22 Μαΐ 2012

Τα νέα τηλεοπτικά σποτ του ΚΚΕ


Τα νέα τηλεοπτικά σποτ του ΚΚΕ



Διαχειριστικές αστοχίες με τα έσοδα


Διαχειριστικές αστοχίες με τα έσοδα 






Πάνω από 45 δισ. ευρώ οι «ληξιπρόθεσμες οφειλές» των μεγαλοεπιχειρηματιών προς τα κρατικά ταμεία. Καθίζηση 20% στα φοροέσοδα για το μήνα Μάη
Σε ρότα απότομης παραπέρα υποχώρησης συνεχίζουν τα φορολογικά έσοδα του κράτους, εξέλιξη που έχει να κάνει με την έξαρση της καπιταλιστικής κρίσης, με τα διαχειριστικά ζόρια και αδιέξοδα της εγκληματικής πολιτικής απέναντι στο λαό.
Η κατάσταση, που επιδεινώνεται μήνα με το μήνα, φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο της άγριας χρεοκοπίας του λαού, χωρίς να διαφαίνεται ούτε η παραμικρή ελπίδα στο έδαφος του ευρωμονόδρομου της υποταγής, ενόσω τα μονοπώλια θα αλωνίζουν και κυριαρχούν, διαφεντεύοντας τις τύχες και και το μέλλον του λαού.
Η πτώση των κρατικών φορολογικών εσόδων στο 20ήμερο του Μάη υπολογίζεται πάνω από 20%. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, τα χρέη και τα φέσια μεγαλοεπιχειρηματιών συνεχίζουν να διευρύνονται, ξεπερνούν πλέον και τα 45 δισ. ευρώ, διογκώθηκαν πάνω από 10 δισ. ευρώ μέσα στην τελευταία διετία και η συντριπτικά μεγάλη μάζα τους θεωρείται από το υπουργείο Οικονομικών ως «ανεπίδεκτη είσπραξης». Σε προκλητικά, απολύτως εξευτελιστικά επίπεδα, έχει πέσει η φορολογική απόδοση των ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων, που διαμορφώνεται πολύ κάτω και από την αναμενόμενη στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2012 εξέλιξη για την οποία επικαλούνται την πτώση ή και την ανυπαρξία καπιταλιστικών κερδών. Το τραπεζικό κεφάλαιο, ως τέτοιο, όχι μόνο για φέτος, αλλά σε ορίζοντα δεκαετιών, δεν πρόκειται να πληρώνει ούτε δεκάρα τσακιστή σε φόρους. Οι τραπεζίτες, με τη σειρά τους, επικαλούνται τη χασούρα από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων, του χρέους που η πλουτοκρατία φορτώνει στο λαό στο πλαίσιο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, του ευρωμονόδρομου των μονοπωλίων.
Τα διαχειριστικά ζόρια του κεφαλαίου συνεπάγονται αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα και χαράτσια. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Ζανιάς, με αφορμή χτεσινή επίσκεψη στο ΣΔΟΕ, επανήλθε στο μοτίβο περί «εθνικού καθήκοντος» που αποτελεί η «πληρωμή των φόρων», στις «προσπάθειες για εντατικοποίηση και δραστηριοποίηση των μηχανισμών είσπραξης και με άλλες δραστηριότητες οι οποίες θα ανακοινώνονται». Αμέσως μετά τις εκλογές, με τους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ετοιμάζουν, ανάμεσα στα άλλα, να στείλουν και τα χαράτσια σε βάρος της λαϊκής κατοικίας που αφορούν στο 2012...
Πηγή: Ριζοσπάστης 
 Αναρτήθηκε από  ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Τι κρίνεται σε αυτές τις εκλογές


Τι κρίνεται σε αυτές τις εκλογές

Του
Δημήτρη ΓΟΝΤΙΚΑ

Ολοι, κομματικά μέλη, οπαδοί, φίλοι του ΚΚΕ έχουμε συνείδηση ότι δίνουμε μια από τις πιο δύσκολες και σκληρές μάχες των τελευταίων χρόνων.
Πρέπει να είναι σαφές, καθαρό σε όλους μας τι κρίνεται σε αυτές τις εκλογές.
Σε αυτές τις εκλογές επιδιώκεται να δοθεί ένα διπλό πλήγμα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα και στην καρδιά του που είναι το ΚΚΕ.
Από τη μια μεριά να αναχαιτιστεί αυτό το κίνημα που αναπτύσσεται, αντίθεσης, αντίστασης στις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές με όλες τις δυσκολίες και αδυναμίες του. Να χτυπηθεί ο ριζοσπαστικός, ανατρεπτικός του χαρακτήρας, που εκφράζεται με τα γνωστά συνθήματα του βγαλμένα μέσα από τους αγώνες. «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «Ανυπακοή και απειθαρχία στις αντιλαϊκές πολιτικές», «Αγώνας ταξικός γιατί εμείς δε ζούμε με 400 ευρώ», «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», «Ολη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία», και άλλα.
Αυτά τα συνθήματα τρομάζουν τους εκμεταλλευτές του λαού και αυτό το κίνημα που δυναμώνει θέλουν να τσακίσουν. Αυτή την πολιτική και προοπτική στηρίζει το ΚΚΕ.
Από την άλλη μεριά θέλουν να ευνουχίσουν και να εγκλωβίσουν αυτό το κίνημα σε ένα νέο ρεύμα αυταπατών και ψεύτικων ελπίδων. Ενα κίνημα που θα βάζει πλάτη στη διαχείριση της κρίσης παρακαλώντας και πιέζοντας να αλλάξει στρατηγική η ΕΕ και τους καπιταλιστές να υπολογίζουν τις ανάγκες του λαού.
Είναι η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην επιδίωξη αυτή υπάρχει σύμπτωση συμφερόντων και επιδιώξεων όλων. Από τον ΣΕΒ, τα άλλα κόμματα που έχουν την ΕΕ κορόνα και την επιχειρηματικότητα ευαγγέλιο, ως τους ηγετικούς κύκλους της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων. Ολοι αυτοί θέλουν να απαλλαγούν από τη θαρραλέα φωνή του ΚΚΕ. Για να πετύχουν αυτό το στόχο δύο προϋποθέσεις έχουν.
'Η θα υποχρεώσουν το ΚΚΕ να μαντρωθεί σε μια κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου και να παραιτηθεί από την ταξική πάλη ή θα το τσακίσουν. Αυτό κρίνεται σε αυτές τις εκλογές.
Κρίνεται αν θα περάσει αυτή η στρατηγική.
Κανένας τίμιος, έμπειρος αγωνιστής δεν πρέπει να επιτρέψει να περάσει η στρατηγική της αποδυνάμωσης του ΚΚΕ, του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
Ο αγώνας είναι σκληρός και άνισος και μόνο με ορισμένους όρους μπορεί να αναχαιτιστεί αυτή η βρώμικη, ύπουλη και επικίνδυνη ενιαία στρατηγική.
Να τεθεί ανοιχτά χωρίς δισταγμούς αυτό το σχέδιο μπροστά στην εργατική τάξη, το λαό. Αν ξεκαθαριστούν τα πράγματα μέσα στην εργατική τάξη, στον εργαζόμενο λαό υπάρχουν δυνάμεις που θα στηρίξουν το ΚΚΕ.
Να δοθεί αυτή η μάχη για να αποτραπεί αυτό το έγκλημα σε βάρος του κινήματος και του Κόμματος με πάθος, με αξιοπρέπεια, με περηφάνια για το ΚΚΕ, με αυτοπεποίθηση για το δίκιο και την πολιτική του. Να περάσουμε στην αντεπίθεση. Να δώσουμε μάχη σώμα με σώμα με αυτοθυσία. Να παλέψουμε όπως ξέρουν να παλεύουν οι κομμουνιστές, οι οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ.
Γιατί έχουν αυτό το στόχο
  • Τα χρόνια αυτά της κρίσης με πρωτεργάτη το ΚΚΕ αναπτύχθηκε ένα ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα. Αυτό το κίνημα με τα αιτήματα και συνθήματά του τους δυσκόλεψε, τους εμπόδισε να ισοπεδώσουν όλες τις κατακτήσεις.
Αυτό το κίνημα αποκτά δυναμισμό και τρέμουν στην κλιμάκωση του αγώνα και τη μαζικοποίησή του.
Είμαστε σε αυτή την πορεία με το ΚΚΕ μπροστά.
  • Τα προηγούμενα χρόνια η αστική τάξη είχε στα χέρια της είναι ισχυρό δικομματισμό και μπορούσε με την εναλλαγή στην κυβέρνηση πότε της ΝΔ, πότε του ΠΑΣΟΚ να ενσωματώνει αυτό το κίνημα. Τώρα αυτό το σύστημα είναι σε χρεοκοπία και ειδικά το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορούν όπως πριν.
  • Η κρίση είναι πολύ βαθιά και στην Ελλάδα και στην ΕΕ και έχουν μεγάλες δυσκολίες στη διαχείρισή της. Οι καπιταλιστές ξέρουν ότι δεν μπορούν να βγουν από την κρίση χωρίς τα αντεργατικά μνημόνια, δηλαδή με αύξηση της εκμετάλλευσης και της ληστείας του λαού.
  • Δοκίμασαν διάφορες μεθόδους για να αναχαιτίσουν τη λαϊκή πάλη και πάλι δεν μπόρεσαν. Δοκίμασαν την προβοκάτσια, τη μούντζα των πλατειών, την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία.
  • Η αστική τάξη στο πρόσωπο, στην πολιτική και πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε τον κατάλληλο σύμμαχο για τον εγκλωβισμό και αναχαίτιση του κινήματος και το χτύπημα του ΚΚΕ, με όχημα την «ενότητα της αριστεράς».
Εδωσαν και δίνουν στήριξη για την ισχυροποίησή του γιατί δεν ανησυχούν για τα συμφέροντά τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει διαβεβαιώσεις σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να αμφισβητήσει τη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ, τα προνόμια, την κερδοφορία και την καπιταλιστική ιδιοκτησία. Το μόνο που τους ανησυχεί είναι μήπως αυτό το κύμα διαμαρτυρίας ξεφύγει αύριο από την ενσωμάτωσή του στο ΣΥΡΙΖΑ. Ενας ακόμα λόγος να μην υπάρχει ισχυρό ΚΚΕ.
  • Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι ωφέλιμος για να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στην ΕΕ για καλύτερη και πιο φτηνή χρηματοδότηση των καπιταλιστών μέσω νέων διαπραγματεύσεων.
  • Θέλουν να κερδίσουν χρόνο μέχρι να ανασυντάξουν τις πολιτικές δυνάμεις που θα υπερασπίζονται πιο αποτελεσματικά το σύστημα από τη λαϊκή πάλη, από την άνοδο της ταξικής πάλης που αναπόφευκτα θα έρθει.
Και μέσα στα σχέδια αυτά συγκαταλέγεται ή προσφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ένας πυλώνας ή ο κορμός μιας αναγεννημένης σοσιαλδημοκρατίας, και συναγωνίζεται το ΠΑΣΟΚ ποια θα είναι η ηγετική δύναμη.
Αυτά όλα μπορούν να προχωρήσουν αν δεν έχουν απέναντί τους ένα ισχυρό ΚΚΕ. Γι' αυτό θέλουν ένα ΚΚΕ είτε ενσωματωμένο είτε αποδυναμωμένο. Αυτός ο κίνδυνος είναι υπαρκτός. Δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.
Να εξηγήσουμε ακόμα πιο επίμονα, πιο πλατιά και μαχητικά τις θέσεις του ΚΚΕ, τη στάση του
Να προβληματίσουμε γιατί το ΚΚΕ κρατάει αυτή τη στάση στο κύριο ζήτημα, που θέτουν όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πολλοί άλλοι.
Δε ζητάνε από το ΚΚΕ απλώς να βάλει λίγο νερό στο κρασί του, αλλά να κάνει δήλωση μετανοίας στο σύστημα. Να δεχθεί να είμαστε όλοι μαζί απέναντι στην ΕΕ και να πιέζουμε να αλλάξει στρατηγική και οι καπιταλιστές να προσαρμοστούν στις ανάγκες του λαού. Να λυπηθούν το λαό. Αυτοί που έχουν εξαπολύσει ένα φοβερό πόλεμο σε βάρος των λαών και ακονίζουν τα μαχαίρια και για νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Να υιοθετήσουμε την πολιτική τους ότι η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί και με το σκύλο χορτάτο και την πίτα γερή.
Να δεχθούμε την πολιτική ότι ο εργαζόμενος λαός, που παράγει όλο τον πλούτο, πρέπει να αρκείται σε ορισμένα ψίχουλα και στην ελεημοσύνη των ισχυρών.
Ας προβληματίσουμε κάθε καλόπιστο άνθρωπο γιατί το ΚΚΕ δε δέχεται μια τέτοια «ενότητα» και συμμετοχή σε κυβέρνηση με τις δυνάμεις που αυτοαποκαλούνται αριστερές. Θα ήταν εύκολο για το ΚΚΕ να μπει σε μια τέτοια κυβέρνηση, θα είχε θεσούλες και κυβερνητικά προνόμια και πολλά άλλα.
Αν το ΚΚΕ έκανε ένα τέτοιο βήμα τότε οι αντίπαλοί μας θα μας ανέβαζαν στα ουράνια ότι είμαστε ένα κόμμα υπεύθυνο, ανοιχτόμυαλο και η Παπαρήγα η πιο έξυπνη πολιτικός.
Αλλά μια τέτοια στάση θα ήταν προδοσία και κάλεσμα στην εργατική τάξη, στο λαό να παραιτηθεί από τις διεκδικήσεις του και την προοπτική να απαλλαγεί από τα βάσανα της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της φτώχειας.
Θα ήταν κάλεσμα να περιμένουν πότε η ΕΕ θα αλλάξει στρατηγική, δηλαδή, ποτέ, ούτε στη δευτέρα παρουσία.
Το ΚΚΕ δεν κάνει ούτε βήμα πίσω γιατί ξέρει πολύ καλά τον ταξικό αντίπαλο και τους εχθρούς του λαού. Δεν πατά σε δυο βάρκες. Είναι αμετάκλητα με τους εκμεταλλευόμενους στην πόλη και το χωριό και παλεύει για τα συμφέροντά τους, για την κοινωνική τους απελευθέρωση από το ζυγό των μονοπωλίων και της ΕΕ.
Εχουμε πολλή πείρα και γνώση και πρέπει να βοηθήσουμε όσο γίνεται περισσότερα εργατικά και λαϊκά στρώματα να μην παγιδευτούν. Οποια κυβέρνηση, είτε κεντροδεξιά είτε κεντροαριστερή, δεν πρόκειται να ανακουφίσουν το λαό, αφού κινούνται μέσα στην ΕΕ, δηλαδή μαζί με τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Πάμε κόντρα στο ρεύμα και στις δυσκολίες. Αντιμετωπίζουμε άγριο και ύπουλο πόλεμο. Δεν υποχωρούμε, δεν παραδινόμαστε. Θα δικαιωθούμε, όπως δικαιωθήκαμε πολλές φορές.
Μπορεί αρκετοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ να μη συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, να έχουν επιφυλάξεις, ερωτήματα, παρατηρήσεις, ενστάσεις.
Δεν πρέπει να επιτρέψουν να περάσει το σχέδιο της εκμετάλλευσης του λαού.
Πολλά μπορούμε να συζητήσουμε και μετά τις εκλογές. Σε άλλα μπορούμε να συμφωνήσουμε, αλλού μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι.
Ενα πράγμα όμως δεν πρόκειται να δεχθούμε. Να αλλάξουμε πολιτική. Να πάψουμε να είμαστε Κόμμα εργατικό, λαϊκό, Κόμμα επαναστατικό. Τέτοιες αλλαγές μας ζητάνε. Γι' αυτό πολεμούν αδίστακτα την πολιτική του Κόμματος και την ηγεσία του.
Αυτό το Κόμμα υπερασπιζόμαστε όλοι σαν ένας άνθρωπος. Από την ΚΕ ως την τελευταία Κομματική Οργάνωση Βάσης, τους οπαδούς, ψηφοφόρους, φίλους.
Οι αντίπαλοι με ύπουλο τρόπο χτυπούν αυτή την ενότητα.
Ποιο είναι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών
Δεν είναι ποια κυβέρνηση, τι κυβέρνηση αλλά ποια πολιτική, προς όφελος τίνος.
Κρίνεται αν η έξοδος από την κρίση θα είναι προς όφελος του λαού ή προς όφελος του κεφαλαίου. Ποιος θα πληρώσει. Και οι δυο δε γίνεται να βγουν κερδισμένοι.
Η κρίση είναι βαθιά και το ζουν οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο και ξέρουν πολύ καλά τι ζητάνε οι βιομήχανοι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλοκατασκευαστές, όλοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Θέλουν να υλοποιηθούν τα μνημόνια γιατί αυτά διασφαλίζουν την κερδοφορία τους σε βάρος των εργαζομένων.
Οποιος αμφιβάλλει ότι όποια κυβέρνηση βγει από τις εκλογές θα είναι με το μέρος των επιχειρηματικών ομίλων, όποιος αυτό δεν το καταλαβαίνει θα βρεθεί για άλλη μια φορά εξαπατημένος και απογοητευμένος.
Μόνο ένα οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα με το ΚΚΕ μπροστά μπορεί να εγγυηθεί ότι η θέση των εργαζομένων δε θα γίνει χειρότερη, ότι θα δυναμώνει το ρεύμα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής, η προοπτική για άλλη πολιτική και δρόμο ανάπτυξης.
Σαμαράς και Βενιζέλος κραδαίνουν το μαστίγιο με τη θέση ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν «αντιπολίτευση στις επιχειρήσεις» και ο Τσίπρας το καρότο των αυταπατών και των ψεύτικων ελπίδων.
Ο εργαζόμενος λαός έχει ανάγκη από δουλειά, μόνιμη, σταθερή, αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο, φροντίδα για την υγεία της οικογένειάς του, μόρφωση και δουλειά για τα παιδιά του, ελεύθερο χρόνο, φροντίδα για τους γέρους γονείς, παιδικούς σταθμούς και πολλά άλλα. Δεν έχει ανάγκη από ψίχουλα.
Αυτές τις ανάγκες δε θα τις ικανοποιήσει κανένας παρά μόνο αν ο ίδιος τις διεκδικήσει οργανωμένος και αποφασισμένος να αναμετρηθεί με αφεντικά, μνημόνια και ΕΕ.
Αυτά λέει το ΚΚΕ, γι' αυτά παλεύει το ΚΚΕ. Πάντα θυσιάζεται και είναι έτοιμο για κάθε θυσία.

«Ελντοράντο» για ποιον;


«Ελντοράντο» για ποιον;



Μιλώντας στο «Ρόιτερς», ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι στόχος του κόμματός του, αν σχηματίσει κυβέρνηση, είναι να μετατρέψει την Ελλάδα σε «Ελντοράντο» της Ενέργειας, απαριθμώντας τις εναλλακτικές πηγές που διαθέτει η χώρα. Η αναφορά του αυτή, μάλιστα, είχε το χαρακτήρα πρόσκλησης στις μεγαλοεπιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα, καλλιεργώντας την αυταπάτη στο λαό ότι από την ανάπτυξη που ευαγγελίζεται, θα επωφεληθεί εξίσου ο ίδιος και τα μονοπώλια. Οι αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ ούτε τυχαίες είναι, ούτε γίνονται στο βρόντο. Μιλάει για ανάπτυξη ίδια με αυτή που προωθεί η Ευρώπη σε κάθε χώρα - μέλος της και επιλέγει τον τομέα της Ενέργειας, ξέροντας ότι εκεί σχεδιάζεται να κατευθυνθεί το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων από κονδύλια που θα διοχετεύσει η ΕΚΤ και η Τράπεζα Επενδύσεων, με τη μορφή δανείων.
Με άλλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται και φραστικά να «κουμπώσει» το λόγο και το πρόγραμμά του με τα όσα λέγονται και προωθούνται στην ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία, η οποία προσπαθεί να διαχειριστεί τη βαθιά κρίση προς όφελος των μονοπωλίων της. Αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβει από το λαό, είναι ότι η ανάπτυξη εντός της ΕΕ και με κυρίαρχα τα μονοπώλια, θα είναι κόλαση για τα συμφέροντα του λαού. Γιατί; Η στρατηγική της Ευρωένωσης είναι η «ΕΕ 2020» και έχει για διακηρυγμένο στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών μονοπωλιακών ομίλων. Γι' αυτό και περιλαμβάνει μέτρα που οδηγούν απευθείας στη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, να γίνεται δηλαδή ο εργαζόμενος φτωχότερος και οι επιχειρήσεις με μεγαλύτερα κέρδη.
Μόλις χτες, μάλιστα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κάλεσαν την Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική με την εφαρμογή μιας ατζέντας ανάλογης με αυτή που προώθησε ο σοσιαλδημοκράτης Σρέντερ στη Γερμανία, και η οποία σήμερα ευθύνεται για το γεγονός ότι 7 εκατ. Γερμανοί εργαζόμενοι αμείβονται με μισθούς πείνας και δουλεύουν χωρίς ασφάλιση. Ο ίδιος ο Τσίπρας δε δίστασε να δηλώσει θαυμαστής της πολιτικής Ομπάμα, τα αποτελέσματα της οποίας, όπως και των προκατόχων του, μπορεί να τα διαπιστώσει ο καθένας στους δρόμους και στα κάτεργα κάθε αμερικάνικης μεγαλούπολης. Οι ίδιοι οι συνέταιροι της ντόπιας αστικής τάξης στην ΕΕ, ξεκαθάρισαν ότι η λιτότητα είναι προαπαιτούμενο για καπιταλιστική ανάπτυξη.
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Οτι στο Ελντοράντο που ετοιμάζουν, είτε η κυβέρνηση είναι της κεντροαριστεράς, είτε της κεντροδεξιάς, ο εργαζόμενος θα δουλεύει με 300 και 400 ευρώ και ακόμα λιγότερα οι νέοι εργαζόμενοι. Σ' αυτό το χρυσωρυχείο για το κεφάλαιο, οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι ελάχιστες και η παραγόμενη ενέργεια θα καταλήγει στα δίκτυα ιδιωτικών εταιρειών, από τις οποίες οι εργαζόμενοι καταναλωτές θα αγοράζουν το ρεύμα πανάκριβα. Για μια τέτοια ανάπτυξη, από την οποία κερδίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από το λαό να κάνει θυσίες (!), όπως ακριβώς του ζητούσαν και το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, υποσχόμενοι «φως στην άκρη του τούνελ». Θυσίες για την πλουτοκρατία είναι αυτές που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή η στρατηγική του υπέρ της ΕΕ οδηγεί σε μέτρα υπέρ των μονοπωλίων. Να μην υποκύψει ο λαός στην κοροϊδία και την παραπλάνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Διέξοδο μπορεί να δώσει ο ίδιος, σπάζοντας τα δεσμά με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, ξεκουμπίζοντας τα μονοπώλια από την παραγωγή, κάνοντας δική του την εξουσία.

Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ

Στοχοπροσήλωση στην επίθεση στους λαούς


ΣΥΝΟΔΟΣ «G8»
Στοχοπροσήλωση στην επίθεση στους λαούς
Η εμφανής δυσκολία διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης στην ΕΕ κυριάρχησε στη συνάντηση
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Οι εντάσεις και οι αντιθέσεις ήταν παρούσες κατά τη Σύνοδο της Ομάδας των Οκτώ - «G8» (ΗΠΑ, Καναδάς, Ιαπωνία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ρωσία και ΕΕ) το περασμένο Σάββατο στις ΗΠΑ, ενώ οι πιέσεις ασκούνταν κατά κύριο λόγο προς την Γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ, ως το προκάλυμα για να κρυφτεί η δυσκολία διαχείρισης της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης στην ΕΕ και την ευρωζώνη. Πάντως κοινή είναι η επίθεση στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα ώστε το κεφάλαιο να επιστρέψει σε ρυθμούς μεγάλης κερδοφορίας, ενώ και η περίπτωση της Ελλάδας μπήκε στη συζήτηση, με κεντρικό μότο: «να παραμείνει στην ευρωζώνη, τηρώντας ταυτόχρονα όλες τις δεσμεύσεις της» δηλαδή το ξεζούμισμα του λαού.
Η Σύνοδος κατέληξε στη διακήρυξη του Καμπ Ντέιβιντ, όπου επιχειρείται να συγκεραστούν τα γενικά συμφέροντα των εκπροσώπων του κεφαλαίου. «Παρά τις αισιόδοξες ενδείξεις σταθεροποίησης και ανάκαμψης, η παγκόσμια οικονομία εξακολουθεί να είναι αντιμέτωπη με σημαντικούς κινδύνους», επισημαίνεται, όπως γινόταν και κατά την προηγούμενη Σύνοδο που έγινε στην Ιταλία το 2009.
«Δημοσιονομική πειθαρχία και ανάπτυξη», ήταν το σλόγκαν του νέου προέδρου της Γαλλίας,Φρανσουά Ολάντ, που «υιοθετήθηκε» και από τον Αμερικανό πρόεδρο και οικοδεσπότηΜπαράκ Ομπάμα.
Προτεραιότητα για τους εκπροσώπους του κεφαλαίου εμφανίζεται να είναι «η δημιουργία θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη» - ανάπτυξη βεβαίως υπέρ των καπιταλιστών και με ισοπεδωμένους τους μισθούς και τα μεροκάματα των εργαζομένων. Ο Ολάντ, που εμφανίζεται ως ο «σωτήρας» της Ευρώπης, ανέφερε ότι θα φέρει προτάσεις στην άτυπη σύνοδο της ΕΕ στις 23 Μάη για «έκδοση κοινών ευρωομολόγων - χρεογράφων» και για τη «δυνατότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δανείζει απευθείας σε κυβερνήσεις». Σε δηλώσεις του ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είπε ότι οι «συνέπειες της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είναι ολέθριες για τη Βρετανία», συνέπειες από τις οποίες η Βρετανία μπορεί «να μην μπορέσει να ανακάμψει».
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, επίσης στην ίδια γραμμή «τήρησης των δεσμεύσεων της Ελλάδας», δήλωσε σχετικά: «Η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει εντός της ευρωζώνης. Ομως η επιθυμία της ομάδας "G8" δεν είναι αρκετή. Είναι απαραίτητο να το θέλει και ο ελληνικός λαός, οι κάτοικοι της Ελλάδας. Και οι κάτοικοι της Ελλάδας διατύπωσαν τη θέλησή τους προς τα πολιτικά κόμματα, που πρόσφατα εξελέγησαν στο κοινοβούλιο. Και τώρα πολλά εξαρτιούνται από αυτό, πόση επιτυχία θα έχει η ελληνική κυβέρνηση και κατά πόσο αυτή θα είναι ικανή να εκπληρώσει αυτές τις υποχρεώσεις, που έχει ήδη αναλάβει».
Ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί
Στα υπόλοιπα ζητήματα που κατά κύριο λόγο αφορούν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς η διακήρυξη εκφράζει τη συμφωνία των ηγετών στους χειρισμούς και την ανησυχία για τις εξελίξεις στη Συρία, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και της ΛΔ Κορέας. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι εν πτήσει προς τη Μόσχα μετά το πέρας των εργασιών της «G8» στο Καμπ Ντέιβιντ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε στους δημοσιογράφους για το Ιράν ότι «φθάνουν πολύ σοβαρές ενδείξεις από διάφορες πηγές ότι η στρατιωτική επιλογή εξετάζεται ως ρεαλιστική και πιθανή».
Επίσης, υπήρξε συμφωνία για τη δημιουργία ενός «ειδικού ταμείου παροχής βοήθειας» 250 εκατ. δολαρίων αρχικά, στις χώρες της λεγόμενης «αραβικής άνοιξης», όπως χαρακτηρίζουν χώρες όπου υπήρξαν πολιτικές αλλαγές καθεστώτων και με ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και παρεμβάσεις. Η «μετάβαση στη δημοκρατία» μεταφράζεται με ισχυροποίηση αστικών καθεστώτων πιο φιλικών στα συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων.
Από τη Σύνοδο δεν έλειψε για το «θεαθήναι» και η ενασχόληση δήθεν με τη «διατροφική ασφάλεια» στην Αφρική στην πραγματικότητα για την προώθηση των ...δραστηριοτήτων μεγάλων πολυεθνικών στη μαύρη ήπειρο.

Χιλιάδες διαδηλωτές ενάντια στο φονικό μηχανισμό


ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Χιλιάδες διαδηλωτές ενάντια στο φονικό μηχανισμό
Οι ηγέτες των ιμπεριαλιστικών χωρών αποφάσισαν να ...αποχωρήσουν μένοντας στο Αφγανιστάν και ταυτόχρονα σχεδιάζουν νέους τρόπους επιβολής της πολιτικής του κεφαλαίου
Χιλιάδες κόσμου ενάντια στο ΝΑΤΟ διαδήλωσαν την Κυριακή
ΣΙΚΑΓΟ.--
Παρά τον ιδιότυπο στρατιωτικό νόμο που έχει επιβληθεί, παρά τις προληπτικές συλλήψεις που ξεκίνησαν από την προηγούμενη Δευτέρα ως μήνυμα κατατρομοκράτησης, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν «ενάντια στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ», την Κυριακή στο Σικάγο, ημέρα της έναρξης της διήμερης 25ης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Οι δρόμοι της αμερικανικής μεγαλούπολης και ιδιαίτερης «πολιτικής» πατρίδας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, κατακλύστηκαν από διαδηλωτές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα πολλών οργανώσεων, και στους οποίους φυσικά δεν επιτράπηκε να πλησιάσουν στο συνεδριακό κέντρο όπου συνεδρίαζαν μέχρι χτες οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 28 χωρών - μελών του ΝΑΤΟ και των χωρών που συμμετέχουν στην επιχείρηση στο Αφγανιστάν.
Μία από τις πλέον χαρακτηριστικές σκηνές των διαδηλώσεων ενάντια στο ΝΑΤΟ ήταν η κίνηση που έκαναν περίπου 50 βετεράνοι του στρατού των ΗΠΑ που συμμετείχαν στη διαδήλωση, όταν πέταξαν στο δρόμο τα μετάλλια που είχαν λάβει ως μια ενέργεια, που είπαν, απόρριψης των ιμπεριαλιστικών πολέμων στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με την εφημερίδα Chicago Tribune οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών ξέσπασαν αργά το απόγευμα της Κυριακής τοπική ώρα, στη λεωφόρο Μίσιγκαν, όπου δόθηκαν μάχες σώμα με σώμα, καθώς η αστυνομία ήταν αποφασισμένη να κρατήσει το πλήθος μακριά από το συνεδριακό κέντρο όπου πραγματοποιείτο η Σύνοδος του ΝΑΤΟ.
Αρκετοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων από άντρες της αστυνομίας που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τους χτυπούσαν ανελέητα με τα γκλομπ στο κεφάλι. Ο ακριβής αριθμός δεν είναι ακόμη γνωστός, αν και οι αστυνομικές αρχές έσπευσαν να αναφέρουν ότι μεταξύ των τραυματιών είναι τέσσερις αστυνομικοί, ενώ έχουν γίνει τουλάχιστον 45 συλλήψεις. Χτες νέα διαδήλωση πραγματοποιήθηκε.
Στο επίκεντρο οι επεμβάσεις της λυκοσυμμαχίας
Στο μεταξύ, εντός του συνεδριακού κέντρου ΜακΚόρμικ το ζήτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στο Αφγανιστάν κυριάρχησε.
Η απόσυρση των ΝΑΤΟικών κατοχικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν που θα ανοίξει το δρόμο για την αποχώρηση των περίπου 130.000 ξένων στρατιωτών από τη χώρα και η πλήρης μετάβαση όλων των αρμοδιοτήτων ασφαλείας στις αφγανικές δυνάμεις κυριάρχησε.
Το ΝΑΤΟ θα μεταβιβάσει την ευθύνη για την ασφάλεια «έως τα μέσα του 2013» στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας που θα καταστούν ο κύριος υπεύθυνος για την ασφάλεια, ενώ το ΝΑΤΟ θα περάσει σε έναν ενισχυτικό ρόλο μέχρι την απόσυρση των διεθνών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, στα τέλη του 2014, αναφέρεται στην τελική διακήρυξη της Συνόδου.
Σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν, η αποστολή των ΝΑΤΟικών «θα εξελιχθεί όλο και περισσότερο σε μια αποστολή εκπαίδευσης, παροχής συμβουλών και βοήθειας» ενώ σημειώνεται ότι η «γραμμή» των ΗΠΑ, είναι η επίτευξη «διμερών συμφωνιών» για την παραμονή των ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων επ' αόριστο. Σε αυτό το πλαίσιο «οδικό χάρτη», γίνεται και η συμφωνία ΗΠΑ και κυβέρνησης Χαμίντ Καρζάι για την παραμονή «συγκεκριμένου αριθμού αμερικανικών δυνάμεων» και μετά το 2014, σημειώνει το ΝΑΤΟ...
Στην ίδια διακήρυξη, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών της Συμμαχίας καλούν το Πακιστάν να ανοίξει εκ νέου τις οδούς ανεφοδιασμού για τις αυτοκινητοπομπές της στρατιωτικής συμμαχίας στο Αφγανιστάν «το συντομότερο δυνατό».
Το ζήτημα του εκ νέου ανοίγματος των πακιστανικών αυτοκινητοδρόμων είναι στρατηγικής σημασίας για τη σταδιακή απεμπλοκή του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν και έχει περιέλθει σε αδιέξοδο λόγω και του κόστους των διοδίων που απαιτούνται από το Πακιστάν, που θεωρούνται «απαράδεκτα» από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στη σύνοδο δεν έλειψαν τα «παράπονα» των ΗΠΑ, που ζητούν μεγαλύτερη «δέσμευση» ειδικά από τη Γερμανία και χώρες της ΕΕ.
Αλλα θέματα της ατζέντας των συνομιλιών ήταν η αντιπυραυλική ασπίδα και η «έξυπνη άμυνα», ζητήματα που προκαλούν σοβαρές εντάσεις του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία αλλά απολύτως αναγκαία κατά τον ΓΓ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, προκειμένου να διασφαλιστεί «η ασφάλεια σε μια εποχή λιτότητας»... Ταυτόχρονα, συνεχίζοντας την επιθετική στρατηγική της προηγούμενης Συνόδου της Λισαβόνας, οι ιμπεριαλιστές ηγέτες επιβεβαίωσαν το ρόλο του «χωροφύλακα» όλου του πλανήτη για τη λυκοσυμμαχία. Αναφέρθηκαν ξανά τα προσχήματα οι κυβερνοεπιθέσεις, πειρατεία, «τρομοκρατία», διάδοση των βαλλιστικών και πυρηνικών όπλων, «ενεργειακή ασφάλεια», κλιματικές αλλαγές, μετανάστευση, έλλειψη νερού κ.ά.

TOP READ