15 Φεβ 2013

Προλετάριοι, μάθετε από πού έρχεστε και πού σας πηγαίνουν! Βίντεο για τον ένα χρόνο της Λαϊκής Επιτροπής της Νέας Ιωνίας


Προλετάριοι, μάθετε από πού έρχεστε και πού σας πηγαίνουν! Βίντεο για τον ένα χρόνο της Λαϊκής Επιτροπής της Νέας Ιωνίας

Με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δημιουργία της Λαϊκής Επιτροπής Νέας Ιωνίας δημιουργήσαμε ένα βίντεο-ντοκιμαντέρ, για την ιστορία της Νέας Ιωνίας, τους εργατικούς αγώνες στην περιοχή και τη δράση της Λαϊκής Επιτροπής. Η προσπάθεια να αποτυπωθεί όλη η ιστορία της Νέας Ιωνίας και του εργατικού κινήματος προφανώς δεν φτάνει στα 35 λεπτά του βίντεο, νομίζουμε όμως ότι είναι μία καλή αφορμή για να ψάξει ο κόσμος, να μάθει γνωστές και άγνωστες πλευρές.

Η ιστορία της Νέας Ιωνίας, όπως και όλης της κοινωνίας, είναι η ιστορία των ταξικών αγώνων. Η διαρκής πάλη του καταπιεσμένου να αποτινάξει από πάνω του τον καταπιεστή. Μέσα από αυτήν διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε, συνεχίζουμε. Μέσα από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ. Για να πάρει η εργατική τάξη και οι σύμμαχοι της, την εξουσία στα χέρια τους.

Κανείς μόνος του στην κρίση
Ένας για όλους και όλοι για έναν

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Η απλήρωτη εργασία έχει γίνει καθεστώς


ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Η απλήρωτη εργασία έχει γίνει καθεστώς




Συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Καθεστώς έχει γίνει η απλήρωτη εργασία στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας, κατήγγειλε χτες με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης, ζητώντας από την κυβέρνηση να παρέμβει για να σταματήσει αυτό το άθλιο καθεστώς και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

Για ακόμα μια φορά ο υφυπουργός Εργασίας, Ν. Παναγιωτόπουλος, στην απάντησή του κινήθηκε στη γνωστή γραμμή της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλη από την υπεράσπιση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Αρκέστηκε να παραθέσει τους ελέγχους που έχει κάνει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και γενικά και αόριστα είπε ότι το υπουργείο θα εξαντλήσει όλα τα εργαλεία που διαθέτει αφού, όπως ανέφερε, έχουν υποβληθεί και σχετικές μηνύσεις.

Ο υφυπουργός έφτασε στο σημείο να καλέσει τους εργαζόμενους να κάνουν υπομονή με το σκεπτικό ότι «ο εργοδότης αργά ή γρήγορα θα πληρώσει, εκτός εάν κλείσει αλλά δε νομίζω να κλείσει κάποια από αυτές τις τουριστικές επιχειρήσεις». Μάλιστα, επικαλέστηκε την κατάπτυστη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με μειώσεις μισθών που υπέγραψε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού και κάλεσε το ΚΚΕ να στρέψει την προσοχή του σε πιο προβληματικούς τομείς αφού, όπως είπε, ο κλάδος των ξενοδοχοϋπαλλήλων έχει συμφωνήσει και δεν είναι προβληματικός.

Ο Χρ. Κατσώτης κατέθεσε δε λίστα με τα ξενοδοχεία της Κέρκυρας που δεν καταβάλλουν τα δεδουλευμένα και κατήγγειλε ότι οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο και αυτούς υπηρετεί η κυβέρνηση αποφεύγοντας τον παραμικρό έλεγχο. Καταλήγοντας τόνισε ότι η κυβέρνηση διαμορφώνει γενικότερα ένα περιβάλλον φιλικό για τους επιχειρηματίες, το οποίο είναι στην κυριολεξία σκλαβιά και κατήγγειλε ότι ένας τρόπος για τη μείωση των μισθών είναι και η μη καταβολή δεδουλευμένων και η απλήρωτη εργασία.

Από Δανία...Φινλανδία του Νότου;


 Από Δανία...Φινλανδία του Νότου;



-- Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται τώρα ότι με τη δική του διαχείριση θα μετατρέψει την Ελλάδα σε Φινλανδία. Τι γίνεται όμως στη Φινλανδία;
«
Πριν από όχι πολλά χρόνια, μια ευρωπαϊκή χώρα, η Φινλανδία, βρισκόταν σε μια πολύ μεγάλη οικονομική κρίση. Ισως όχι αντίστοιχη με αυτήν που βιώνουμε εμείς σήμερα, αλλά μεγάλη οικονομική κρίση. Αποφάσισαν τότε εκεί να στηριχτούν στο επιστημονικό δυναμικό. Να κάνουν την έρευνα, την επιστήμη, την καινοτομία μοχλό για την ανάπτυξη. Και πέτυχαν». Αυτά τα... ελπιδοφόρα είπε στους εργαζόμενους του «Δημόκριτου» ο Αλ. Τσίπρας, υπονοώντας ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την Ελλάδα Φινλανδία του Νότου. Εχει μεγάλη ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να πιαστεί από κάπου για να αποδείξει ότι υπάρχει μείγμα αστικής διαχείρισης που χαλιναγωγεί τον καπιταλισμό, που χωράει και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Το είχε κάνει παλιότερα και ο Γ. Παπανδρέου, καλώντας το λαό στην Ελλάδα να αποδεχτεί τα σαρωτικά μέτρα που τον πτωχεύουν, προκειμένου να γίνει η χώρα Δανία του Νότου! Κι αν τα παραδείγματα της Βραζιλίας, της Αργεντινής και των ΗΠΑ δεν «βγήκαν» στο ΣΥΡΙΖΑ, το παράδειγμα της Φινλανδίας φαντάζει πιο γοητευτικό για την παραπλάνηση και τη χειραγώγηση των εργαζόμενων και του λαού. Η χώρα αυτή, όπως και οι άλλες σκανδιναβικές, έχουν τη φήμη ενός σχετικά καλύτερου βιοτικού επιπέδου για τους λαούς τους, συγκριτικά με άλλες καπιταλιστικές χώρες της ΕΕ και γενικότερα. Δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε τους λόγους για τους οποίους οι αστικές κυβερνήσεις σ' αυτά τα κράτη, κύρια σοσιαλδημοκρατικές, προχώρησαν σε προηγούμενες ιστορικές περιόδους σε παροχές προς τους εργαζόμενους. Το βέβαιο πάντως είναι ότι ούτε η Δανία, ούτε η Φιλανδία διατηρούν τις κοινωνικές παροχές στο ύψος που ήταν κάποτε, ενώ έχει αυξηθεί η απόλυτη και σχετική φτώχεια ανάμεσα στο λαό.
Τα χειρότερα όμως είναι μπροστά. Για παράδειγμα, το 2009, η Συνομοσπονδία Φινλανδικών Βιομηχανιών κάλεσε την Ενωση Μισθωτών Εργαζομένων σε απολογία ενώπιον του Εργατικού Δικαστηρίου, κατηγορώντας την ως υπαίτια για την οργάνωση και υλοποίηση δράσεων και κινητοποιήσεων που «προκαλούν σοβαρές διαταραχές στη φινλανδική αγορά εργασίας». Και να μην φανταστεί κανείς ότι πρόκειται για ταξικές Οργανώσεις, αφού η απάντηση των συνδικάτων ήταν μέσες άκρες ότι αποτελούν θεματοφύλακες της «εργασιακής ειρήνης» και άδικα τους κατηγορούν οι εργοδότες. Ωστόσο, για πρώτη φορά τέθηκε σε αμφισβήτηση η τριμερής διαπραγμάτευση, με την αναγγελία της Συνομοσπονδίας Φινλανδικών Βιομηχανιών για το «τέλος της κεντρικής τριμερούς δομής διαπραγμάτευσης και την έναρξη των τομεακών, επιχειρησιακών και ακόμη ατομικών διαπραγματεύσεων». Δηλαδή, κατάργηση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης και υπογραφή επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων, όπως γίνεται σε όλη την Ευρωζώνη και την ΕΕ. Μάλιστα η Συνομοσπονδία Βιομηχανιών δήλωσε ευθαρσώς ότι η εποχή των ίσων μισθολογικών αυξήσεων σε κάθε κλάδο έχει τελειώσει, καθώς το μοντέλο αυτό θεωρείται «ιδιαίτερα άκαμπτο στη διεθνοποιημένη οικονομία». Η Φινλανδία, για να αντιμετωπίσει την κρίση (2008) επικέντρωσε την προσοχή της στην ενίσχυση του δημοσίων επενδύσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, με ζεστό χρήμα που εξασφάλισε συνάπτοντας δάνεια. Τα χρέη που προκλήθηκαν, τα βρίσκει τώρα μπροστά του ο λαός, ενώ τα σημάδια για την καπιταλιστική οικονομία της χώρας αρχίζουν να μοιάζουν απειλητικά. Το Δεκέμβρη η κυβέρνηση υποδιπλασίασε την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της οικονομίας της στο 0,5% το 2013, επικαλούμενη μεταξύ άλλων την εξασθένιση σε ό,τι αφορά τις εξαγωγικές προοπτικές. Μίλησε ακόμα για συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,1% το 2012, αντί της ανάπτυξης 1,0% που προέβλεπε.
Το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε επίσης απαισιόδοξο για τα δημοσιονομικά, προβλέποντας ότι θα παραμείνουν «ελλειμματικά», αυξάνοντας το δημόσιο χρέος. Ταυτόχρονα, ο Ολι Ρεν έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη χώρα του και τα χρέη της, που αν και κοντεύουν το 60% του ΑΕΠ κατά τον ίδιο «αυτό είναι το επίπεδο στο οποίο τίθενται σε εφαρμογή μέτρα για την τιθάσευση ενός υπερβολικού χρέους και των δημοσιονομικών ελλειμμάτων (...) θα ήταν καλύτερα να αναληφθεί δράση βάσει της αρχής των συνεχιζόμενων προληπτικών μεταρρυθμίσεων και της λήψης έγκαιρων αποφάσεων, παρά (τέτοιες αποφάσεις να ληφθούν) με την πλάτη στον τοίχο». Προέτρεψε την κυβέρνηση της Φινλανδίας να πάρει εγκαίρως μέτρα περικοπής δαπανών και να προχωρήσει σε «μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της». Ως βέβαιη προοπτική παρουσίασε τη λήψη μέτρων η υπουργός Οικονομικών της χώρας, Γιούτα Ουρπιλάινεν. Είπε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε σε περίοδο ισχνής ανάπτυξης, η οποία καταδεικνύει σαφώς ότι χρειάζονται νέα μέτρα. Η Φινλανδία χρειάζεται να βελτιώσει τα προαπαιτούμενα για τη βελτίωση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας». Η στρατηγική που αποσκοπεί στην ενίσχυση της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, δεν εξαιρεί κανέναν, πουθενά. Ενιαία προωθείται παντού, με μεγαλύτερη πυγμή λόγω της καπιταλιστικής κρίσης και της ανάγκης των μονοπωλίων να αντισταθμίσουν την πτώση του ποσοστού κέρδους, να γλυτώσουν όσο γίνεται από τις συνέπειές της και να περάσουν σε φάση ανάπτυξης με καλύτερους όρους για την κερδοφορία τους. Σ' αυτή τους την προσπάθεια, ανεξάρτητα από το μείγμα διαχείρισης που επιλέγουν οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, συμπίπτουν όλοι σε μέτρα - κόλαφο για τους λαούς.

Μετά τον «πολλαπλασιαστή», ας φτιάξουν και το «αζιμούθιο»...


Μετά τον «πολλαπλασιαστή», ας φτιάξουν και το «αζιμούθιο»...
Το Φλεβάρη του 1989, τρεις βδομάδες μετά την ανάδειξή του στην προεδρία της Βενεζουέλας, ο «σοσιαλιστή» Πέρες ανακοινώνει σε συνεννόηση με το ΔΝΤ ένα πρωτοφανές πρόγραμμα λιτότητας. Στις 27 του ίδιου μήνα η πρωτεύουσα Καράκας συγκλονίζεται από μαζικές διαδηλώσεις. Ο Πέρες κατεβάζει το στρατό εναντίον του λαού. Ακόμα και σήμερα ο αριθμός των νεκρών, που εκτιμώνται σε περισσότερους από 3.000, παραμένει ανεξακρίβωτος.
Ο τότε πρόεδρος του ΔΝΤ, ο επίσης «σοσιαλιστής» Καμντεσί, δεν μπορεί να κρύψει το θαυμασμό του. Ο Τύπος αναφέρει σχετικά: «Ο διευθυντής του ΔΝΤ κύριος Καμντεσί επαίνεσε τη νέα κυβέρνηση του Κάρλος Αντρές Πέρες για το "θάρρος" της να εφαρμόσει το σκληρό οικονομικό πρόγραμμα που συντάχθηκε προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομία».
Αλήθεια, όσα έγιναν τότε στη Βενεζουέλα σε συνεργασία μεταξύ της εγχώριας πλουτοκρατίας με το ΔΝΤ, ήταν αποτέλεσμα του «λάθους» στον «πολλαπλασιαστή»;...
*
Οταν το ΔΝΤ αποβιβάστηκε στις Φιλιππίνες, με επικεφαλής τον κ. Ρέγκλινγκ - τον σημερινό επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης - κλήθηκε από τους κεφαλαιοκράτες της χώρας για να τη «θεραπεύσει»...
Η συνέπεια ήταν η αναμενόμενη: Καταστροφή στη βιομηχανία και τη γεωργία της χώρας (οι Φιλιππίνες από χώρα εξαγωγέας αγροτικών προϊόντων μετατράπηκε σε χώρα εισαγωγής αγροτικών προϊόντων), πλήρης κατάρρευση της οικονομίας, διεύρυνση της μαζικής φτώχειας και της κοινωνικής αποστέρησης, τετραπλασιασμός από το 1980 - και μέσα σε μια δεκαπενταετία - των τοκοχρεολυσίων που ήταν υποχρεωμένες να πληρώνουν οι Φιλιππίνες στους δανειστές τους. Οσον αφορά τη «ρύθμιση» που έγινε για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους των Φιλιππίνων (στα ελληνικά αυτό λέγεται «αναδιάρθρωση», «επιμήκυνση», «κούρεμα» κ.ο.κ.) είχε ως αποτέλεσμα, αφενός την σε μόνιμη βάση καταλήστευση του 1/4 του ετήσιου προϋπολογισμού της χώρας για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, αφετέρου την αύξηση του χρέους μέσω του πολλαπλασιασμού των δανείων που συνάφθηκαν για την εξόφληση των προηγούμενων δανείων. Αυτά τα νέα χρέη κλήθηκαν να τα επωμιστούν και πάλι οι φτωχοί και οι πένητες, μέσω αυξήσεων τόσο στους φόρους επί των εισοδημάτων τους, όσο και μέσω της εκτίναξης των έμμεσων φόρων. Το τελικό αποτέλεσμα του «σχεδίου Μανίλα», όπως βαφτίστηκε το πρόγραμμα του ΔΝΤ, είχε τα εξής «σωτήρια» επιτεύγματα στις Φιλιππίνες: Το ποσοστό του πληθυσμού που - σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα - οδηγήθηκε στη φτώχεια ανήλθε από το 2003 και μέσα σε μια τριετία στο 33%. Δηλαδή, μέχρι το έτος 2006 υπήρχαν περισσότεροι φτωχοί στις Φιλιππίνες, από κάθε άλλη περίοδο στην ιστορία της χώρας αυτής.
Αλήθεια, όσα έγιναν τότε στις Φιλιππίνες, σε συνεργασία μεταξύ της εγχώριας πλουτοκρατίας με το ΔΝΤ, ήταν αποτέλεσμα του «λάθους» στον «πολλαπλασιαστή»;...
*
Στην Αίγυπτο, η αποστολή του ΔΝΤ εγκαταστάθηκε ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του '90. Η πολιτική που συμφωνήθηκε μεταξύ καθεστώτος Μουμπάρακ - ΔΝΤ επικυρώθηκε με νόμο το 1991.
Στο πλαίσιο της «θεραπείας» του ΔΝΤ και πριν την εκδίωξη του Μουμπάρακ τα αποτελέσματα ήταν: Το ξεπούλημα κατά τα 2/3 των δημοσίων επιχειρήσεων της χώρας, «πάγωμα» επί χρόνια των πραγματικών μισθών, κατώτατος μισθός στα όρια των 13 ευρώ, πληθωρισμός κοντά στο 16% με τις τιμές στο κρέας και στο κοτόπουλο να έχουν αυξηθεί μόνο στον έναν χρόνο πριν από την εξέγερση από 30% έως και 150%, το 40% των Αιγυπτίων να ζει με 2 δολάρια τη μέρα, οι νέοι έως και 30 ετών, που αποτελούν το 60% του πληθυσμού, να είναι άνεργοι σε εξωφρενικά ποσοστά της τάξης του 90%!
Αλήθεια, όσα έγιναν στην Αίγυπτο σε συνεργασία μεταξύ της εγχώριας πλουτοκρατίας με το ΔΝΤ, ήταν αποτέλεσμα του «λάθους» στον «πολλαπλασιαστή»;...
*
Τον Νοέμβρη του 2008, στον «σοσιαλιστή» επικεφαλής του ΔΝΤ, τον Ντομινίκ Στρος Καν, απονεμήθηκε από το καθεστώς της Τυνησίας ο τίτλος του «Ανώτερου Αξιωματικού του Τάγματος για τη Δημοκρατία». Τον τίτλο απένειμε ο επίσης «σοσιαλιστής» Μπεν Αλί που, όπως είπε, στο πρόσωπο του Στρος Καν το καθεστώς της Τυνησίας τιμούσε το ΔΝΤ για «τη συμβολή του στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο».
Οσο για τον επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε ότι «η άποψη που έχει το ΔΝΤ για την πολιτική που ακολουθείται στην Τυνησία είναι πολύ θετική. Είμαι σίγουρος - πρόσθεσε ο κ. Στρος Καν - ότι την επόμενη χρονιά, ακόμα κι αν σε παγκόσμιο επίπεδο η κατάσταση αποδειχτεί δύσκολη, στην Τυνησία τα πράγματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν σωστά (...) Στις συζητήσεις που είχα με τους κ. κ. Μπεν Αλί και Ταουφίκ Μπακάρ πείστηκα ότι η Τυνησία σημειώνει εντυπωσιακή πρόοδο στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων και ότι οι προοπτικές είναι ευνοϊκές. Συνεχάρην τις αρχές (...)», κατέληξε ο επικεφαλής του ΔΝΤ. Κατά τη συμπλήρωση δύο ετών από την επιδαψίλευση τιμών εκ μέρους του Μπεν Αλί προς τον Ντομινίκ Στρος Καν, το Σεπτέμβρη του 2010, το ΔΝΤ συνέταξε έκθεση για την οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Τυνησία. Η έκθεση του ΔΝΤ μιλούσε για «σοβαρή και μακρόχρονη διακυβέρνηση» στην Τυνησία, η οποία όπως προέβλεπε θα γινόταν ακόμα ...σοβαρότερη και θα εξασφάλιζε την περαιτέρω μακροημέρευσή της, λαμβάνοντας τα εξής μέτρα: Αυξήσεις των έμμεσων φόρων για το λαό, μειώσεις του φόρου για τις επιχειρήσεις, παροχή «πακέτων στήριξης» στις τράπεζες, μειώσεις συντάξεων κ.ο.κ. Μόλις δυο μήνες μετά την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, ο λαός της Τυνησίας εξεγέρθηκε ενάντια στη φτώχεια και τον αυταρχισμό του δικτατορικού καθεστώτος Μπεν Αλί. Ο τελευταίος, κυνηγημένος από χιλιάδες διαδηλωτές που ζητούσαν ψωμί - και αφού πρώτα το καθεστώς του είχε δολοφονήσει εκατοντάδες από αυτούς - απέδρασε από τη χώρα, επιβιβαζόμενος σε ελικόπτερο με κατεύθυνση τη Σαουδική Αραβία...
Αλήθεια, όσα έγιναν στην Τυνησία, σε συνεργασία μεταξύ της εγχώριας πλουτοκρατίας με το ΔΝΤ, ήταν αποτέλεσμα του «λάθους» στον «πολλαπλασιαστή»;...
*
Αλήθεια, όσα έχουν συμβεί σε όλες σχεδόν τις χώρες της Αφρικής, στη Χιλή, στη Βραζιλία και στην Αργεντινή, όσα έχουν συμβεί από Ινδονησία μέχρι Εκουαδόρ, από την Ουγγαρία και τη Λετονία μέχρι την Πορτογαλία και την Ελλάδα, είναι το αποτέλεσμα του «λάθους» στον «πολλαπλασιαστή»;
Οσοι το πιστεύουν, σε βαθμό μάλιστα να υποστηρίζουν ότι η «άλλη πολιτική» για την οποία μιλούν θα στηριχτεί και στην αναγνώριση εκ μέρους του ΔΝΤ του «λάθους» του,
δεν έχουν, εκτός από τον «πολλαπλασιατή», να ζητήσουν να διορθωθεί και το... αζιμούθιο. Ποιος ξέρει. Ισως έτσι, με διορθωμένο το «αζιμούθιο», η «σιδερένια φτέρνα» του κεφαλαίου την επόμενη φορά μάς λιώσει «ελαφρότερα», άμα τε και «αριστερότερα»...

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ, ΕΤΩΝ 79,.....capitalism;;;;

joan ro ck

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΧΩΡΙΣΜΟΥ, ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ, ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ, Η ΟΛΓΑ, [ ΦΙΛΗ ΜΟΥ], ΕΤΩΝ 36, ΜΙΑ ΚΟΥΚΛΑΡΑ ΑΠΟ ΦΥΣΗ,,,,,,,,,ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ, ΕΤΩΝ 79, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ, ΤΩΝ 690 ΕΥΡΟΥΔΑΚΙΩΝ, ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΓΕΙΤΟΝΑ ΤΗΣ.....ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ, ΤΗΝ ΠΗΡΕ,,ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΠΙΓΝΩΣΗ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ, ΚΑΘΩΣ Κ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ.......ΟΙ ΝΕΑΡΟΥΛΕΣ ΚΟΡΕΣ ΣΑΣ, ΘΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ , ΑΦΟΥ Η ΑΝΟΙΧΤΗ ''''ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗ'''''ΑΠΑΙΤΕΙ, ΠΙΠΙΝΙΑ.............ΔΙΑΦΥΛΑΞΤΕ ΩΣ ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ, ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.............

Ύφεση 6% στο δ΄ τρίμηνο, νέο ρεκόρ ανεργίας.....capitalism;;;;


Ύφεση 6% στο δ΄ τρίμηνο, νέο ρεκόρ ανεργίας

 
 
Μείωση 6,0% παρουσίασε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) κατά το 4ο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του 2011, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Στο 6,5% "κλείδωσε" η ύφεση για το σύνολο του 2012.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ΑΕΠ συρρικνώθηκε το γ΄ τρίμηνο 6,7% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Το β΄ τρίμηνο καταγράφηκε συρρίκνωση 6,4% ως προς το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και το α΄ τρίμηνο 6,7%.

Νέο ρεκόρ για την ανεργία, στο 27% το Νοέμβριο
Σε 27,0% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας το Νοέμβριο του 2012 έναντι 20,8% το Νοέμβριο του 2011 και 26,6% τον Οκτώβριο του 2012, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Νοέμβριο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.642.102 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.350.181 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.339.982 άτομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 265.584 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (μείωση 6,8%) και κατά 30.144 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (μείωση 0,8%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 323.808 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (αύξηση 31,5%) και κατά 20.255 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (αύξηση 1,5%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 19.577 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (μείωση 0,6%) και κατά 2.683 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (μείωση 0,1%).

Το ποσοστό ανεργίας στους νέους (15-24 ετών) έφτασε το 61,7% το Νοέμβριο του 2012 από 50,1% το Νοέμβριο του 2011.
 
πηγή: capital.gr

ΝΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

         

          Η συνεχής αύξηση της ανεργίας αποκαλύπτει πόσο μεγάλο ψέμα ήταν ο ισχυρισμός των κυβερνήσεων και της ΕΕ ότι η μείωση των μισθών και η επέκταση της ελαστικής εργασίας θα την αντιμετώπιζαν. Είναι εγκληματική η πολιτική που αντί να πάρει μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, τους στέλνει χαράτσι και φόρους ενώ  χρηματοδοτεί τους μεγάλους επιχειρηματίες και προγράμματα εκμετάλλευσης των ανέργων. Οι εργαζόμενοι, οι νέες και οι νέοι δεν μπορούν να δεχτούν να ζήσουν μόνιμα στην απόγνωση της ανεργίας, της εργασίας με μισθούς πείνας και σε συνθήκες κάτεργου. Άνεργοι και εργαζόμενοι πρέπει να βρεθούν τώρα μαζί στην οργάνωση και στη μάχη για την προστασία των ανέργων, για σταθερή εργασία για όλους με σύγχρονα δικαιώματα για την απόκρουση της νέας σφαγής των μισθών και για να μην καταργηθούν η  εθνική και οι κλαδικές συμβάσεις.



ΚΕΡΚΥΡΑ 15/2/2013                                      ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕ      ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΟΚ! Κατάσχεση κούτας άστεγου για χρέη στην εφορία


ΣΟΚ! Κατάσχεση κούτας άστεγου για χρέη στην εφορία







Ο Μάκης Βορίδης, συγχαίρει τον γ.γ. εσόδων κ. Θεοχάρη, μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, ξεκίνησαν χθές οι πρώτες κατασχέσεις σπιτιών για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο.
«Η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της και εφαρμόζει το νόμο που είναι ίδιος για όλους», τόνισε στη σύντομη ομιλία του ο Μάκης Βορίδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και θερμός υποστηρικτής της μεθόδου των κατασχέσεων ακόμα και της πρώτης κατοικίας.
Λίγο πριν είχε…«χαρτοκουτοκολληθεί» παρουσία του γ.γ. Εσόδων, κ Θεοχάρη, η απόφαση κατάσχεσης της κούτας, γνωστού προνομιούχου άστεγου ο οποίος είχε αδιαφορήσει στις επανειλημμένες εκκλήσεις των εφοριών, να ρυθμίσει τις οφειλές του και δεν είχε παραστεί στις δίκες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κούτα θα βγεί σε πλειστηριασμό, ώστε να εξασφαλιστεί μέρος του οφειλόμενου ποσού. Ήδη ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει μεγάλη εταιρία ανακύκλωσης χαρτιού.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου, από τις κούτες των άστεγων, υπολογίζεται ότι θα καλυφθεί ένα μεγάλο ποσοστό της «τρύπας» των εσόδων, ώστε να μη χρειαστεί να ληφθούν άλλα μέτρα.

Εργατες 586ευ Κηφηνες χιλιαδες ευρο....CAPITALISM;;;


ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ
ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ Αρ. Φύλλου 35
30 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

1 Αποκεντρωμένες Διοικήσεις
2 Περιφέρειες
3 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

(1) Αριθμ. 3710/Β.204
Διορισμός των μελών της Εκτελεστικής
Επιτροπής και
του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου
Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Έχοντας υπόψη:
1. τις διατάξεις:
α. του άρθρου 4 του ν. 3864/2010 «Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας» (Α΄ 119).
2. της παραγράφου 10 του άρθρου 16Β του ν.
3864/2010
3. της περίπτωσης θ΄ του άρθρου 1 του ν.
3213/2003 «Δήλωση και έλεγχος περιουσιακής κατάστασης βου− λευτών, δημόσιων λειτουργών και υπαλλήλων, ιδιοκτητών μέσων μαζικής ενημέρωσης και άλλων κατηγοριών προσώπων» (Α΄ 309).
4. την ανάγκη διορισμού των οργάνων
Διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής
Σταθερότητας.
5. την πρόταση της Επιτροπής της
παραγράφου 4 του άρθρου 4 του ν. 3864/2010 και την τήρηση της διαδικα− σίας του τρίτου εδαφίου της παρ. 5 και της περίπτωσης ε' της παραγράφου 12 του ίδιου άρθρου.
6. το γεγονός ότι από την παρούσα δεν
προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού,
αποφασίζουμε:

1. Διορίζουμε τα μέλη του Γενικού
Συμβουλίου και της Εκτελεστικής
Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτι−
κής Σταθερότητας, ως ακολούθως:

α. ΜΕΛΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

αα. Paul Koster του Robert (Α.Δ: NNFJ89B79), Πρόεδρος

ββ. Αντρέας Μπερούτσος του Χαραλάμπους
(Α.Δ.: ΑΗ3359334), μέλος

γγ. Pierre Mariani του Antoine Dominique (Α.Δ.:11ΑΙ80293), μέλος

δδ. Γεώργιος Μέργος του Ιωάννη (Α.Δ.Τ.: Τ 066369), εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, μέλος

εε. Ευθύμιος Γκατζώνας του Κωνσταντίνου
(Α.Δ.Τ.: ΑΙ115454), εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος, μέλος

β. ΜΕΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

αα. Αναστασία Σακελλαρίου του Χρήστου
(Α.Δ.: ΑΗ2693055), Διευθύνουσα Σύμβουλος

ββ. Μάριος Κολλιόπουλος του Νικολάου (Α.Δ.
ΑΗ4162251), αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος

γγ. Αναστάσιος Γάγαλης του Μιχαήλ (Α.Δ.Τ.
Ξ162625), μέλος

2. Η θητεία των μελών των ανωτέρω οργάνων αρχίζει την 1/2/2013 και λήγει στις 30 Ιουνίου 2017.

3. α. Οι συνολικές ετήσιες μεικτές
αποδοχές των μελών Διοίκησης του
Ταμείου, ορίζονται ως ακολούθως

αα. Πρόεδρος Γενικού Συμβουλίου: εκατό
χιλιάδες (100.000) ευρώ

ββ. Μέλη Γενικού Συμβουλίου: τριάντα
χιλιάδες (30.000) ευρώ

γγ. Διευθύνουσα Σύμβουλος Εκτελεστικής
Επιτροπής: διακόσιες δεκαπέντε χιλιάδες
(215.000) ευρώ

ββ. Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος
Εκτελεστικής Επιτροπής: εκατόν ογδόντα
πέντε χιλιάδες (185.000)
ευρώ

γγ. Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής: εκατόν εξήντα πέντε χιλιάδες (165.000) ευρώ

β. Οι ανωτέρω αποδοχές δεν συνοδεύονται
από επιπλέον παροχές ή άλλα προνόμια και καταβάλλονται σε 12μηνη βάση

4. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι
διατάξεις του ν. 3864/2010 όπως ισχύει
5. Τα ανωτέρω μέλη υπόκεινται στις
διατάξεις του ν. 3213/2003

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην
Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2013

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

Μισθωτοί Τεχνικοί: Αστυνομικοί στα γραφεία του σωματείου για να ελέγξουν αν τηρείται ο νόμος και η τάξη!


Μισθωτοί Τεχνικοί: Αστυνομικοί στα γραφεία του σωματείου για να ελέγξουν αν τηρείται ο νόμος και η τάξη! 


Την απρόκλητη εμφάνιση και παρέμβαση της αστυνομίας στα γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών  καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ Μισθωτών Τεχνικών.
 Σημειώνει ότι η παρέμβαση της αστυνομίας είναι απόλυτα ενταγμένη στη στρατηγική κλιμάκωσης της καταστολής από πλευράς του αστικού κράτους, όπως αυτή εκτυλίσσεται όλες τις τελευταίες βδομάδες με τα απανωτά κρούσματα καταστολής και αυταρχισμού σε βάρος του εργατικού και ευρύτερα του λαϊκού κινήματος.
 Τονίζει ότι η παρέμβαση της αστυνομίας δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών συμμετέχει σε μια σειρά από κινητοποιήσεις, για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και για το Ασφαλιστικό, ενάντια στη νέα κλοπή έως και 400 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ που προετοιμάζεται με τη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΤΕΕ αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής.
 Με αυτά τα δεδομένα, με την ανακοίνωση καλούνται όλοι οι μισθωτοί τεχνικοί:

    - Σε συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης στις 9.00 π.μ.
    - Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής, τη Δευτέρα 18 Φλεβάρη στις 10.00 π.μ., Ακαδημίας 54.

 Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΑΚ Μισθωτών Τεχνικών, έχει ως εξής:
 «Καταγγέλλουμε την απρόκλητη εμφάνιση και παρέμβαση της αστυνομίας στα γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, χτες Τετάρτη 13/2/2013, με πρόφαση ότι είχαν "άνωθεν εντολή να ελέγξουν εάν τηρείται ο νόμος και η τάξη" κατά τη διάρκεια σύσκεψης συντονισμού.
 Αυτή η ενέργεια ούτε πρωτοφανής - ούτε τυχαία είναι, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία για το ταξικό εργατικό κίνημα. Αντίθετα, είναι απόλυτα ενταγμένη στη στρατηγική κλιμάκωσης της καταστολής από πλευράς του αστικού κράτους, όπως αυτή εκτυλίσσεται όλες τις τελευταίες εβδομάδες με τα απανωτά κρούσματα καταστολής και αυταρχισμού σε βάρος του εργατικού και ευρύτερα του λαϊκού κινήματος.
 Οι 35 συλλήψεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και η επίθεση κατά της συγκέντρωσης στο υπουργείο Εργασίας, η καθημερινή επιχείρηση καταστολής σε βάρος του κινήματος των φτωχών αγροτών σε όλη τη χώρα, η επιστράτευση των ναυτεργατών και προηγουμένως των απεργών του ΜΕΤΡΟ, οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης να βάλει χέρι στη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία, είναι τα πρώτα δείγματα εφαρμογής του δόγματος "νόμος και τάξη" με το οποίο επιχειρεί η κυβέρνηση να εξασφαλίσει ένα λαό υπάκουο και εξαθλιωμένο ώστε οι μονοπωλιακοί όμιλοι να τελειώνουν μια και καλή με τους λαϊκούς αγώνες, τις απεργίες, τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργατικά δικαιώματα.
 Η εξέλιξη αυτή γίνεται σε μια χρονική στιγμή που μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών συμμετέχει σε μια σειρά από κινητοποιήσεις, για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και για το Ασφαλιστικό, ενάντια στη νέα κλοπή έως και 400 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ που προετοιμάζεται με τη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΤΕΕ αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής. Ειδικά για την Τράπεζα Αττικής, μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και το μπλοκάρισμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου στην πρώτη προσπάθεια Γενικής Συνέλευσης της Τράπεζας Αττικής στις 5 Φλεβάρη, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ) καλεί, μαζί και με άλλα σωματεία και φορείς, σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ' τα γραφεία της Τράπεζας Αττικής την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Φλεβάρη.
 Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, οι συλλογικές διαδικασίες του κινήματος όχι απλά δεν περισσεύουν, αλλά είναι δυο φορές αναγκαίες. Πέρα από προθέσεις, είναι απαραίτητο η πλειοψηφία της διοίκησης του ΣΜΤ να δει με ειλικρινή και σοβαρή αυτοκριτική τη στάση της αναφορικά με τη μη σύγκληση ΔΣ και Γενικής Συνέλευσης του σωματείου σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή. Οι συλλογικές διαδικασίες είναι απαραίτητες για να περιφρουρηθεί και να μαζικοποιηθεί η δράση και η λειτουργία του. Δεν χωράν λογικές που αντιμετωπίζουν το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών ως "ατμομηχανή" κάθε λογής πολιτικών πρωτοβουλιών της πλειοψηφίας της διοίκησής του.
Η απροκάλυπτη προσπάθεια καταστολής δεν θα περάσει.
 Η ουσιαστική απάντηση στην προσπάθεια κρατικής καταστολής του συνδικαλιστικού κινήματος θα δοθεί μέσα απ' την κλιμάκωση του αγώνα για την ικανοποίηση των αναγκών των μισθωτών τεχνικών και των υπόλοιπων εργαζόμενων, για την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων και της ΕΕ.
Καλούμε όλους τους μισθωτούς τεχνικούς
1) Σε συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 15 Φλεβάρη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις 9.00 π.μ.
2) Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής, τη Δευτέρα 18 Φλεβάρη στις 10.00 π.μ., Ακαδημίας 54».

902.gr

Η αστική μας τάξις


Η αστική μας τάξις

Κυρία αρθογράφε, συγχαρητήρια για τα ανθρωπιστικά σας αισθήματα (και για τη δημοκρατικότητα και την φιλαλληλία σας κλπ). Θα μου επιτρέψετε, όμως, να αντιτείνω στις σκέψεις σας οτι παρότι ο κ. Λοβέρδος ξεκίνησε από κνίτης, δεν φοβάμαι οτι στα γεράματα θα ξανακυλίσει στα άκρα. Επιπλέον, είναι αφελές πολιτικό σφάλμα να χτυπούν άνθρωποι φιλελεύθεροι ανθρώπους φιλελεύθερους, επικαλούμενοι την Χρυσή Αυγή. Άθελά σας παίζετε το παιχνίδι αυτών που δικαίως φοβάστε. Αν είχατε ζήσει στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης θα καταλαβαίνατε τί σημαίνει αυτό. Αλλά είμαι βέβαιος οτι έχετε διαβάσει σχετικά.
Μηπως η κυρια αρθρογραφος θα μπορουσε να μας πει που μενει, σε ποια περιοχη; Ισως τοτε θα μπορουσε να εξηγηθει η υποκριτικη ψευτοκουλτουριαρικη ευαισθησια της. Ισως τοτε θα μπορουσε να καταλαβει γιατι αυτη και οι ομοιοι της ειναι βαθεια νυχτωμενοι και αδυνατουν να διατηρησουν επαφη με την κοινωνια. Ισως κατανοησουν οτι αυτοι κυριως ριχνουν νερο στον μυλο της Χρυσης Αυγης.
Ο Μαρκ Μαζάουερ είναι ό ίδιος Εβραίος και μάλιστα μισέλληνας. Δεν είναι όλοι οι Εβραίοι μισέλληνες βέβαια, αντίθετα με ό,τι πιστεύουν μερικοί μερικοί, ο Μαρκ Μαζάουερ όμως είναι μισέλληνας. Έχει γράψει βιβλίο για τη Θεσσαλονίκη ... την πόλη των φαντασμάτων όπως την αποκαλεί στον τίτλο του, στον οποίο αναπολεί τη Θεσσαλονίκη των οθωμανών, των ντονμέδων και των Λαντίνων Εβραίων προσπερνώντας το γεγονός ότι αυτή είναι μία Ελληνική πόλη της οποίας ο γηγενής πληθυσμός σφάχτηκε και ότι οι Έλληνες όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά και των γύρω πόλεων σφάζονταν όχι αραιά και που αλλά συχνά πυκνά και αυτό όχι γιατί δεν τους γουστάρανε, όχι τόσο οι Τούρκοι αλλά οι Λαντίνοι (σε αντιδιαστολή με τους Ρωμανιώτες Εβραίους. μικρή ομάδα βέβαια, οι οποίοι ως γηγενείς - τουλάχιστον 2000 χρόνια στην Ελλάδα δεν είχαν προβλήματα με τους Έλληνες αλλά με τους ομόθρησκούς τους Λαντίνους). Όλα αυτά τα προσπέρασε στο βιβλίο του ο Μαζάουερ για να μας πει ''τι ωραία που ήταν με τους Λαντινόντονμεδότουρκους στη Θεσσαλονίκη'' και πόσο χάλια ήταν όταν η πόλη ''καταλήφθηκε'' (κατ'αυτόν δεν ελευθερώθηκε), από τους 'Έλληνες οι οποίοι ''έσβησαν'' λέει το παρελθόν της πόλης (τώρα τι έσβησαν οι Έλληνες... από όσο ξέρω ρουθούνι δεν άνοιξε από όλα αυτά τα καθάρματα που ήταν στην Θεσσαλονίκη οι οποίοι δεν τιμωρήθηκαν ποτέ για τα απίστευτα εγκλήματά τους εναντίων χιλιάδων Έλλήνων...).

Αυτόν τον Μαζάουερ μας παραθέτει η Πασοκοσυριζίτισα Ξένια λες και μας ενδιαφέρει η άποψή του.

Εάν έχει πρόβλημα ο Μαζάουερ με τους Χρυσαυγίτες, έχουμε και εμείς πρόβλημα με τους Εβραίους ρατσιστοσωβινιστές όπως και του λόγου του.
Δείτε που πολιτεύεται ο Λοβέρδος και γράψτε από την αρχή το άρθρο. Και αν δεν θεωρείτε πως η μετανάστευση προκαλεί προβλήματα, ανάμεσα σε αυτά και η έξαρση του AIDS, πάρτε άστεγους μετανάστες σπίτι σας ή καλύψτε με δικά σας έξοδα την υγειονομική τους περίθαλψη. Στα λόγια όλοι, όπως κι εσείς, ειναι καλοί και δημοκράτες.
Και εμεις κ. steve latinografos που ζουμε σε υποβαθμισμενη γειτονια των Αθηνων, θα προτιμουσαμε να ζουμε εκει που ζητε εσεις (οπουδηποτε) παρα στην Ελλαδα. Οχι γιατι δεν την αγαπαμε, αλλα με την λαθρομεταναστευση, την εγκληματικοτητα, την πολιτικη διαφθορα κ.λ.π. κ.λ.π. η ζωη εδω εχει γινει αβιωτη.

ΥΓ. Αφηστε τις θεωριες περι δυο ακρων και μπλα μπλα. Απο την μια εχουμε την Σταλινικη ή Τσαουσεσκικη Αριστερα, με την εγκληματικοτητα και τρομοκρατια που υποθαλπει, με τον μισελληνισμο της, την λαθρολαγνεια της , τον αυταρχισμο της και απο την αλλη εχουμε ενα νεανικο, αφθαρτο, υγιες κινημα που πιστευει και προσπαθει για την σωτηρια της Ελλαδος.
Os gnisia dimokratis evropaios theoro kata vasin orthin tin theoria ton dyo akron, den xero diati amfisviteitai toson aftonoitos"stin "patrida". Alloste oi dytikes dimokraties analogos ton peristaseon synemachisan eite me ton enan eite me ton allon enantion tou eterou (as poume Monacho 1938; Iounios 1941). Kai pistevo oti i teliki apofasis yper tou Iosiph egine dioti i Germania etheorithi epikindynotera tis Rossias, pragma en telei orthon! Alla as min lismonoume episis oti kai ta dyo akra synemachisan gia arketo diastima enantion tis Dyseos (Ribbendrop - Molotov, August 1939). Opote pros ti i diaforopoiisis?

Tora prosopikos en shesei me ta dyo akra, gia na eimai eilikrinis, as poume to 1937 tha protimousa na zo sto Verolino (akomi perissotero stin Romi) para stin Mosha. Eseis?
Οι επισημάνσεις της αρθρογράφου όπως και του δήθεν Μαζάουερ είναι άκρως μεροληπτικές. Ρωτώ την κυρία αρθρογράφο: Ο ιδιοκτήτης καταστήματος που βλέπει τα σεντόνια με το παρεμπόριο έξω από την πόρτα του για ποιο λόγο να μην ψηφίσει ΧΑ όταν ο ίδιος φορολογείται άγρια; Μήπως θα τον συγκινήσουν τα δακρύβρεχτα ανθρωπιστικά περί αλληλεγγύης των ταξικών αδερφών; Ο χειρώνακτας που βλέπει τους Ασιάτες να προσφέρουν τον εαυτό τους για ένα κομμάτι ψωμί στους εργοδότες, ρίχνοντας τα μεροκάματα κατά τον τρόπο που είχε περιγράψει ο Μαρξ, θα πρέπει να έχει διλήμματα; Μήπως τον αφορούν οι ευαισθησίες των διανοούμενων, κατά κανόνα κρατικοδίαιτων, οι οποίοι παριστάνουν τους προοδευτικούς; Τα γεροντάκια που ληστεύονται έξω από τράπεζες από συμμορίες αλλοδαπών μήπως νοιάζονται για την ελευθερία του λόγου όταν ο λαιμός τους κινδυνέυει; Γιατί να ΜΗΝ ψηφίσουν ΧΑ; Η προοδευτικότητα είναι ιδεολογία ή χλιδή; Πόσοι διαθέτουν τη χλιδή της προοδευτικότητας; Αυτά είναι τα αμείλικτα ερωτήματα τα οποία κηφήνες σαν τον Μαζάουερ αρνούνται επίμονα να απαντήσουν. Λύσεις σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ προβλήματα, κυρία μου και όχι μαγνητόφωνα ιδεολογημάτων.
Όλα τα σχόλια σε άρθρο της εφημερίδας "Καθημερινή" για τον Λοβέρδο, τον Μαζάουερ και τη Χρυσή Αυγή, 14/2/2013. Αφιερωμένο σε όσους ξέχασαν πολύ γρήγορα και θα θυμηθούν πολύ αργά τι σημαίνει "ελληνική αστική τάξη."

Addendum: "Ήμασταν πάντα ήδη φασίστες", Radical Desire, 13 Μαϊου 2011. Γραμμένο για ένα άρθρο του Αλέξη Παπαχελά στην ίδια εφημερίδα.

TOP READ