Στη σύλληψη δύο ατόμων για συμμετοχή σε επιθέσεις κατά γραφείων της Χρυσής Αυγής, προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται δύο Ελληνες, 36 και 35 ετών, των οποίων διαπιστώθηκε η συμμετοχή σε επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς εναντίον γραφείων της εγκληματικής οργάνωσης, στο κέντρο της Αθήνας (οδός Δηληγιάννη την 1η Νοεμβρίου) και τις Αχαρνές (στις 23 Μαΐου). Υπενθυμίζεται ότι για το δεύτερο συμβάν την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Ταξιαρχία Ντουρρούτι».
Η ίδια οργάνωση, σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ., με πανομοιότυπο τρόπο δράσης και μοναδική διαφοροποίηση ως προς το δεύτερο συνθετικό της ονομασίας της, έχει αναλάβει την ευθύνη για τέσσερις ακόμη επιθέσεις κατά γραφείων, τοπικών οργανώσεων και μελών της Χρυσής Αυγής και ειδικότερα:
• επίθεση σε βάρος κεντρικών γραφείων του κόμματος στη Λεωφόρο Μεσογείων στις 31 Μαρτίου 2017, με την ονομασία «Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας»
• επίθεση σε βάρος μελών της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικής Αττικής στον Ασπρόπυργο, στις 14 Ιουνίου του με την ονομασία «Ταξιαρχία Σαχζάτ Λούκμαν»,
• επίθεση σε βάρος οχημάτων μέλους της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικών Προαστίων στην Πετρούπολη στις 17 Οκτωβρίου του ίδιου έτους με την ονομασία «Ταξιαρχία Abd Elsalam»
• επίθεση σε βάρος των εγκαταστάσεων της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικής Αττικής και πάλι στον Ασπρόπυργο στις 11 Φεβρουαρίου του 2019, με την ονομασία «Ταξιαρχία Petrit Zifle».
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διενεργήθηκαν «δύο έρευνες σε σπίτια όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, κάρτες μνήμης, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων τύπου usb, κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim κ.α.)».
Σε βάρος των συλληφθέντων εκκρεμούσαν εντάλματα, μεταξύ άλλων κατηγοριών, και για τρομοκρατικές πράξεις κατά συναυτουργία.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον της αρμόδιας Ανακρίτριας και έλαβαν διήμερη προθεσμία προκειμένου απολογηθούν την Πέμπτη.
Οπως τονίζεται, οι έρευνες συνεχίζονται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου να εξακριβωθεί η ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες συναφείς περιπτώσεις.