Την άποψη ότι το επίδομα (δώρο) Χριστουγέννων αποτελεί «λάθος» που δεν θα πρέπει να παρέχεται στους εργαζόμενους εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κύπρο.
Στην προσπάθεια του να αποδείξει στο κεφάλαιο ότι είναι καλύτερος εφαρμοστής της αντιλαϊκής πολιτικής από τον κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «λάθος του παρελθόντος» το δικαίωμα τον εργαζομένων στο χριστουγεννιάτικο επίδομα!
«Δεν θέλω μια κοινωνία η οποία στηρίζεται στα δώρα των Χριστουγέννων. Οι νέοι Έλληνες δε θα έπρεπε να περιμένουν το δώρο των Χριστουγέννων στο τέλος της χρονιάς», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Πρόσθεσε δε πως «αντί για παροχές, θέλω να εστιάσουμε στη δημιουργία ευκαιριών».
Ασφαλώς, ο πρόεδρος της ΝΔ ουδέποτε χαρακτήρισε «λάθος» τις εκατοντάδες φοροελαφρύνσεις των εφοπλιστών και των μεγαλοβιομηχάνων, τις ρυθμίσεις για τις εργοδοτικές εισφορές και όλο το νομικό οπλοστάσιο που προστατεύει το κεφάλαιο και οδηγεί στη μιζέρια τους εργαζόμενους.
Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συναγωνίζονται στο ποιος είναι ικανότερος εφαρμοστής των αντιλαϊκών-αντεργατικών πολιτικών κατευθύνσεων του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ.
Το δώρο Χριστουγέννων – που πολλοί εργοδότες αποφεύγουν να καταβάλουν ή το καθυστερούν- αποτελεί κατάκτηση και αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων. Το εργατικό-λαϊκό κίνημα θα υπερασπιστεί τις κατακτήσεις του απέναντι σε κάθε κυβέρνηση-υπηρέτη του κεφαλαίου, είτε αυτή είναι του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της Νέας Δημοκρατίας.