11 Ιαν 2021

Το κουβανικό φάρμακο Nasalferón τώρα και σε ταξιδιώτες (93% covid19-hit)

 


Με 93% επιτυχία σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό (17.241) και ηλικιωμένους ευπαθείς (1.010) [i] το κουβανικό φάρμακο Nasalferón άρχισε να δοκιμάζεται σε ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα της Κούβας από το εξωτερικό και τους οικείους τους, ως προληπτικό μέτρο κατά του κορονοϊού. Εσωτερικά τα κρούσματα έχουν εξαλειφθεί και υπάρχουν μόνο σε αφίξεις από το εξωτερικό, κυρίως από ΗΠΑ [ii], 792 από τις 17 Νοεμβρίου μέχρι τώρα.

Ένα μικρό σε δύναμη κράτος αντιμετωπίζει τον ιό χωρίς 2ο.. 3ο.. κύμα… και μάλιστα φροντίζει και την πρόνοια επισκεπτών που δεν τους φροντίζει η πατρίδα τους.

Το φάρμακο είναι σε μορφή φiαλίδιου με σταγονίδια για τη μύτη και πάμφθηνο, καθότι χωρίς πατέντα.

Αμερικάνοι «ψυλλιασμένοι» που έχουν τη δυνατότητα τέτοιου ταξιδιού, θα ψάχνουν να αγοράσουν και για το σπίτι, όπως δεκαετίες τώρα, για σοβαρά φάρμακα που είτε δεν διατίθενται, είτε είναι πανάκριβα στις ΗΠΑ (βλέπε σακχαρώδης διαβήτης, καρκίνος πνεύμονα, aids, εμβόλια γρίπης…)

Τα εμβόλια (Soberana) στην Κούβα προχωρούν σταδιακά βάσει των άρτιων ιατρικών πρωτοκόλλων [iii] και όπως είθισται επιστημονικά εδώ και 100 χρόνια για την εξαλειψη επιδημιακών ασθενειών (βλέπε πολυομελίτιδα, διφθερίτιδα, ευλογιά, ιλαρά, γρίπη…). Ωστόσο, τα υπεύθυνα οργανωμένα κράτη γύρω από το συμφέρον του λαού γνωρίζουν το αυτονόητo, ότι η άμεση επιτυχία βασίζεται στη συνολική οργάνωση σε όλα τα επίπεδα πρόληψης και ανάγκης, ώστε να υπάρχουν πλήρεις συνθήκες διαβίωσης τώρα κι όχι όποτε τυχοδιωκτικά επέλθουν.

Σε παρόμοιο ρυθμό κινούνται κι άλλα -μη δυτικά «προτεκτοράτα»- κράτη με λαϊκή ευθύνη κι ενσυναίσθηση πρόνοιας και συνεργασίας (βλέπε ενδεικτικά προσπάθειες από Κίνα, Ρωσία, Κορέα, Λάος, Βιετνάμ, Βενεζουέλα, Σιγκαπούρη, Ν.Ζηλανδία…), ώστε η παγκοσμιοποίηση να αξιοποιείται ως έδαφος για την ανταλλαγή πληροφοριών και αγαθών ανάπτυξης για τη συνολική και αμεσότερη πρόοδο.

Αντιθέτως, στην επάρατη δύση (ΗΠΑ, ΕΕ) η παγκοσμιοποίηση αφορά μόνο την κερδοφορία εταιρειών και το άνοιγμα αγορών σε μονοπώλια. Με αυτόν τον τρόπο, τα φάρμακα και τα εμβόλια πατετάρονται και διατίθενται πανάκριβα με αδιαφανείς αδημοσίευτες συμφωνίες με κράτη και ιδιώτες [iv]. Σε αντίθετη περίπτωση κάνουν εμπάργκο και στρουθοκαμηλίζουν σαν να μην υπάρχει πλανήτης έξω από τη δύση.

Έτσι, διακινδυνεύουν τη λαϊκή υγεία και υπονομεύουν τη δύναμη κι αυθεντικότητα της οργανωμένης επιστήμης, επιτίθενται στους λαούς τους σε βασικά δικαιώματα κι επιβίωση για να μην ξεφύγει κανένα ευρώ/δολάριο από τις «κουτάλες» των φαρμακοβιομηχανιών και των εμπόρων υγείας.

DennisK (Διόνυσος)

Παραπομπές

[i] https://www.telesurenglish.net/news/In-Cuba-All-International-Travelers-to-Receive-Naselferon-20210107-0020.html#

[ii] teleSUR’s exclusive interview with Cuban Doctor Luis Herrera

[iii] http://www.katiousa.gr/politika/diethni/pos-nikise-i-kouva-ton-koronoio/

[iv] http://www.katiousa.gr/koinonia/ygeia/koronoios-i-ee-arneitai-na-dimosiopoiisei-ta-symvolaia-me-tis-etaireies-gia-ta-emvolia

TOP READ