να υπερασπίσουμε τον ΔΗΜΟΣΙΟ χαρακτήρα της ΔΕΗ.


      Πρέπει δηλαδή, να πούμε ένα συνολικότερο ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ σε χώρους όπως η Ενέργεια, η Παιδεία, η Υγεία, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ. Ο Λαϊκός ξεσηκωμός πρέπει να έχει αντιμονοπωλιακό στόχο, γιατί  στα τελευταία τα μαϊμούνια, τα οποία στέλνετε στην Εξουσία μπορεί να εκχωρήσουν τον κυκλοφορούντα αέρα σε κάποιο μονοπώλιο ‘διαχείρισης’ της ατμόσφαιρας και να κληθούμε να καταβάλουμε μέσω της ΔΕΗ ή του Δήμου, τα αναλογούντα τέλη, όπως τα τέλη κυκλοφορίας  για τους δρόμους που όλοι μας καθημερινά διαβαίνουμε.
 Κόκκινη προπαγάνδα εκτοξεύθηκε από  Ρωμύλος

TOP READ