«Παραλογισμός στην Πανεπιστημίου – Τι κι αν η μισή αποκλείστηκε για τα ΙΧ; Αυτό δεν αφορά τους διαδηλωτές, οι οποίοι παγίως επιδιώκουν την ταλαιπωρία των οδηγών και επιβατών», το πρωτοσέλιδο σχόλιο της «Καθημερινής» σήμερα (17/6) για τις κινητοποιήσεις και την απεργία των υγειονομικών την Τρίτη. Ταυτόχρονα, από πρωί – πρωί, ο γνωστός κ. Πορτοσάλτε στον τηλεοπτικό σταθμό του συγκροτήματος κραύγαζε ότι «το ΚΚΕ βασανίζει τους πολίτες» και -όπως συνηθίζει- απαίτησε από την κυβέρνηση να επιταχύνει τη ρύθμιση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Χωρίς καμία… διαφοροποίηση και ο κ. Κανέλλης των «Νέων»: «Περίπατος διαδηλωτών πλάι στην χωροθετημένη περιοχή του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας – Μεγάλη ταλαιπωρία» και φυσικά και για τα «Νέα» οι απεργοί υγειονομικοί «επέλεξαν να ταλαιπωρήσουν την κοινωνία»!
Και να κάπως έτσι, γρήγορα – γρήγορα, τα ΜΜΕ του συστήματος μετέτρεψαν τους υγειονομικούς, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, από «ήρωες της πρώτης γραμμής», «ακούραστους μαχητές κατά του κορονοϊού» και πόσα άλλα -που σωστά- γράφτηκαν τις προηγούμενες μέρες, σε «παράλογους βασανιστές που τιμωρούν την κοινωνία»!!!
Παράλογο όμως δεν είναι οι υγειονομικοί, που έδωσαν και δίνουν τη σκληρή μάχη, σε συνθήκες τραγικών ελλείψεων του συστήματος υγείας, με αμέτρητες υπερωρίες και διπλοβάρδιες, να απεργούν και να διεκδικούν για: Καμία απόλυση επικουρικού – συμβασιούχου. Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού. Πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος. Ανάπτυξη – στελέχωση της ΠΦΥ. Κατάργηση των πληρωμών – Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό. Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ (μα τι πιο λογικό από αυτό;). Αιτήματα απολύτως «λογικά»,που έχει ανάγκη ο λαός και η κοινωνία. Αιτήματα που δεν βρέθηκαν στα πρωτοσέλιδα αυτών των εφημερίδων. Αιτήματα που όλες οι κυβερνήσεις δεν νομοθετούν, αντιθέτως παραπέμπουν στον «υγιή ανταγωνισμό και τη συνεργασία» με τον ιδιωτικό τομέα στην Υγεία (τύπου «Ταξιάρχαι» δηλαδή).
Μάλλον είναι πιο «παράλογο» οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι και τα Μέσα τους να βλέπουν ταλαιπωρία και τιμωρία της κοινωνίας στη δίκαιη αυτή διεκδίκηση των υγειονομικών -που πόσο διήρκεσε πια η συγκεκριμένη πορεία;- την ίδια ακριβώς στιγμή, μα ακριβώς (!), που οι ρυθμίσεις για τον «Μεγάλο Περίπατο» δημιουργούν μια ανυπόφορη κατάσταση διαρκείας στο κέντρο της Αθήνας για οδηγούς, εργαζόμενους, επαγγελματίες.
Αν πράγματι επιθυμούν οι κύριοι των «Νέων», της «Καθημερινής» και του «ΣΚΑΪ» να καλύψουν την «ταλαιπωρία, την τιμωρία και τον βασανισμό της κοινωνίας» τους καλούμε να επισκεφθούν ένα οποιοδήποτε από τα εφημερεύοντα νοσοκομεία -εκεί που δουλεύουν και αγωνίζονται οι «ήρωες» υγειονομικοί- και να δουν τις ουρές, τα ράντζα, τις ελλείψεις, τα εισιτήρια και τις πληρωμές, τα αναλώσιμα που φέρουν οι ασθενείς μαζί τους. Κόντρα σε αυτά πολύ καλά κάνουν οι υγειονομικοί και όλος ο λαός και αγωνίζονται και είναι δεδομένο ότι σε αυτό τον αγώνα το ΚΚΕ και οι δυνάμεις του στο κίνημα είναι στην πρώτη γραμμή. Είναι απλά «πολύ λογικό».
Πηγή:902.gr