27 Φεβ 2020

“Τον δέρνουν, δείτε τι κάνουν, τον έχουν κάνει μαύρο…” – Για αυτούς τους ΜΑΤάδες θα υπάρξει αυτόφωρο;


Ένα ακόμα βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επεισοδιακής αποχώρησης των ΜΑΤ από τη Χίο, όπου μέχρι και την τελευταία στιγμή δρούσαν σαν χούλιγκαν σε ραντεβού θανάτου -σαφής αναβάθμιση από την κατάσταση των δυνάμεων Κατοχής.
Οι ΜΑΤατζήδες πηδάνε τα κάγκελα, φορώντας κράνη με πολιτική περιβολή και μετατρέπουν το λιμάνι σε πεδίο μάχης, χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός λόγος και ούτε ίχνος απειλής εναντίον τους. Ορμάνε στους κατοίκους που βρίσκονται εκτός περίφραξης, απομονώνουν έναν από αυτούς και λεβέντικα τον ξυλοφορτώνουν -δέκα εναντίον ενός, που είναι πεσμένος στο έδαφος και προφανώς άοπλος.
Το βίντεο που ακολουθεί είναι αδιάψευστος μάρτυρας.
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης, όμως, είναι πως έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στο Λιμεναρχείο Χίου κατά των ανδρών των ΜΑΤατζήδων που αποχώρησαν λίγα λεπτά αργότερα με το “Νήσος Ρόδος”, αφού πρώτα επιτέθηκαν αναίτια με πολιτική περιβολή σε πολίτες και έσπασαν παρμπρίζ σταθμευμένων αυτοκινήτων, σαν κοινοί χούλιγκαν. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η τοπική σελίδα “Αλήθεια”, οι άνδρες του σώματος και η Λιμενάρχης Χίου έζησαν τα επεισόδια από πρώτο χέρι, ως αυτόπτες μάρτυρες.
Αν λοιπόν κινηθούν οι διαδικασίες σύμφωνα με τον νόμο, οι Λιμενικοί του Λαυρίου οφείλουν να προσαγάγουν τους αστυνομικούς των ΜΑΤ, με βάση το αρκετά βαρύ κατηγορητήριο: ύβρεις, προπηλακισμοί, τραυματισμοί πολιτών, ζημιές σε οχήματα και καταστήματα και φραστικές επιθέσεις ακόμα και εναντίον Λιμενικών.
Λέτε να αφορά και αυτούς το περίφημο δόγμα “Νόμος και Τάξη”;

«Θα ξαναγυρίσουμε ρε κωλότουρκοι να σας γαμήσουμε, γαμημένοι νησιώτες, τουρκόσποροι»

Κάμεραμαν περιγράφει στο site της Χίου alithia.gr όσα έγιναν στο λιμάνι των Μεστών κατά την αποχώρηση των ΜΑΤατζήδων οι οποίοι επιδόθηκαν σε ένα όργιο βανδαλισμών και ύβρεων – προσβολών για όλους τους νησιώτες:
Μονάδες αποκατάστασης τάξεως (ΜΑΤ) για να μην ξεχνιόμαστε.
Αφού εκτέλεσαν την αποστολή τους, ας την λέμε έτσι εκτελώντας πολιτικές εντολές, εκτέλεσαν μαζί και την νομιμότητα και την τάξη, φέρθηκαν ως Πραιτοριανοί, ας μη το αναλύσουμε πολύ, αφού τα ζήσαμε στο διήμερο της κατοχής του νησιού μας, αποχώρησαν.
Θα ήθελα λοιπόν να καταθέσω τα εξής στην Βουλή των Ελλήνων και στους Ελληνες φορολογούμενους που πληρώνουν το Σώμα αυτό.
Κατέγραφα με την κάμερα στο Λιμάνι Μεστών την διέλευση των οχημάτων τους, όταν σε μερικά απ’ αυτά χτύπαγαν εσωτερικά με μανία τα τζάμια, λες και είχαμε προηγούμενα.
Το προσπέρασα και πέρασα στο εσωτερικό της χερσαίας ζώνης περιμένοντας την αναχώρηση του πλοίου.
Κάποια στιγμή εμφανίστηκαν 30 περίπου θερμόαιμοι αλήθεια συμπατριώτες μας, που άρχισαν να τους βρίζουν, να κάνουν χειρονομίες κ.λ.π
Προς έκπληξη μου είδα οι άνδρες των ΜΑΤ, που υπ’ όψιν φόραγαν πολιτικά, να απαντούν και εκείνοι με χειρονομίες και ύβρεις.
Στράφηκα στον επικεφαλής τους σημειώνοντας ότι είναι επαγγελματίες και δεν είναι δυνατόν να απαντούν έτσι. Το ίδιο έκαναν και οι παριστάμενοι Λιμενικοί, που σε τελική ανάλυση είχαν την ευθύνη του χώρου. Εξήγησαν δε στον επικεφαλής ότι ήταν τόσο μεγάλη η απόσταση των υψωμάτων και του εξωτερικού δρόμου με το σημείο που βρίσκονταν τα Λεωφορεία των ΜΑΤ, ώστε κατ’ ουσία ούτε οι ύβρεις ακούγονταν, ούτε οι λίγες μικρές πέτρες, που έπεφταν απειλούσαν κανέναν.
Πράγματι μπροστά μας τους έδωσε εντολή απομάκρυνσης.
Είδα λοιπόν κύριοι Βουλευτές τα εξής που σας καταθέτω.
Η εντολή του Διοικητή τους είχε ισχύ 5 λεπτών. Στο… 6ο στις ύβρεις που άκουγαν απάνταγαν με τον ίδιο τρόπο και ξαφνικά στις πέτρες από τις οποίες δεν κινδύνευαν απάντησαν ως εξής.
Σαν αφιονισμένοι, με όσα είδα δεν είμαι σίγουρος ότι δεν ήταν, έβαλαν τα κράνη τους, πήραν τα γκλόπ τους, και με πολιτική περιβολή άρχισαν να πετάνε δακρυγόνα στους 30 περίπου… αντίπαλους, δεν ήταν παραπάνω και να τους κυνηγάνε στα βουνά και ανάμεσα στα σπίτια του οικισμού του Λιμένα Μεστών.
Αν έπιαναν έναν πολίτη θα τον σκότωναν. Αφού αυτό δεν έγινε, ξέσπασαν πάνω σε αυτοκίνητα σπάζοντας τα τζάμια τους, προκάλεσαν πυρκαγιά πίσω από τον Λιμενικό Σταθμό, έβρισαν τους Αστυνομικούς Χιώτες συναδέλφους τους, χαρακτηρίζοντας τους άχρηστους, προπηλάκισαν Λιμενικούς, που τόλμησαν να τους εμποδίσουν να φέρονται σαν ζώα. Όλα αυτά έγιναν παρουσία του Προϊσταμένου του Λιμενικού Σώματος Βορείου Αιγαίου Γιώργη Σκανδάλη και της Λιμενάρχη Χίου Ειρήνης Αργύρη.
Επίσης έγιναν σε ένα χώρο στον οποίο βρίσκονται δεξαμενές καυσίμων.
Φεύγοντας κύριοι Βουλευτές αυτοί οι επαγγελματίες Αστυνομικοί του Σώματος Τάξης, σκεφτείτε να ήταν διαιτητές και να άφηναν το παιχνίδι παίζοντας γροθιές με την κερκίδα, έφυγαν φωνάζοντας από το πλοίο, τα εξής. Θα ξαναγυρίσουμε ρε κολότουρκοι να σας γαμήσουμε, γαμημένοι νησιώτες, τουρκόσποροι και άλλα ισχυρά και με επίπεδο επιχειρήματα.
Η αίσθηση που αποκόμισα και σας την καταθέτω είναι ότι αντίκρυσα απείθαρχους χούλιγκανς, που απλά φορούν μια στολή, με τα διακριτικά Ελληνική Αστυνομία, που αντί να τους πληρώνει η προεδράρα της τάδε ομάδας, τους πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος.
Υ.Γ. Κάποια στιγμή που έκανα την δουλειά μου με πλησιάζει ένας αφιονισμένος στην ηλικία του γιού μου.
Τι τραβάς ρε αρχίδι, μου λέει. Του απαντώ. Ξέρεις πιο αρχίδι είμαι; ( Η φωνή μου κάτι του θύμισε και πάγωσε). Αυτός που έσωσε χθες από το λιντζάρισμα δυό συναδέλφους σου στο Ερύθα. Έβαλε το κεφάλι κάτω και έφυγε.


Από το ενημερωτικό σημείωμα, Εκδοση “Ραδιοφωνικών Νέων”  γράμμα αυτόπτη μάρτυρα στη γαλλική εφημερίδα “Ντεφάνς”, σχετικά με τα αιματηρά γεγονότα τον Φεβρουάριο – Μάρτιο 1948 στη χαράδρα της Μακρονήσου (Το σχέδιο είναι του Γιώργου Φαρσακίδη).
makronisos1

Φρικιαστικές λεπτομέρειες από τις ομαδικές σφαγές των δημοκρατικών φαντάρων και αξιωματικών στο Μακρονήσι

Στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μακρονησιού κρατούνται πάνω από 15.000 δημοκρατικοί στρατιώτες και αξιωματικοί.
Τα αιματηρά γεγονότα έλαβαν χώρα τη στιγμή, που η κυβέρνηση της Αθήνας διαστρεβλώνοντας επίτηδες την αλήθεια ανακοίνωσε ότι πρόκειται για «στάση» των κρατουμένων»,. Να ποια είναι η αλήθεια.
Πώς άρχισαν οι δολοφονίες
Την Κυριακή 29/2/48, μόλις ξημέρωσε, ύστερα από το πρωινό προσκλητήριο, οι αρχές του στρατοπέδου διέταξαν τους κρατούμενους να συγκεντρωθούν σε μια χαράδρα με αμφιθεατρικό σχήμα, όπου συνήθως γινόταν η λειτουργία.
Όταν έφτασαν εκεί οι κρατούμενοι, είδαν ότι δεν υπήρχε κανένας παπάς, παρά μόνο τοποθετημένες φρουρές γύρω γύρω. Οι αστυνομικοί πήραν διαταγή να συλλάβουν 2 στρατιώτες τους οποίους κάλεσαν να βγουν έξω.. Οι στρατιώτες αρνήθηκαν να υπακούσουν, υποπτευόμενοι ότι θα τους εκτελούσαν.  Τη στιγμή που οι στρατιώτες πήγαν στον ανθυπολοχαγό Καρδαρά να διαμαρτυρηθούν, οι άντρες της φρουράς φώναξαν: «Αφήστε τον Ανθυπολοχαγό ελεύθερο» .
Τα πρώτα θύμα
Οι κρατούμενοι αποσύρθηκαν και όταν ο Καρδαράς απομακρύνθηκε λίγο διέταξε «πυρ». Ο Καρδαράς ήταν στην Κατοχή στη Γενική Ασφάλεια που οργάνωσαν οι Γερμανοί. Οι άνδρες της φρουράς άρχισαν τότε να ρίχνουν πάνω στη συγκέντρωση, πάνω σε 4.500 ανθρώπους από πολύ κοντινή απόσταση. Σκοτώθηκαν 6 και τραυματίστηκαν 11 στρατιώτες. Οι άλλοι κρατούμενοι μπροστά σε αυτό το φριχτό θέαμα, ξεγύμνωσαν τα στήθια τους και φώναζαν «χτυπάτε εδώ».
Η δολοφονική επίθεση σταμάτησε ύστερα από επέμβαση του ταγματάρχη Χαραμπή.
Αυτή είναι η πρώτη φάση της δολοφονικής επίθεσης. Την άλλη μέρα ο συνταγματάρχης Μπαϊρακτάρης που πήγε στους κρατούμενους, έβαλε τους φρουρούς να φωνάξουν με χωνιά «μην γίνεσθαι συνυπεύθυνοι με τους Κομμουνιστές. Εκείνοι που θέλουν να περάσουν στον κυβερνητικό στρατό, να συγκεντρωθούν στο προαύλιο του 7ου λόχου. Εκείνοι που δεν θα συμμορφωθούν, θα τιμωρηθούν αμειλίκτως».
Τέσσερις μόνο κρατούμενοι κατευθύνθηκαν στο κτίριο του 7ου λόχου.
Οι Ηρωες ψάλλουν τον Εθνικό  Ύμνο
Ύστερα από ένα τέταρτο οι φρουροί επετέθηκαν ενάντια στους κρατούμενους μέσα στις σκηνές, τις κουζίνες και όπου αλλού τους έβρισκαν και τους σώριαζαν στη γη.
Τη στιγμή εκείνη οι κρατούμενοι πατριώτες στάθηκαν για λίγο και έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.
Οι κρατούμενοι μετά προχώρησαν προς τη θάλασσα, απ’ όπου εμφανίστηκε ένα περιπολικό σκάφος, που άρχισε να βάλει ενάντιά τους. Οι φρουροί διέταξαν τους κρατούμενους να καθίσουν κάτω και τότε ρίχτηκαν πάνω τους με τα ρόπαλα. Τρεις αεροπόρους κρατούμενους τους σκότωσαν με τον πιο άγριο τρόπο και έριξαν τα πτώματά τους στη θάλασσα. Οι δήμιοι διέδωσαν ότι πνίχτηκαν μόνοι τους.
Ποιος ήταν ο ακριβής αριθμός των σκοτωμένων, κανένας δεν μπορεί να ξέρει. Στην ανακοίνωσή τους οι μοναρχοφασίστες είπαν, ότι σκοτώθηκαν 42. Είναι όμως βέβαιο ότι, την επομένη από τη δύναμη της 4ης Μεραρχίας έλειπαν 242 άντρες. Αρπάχτηκαν 700 και μεταφέρθηκαν σε άγνωστο μέρος. 40 κρατούμενοι άνοιξαν τις φλέβες τους για να αποφύγουν τα απάνθρωπα βασανιστήρια.
Τι στοιχίζει η άρνηση μετάνοιας
Ζητούν από τους κρατούμενους να υπογράψουν δηλώσεις μετανοίας. Αν δεν υπογράψεις δήλωση, δεν αφήνεσαι ελεύθερος και αν ακόμη λήξει η ποινή σου. Δεν πας στο νοσοκομείο έστω κι αν έχεις 40 πυρετό. Αν δεν υπογράψεις σε στέλνουν στο στρατοδικείο κι από κει στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Να η αλήθεια για τα γεγονότα της Μακρονήσου, για το σύγχρονο δράμα των Ελλήνων πατριωτών.
ΕΚΔΟΣΗ Ραδιοφωνικών Νέων
Πηγή: Μακρόνησος Ψηφιακό Αρχείο

Φωτοαντίγραφο αεροφωτογραφίας του Α’ Τάγματος Σκαπανέων (κατά την 28 Φεβρ. 1948)
ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ του Γιώργου Φαρσακίδη

Υποψήφια για… Νόμπελ Ειρήνης η δολοφονική συμμαχία του ΝΑΤΟ!

Μόνο ως κακόγουστη φάρσα μπορεί να εκληφθεί το γεγονός ότι ανάμεσα στις υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης φιγουράρει το όνομα του… ΝΑΤΟ!! Κι’ όμως, είναι πραγματικότητα.
Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο Reuters, υποψήφιοι για το βραβείο είναι η έφηβη ακτιβίστρια για την κλιματική αλλαγή Γκρέτα Τούνμπεργκ, οι φιλοαμερικανοί “διαδηλωτές” του Χονγκ Κονγκ και οι φονιάδες του ΝΑΤΟ!
Η Τούνμπεργκ έχει προταθεί από δύο Σουηδούς βουλευτές. Τρία μέλη του νορβηγικού κοινοβουλίου, από την άλλη, πρότειναν να δοθεί το Νόμπελ στο ΝΑΤΟ, που πέρσι γιόρτασε τα 75 χρόνια από την ίδρυσή του.
Το Ινστιτούτο Νόμπελ της Νορβηγίας, που δεν επιβεβαιώνει, ούτε όμως και διαψεύδει τα ονόματα των υποψηφίων, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει λάβει προτάσεις για 317 υποψηφίους φέτος, από 301 το 2019. από αυτούς, οι 107 είναι οργανισμοί και οι 210 μεμονωμένα πρόσωπα.
Ο νικητής θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο.

«Επί ποδός» για τη λαϊκή κατοικία




«Επί ποδός πολέμου» δηλώνουν ότι βρίσκονται κυβέρνηση, τραπεζικοί όμιλοι και τα διάφορα κοράκια των funds, ενόψει της οριστικής κατάργησης, στα τέλη Απρίλη, της όποιας τυπικής προστασίας είχε απομείνει στην πρώτη κατοικία, ακονίζοντας μαχαίρια για την ένταση των εκβιασμών, όπως και των πλειστηριασμών στα λαϊκά σπίτια.
Παράλληλα με αυτούς τους σχεδιασμούς, εντείνουν τη δηλητηριώδη προπαγάνδα, προετοιμάζοντας το έδαφος για την επέλαση στη λαϊκή κατοικία που βρίσκεται μπροστά.
Λένε, για παράδειγμα, ότι τα «κόκκινα» δάνεια αποτελούν το «τελευταίο αγκάθι» που «κρατά την οικονομία καθηλωμένη, αδύναμη και αμφισβητούμενη» και ότι «αν η κατάσταση διευθετηθεί ομαλά, θα προσφέρει μοναδικές δυνατότητες αναγέννησης» της οικονομίας.
Κατά τη γνωστή πρακτική, βαφτίζουν έναν καραμπινάτο στόχο του κεφαλαίου, το πώς δηλαδή οι τράπεζες θα τροφοδοτήσουν με «ζεστό» χρήμα και φτηνό δανεισμό το νέο γύρο της καπιταλιστικής κερδοφορίας, ως υποτιθέμενο στόχο του λαού.
Κατά τον ίδιο τρόπο, προσπαθούν να υπονομεύσουν την αλληλεγγύη στα λαϊκά στρώματα που απειλούνται με ξεσπίτωμα, χαρακτηρίζοντας συλλήβδην «μπαταχτσήδες» όσους δεν «τακτοποιούν» τα χρέη τους, επειδή δεν έχουν και δεν μπορούν!
Κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για το φόνο, για το πώς βρέθηκαν με το μαχαίρι στο λαιμό χιλιάδες υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά, έχοντας πληρώσει ήδη ένα σκασμό λεφτά σε τόκους και πανωτόκια για τα στεγαστικά τους δάνεια.
Η μεταβίβαση των υποχρεώσεων χιλιάδων δανειοληπτών από τις τράπεζες στα κοράκια των funds μοναδικό στόχο έχει να ξαλαφρώσει τους δικούς τους ισολογισμούς, την ίδια ώρα που εντείνονται οι εκβιασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά για να πληρώσουν.
Αυτούς τους εκβιασμούς η κυβέρνηση και τα επιτελεία της τολμούν να τους παρουσιάζουν ως ...«συμφέρουσες προσφορές» (!) προς τις υπερχρεωμένες οικογένειες, που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.
Παραλλαγές της ίδιας αντιλαϊκής διαχείρισης εμφανίζουν ως «λύση» για τα «κόκκινα» δάνεια και άλλα κόμματα, ξαναζεσταίνοντας αυταπάτες ότι είναι δυνατόν να ωφελούνται ταυτόχρονα οι τραπεζικοί - επιχειρηματικοί όμιλοι και τα χρεωμένα νοικοκυριά.
Εξίσου προκλητική είναι όμως και η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί ως «προστάτης» τάχα των λαϊκών στρωμάτων που χρωστούν στις τράπεζες. Επί των ημερών του, η όποια προστασία στην πρώτη κατοικία αδυνάτισε κι άλλο, ενώ σε δικούς του νόμους πάτησε η ΝΔ για να άρει οριστικά τους εναπομείναντες περιορισμούς στους πλειστηριασμούς.
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά θωράκισε το νομοθετικό οπλοστάσιο των πλειστηριασμών, ακόμα και με τη μετατροπή των λαϊκών κινητοποιήσεων σε «ιδιώνυμο» αδίκημα!
Ο λαός δεν πρέπει να ανεχτεί να πληρώνει με εκβιασμούς και πλειστηριασμούς το μάρμαρο της «εξυγίανσης» των τραπεζών και της χρηματοδότησης των επιχειρηματικών ομίλων, όπως το πλήρωσε με τις ανακεφαλαιοποιήσεις και τα άλλα προνόμια στις τράπεζες στη διάρκεια της κρίσης.
Τώρα είναι η ώρα να βρεθεί αυτός «στο πόδι», με οργανωμένη δράση μέσα από τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων και τους άλλους φορείς, κλιμακώνοντας τη μάχη για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.
Μεγάλη συνδρομή και «όπλο» σ' αυτόν τον αγώνα αποτελεί η ολοκληρωμένη πρόταση που έχει καταθέσει το ΚΚΕ, για μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, που έχουν επανειλημμένα απορρίψει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιποι στη Βουλή.
Απάντηση στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας είναι η οργάνωση της αντεπίθεσης, για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες σε σύγχρονη και ασφαλή στέγη, σημαδεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο: Το σύστημα που θυσιάζει τις κοινωνικές ανάγκες στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.

Αναγκαίο συμπλήρωμα


Η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής από την κυβέρνηση της ΝΔ έχει αναγκαίο συμπλήρωμα την ένταση της καταστολής.
Αυτή είναι η «κανονικότητα» της θωράκισης των καπιταλιστικών κερδών, της ανάπτυξης για το κεφάλαιο, της παραπέρα εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς, που βάζουν το λαό σε μεγάλο κίνδυνο και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν σαν «εχθρό» τις διεκδικήσεις, τα δικαιώματα, τις ανάγκες του.
Καθόλου τυχαία, τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις συμμετέχουν ενεργά στην αυστηροποίηση του κατασταλτικού πλαισίου της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, πλευρά της οποίας είναι η επέκταση των μηχανισμών επιτήρησης και επιβολής της λεγόμενης «εσωτερικής ασφάλειας».
Μάλιστα, σε πρόσφατο κείμενο της ΕΕ για την Κοινή Πολιτική Αμυνας και Ασφάλειας, για πρώτη φορά καταγράφονται οι λαϊκές διαμαρτυρίες ως «απειλή» που πρέπει να αντιμετωπιστεί, ειδικά μπροστά στην όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και τις «αβεβαιότητες» της οικονομίας.
* * *
Σε αυτήν την κατεύθυνση και με δεδομένη την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα έντασης της καταστολής, με τη μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας, τη δημιουργία και νέων «υβριδικών» σωμάτων, όπως αυτό για την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών στα σύνορα, και την επιτήρηση της «τάξης» στην ενδοχώρα.
Παράλληλα ενισχύει το κατασταλτικό πλαίσιο και τις απαγορεύσεις, όπως με τους περιορισμούς στο απεργιακό δικαίωμα, το νόμο για τις διαδηλώσεις, τα άλλα μέτρα παρεμπόδισης της συλλογικής οργάνωσης και δράσης, την κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου.
Ο στόχος είναι ένας: Η τρομοκράτηση και αντιμετώπιση του «εχθρού λαού», το χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, η επιβολή σιγής νεκροταφείου απέναντι στην πολιτική στήριξης του κεφαλαίου, η πλήρης στοίχιση του λαού με αυτή την πολιτική, που συνθλίβει τις σύγχρονες ανάγκες και αναπαράγει τα αδιέξοδα στη ζωή του.
* * *
Βέβαια, σε τίποτα δεν πρωτοτυπεί η κυβέρνηση, ενσωματώνοντας βήμα βήμα και στην Ελλάδα μια «κανονικότητα» που υπάρχει εδώ και δεκαετίες σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη και έχει δοκιμαστεί στην πράξη ενάντια στους εργαζόμενους και στο λαό.
Οι σκηνές με πάνοπλους στρατιωτικούς στο δρόμο του Παρισιού, στο όνομα της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας», οι «αύρες» για τη διάλυση διαδηλωτών στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οι απαγορεύσεις και οι αυστηροί περιορισμοί για την απεργία, ή και για τη λαϊκή διαμαρτυρία, είναι «εικόνες από το κοντινό μέλλον».
Θυμίζουμε μάλιστα ότι πρόσφατα απασχόλησε την αρθρογραφία στον αστικό Τύπο το κατά πόσο μπορεί η Ελλάδα να διαδραματίσει ρόλο και να αναβαθμίσει την παρέμβασή της στην περιοχή, στο πλαίσιο του αμερικανοΝΑΤΟικού σχεδιασμού, αν δεν γίνει μια «κανονική» χώρα πρώτα και κύρια στα ζητήματα της «εσωτερικής ασφάλειας», προβάλλοντας μάλιστα ως πρότυπο το Ισραήλ!
* * *
Η καταστολή επομένως που δυναμώνει, τα κρούσματα της αστυνομικής βαρβαρότητας στα πανεπιστήμια, στα νησιά, στο εργατικό κίνημα, δεν είναι «κατ' εξοχήν εργαλεία άσκησης πολιτικής» αποκλειστικά της «δεξιάς», όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να σκεπάσει με «αντιδεξιά» σάβανα την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής για λογαριασμό του κεφαλαίου, που πάει χέρι χέρι με τη μεγαλύτερη καταστολή.
Αλλωστε, και ο ίδιος ως κυβέρνηση έβαλε για τα καλά το χέρι του σε νόμους που τους βρίσκει τώρα μπροστά του το εργατικό - λαϊκό κίνημα, πριν παραδώσει τη σκυτάλη στη ΝΔ. Ενώ σήμερα διαφημίζει την ικανότητά του να διασφαλίσει την «κοινωνική συνοχή» για λογαριασμό του κεφαλαίου με περισσότερες «δόσεις» ενσωμάτωσης και λιγότερη καταστολή, κάνοντας κριτική στη ΝΔ ότι «υποδαυλίζει κοινωνικές εντάσεις».
Και μόνο τα μέτρα που παίρνουν φανερώνουν την ανησυχία τους για το εργατικό - λαϊκό κίνημα, παρά το γεγονός ότι αυτό παραμένει πίσω από τις σημερινές ανάγκες.
Χρειάζεται επομένως ακόμα περισσότερο να συνδεθεί ο αγώνας ενάντια στην καταστολή με την οργανωμένη πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που την επιβάλλει, ενάντια στο κεφάλαιο, στις κυβερνήσεις και τις ιμπεριαλιστικές του ενώσεις, που θέλουν το λαό ζυγισμένο - στοιχισμένο στα σχέδιά τους.

Κ. Μ.

TOP READ