25 Απρ 2014

Φτηνές δικαιολογίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την «αβάντα» στον Κασιδιάρη

 Φτηνές δικαιολογίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την «αβάντα» στον Κασιδιάρη


Δικαιολογίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ / Πηγή: 902.gr
Με αστείες δικαιολογίες, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα, προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την απαράδεκτη στάση που κράτησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη διαπαραταξιακή συνεδρίαση που έγινε στις 23 Απρίλη στο Δημαρχείο της Αθήνας. Όπου και μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ να μη δοθεί καμία προεκλογική διευκόλυνση και παροχή χώρων προβολής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.
Ο κ. Κωνσταντίνου, σε δήλωσή του, υποστηρίζει πως ο ίδιος απουσίαζε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ τη συνεδρίαση και δεν τοποθετήθηκε.
Στη συνεδρίαση αυτή όμως, υπήρχε αντιπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Θανάσης Τσουκνίδας, ο οποίος και συμφώνησε με την πρόταση που έδινε χώρους στη Χρυσή Αυγή, για να προβάλλει τις «θέσεις» του ο υπόδικος ναζί Κασιδιάρης.

Αυτή είναι η αλήθεια. Η κωλοτούμπα που έκαναν στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκ των υστέρων μετά την κατακραυγή για τη στάση τους στη διαπαραταξιακή, δεν ακυρώνει την αβάντα που έδωσαν στους χρυσαυγίτες.

Και άλλες «αστοχίες» του ΣΥΡΙΖΑ;

 Και άλλες «αστοχίες» του ΣΥΡΙΖΑ;



1. Στις 7 Γενάρη 2012, το ΔΣ της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ξάνθης του DEB του εθνικιστικού μειονοτικού κόμματος «Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας» (DEB) που μιλά για «τουρκική μειονότητα», έκανε «εθιμοτυπικές επισκέψεις στις νομαρχιακές επιτροπές των κομμάτων» της ΔΗΜΑΡ, του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη και του ΣΥΝασπισμού.
Το site του DEB έγραψε:
«Τον αντιπρόεδρο του κόμματος DEB και πρόεδρο της Νομαρχιακής Οργάνωσης στην Ξάνθη, Οζάν Αχμέτογλου, και τα μέλη του Δ.Σ. υποδέχθηκαν εκτός του γενικού γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής του Συνασπισμού στην Ξάνθη, Νίκου Καλιαμπάκα και των μελών της νομαρχιακής επιτροπής του Συνασπισμού στην Ξάνθη, ο υποψήφιος βουλευτής του Συνασπισμού στον νομό, Χουσείν Ζεϊμπέκ. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο Γενικός Γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του Συνασπισμού στην Ξάνθη, Νίκος Καλιαμπάκας, εξέφρασε την ικανοποίηση του από την επίσκεψη των στελεχών του κόμματος DEB. Εξέφρασε ακόμη την επιθυμία του, να συνεχιστεί ο διάλογος με τα μέλη της μειονότητας σε πνεύμα ειλικρίνειας, γεγονός, όπως δήλωσε, που αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην εν λόγω επίσκεψη. Ο Νίκος Καλιαμπάκας ευχαρίστησε τα διοικητικά στελέχη της νομαρχιακής οργάνωσης του DEB στην Ξάνθη, για την επίσκεψη τους.»

2. Στις 23 Απρίλη 2012, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ τότε υποψήφιος και σήμερα βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε τα γραφεία της κομματικής οργάνωσης Ξάνθης του DEB. Μετά από συνάντηση με στελέχη του DEB δήλωσε: «Καταρχήν ευχαριστώ την ηγεσία του DEB για αυτήν την θερμή υποδοχή. Το κόμμα DEB είναι ένα κόμμα το οποίο επιχειρεί εξ ονόματος της Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης να καλύψει ένα σημαντικό κενό. Οι στόχοι μας είναι ίδιοι. Στόχος μας η κατά τον καλύτερο τρόπο εκπροσώπηση της μειονότητας μας στην πολιτική αρένα.»
Τον ίδιο μήνα ανάλογες επισκέψεις στα γραφεία του DEB στην Ξάνθη πραγματοποίησαν υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη.

3. Φέτος την 1η Φλεβάρη, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ πήρε μέρος σε εκδήλωση της Νεολαίας Ξάνθης του DEB.


Οι επαφές με τους εθνικιστές του DEB άρα έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, δεν προέκυψαν ξαφνικά με την υποψηφιότητα Αχμέτ Κούρτ. Τι λέει για αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ; «Αστοχίες» όλα αυτά;

Ξυπνήστε από το λήθαργο. Μετά τις κάλπες δείτε τι σας περιμένει!!!!!!!

 Ξυπνήστε από το λήθαργο. Μετά τις κάλπες δείτε τι σας περιμένει!!!!!!!


Λογιστές – φοροτεχνικοί έφτιαξαν σελίδα στο facebook και αναρτούν παραδείγματα φορολογικών δηλώσεων. Δείτε πως θα προκύψει το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014…

Επειδή οι δηλώσεις θα γίνουν από τους περισσότερους τον Ιούνιο και οι λυπητερές θα έρθουν μετά τις εκλογές δείτε από τώρα τι σας περιμένει:

Σύμφωνα με χαρακτηριστικά παραδείγματα που αναρτά η Παρέμβαση Διαδικτυακής ομάδας λογιστών-φοροτεχνικών στη σελίδα Φορολογικές ανισορροπίες στην Ελλάδα της κρίσης!!

Παραδείγματα:

 1. Κάτοικος εξωτερικού έχει στην ιδιοκτησία του ένα αυτοκίνητο 1400 κ.ε. για να μετακινείται όταν έρχεται στην Ελλάδα και ένα τραπεζικό λογαριασμό για να μεταφέρει τα λεφτά του. Ο τραπεζικός λογαριασμός του δίνει το ελάχιστο ένα λεπτό εισόδημα από τόκους. Στην Ελλάδα δεν έχει εισόδημα. ΦΟΡΟΣ; 2.264,24€


 2. Νεαρή δικηγόρος καθαρά το έτος 9.854,41 μείον ενοίκιο 3850 μείον φόρος συν παρακράτηση 3212,15 της μένουν για να ζήσει 2792,26, δηλ. 232,69 το μήνα!!!


 3. Ανεργος με 100 ευρω εισοδημα απο επιδοτουμενο προγραμμα , μενει σε ενα σπιτι 110 τμ με την μητερα του ( εχοντας μονο το 50% ) , και ενα αυτοκινητο 1149 κυβικα 17ετιας. : 3,550 ευρω φορο !!!

4. Παράδειγμα επαγγελματία, με μόνη ιδιοκτησία ένα αυτ/το 599 cc, φιλοξενούμενος στον πατέρα του, με υποκατάστημα που διέκοψε το 2013 με ζημιές , θα πληρώσει φόρο 3.587,40 (!!!)


 5. Ατομική επιχείρηση με κέρδη (και μετά την αφαίρεση ασφαλιστικών εισφορών) της τάξεως των 2.498,33, φιλοξενούμενος στους γονείς, με μόνο του λάθος την κατοχή Ι.Χ. 1800 κ.ε . Φόρος ….. 4.000 και κάτι ψιλά ….. !!!!!!


 6. Μισθωτος με αποδοχές 15000 vs Ατομική επιχείρηση με κέρδη 15000
Εισόδημα, τεράστια ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ως προς το πoσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι δυο φορολογούμενοι.
Ο πόλεμος εξόντωσης του ιδιωτικού τομέα από τη δήθεν φιλελεύθερη κυβέρνηση Σαμαρά σε φώτο:
Α. μισθωτός (φόρος 1.350 ευρώ) !!!!

 Β. Ήρωας φορολογούμενος που επιμένει να ασκεί επαγγελματική δραστηριότητα: (φόρος 6.845 ευρώ)


 Και δεν είναι μόνο αυτά..........

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ: ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ 
OΠΛΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΤΕ



www.oparlapipas.com

Υποστηρικτές ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και ο Διεθνισμός

 Υποστηρικτές ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και ο Διεθνισμός

Γράφαμε, χτες, ότι ο Δ. Χριστόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε κοσμοπολίτικες θέσεις ανάλογες με αυτές που είχε εκφράσει ο Γ. Παπανδρέου περί «συλλογικού αυτοπροσδιορισμού». 

Ο κ. Χριστόπουλος εκφράζει ένα κοσμοπολίτικο αστικό ρεύμα που ενισχύθηκε τη δεκαετία του 1990, προωθώντας κάτω από τη σημαία της δήθεν «αντιπαράθεσης με τον εθνικισμό» όλη την επιχειρηματολογία των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, δικαιολογώντας ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σχέδια. 

Στην πραγματικότητα στήριζαν τον έναν εθνικισμό ενάντια στον άλλον (π.χ., τον αλβανικό ή βοσνιακό ενάντια στο σερβικό κ.λπ), αυτόν που βόλευε περισσότερο τους σχεδιασμούς για το μοίρασμα των αγορών. Αυτό το ρεύμα «ευρωατλαντικού» προσανατολισμού δικτυώθηκε μέσω διαφόρων τύπων ΜΚΟ άμεσα στηριζόμενων ή χρηματοδοτούμενων από διαφόρων τύπων διεθνή ευαγή ιδρύματα. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δ. Χριστόπουλος, όπως και άλλοι από άλλα κόμματα, ήταν ανάμεσα σε αυτούς τους καθηγητές πανεπιστημίου που υπέγραφαν δηλώσεις στήριξης στο διχοτομικό «σχέδιο Ανάν». Αλλοι στήριζαν τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία κ.λπ.

Το πρόβλημα είναι όταν αυτή η στάση προσπαθεί να πλασαριστεί ως διεθνιστική ιδιαίτερα από τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα της σοσιαλδημοκρατίας! 
Ο Διεθνισμός, ο Διεθνισμός δηλαδή της εργατικής τάξης δεν έχει καμία σχέση με τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου, αντίθετα τον αντιμάχεται, δεν είναι απολογητής των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και των συμμαχιών καπιταλιστικών κρατών. 

Δεν ενισχύει τις εθνοτικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές διαφορές στο όνομα της δήθεν προστασίας των μειονοτήτων, αντίθετα παλεύει οι εργαζόμενοι να κατανοήσουν ότι πριν και πάνω απ' όλα αυτό που τους ενώνει είναι ότι είναι εργαζόμενοι ανεξάρτητα αν είναι Ελληνες, Τσιγγάνοι, Πομάκοι ή Τούρκοι, μουσουλμάνοι ή χριστιανοί και ότι απέναντί τους έχουν το κεφάλαιο είτε είναι ελληνικό, είτε τούρκικο, είτε χριστιανικό είτε μουσουλμανικό. 

Οπως ο εθνικισμός προτάσσει την εθνική καταγωγή στην ταξική θέση προσπαθώντας να πείσει τον Ελληνα εργάτη ότι έχει πιο πολλά κοινά με τους Ελληνες μεγιστάνες του κεφαλαίου, τους εφοπλιστές απ' ό,τι με τον αλλοεθνή συνάδελφό του. Ετσι και ο κοσμοπολιτισμός προτάσσει τη «διαφορετική ταυτότητα» που μπορεί να ενοποιείται π.χ. σε ευρωπαϊκό επίπεδο λανσάροντας την έννοια του «Ευρωπαίου πολίτη». Εθνικισμός και κοσμοπολιτισμός είναι δηλητήρια για τους εργαζομένους...
Πηγή: Ριζοσπάστης

Από το αρχείο του «Ριζοσπάστη»

Γράφαμε (σ.σ. ο "Ρ") χτες στη στήλη «Αποκαλυπτικά» για τα παιχνίδια που παίζουν όλα τα αστικά κόμματα με τη μειονότητα στη Θράκη. Ανασύραμε από το αρχείο της εφημερίδας μας το εξής απόσπασμα από δημοσίευμα με ημερομηνία 24/07/1999:
« "(...)καλούμε την ελληνική πολιτεία:
1. Να αναγνωρίσει την ύπαρξη μακεδονικής και τουρκικής μειονότητας.
2. Να επικυρώσει αμέσως τη Σύμβαση Πλαίσιο για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης χωρίς καμία περιοριστική δήλωση για την εφαρμογή της.
3. Να εφαρμόσει τις Αρχές της Σύμβασης, όπως και των σχετικών κειμένων του ΟΑΣΕ, ώστε να σταματήσει κάθε διάκριση ή δίωξη κατά των μελών των μειονοτήτων αυτών και να γίνουν αντίθετα σεβαστά όλα τα δικαιώματά τους".
Το κείμενο υπογράφουν από την "τουρκική μειονότητα", όπως αυτοαποκαλούνται, οι τρεις βουλευτές και επτά οργανώσεις:
Οι Μπριόλ Ακήφογλου, βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ, Γκαλήπ Σ. Γκαλήπ, βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ και Μουσταφά Μουσταφά, βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΝ.

Και οι οργανώσεις:
"Ενωση Τούρκων Δασκάλων της Δυτικής Θράκης", "Μειονοτικός Εκπολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Χιλίας", "Ομιλος Φοιτητών Μειονότητας Δυτικής Θράκης", "Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης", "Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης", "Τουρκική Ενωση Ξάνθης", "Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής".

Επίσης, υπογράφουν οι τρεις παρακάτω οργανώσεις από τη "Μακεδονική Μειονότητα", όπως αυτοαποκαλούνται: "Μακεδονική Κίνηση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", "Ουράνιο Τόξο - Ευρωπαϊκό Κίνημα" και "Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού".

Ακολουθούν και οι υπογραφές των τριών παρακάτω μη κυβερνητικών οργανώσεων: 
"Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων", "Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι" και "Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και κατά του Ρατσισμού (Καλαμάτα)".»

Νεότερα από το ανατολικό μέτωπο: Εξαπλώνονται οι συγκρούσεις και στην Οδησσό;

 Νεότερα από το ανατολικό μέτωπο: Εξαπλώνονται οι συγκρούσεις και στην Οδησσό;

Επτά τραυματίες από έκρηξη στην Οδησσό

Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε σημείο ελέγχου που είχαν εγκαταστήσει οι ουκρανικές δυνάμεις κοντά στην Οδησσό για να αποτρέψουν τους φιλορώσους αυτονομιστές να εισέλθουν από την Υπερδνειστερία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε πως, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, διερχόμενο αυτοκίνητο πέταξε προς το σημείο ελέγχου τον εκρηκτικό μηχανισμό, ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αστυνομία.

Η Υπερδνειστερία, όπου εδρεύουν ρώσοι στρατιώτες οι οποίοι φυλάσσουν αποθήκες με όπλα από τη σοβιετική εποχή, και μέλη της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης, διακήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Μολδαβία στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Τον περασμένο μήνα το ΝΑΤΟ προειδοποίησε για το ενδεχόμενο ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην Υπερδνειστερία ύστερα από την προσάρτηση της ουκρανικής Κριμαίας στη Ρωσία.
Η Υπερδνειστερία συνορεύει με την περιοχή της
Οδησσού από τα δυτικά
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας
Οι πρώτες πληροφορίες, όπως μεταδίδει το Reuters, κάνουν λόγο για εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη στις 4 τα ξημερώματα.To Interfax επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες μεταδίδει ότι τη βόμβα πέταξαν επιβάτες διερχόμενου αυτοκινήτου, πληροφορία που, πάντως, δεν επιβεβαιώνεται από την αστυνομία.

Στο σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη είχε στηθεί μπλόκο από Ουκρανούς προκειμένου να εμποδιστούν φιλορώσοι αυτονομιστές να μπουν στην Οδησσό προερχόμενοι από την Υπερδνειστερία. Οι κάτοικοι της Υπερδνειστερίας έχουν ζητήσει την προσάρτηση τους στη Ρωσία, καθώς η ανεξαρτησία τους ως κράτος δεν αναγνωρίζεται από τη Δύση.

Όσον αφορά στην Οδησσό, οι ρωσόφωνοι αποτελούν τη μειονότητα, πράγμα που αδυνατίζει αρκετά την "εθνικιστική" ανάγνωση των συγκρούσεων στην Ουκρανία, που έχει από την αρχή της ένα ξεκάθαρο πολιτικό υπόβαθρο στο δίπολο φασισμός-αντιφασισμός.

O τρέχων πολιτικός χάρτης της Ουκρανίας
Η «κυβέρνηση» του Κιέβου βλέπει πώς η Οδησσός ίσως γίνει η επόμενη Κριμαία, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θέλει. Κι αυτό γιατί αποκλείεται η Ουκρανία από κάθε πρόσβαση στη θάλασσα. Αυτός είναι και ο λόγος που με εντολή της "κυβέρνησης" του Κιέβου έχουν στηθεί σημεία ελέγχου από ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις με το βλέμμα στην Υπερδνειστερία.
_______
Ακόμη:

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, ανακοίνωσε ότι η κατάσταση απαιτεί να πραγματοποιηθούν γυμνάσια ετοιμότητας στα σύνορα με την Ουκρανία. Αναφερόμενος στην επιχείρηση της κυβέρνησης του Κιέβου στην Ανατολική Ουκρανία σημείωσε ότι «αν αυτή η στρατιωτική μηχανή δεν σταματήσει, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερους αριθμούς νεκρών και τραυματιών», και εξήγησε ότι είναι άνιση η μάχη ανάμεσα σε χιλιάδες καλά εξοπλισμένους στρατιώτες και τους πολιτοφύλακες που έχουν 200 όπλα. Πρόσθεσε επίσης ότι «ούτε οι προγραμματισμένες ασκήσεις από το ΝΑΤΟ στην Πολωνία και τις Βαλτικές χώρες οδηγούν στην ομαλοποίηση της κατάστασης» και υπογράμμισε ότι η Ρωσία «είναι υποχρεωμένη να αντιδράσει σε μια τέτοια εξέλιξη».

Από την Οδησσό στις 20 του μήνα
O εκπρόσωπος του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε χτες ότι τα γεγονότα στην Ουκρανία εγείρουν σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά τη νομιμότητα των ουκρανικών προεδρικών εκλογών, οι οποίες πρόκειται να διεξαχθούν στις 25 Μάη, ενώ οι ρωσόφωνοι έχουν ανακοινώσει δημοψηφίσματα για τις 11 Μάη, όπου θα ζητούν ή τη διευρυμένη αυτονομία και επομένως την ομοσπονδιοποίηση της χώρας ή την ενσωμάτωση με τη Ρωσία.
Πηγή: 902

Το Κίεβο απειλεί με αεροπορικές επιχειρήσεις για την ανάκτηση του ελέγχου στο Ντόνετσκ


"Λαϊκοί πολιτοφύλακες" στην Οδησσό
Πηγές από τη Μόσχα αναφέρουν ότι πιθανόν την κινητοποίηση της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής στα σύνορα με την Ουκρανία και τη διεξαγωγή ασκήσεων προκάλεσαν αυτές ακριβώς οι πληροφορίες. Ότι, δηλαδή, το Κίεβο μετά τη νέα χθεσινή αποτυχία να εισβάλει στο Σλαβιάνσκ και να ανακτήσει τον έλεγχο της περιοχής εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αεροπορικές επιχειρήσεις.

Μέχρι στιγμής ο «πρόεδρος» της κυβέρνησης του Κιέβου Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ δεν έχει υπογράψει μία τέτοια διαταγή, αλλά όλα είναι πιθανά, καθώς έχει ζητήσει μέχρι τις 30 Απριλίου να έχει ολοκληρωθεί η «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» και το Ντονέτσκ, που ήδη έχει κηρύξει την ανεξαρτησία του να βρίσκεται υπό Ουκρανικό έλεγχο.

Η επιχείρηση που διεξήχθη στο Σλαβιάνσκ με τεθωρακισμένα οχήματα και Ουκρανούς στρατιώτες δεν είχε αποτέλεσμα. Σταμάτησε στα οδοφράγματα που είχαν στήσει άοπλοι πολίτες, οι οποίοι ήθελαν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους και την πόλη τους. Οι Ουκρανοί στρατιώτες οπισθοχώρησαν.

Σύμφωνα με τις δυνάμεις αυτοάμυνας του Σλαβιάνσκ αυτοί που άνοιξαν πυρ ήταν μισθοφόροι, πιθανόν της Blackwater που βρίσκονταν μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτών με αποτέλεσμα να υπάρξουν νεκροί.

Το γεγονός ότι όλες οι προσπάθειες από εδάφους έχουν αποτύχει, γιατί τα Ουκρανικά στρατεύματα δεν είναι αρκετά και δεν θέλουν να εμπλακούν σε έναν εμφύλιο πόλεμο, ωθεί την «κυβέρνηση» του Κιέβου στην ακρότητα των αεροπορικών βομβαρδισμών. Πιθανότητα και υπό την πίεση της Δύσης.
Πολιτοφύλακες στο Λουγκάνσκ στις 21/4/2014
Κάτοικοι της περιοχής Αρτεμόβσκα του Ντονέτσκ κατέγραψαν με ερασιτεχνική κάμερα συνεχείς πτήσεις ουκρανικών ελικοπτέρων Mi-24 πάνω από τα κεφάλια τους χθες τη νύχτα. Μάλιστα τα συγκεκριμένα ελικόπτερα έφεραν στο ουραίο τμήμα δύο λευκές ρίγες προκειμένου να ξεχωρίζουν από τα ρωσικά ελικόπτερα.

Οι ίδιες πηγές, ανέφεραν πώς Ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις επιχείρησαν να ανακαταλάβουν στρατιωτική μονάδα στην Αρτεμόβσκα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Απωθήθηκαν από τις δυνάμεις αυτοάμυνας, ενώ έπεσαν και πυροβολισμοί χωρίς ωστόσο να έχουν επιβεβαιωθεί ως τώρα πληροφορίες για θύματα.
Πηγή: Defencenet
Από αέρος ρίψη προπαγανδιστικών φυλλαδίων  στο Κραματόρσκ, πριν την έναρξη της επίθεσης:

Τίτλοι σπουδών, πλαίσιο προσόντων και πιστοποίηση

Τίτλοι σπουδών, πλαίσιο προσόντων και πιστοποίηση

Η τάση είχε φανεί από το νόμο - πλαίσιο ακόμα, όπως την είχε περιγράψει το ΜΑΣ: «Δίχρονα πτυχία για την ανεργία»
Η ανακοίνωση στις αρχές του μήνα από το υπουργείο Παιδείας του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, συνέπεσε με την εσωτερική συζήτηση που διεξάγεται αυτή την περίοδο σε πολλά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης για τη δημιουργία των Οργανισμών των ιδρυμάτων και επιβεβαιώνει ότι κάτω από την «ομπρέλα» του Πλαισίου Προσόντων θα αναπτύσσονται μια σειρά τίτλοι σπουδών πολλαπλών ταχυτήτων και επιπέδων. Η πανσπερμία των τίτλων σπουδών με τσακισμένα έτσι κι αλλιώς τα εργασιακά δικαιώματα, οδηγεί ολοταχώς σε ένα μοντέλο όπου την αξία του κάθε πτυχίου άρα και του ιδρύματος που το παρέχει θα την κρίνει η αγορά, με γνώμονα φυσικά το ποιοι κλάδοι και τομείς είναι κερδοφόροι κάθε φορά κι όχι με βάση τις ανάγκες του λαού για επιστήμονες, μαστόρους κ.λπ.

Θυμίζουμε ότι το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων αποτελεί μια κλίμακα οχτώ επιπέδων στα οποία κατατάσσονται όλοι οι τίτλοι σπουδών που διανέμουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Στο επίπεδο 1 κατατάσσονται τα απολυτήρια Δημοτικού, στο επίπεδο 2 τα απολυτήρια Γυμνασίου κ.ο.κ. μέχρι το επίπεδο 8 όπου κατατάσσονται τα διδακτορικά διπλώματα. Κάποια από τα επίπεδα, όμως, λειτουργούν ως ένα τσουβάλι για σχολές και πτυχία διαφορετικών ταχυτήτων. Για παράδειγμα, στο Επίπεδο 5 μπαίνει όλη η λεγόμενη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση και μαζί οι ανώτερες σχολές. Δηλαδή στο ίδιο επίπεδο βρίσκονται ο ένας χρόνος μαθητείας των ΕΠΑΛ, τα διετή ΙΕΚ αλλά και οι τριετείς Ανώτερες Σχολές, στις οποίες η εισαγωγή γίνεται μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Αντίστοιχα, στο Επίπεδο 6 κατατάσσονται όλα τα πτυχία πανεπιστημίων και ΤΕΙ που χορηγούνται στο τέλος του προπτυχιακού κύκλου ανεξαρτήτως του χρόνου σπουδών αυτού του κύκλου (σχολές 10, 8 ή και 7,5 εξαμήνων), ενώ στο επίπεδο 7 κατατάσσονται τα Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης (master).
Πτυχία πολλών ταχυτήτων σε κάθε ΑΕΙ

Στους υπό κατάρτιση αυτή την περίοδο Οργανισμούς των ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης θα καταγράφονται όλες οι λειτουργίες των ιδρυμάτων, τα προγράμματα σπουδών που αναπτύσσουν τα ιδρύματα, οι όροι σπουδών και χορήγησης πτυχίων κ.ο.κ. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας αναζωπυρώνεται μια συζήτηση που κρατάει από παλιά, για την ισοτίμηση των πτυχίων των πενταετών σχολών με master. Ετσι, στο σχέδιο Οργανισμού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αναφέρεται ότι: «Οι Προπτυχιακές Σπουδές του Ιδρύματος, οργανώνονται σε ενιαία, αδιάσπαστα πενταετή προγράμματα σπουδών και οδηγούν στην απόκτηση διπλώματος, το οποίο είναι ισοδύναμο με MASTER στην ειδικότητα της Σχολής και κατατάσσεται στο 7ο επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων βάσει της 8/βάθμιας κλίμακας του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων». Το αν αυτή η κατάταξη όμως θα γίνει αποδεκτή για το ελληνικό Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων δεν είναι ακόμα σίγουρο.
Αντίστροφα, στο σχέδιο Οργανισμού του Πανεπιστημίου Πατρών διαβάζουμε ότι οι σπουδές στο ίδρυμα χωρίζονται σε τρεις κύκλους σπουδών και: «Ο πρώτος κύκλος σπουδών συνίσταται στην παρακολούθηση ενός προγράμματος σπουδών, περιλαμβάνει μαθήματα που αντιστοιχούν κατ' ελάχιστο σε 180 πιστωτικές μονάδες (ECTS) και ολοκληρώνεται με την απονομή τίτλου σπουδών. Κάθε ακαδημαϊκό έτος περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αντιστοιχούν σε 60 πιστωτικές μονάδες». Δηλαδή, η ελάχιστη διάρκεια σπουδών είναι τα τρία έτη! Παρόλο που δεν υπάρχουν τριετείς σχολές ή Τμήματα σήμερα στο Πανεπιστήμιο Πατρών είναι φανερή η πρόθεση να κατοχυρωθεί κάτι τέτοιο στον Οργανισμό του ιδρύματος, προκειμένου να μπορούν να δημιουργηθούν στο μέλλον. Επίσης, στο ίδιο σχέδιο Οργανισμού διαβάζουμε: «Το Ιδρυμα μπορεί, επίσης, να οργανώνει προγράμματα σύντομου κύκλου σπουδών και προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης, και με μεθόδους εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης», δηλαδή κοινά προγράμματα κατάρτισης.
Γενικά μπορούμε να πούμε ότι παράλληλα με την προσπάθεια των ιδρυμάτων να κατατάξουν τα πτυχία τους σε όσο το δυνατό πιο υψηλό επίπεδο, συνυπάρχουν και τάσεις υποβάθμισης του επιπέδου σπουδών και χορηγούμενων τίτλων, που συχνά δικαιολογούνται ως προσπάθειες να φτιαχτούν προγράμματα πιο ευέλικτα, πιο ελκυστικά και πιο κοντά στις απαιτήσεις της αγοράς. Ο ανταγωνισμός που αναπτύσσεται από τις αναδιαρθρώσεις στην ανώτατη εκπαίδευση δημιουργεί δυο αντίρροπες τάσεις, τόσο αυτή του ελιτισμού (ή της «αριστείας» όπως εμφανίζεται στην ευρωενωσιακή διάλεκτο) όσο και αυτή της υποβάθμισης. Αυτό φαίνεται από την ευρωπαϊκή εμπειρία, εκεί όπου οι αναδιαρθρώσεις προηγήθηκαν, αλλά και από την εμπειρία στη χώρα μας κυρίως την τελευταία δεκαετία, όπου η παγίωση των κύκλων σπουδών με τη γενίκευση των μεταπτυχιακών και η διεύρυνση της ανώτατης εκπαίδευσης με τον πολλαπλασιασμό των ΤΕΙ, έθρεψαν κατά περίπτωση και τις δυο τάσεις.
Μάλιστα οι δυο αυτές τάσεις μπορεί να συναντώνται ταυτόχρονα στο ίδιο ίδρυμα ή και στην ίδια σχολή. Για παράδειγμα, μια σχολή μπορεί να προσπαθεί να διατηρήσει υψηλό το επίπεδο των προπτυχιακών σπουδών της ή να αναπτύσσει φιλόδοξα ερευνητικά προγράμματα και την ίδια στιγμή να δημιουργεί προγράμματα κατάρτισης και δια βίου εκπαίδευσης που να χορηγούν τίτλους σπουδών «μιας χρήσης», ανάλογα με τις πρόσκαιρες απαιτήσεις της καπιταλιστικής αγοράς.
Τα ΑΕΙ πουλούν και κατάρτιση
Τα προγράμματα κατάρτισης που αναπτύσσονται από πανεπιστήμια και ΤΕΙ έχουν πληθύνει τα τελευταία χρόνια. Ατυπα λειτουργούσαν τέτοια προγράμματα από την προηγούμενη δεκαετία, αλλά μετά την κατοχύρωσή τους και μέσα στο νόμο - πλαίσιο ο οποίος επιτρέπει μάλιστα στα ιδρύματα να βάζουν και δίδακτρα σ' αυτού του είδους τα προγράμματα, τα ΑΕΙ άρχισαν να ιδρύουν περισσότερα, βλέποντάς τα και ως οικονομικό πόρο. Για παράδειγμα, το Πανεπιστήμιο Αθήνας διαθέτει εκατοντάδες σεμιναριακού τύπου προγράμματα εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning) ποικίλης διάρκειας και κόστους, άλλα 3 - 4 μηνών με δίδακτρα 700 κι 900 ευρώ κι άλλα 6 και 8 μηνών με δίδακτρα 1.100 και 1.300 ευρώ. Πρακτικά, τα ιδρύματα πουλούν προγράμματα κατάρτισης αξιοποιώντας το κύρος τους ως ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης έναντι των άλλων σχολών κατάρτισης, ενώ απευθύνουν αυτά τα προγράμματα ακόμα στους δικούς τους αποφοίτους, σε πτυχιούχους ΑΕΙ δηλαδή, ενισχύοντας έμμεσα τη λογική ότι τα πτυχία των ΑΕΙ δεν φτάνουν από μόνα τους για δουλειά με δικαιώματα, ακόμα κι αν είσαι επιστήμονας θα πρέπει διαρκώς (με δικό σου κόστος) να αγοράζεις πιστοποιητικά και καταρτίσεις!
Παρά τη θεσμοθέτησή τους όμως στο νόμο - πλαίσιο, τα προγράμματα δια βίου κατάρτισης των ΑΕΙ δεν είναι πλήρως κατοχυρωμένα ή δεν είναι όσο κατοχυρωμένα θα ήθελαν τα ιδρύματα. Για παράδειγμα στην κατάταξη τίτλων σπουδών που γίνεται στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, αυτά τα προγράμματα δεν αναφέρονται καν. Για τέτοιου είδους προγράμματα θα λειτουργούσε ως «μαγική λέξη» η ...πιστοποίηση.
Τι θα φέρει η πιστοποίηση που ανακοινώθηκε
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επίσης αυτό το μήνα ότι αφού ολοκληρώθηκε η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση σε όλα τα Τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ, το επόμενο βήμα για την ανώτατη εκπαίδευση θα είναι η πιστοποίηση προγραμμάτων σπουδών, που θα ξεκινήσει μάλιστα από τον Ιούνη και θα ολοκληρωθεί σε μια τριετία. Ενα από τα ζητούμενα της πιστοποίησης όπως περιγράφονται από το υπουργείο Παιδείας είναι: «Προγράμματα σπουδών βασισμένα σε Μαθησιακά Αποτελέσματα και συμβατά με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων Ανώτατης Εκπαίδευσης». Μια πλευρά λοιπόν της πιστοποίησης μπορεί να είναι η κατοχύρωση της πανσπερμίας των τίτλων που πουλούν πλέον τα ΑΕΙ και η ένταξή τους στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων. Μια τέτοια εξέλιξη θα ενισχύσει τους τίτλους κατάρτισης των ΑΕΙ καθιστώντας τους «εξαργυρώσιμους» και σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ. Εξάλλου η ενίσχυση των δομών πρόσκαιρης κατάρτισης ανάλογης με τις εκάστοτε απαιτήσεις της αγοράς, είναι βασική κατεύθυνση της ΕΕ στην εκπαίδευση.
Παράλληλα όμως η πιστοποίηση θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις και στα παραδοσιακά προγράμματα σπουδών των ΑΕΙ, προπτυχιακά και μεταπτυχιακά.
Σύμφωνα με τα όσα έχει πει μέχρι τώρα το υπουργείο Παιδείας, η πιστοποίηση θα «καταλήγει σε συγκεκριμένη τεκμηριωμένη και πλήρως αιτιολογημένη βαθμολογία», δηλαδή θα διαφοροποιήσει τα προγράμματα σπουδών (κατ' επέκταση και τα πτυχία τους) σε καλά, μέτρια, κακά κ.ο.κ. Η πιστοποίηση μπορεί να οδηγεί σε «απόφαση έγκρισης» ή σε «μη έγκριση», δηλαδή δεν είναι απίθανο με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κάποια Τμήματα πανεπιστημίων ή ΤΕΙ να μην πάρουν έγκριση κι εφόσον δεν πιστοποιηθούν ακαδημαϊκά, να κλείσουν. Με τα παραπάνω πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι η πιστοποίηση που θα λαμβάνουν «δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 8 έτη» και μετά θα εξετάζονται εκ νέου προκειμένου να ξαναπάρουν πιστοποίηση.
Γίνεται έτσι φανερό ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να φτιάξει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να εξετάζει διαρκώς το χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης και να ανοιγοκλείνει Τμήματα και προγράμματα ανάλογα με τη ...βιωσιμότητά τους, δηλαδή τις απαιτήσεις της αγοράς, μακρυά από τις ανάγκες του λαού και της χώρας για επιστήμονες και για τομείς που πρέπει να αναπτυχθούν επιστημονικά. Θυμίζουμε ότι για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών υπάρχει ήδη το θεσμικό πλαίσιο για έγκρισή τους ανά 8ετία. Αντίστοιχο πλαίσιο δημιουργείται τώρα και για τα προπτυχιακά, δηλαδή για τα ίδια τα Τμήματα. Ετσι, κάθε οχτώ ή και λιγότερα χρόνια θα έχουμε νέους ακαδημαϊκούς χάρτες, δηλαδή νέα σχέδια τύπου «Αθηνά», με ανάλογες συνέπειες στο επιστημονικό δυναμικό και τα ιδρύματα.

Περάστε, ψηφίστε, τελειώσατε...

Περάστε, ψηφίστε, τελειώσατε...


«Στις 25 ψηφίζουμε - στις 26 φεύγουν. Ψηφίζουμε και φεύγουν». Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις εκλογές του Μάη και αποτελεί τη μόνιμη επωδό των ομιλιών του Αλ. Τσίπρα, το τελευταίο διάστημα, που μοιράζει ακάλυπτες επιταγές, δίχως κανένα απολύτως αντίκρυσμα, στο λαό που υποφέρει.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση και ειδικά η ΝΔ προβάλλει το σύνθημα ότι στις εκλογές του Μάη ψηφίζουμε «κυβερνητική σταθερότητα», εγγύηση της παρουσίας της χώρας στην ΕΕ, εξασφαλίζουμε ότι δεν θα πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού τώρα που βγαίνουμε από την κρίση.
***
Ας υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενισχυμένη από τις εκλογές του Μάη. Τι θα προσφέρει στον ελληνικό λαό, η «κυβερνητική σταθερότητα», η εγγύηση της πορείας στην ΕΕ; Σταθερότητα στη διαχείριση του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, στην εφαρμογή μέτρων στήριξης της ανάκαμψης των κερδών του κεφαλαίου. Τίποτα απ' όλα αυτά δεν πρόκειται να ανακόψει την κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι, το χαμηλό εισόδημα, την εργασιακή ανασφάλεια, τις υποβαθμισμένες και υποτιμημένες εργατικές - λαϊκές ανάγκες.
Ας υποθέσουμε - τώρα- ότι η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ φεύγει πράγματι στις 26 του Μάη. Και ότι τη θέση της παίρνει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τι θα έχουμε; Μια εναλλαγή απ' αυτές που ο λαός ζει δεκαετίες τώρα, δίχως να αλλάζει τίποτα υπέρ των συμφερόντων του.
***
Για τον απλό λόγο ότι όλα τα άλλα, τα καθοριστικά για τη ζωή του λαού, θα παραμείνουν αναλλοίωτα: Οι καπιταλιστές θα είναι και στις 26 στα εργοστάσια, οι εφοπλιστές και στις 26 θα κάνουν κουμάντο στα βαπόρια. Εδώ θα είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, η εξουσία του κεφαλαίου. Τις απαιτήσεις τους για να στηριχθεί η ανάκαμψη των κερδών τους θα υποβάλλουν όλοι αυτοί στη νέα κυβέρνηση στις 26 του Μάη. Εδώ θα είναι στις 26 του Μάη και η ΕΕ, οι συνθήκες της που συνθέτουν τη στρατηγική που έχουν ανάγκη τα μονοπώλιά της ώστε να ανταποκριθούν στον ανταγωνισμό τους με αυτά άλλων καπιταλιστικών κρατών και ηπείρων. Εδώ θα είναι δηλαδή τα «μνημόνια διαρκείας» που ισχύουν για όλα τα κράτη - μέλη, η στρατηγική του κεφαλαίου όπως είναι διατυπωμένη στις ιδρυτικές πράξεις της ΕΕ.
Εδώ θα είναι δηλαδή όλα αυτά που ευθύνονται για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα υπόκεινται σε μια ζωή με συνεχείς στερήσεις, αβέβαιο μέλλον είτε σε φάση ανάπτυξης είτε σε φάση οικονομικής κρίσης.
***
Πολύ περισσότερο που ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει έτοιμος να κυβερνήσει με γνώμονα τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης (ανεξάρτητα που προσπαθεί να πείσει τους εργαζομένους ότι έχουν συμφέρον από την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου).
Αν κανείς αμφιβάλλει δεν έχει παρά να διαβάσει τις ομιλίες του Αλ. Τσίπρα: «η αριστερή κυβέρνηση θα απλώσει το χέρι στους σοσιαλδημοκράτες της Ευρώπης, στους ελεύθερα σκεπτόμενους φιλελεύθερους, με σχέδιο τη σταθεροποίηση της Ευρωζώνης... θα επιδιώξει ένα ευρωπαϊκό Σχέδιο Μάρσαλ, που θα περιλαμβάνει μια σωστή τραπεζική ένωση, ένα δημόσιο χρέος που θα διαχειρίζεται κεντρικά από την ΕΚΤ και ένα τεράστιο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων».
«Κάποιοι πίστεψαν ότι ο κίνδυνος για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα θα ήταν μία πιθανή αντιμνημονιακή κυβέρνηση, μία πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν αφελείς όσοι το πίστεψαν αυτό (...) Οι επιχειρήσεις κλείνουν, υπάρχει κίνδυνος αφελληνισμού των τραπεζών (...) Οι επενδυτές δεν έρχονται μέσα σε αυτό το κλίμα της αστάθειας».
«Κάποιοι ενδεχομένως να μας κατηγορούν ότι είμαστε αρνητικοί απέναντι σε κάθε επένδυση. Είναι λάθος αυτό (...) Δεν έχουμε ούτε ρεβανσιστική διάθεση απέναντι σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες».
***
Είναι ένα ελάχιστο δείγμα των διαπιστευτηρίων που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του έχουν καταθέσει στα μονοπώλια. Ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαιώνει ότι η ανταγωνιστικότητά τους είναι ευαγγέλιο και του ΣΥΡΙΖΑ όπως και των άλλων αστικών κομμάτων. Γι' αυτό και θέλει να διασφαλίσει κλίμα σταθερότητας, προκειμένου να έρθουν επενδύσεις στη χώρα. Σταθερότητα σημαίνει συνθήκες κερδοφορίας για το κεφάλαιο και «σιγή ιχθύος» από το κίνημα. Τα ίδια δηλαδή που παλεύει να κάνει και η σημερινή κυβέρνηση, με άλλο μείγμα διαχείρισης από αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αυτοπροβάλλεται σαν πιο ικανός να ενσωματώσει τις λαϊκές αντιδράσεις.
Διαβεβαίωνε ο Τσίπρας την Ανοιξη του 2013: «Βεβαίως έχουμε δεσμεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τις δεσμεύσεις αυτές δε θα τις απεμπολήσουμε (...) ότι το εθνικό σχέδιο ανόρθωσης και ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας θα είναι (...) φυσικά μέσα στα πλαίσια της υλοποίησης των γενικότερων δεσμεύσεων που προκύπτουν από τις συνθήκες (...) Θα έχει στόχο τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση και εξισορρόπηση, ένα σχέδιο που θα έχει στόχο διαρθρωτικές αλλαγές».
***
Οταν ο Τσίπρας υποβάλει τα σέβη του στις συνθήκες της ΕΕ, στις δεσμεύσεις που απορρέουν απ' αυτές, στην ανασυγκρότηση της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας, στη δημοσιονομική εξυγίανση και στις διαρθρωτικές αλλαγές, με μια λέξη στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, ο λαός να ξέρει ότι αυτός είναι στρωμένος με αγκάθια και θα κληθεί να τον βαδίσει ξυπόλυτος.
Γι' αυτό ακριβώς μας διαβεβαίωσε ο Β. Σόιμπλε όταν μετά τη συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα πέρυσι, δήλωνε: «Ηταν μια καλή συζήτηση. Ενθάρρυνα τον κ. Τσίπρα να υποστηρίξει τη γραμμή μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Σαμαρά (...) Δεν έμεινα με την εντύπωση ότι βλέπει την κατάσταση εντελώς διαφορετικά»...
Οσο αυτό αποκαλύπτεται τόσο η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση θα εστιάζεται σε δευτερεύοντα ζητήματα, θα έχει και το στοιχείο του αποπροσανατολισμού. Τόσο θα σκυλιάζουν τα ΣΥΡΙΖΑίικα επιτελεία προπαγάνδας ενάντια στο ΚΚΕ που ανοίγει μέτωπο στις αυταπάτες και τις ψευδαισθήσεις που προσπαθεί να καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο λαό λέγοντάς του - κατά αναλογία παλιάς διαφήμισης- «περάστε, ψηφίστε, τελειώσατε..».

«Σιγήν ιχθύος» για τα προνόμια των εφοπλιστών

«Σιγήν ιχθύος» για τα προνόμια των εφοπλιστών
Από τα ερωτήματα που έθεσε το ΚΚΕ σε Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, απάντησε μόνο σε ένα και σ' αυτό με ελλιπή στοιχεία!



Η κυβέρνηση κάνει σαν να μην άκουσε την Ερώτηση του ΚΚΕ για τους φόρους που πληρώνουν ή δεν πληρώνουν οι εφοπλιστές...
Μόνο 101.065.652,15 ευρώ είναι οι οφειλές των εφοπλιστών που έχουν βεβαιωθεί μέχρι τώρα από τις αρμόδιες ΔΟΥ, σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, απαντώντας στην Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που απαίτησε το ΚΚΕ. Την αίτηση υπογράφουν οι βουλευτές Θανάσης Παφίλης, Χρήστος Κατσώτης και Νίκος Καραθανασόπουλος.
Πρόκειται για στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται ούτε κατ' ελάχιστο στην πραγματικότητα, κάτι που βεβαιώνεται και από τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο του υπουργού Εργασίας. Οπως σημειώνεται για το συγκεκριμένο ποσό, «πρόκειται για τα αρχικώς βεβαιωθέντα, καθόσον βρίσκονται σε εξέλιξη διακανονισμοί αρκετών οφειλών» προς το ΝΑΤ «και λαμβάνουν χώρα καταβολές στις ΔΟΥ (είτε εφάπαξ - είτε με ρύθμιση) για τις οποίες ενημερώνεται σταδιακά η αρμόδια υπηρεσία του ΝΑΤ»!
Αναφέρει ακόμα ότι «η υπηρεσία του ΝΑΤ έχει προβεί σε όλα τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως απαγόρευση απόπλου του πλοίου, αναγκαστική κατάσχεση μέσω αρμόδιας ΔΟΥ, υποβολή μήνυσης και αναγγελία στους διενεργηθέντες πλειστηριασμούς».
Βέβαια, τα όσα σημειώνονται στο έγγραφο για τις ενέργειες της υπηρεσίας του ΝΑΤ, είναι χοντροκομμένος εμπαιγμός, αφού είναι αναρίθμητες οι περιπτώσεις πλοίων, που, ενώ οφείλουν στο Ταμείο, τους δίνεται άδεια απόπλου. Ας απαντήσει ο υπουργός και η κυβέρνηση: Πόσα οφείλουν στο ΝΑΤ οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, όπως για παράδειγμα η ΝΕΛ και άλλες, που όμως δρομολογούν ανενόχλητες τα πλοία τους;
Στην Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων του ΚΚΕ υπήρχαν ακόμα οι εξής ερωτήσεις προς τα συναρμόδια υπουργεία, οι οποίες παραμένουν αναπάντητες: Τι φόρους έχουν πληρώσει οι εφοπλιστές από το 2013 για τα πλοία με ελληνική σημαία, πόσες ναυτιλιακές εταιρείες και τι ποσό έχουν καταβάλει το 2013 με βάση το συνυποσχετικό σύμφωνο οικειοθελούς φορολόγησης των εφοπλιστών, ποια είναι τα φορολογικά έσοδα από ναυτιλιακές εξωχώριες εταιρείες (off - shore) στην Ελλάδα από το 2009 έως το 2013 και ποιες είναι οι βεβαιωμένες και ανεξόφλητες οφειλές των εφοπλιστών προς τη ΔΟΥ Πειραιά.
Η σιωπή της κυβέρνησης, ή τουλάχιστον η καθυστέρηση να απαντήσει, είναι ενδεικτική της κάλυψης που προσφέρει σε όλα τα επίπεδα στους εφοπλιστές και συνολικά στο κεφάλαιο.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Αρχισε η επίθεση της αντιδραστικής κυβέρνησης

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Αρχισε η επίθεση της αντιδραστικής κυβέρνησης
  • Με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ η επιχείρηση κατά των ρωσόφωνων στις ανατολικές περιοχές
  • Η Ρωσία απαντά με γυμνάσια στα σύνορα



Μετά την επίθεση των δυνάμεων που έστειλε η κυβέρνηση του Κιέβου στα περίχωρα του Σλαβιάνσκ
ΣΛΑΒΙΑΝΣΚ.--
Υλοποιώντας τη λεγόμενη «αντιτρομοκρατική εκστρατεία» της, η κυβέρνηση των φιλοϊμπεριαλιστικών, εθνικιστικών και φασιστικών δυνάμεων του Κιέβου, με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ, έστρεψε τα όπλα κατά των ρωσόφωνων που συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες, τις καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων στην Ανατολική Ουκρανία αντιδρώντας στην πραξικοπηματική κυβέρνηση, την οποία χαρακτηρίζουν χούντα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του λεγόμενου υπουργείου Εσωτερικών, ήδη σε επίθεση ουκρανικών δυνάμεων έχουν σκοτωθεί «τουλάχιστον 5 τρομοκράτες», ωστόσο οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες, για 1 έως 7 νεκρούς και από τις δύο πλευρές, του στρατού και των ρωσόφωνων πολιτοφυλάκων.
Η επίθεση έγινε τις πρωινές ώρες κοντά στην είσοδο της πόλης Σλαβιάνσκ στην επαρχία του Ντόνετσκ, όπου ελαφρά θωρακισμένα και ειδικές δυνάμεις επέδραμαν κατά οδοφράγματος, που το έκαψαν και ταυτόχρονα άνοιξαν πυρ κατά των ρωσόφωνων πολιτοφυλάκων. Ωστόσο, οι ρωσόφωνοι πολιτοφύλακες αναφέρουν ότι σε πολλές περιοχές απλοί κάτοικοι έχουν μπλοκάρει την προέλαση των δυνάμεων του στρατού.
Οι ουκρανικές δυνάμεις επίσης ανακοίνωσαν ότι ανέκτησαν τον έλεγχο του δημαρχείου της Μαριούπολης, του λιμανιού στη Νοτιοανατολική Ουκρανία με πληθυσμό 500.000 κατοίκων, το οποίο είχε καταληφθεί από ρωσόφωνους ύστερα από συγκρούσεις τις πρώτες πρωινές ώρες και στην επιχείρηση τραυματίστηκαν 5 ρωσόφωνοι. «Το δημαρχείο απελευθερώθηκε», έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Αρσέν Aβάκοφ, στη σελίδα του στο Facebook, δεσμευόμενος να δοθεί «σκληρή απάντηση, μέχρις εξοντώσεως, στους τρομοκράτες», ενώ από τη νέα κυβέρνηση διαμηνύονταν ότι έως χτες το βράδυ θα είχαν εκκενωθεί όλα τα κατειλημμένα κτίρια.
Ιδιαίτερης σημασίας ήταν επίσης η χτεσινή ανακοίνωση από την πλευρά της φασιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης του «Δεξιού Τομέα» και του ηγέτη της και υποψήφιου Προέδρου στις εκλογές της 25ης Μάη, Ντμίτρο Γιάρος, ότι μεταφέρει την έδρα της στην Ανατολική Ουκρανία και την πόλη Ντνεπροπετρόφσκ, ενώ διαρρέουν ότι έχουν έτοιμους 800 τραμπούκους σε τάγματα εφόδου που συγκροτούν προκειμένου να ...καθαρίσουν την περιοχή, μαζί με τον στρατό που στέλνει η κυβέρνηση του Κιέβου.
Αυστηρή απάντηση της Ρωσίας
Πριν προχωρήσει η επίθεση της κυβέρνησης του Κιέβου κατά των ρωσόφωνων ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε προειδοποιήσει ότι αν οι ουκρανικές αρχές χρησιμοποιήσουν το στρατό εναντίον του πληθυσμού θα υπάρξουν συνέπειες. «Εάν οι σημερινές αρχές του Κιέβου το έκαναν αυτό, τότε πρόκειται απλά για μια χούντα, για ένα είδος εγκληματικής συμμορίας, θα πρόκειται για μία επιχείρηση τιμωρίας και καταστολής και ασφαλώς θα έχει συνέπειες για εκείνους που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις, και ιδίως στις διακρατικές μας σχέσεις», επισήμανε.
Ακόμη, ο Ρώσος Πρόεδρος χαρακτήρισε τις κυρώσεις επιζήμιες για όλους, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν μεγάλη ζημία στην παγκόσμια οικονομία και να πλήξουν και εκείνους που τις επιβάλλουν.
Την ίδια στιγμή ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, ανακοίνωσε ότι η κατάσταση απαιτεί να πραγματοποιηθούν γυμνάσια ετοιμότητας στα σύνορα με την Ουκρανία.
Αναφερόμενος στην επιχείρηση της κυβέρνησης του Κιέβου στην Ανατολική Ουκρανία σημείωσε ότι «αν αυτή η στρατιωτική μηχανή δεν σταματήσει, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερους αριθμούς νεκρών και τραυματιών», και εξήγησε ότι είναι άνιση η μάχη ανάμεσα σε χιλιάδες καλά εξοπλισμένους στρατιώτες και τους πολιτοφύλακες που έχουν 200 όπλα. Πρόσθεσε επίσης ότι «ούτε οι προγραμματισμένες ασκήσεις από το ΝΑΤΟ στην Πολωνία και τις Βαλτικές χώρες οδηγούν στην ομαλοποίηση της κατάστασης» και υπογράμμισε ότι η Ρωσία «είναι υποχρεωμένη να αντιδράσει σε μια τέτοια εξέλιξη».
Από την πλευρά της η κυβέρνηση του Κιέβου, σε μια ...επικοινωνιακή στην ουσία κίνηση, ζήτησε μέσα σε 48 ώρες να δοθούν εξηγήσεις από τη Ρωσία γιατί γίνονται τα γυμνάσια αυτά.
Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε χτες ότι τα γεγονότα στην Ουκρανία εγείρουν σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά τη νομιμότητα των ουκρανικών προεδρικών εκλογών, οι οποίες πρόκειται να διεξαχθούν στις 25 Μάη, ενώ οι ρωσόφωνοι έχουν ανακοινώσει δημοψηφίσματα για τις 11 Μάη, όπου θα ζητούν ή τη διευρυμένη αυτονομία και επομένως την ομοσπονδιοποίηση της χώρας ή την ενσωμάτωση με τη Ρωσία.
Απειλές από τον Ομπάμα
Οι ΗΠΑ έχουν έτοιμο ένα ακόμα πακέτο κυρώσεων για τη Ρωσία, δήλωσε χτες, από το Τόκιο, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.
«Καταλαβαίνω ότι πρόσθετες κυρώσεις μπορεί να μην αλλάξουν τους υπολογισμούς του κ. Πούτιν», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «το πόσο θα επηρεαστούν αυτοί οι υπολογισμοί δεν εξαρτάται μόνο από το αν εμείς θα αποφασίσουμε πρόσθετες κυρώσεις αλλά και από τη συνεργασία των άλλων χωρών».
Αποδίδοντας στη Ρωσία την παραβίαση της συμφωνίας που υπογράφτηκε στις 17/4 στη Γενεύη, ο Ομπάμα τόνισε ότι «υπήρχε η δυνατότητα η Ρωσία να πάρει το σοφότερο δρόμο... Μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν έχουμε δει να τηρούν το πνεύμα ή το γράμμα της συμφωνίας».
«Υπάρχει πάντα η πιθανότητα αύριο ή τις επόμενες μέρες η Ρωσία να πάρει διαφορετικό δρόμο. Αν νομίζω ότι θα το κάνει; Μέχρι τώρα τα στοιχεία δε με κάνουν να είμαι αισιόδοξος».
Νωρίτερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε πει ότι «υπάρχουν μερικά πράγματα που οι ΗΠΑ μπορούν να κάνουν μόνες αλλά τελικά πρέπει να γίνει συντονισμένη προσπάθεια, κοινή προσπάθεια». «Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία ο στόχος μας ήταν να αλλάξουμε τους υπολογισμούς του κ. Πούτιν, ότι προτίμησή μας είναι να υπάρξει διπλωματική λύση, ότι οι κυρώσεις πλήττουν τη Ρωσία περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον αλλά είναι διασπαστικές για την παγκόσμια οικονομία».
Στήριξη της αντιδραστικής κυβέρνησης από την ΕΕ
Τη στήριξη της ΕΕ στο αιματοκύλισμα του ουκρανικού λαού επιβεβαίωσε η χτεσινή δήλωση του εκπροσώπου της επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Κάθριν Αστον, Μάικλ Μαν, που σημείωσε:
«Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Ουκρανίας στο να δράσει για να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα». Ολοι όσοι έχουν υπογράψει τη συμφωνία της Γενεύης «θα πρέπει να κάνουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για μια αποκλιμάκωση», πρόσθεσε. «Εχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ουκρανική κυβέρνηση για την υλοποίηση» αυτής της συμφωνίας, σημείωσε.
«Ολες οι πλευρές της συμφωνίας της Γενεύης θα πρέπει να ενεργήσουν ώστε οι διατάξεις της να τεθούν πλήρως σε εφαρμογή, κυρίως χρησιμοποιώντας την επιρροή τους στις παράνομες ένοπλες ομάδες για να δοθεί τέλος στη βία και στις προκλήσεις και για να παραδώσουν τα όπλα τους», ζήτησε παράλληλα η Αστον σε ανακοίνωσή της.

TOP READ