14 Απρ 2019

Οδηγός στο Λαύριο παρέσυρε εσκεμμένα Κούρδους διαδηλωτές

Χτες το πρωί στο Λαύριο, οι Κούρδοι μετανάστες από την Τουρκία και τη Συρία που διαμένουν στην περιοχή κάθισαν στο δρόμο κι έκοψαν την κυκλοφορία για λίγα λεπτά, διαδηλώνοντας ενάντια στις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους, σε δομές και αυτοσχέδιους καταυλισμούς της περιοχής, ανάμεσα σε σκουπίδια. και ζητώντας να τους επιτραπεί άμεσα να μείνουν όλοι μαζί στον ίδιο χώρο.
Ένας από τους αγανακτισμένους οδηγούς πάτησε γκάζι, κινήθηκε με το όχημά του ενάντια στο πλήθος, παρασύροντας μερικούς διαδηλωτές και στέλνοντας έναν εξ αυτών στο νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι διαδηλωτές περικύκλωσαν άμεσα το αυτοκίνητο με τον προκλητικό οδηγό, ενώ διαμαρτυρήθηκαν έντονα στις αστυνομικές δυνάμεις, που δεν έκαναν το παραμικρό για να τους προφυλάξουν.
Το εντυπωσιακό είναι πως τα σχετικά ρεπορτάζ των ενημερωτικών ιστοσελίδων φιλοξενούν δηλώσεις των αγανακτισμένων αστυνομικών, που είναι αναγκασμένοι να φυλάνε τρεις δομές φιλοξενίας, με λιγοστό προσωπικό, αλλά δεν έχουν ούτε μια αναφορά στα αιτήματα και τον αγώνα των Κούρδων.
Μπορείτε να δείτε κάποια στοιχεία στο ρεπορτάζ της ΕφΣυν, ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο, από το οποίο ξεχωρίζουμε τη δήλωση ενός από τους συντονιστές του καταυλισμού.
«Ο λόγος που είμαστε εδώ δεν είναι ότι στο σπίτι μας δεν είχαμε ψωμί. Δεν είμαστε οικονομικοί μετανάστες. Αποφεύγουμε τις ΜΚΟ και τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Δεν θέλουμε να επηρεαστούμε από αυτά. Οι λόγοι που είμαστε εδώ είναι πολιτικοί. Αυτή την πολιτική μας στάση βάζουμε πάνω απ’ όλα»

“Το ΠΑΜΕ σήκωσε βλέμματα εργαζομένων”

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, παρά τις προσπάθειες των εργατοπατέρων, που είχαν κλειδώσει προληπτικά τη ΓΣΕΕ, η σύσκεψη ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων και συνδικάτων στο θέατρο “Διάνα”. Τόσο η εισήγηση του Γιάννη Τασιούλα, όσο και οι παρεμβάσεις των άλλων ομιλητών, μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα, έστειλαν το μήνυμα του ανυποχώρητου αγώνα των ταξικών δυνάμεων μέχρι να σπάσει το απόστημα της συνδικαλιστικής μαφίας, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε και μαχητική πορεία.
Μια από τις παρεμβάσεις που ξεχωρίσαμε, ήταν εκείνη του Αντώνη Καββαδία από το χώρο των τραπεζών, μέλος της αντιπροσωπείας του ΜΕΤΑ, της συνδικαλιστικής παράταξης που πρόσκειται στη ΛΑΕ και συμμετείχε στη σύσκεψη με απόφαση της εκτελεστικής γραμματείας της παράταξης. Στην ομιλία του, ο συνδικαλιστής εκφράζοντας το ΜΕΤΑ, δήλωσε πως, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη ΓΣΕΕ “Αποφασίσαμε σε αυτή την περίπτωση να στοιχηθούμε στο πλάι με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ”, προσθέτοντας πως “θεωρούμε υποχρέωσή μας να δώσουμε εύσημα στο ΠΑΜΕ για την αντίδρασή του στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων”.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε παραδείγματα εργοδοτισμού στο δικό του κλάδο, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για εκλογές σε πρωτοβάθμια σωματεία τραπεζών με περιφερόμενες κάλπες μπροστά στο διευθυντή. Κατήγγειλε επίσης της προσπάθειες αποκλεισμού ταξικών δυνάμεων από προεδρεία, από τους ίδιους που μιλούν για “αντιδημοκρατικές δυνάμεις και τάγματα εφόδου”. Σημείωσε πως “Το ΠΑΜΕ σήκωσε βλέμματα, γύρισε κεφάλια. Πολύς κόσμος που δεν ήθελε να ακούει για συνδικαλισμό άρχισε να αναρωτιέται τι σκατά γίνεται με τη ΓΣΕΕ.”
Τέλος, αναφέρθηκε στις απόψεις της παράταξής του, υπογραμμίζοντας πως οι ταξικές δυνάμεις δεν πρέπει να αποδεχτούν κανένα διορισμό διοίκησης στη ΓΣΕΕ, και αναρωτήθηκε για τα επόμενα βήματα από εδώ και πέρα, όπου θα μπορούσε να συζητηθεί “να πάρουμε τα κλειδιά από τη ΓΣΕΕ” ή ακόμα και το ενδεχόμενο “οργανωτικής διάσπασης”.
Είναι σίγουρα ένα ενθαρρυντικό γεγονός, ειδικά αν μιλάμε για δυνάμεις που ως και το πολύ πρόσφατο παρελθόν δεν είχαν επιδείξει και την καλύτερη στάση σε ό,τι αφορά το μέτωπο ενάντια στους εργατοπατέρες. Αποδεικνύει περίτρανα πως η σύγκρουση με τη συνδικαλιστική μαφία δεν είναι απλά μια “μάχη για τις καρέκλες” ή κάποιου είδους κομματική σκοπιμότητα, όπως τεχνηέντως διαδίδουν οι εχθροί των ταξικών δυνάμεων, αλλά ζήτημα τιμής για οποιονδήποτε συνδικαλιστή και εργαζόμενο σέβεται στοιχειωδώς την αξιοπρέπειά του. Εκείνο που μένει τώρα ν’ αποδειχθεί στην πράξη, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα εκφραστεί αυτή η συστοίχιση και φυσικά το βάθος και η ειλικρίνειά της.

Αυτήν τη φορά ψηφίζω ΚΚΕ!


Ανακοίνωση - κάλεσμα της ΚΝΕ για τις ευρωεκλογές στις 26 Μάη

Αυτήν τη φορά ψηφίζω ΚΚΕ!
Αυτήν τη φορά ψηφίζω ΚΚΕ για τις δικές μου αξίες και ιδανικά!
Για ελεύθερη πρόσβαση στη ζωή με δικαιώματα!
Γιατί η «ελευθερία» της ΕΕ συνεπάγεται 16,6 εκατ. ανέργους, 4,1 εκατ. άστεγους, 113 εκατ. που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, 10,2% των μαθητών που αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σχολείο, μνημόνια διαρκείας και ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον μας.
Για τη γνήσια, έμπρακτη αλληλεγγύη ανάμεσα σε ίσους, που αποτυπώνεται στο σύνθημα «Ολοι για έναν κι ένας για όλους»!
Γιατί η «αλληλεγγύη» της ΕΕ μεταφράζεται σε πολέμους και σφαγές λαών, όπως οι δεκάδες πόλεμοι που έχει οργανώσει και συμμετάσχει η ΕΕ μαζί με το ΝΑΤΟ (9 τα τελευταία 20 χρόνια), με αποτέλεσμα εκατομμύρια πρόσφυγες, χιλιάδες θαλασσοδαρμένους, μικρούς Αϊλάν, που ζουν στα κολαστήρια της Σάμου και της Μόριας.
Για την πραγματική δημοκρατία, όπου ο λαός και η νεολαία δεν θα είναι «θεατές», αλλά πρωταγωνιστές στη ζωή που μας αξίζει!
Γιατί η «δημοκρατία» της ΕΕ σημαίνει ηλεκτρονικό φακέλωμα, ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού, στήριξη ένοπλων φασιστικών - ναζιστικών δυνάμεων.
Για αληθινή ισότητα, χωρίς διαχωρισμούς με βάση την τσέπη μας!
Γιατί η «ισότητα» της ΕΕ μπαίνει στη ζυγαριά «κόστους - οφέλους». Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της θεωρούν «κόστος» την προστασία της ανθρώπινης ζωής! Σε πρόσφατη έκθεση της ΕΕ αναφέρονται τα εξής ανατριχιαστικά: «Είναι οικονομικά αποδοτικότερο να προστατευθούν από την πλημμύρα εκείνοι με τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία απ' ό,τι οι φτωχοί»!
ΓΙΑΤΙ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ,
ΟΥΤΕ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΚΥΝΑ!
Αυτήν τη φορά ψηφίζω ΚΚΕ, για να υπάρχει πραγματικό μέτωπο στην ακροδεξιά και το φασισμό! Για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο σύστημα που τον γεννά!
Γιατί τα δήθεν «προοδευτικά μέτωπα» που φτιάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με διάφορες δυνάμεις και πρόσωπα σε Ελλάδα και Ευρώπη, από ακροδεξιούς μέχρι απομεινάρια μνημονιακών κυβερνήσεων και διάφορους άλλους γυρολόγους καρεκλοκένταυρους, που έχουν διακριθεί στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, δεν μπορούν να αναχαιτίσουν το φασισμό και την ακροδεξιά. Αντίθετα, τρέφουν την ακροδεξιά, γιατί δικαιολογούν τη βάρβαρη πολιτική σε βάρος του λαού και της νεολαίας, στο όνομα μάλιστα της προόδου.
Γιατί δεν μπορούν να είναι αντίπαλοι της ακροδεξιάς αυτοί που καταγγέλλουν τον Ορμπαν και την Λεπέν, αλλά «στάζουν μέλι» για τον ακροδεξιό Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «διαβολικά καλό», όπως κάνουν ο Αλ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιώντας κατά γράμμα τα επικίνδυνα, πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.
Γιατί δεν μπορούν να είναι αντίπαλοι του φασισμού όσοι ανέχονται στη χώρα μας τη δράση της ναζιστικής - εγκληματικής Χρυσής Αυγής, καθυστερώντας ανάμεσα σε άλλα και τη δίκη της.
Γιατί δεν μπορούν να είναι αντίπαλοι της ακροδεξιάς όσοι φτιάχνουν σύγχρονα κολαστήρια και στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.
ΔΥΝΑΤΟ ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!
ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ - ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ 3η ΘΕΣΗ
Αυτήν τη φορά ψηφίζω ΚΚΕ, για να δυναμώσει η μόνη προοδευτική συμμαχία, του λαού και της νεολαίας, για αποδέσμευση από την ΕΕ, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού!
Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί τη μοναδική γνήσια καταδίκη της ΕΕ της φτώχειας, των πολέμων και του εθνικισμού, καθώς και των κυβερνήσεων και των κομμάτων που εφάρμοσαν και θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική της, δηλαδή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.
Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ στέλνει μήνυμα αντεπίθεσης, αισιοδοξίας και μαχητικότητας σ' όσους παλεύουν για τα σύγχρονα δικαιώματά μας σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ παντού, στη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές, στηρίζει τον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ. Για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση και διεκδίκηση, η ελπίδα, η προοπτική της πραγματικής ανατροπής!
ΚΑΨΕ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!
ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ ΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!

10+ λόγοι για δυνατό ΚΚΕ παντού!





Είναι ώρα κινητοποίησης, μάχης, για την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ παντού. Είναι ώρα το ελπιδοφόρο για το λαό μας μήνυμα του ΚΚΕ να φτάσει παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και κάθε λαϊκό σπίτι, ώστε ακόμα περισσότεροι να συστρατευτούν με το ΚΚΕ στους καθημερινούς αγώνες, ακόμα περισσότεροι να κάνουν το βήμα και μπροστά στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις να αναδείξουν το ΚΚΕ όσο γίνεται πιο ισχυρό.
Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ, δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου
Στην κάλπη των επερχόμενων ευρωεκλογών:
1. Γιατί δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ, σημαίνει δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, των κρίσεων, της φτώχειας και των πολέμων. Ενα μεγάλο ΝΑΙ στον αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, που αποτελεί το πραγματικά προοδευτικό, τη μόνη διέξοδο για τους λαούς όλης της Ευρώπης και τη μόνη στέρεη βάση για να δυναμώνουν η αλληλεγγύη, η φιλία, οι σχέσεις αμοιβαίου οφέλους ανάμεσα στους λαούς.
2. Γιατί το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στις αντιλαϊκές κατευθύνσεις, στα μνημόνια διαρκείας, στην αντεργατική πολιτική της ΕΕ που υλοποίησαν και θα συνεχίσουν να υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις και στη χώρα μας, σοσιαλδημοκρατικές και «νεοφιλελεύθερες».
3. Γιατί μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει την αντίθεση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που αποδείχτηκε ξανά και ξανά ότι είναι ένωση των καπιταλιστών και γι' αυτό εχθρική στους λαούς και τα συμφέροντά τους, ότι δεν παίρνει από «μερεμέτια», αλλάζει μόνο προς το χειρότερο και αντιδραστικότερο. Γιατί «προοδευτικό» δεν είναι η υποταγή στα συμφέροντα του κεφαλαίου και στους σημερινούς αρνητικούς συσχετισμούς, αλλά η πάλη για την αλλαγή τους. Προοδευτικό δεν είναι οι λαοί να παλεύουν μάταια τάχα για να εξανθρωπίσουν την ένωση των καπιταλιστών, αλλά η αντεπίθεση, η πάλη για την αποδέσμευση από αυτή.
4. Γιατί το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει και μπορεί να αξιοποιήσει τις φυγόκεντρες τάσεις στο εσωτερικό της ΕΕ, τις αγιάτρευτες αντιθέσεις της ιμπεριαλιστικής ένωσης για να οργανώσει την αντεπίθεσή του και όχι για να γίνει ουρά των αστικών σχεδιασμών.
Να αχρηστεύει τις παγίδες εγκλωβισμού του λαού και τις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές που στήνουν ξανά, με μοιρασμένους ρόλους ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, «ευρωπαϊστές» και εθνικιστές, σοσιαλδημοκράτες και δεξιοί πολιτικοί, που όλοι μαζί υπηρετούν τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, τη δικτατορία του κεφαλαίου.
5. Γιατί η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση που υπάρχουν σε ευρύτερα τμήματα του λαού δεν πρέπει να εγκλωβιστούν ούτε στον εθνικισμό ούτε στον λεγόμενο ευρωσκεπτικισμό, που υπηρετούν εξίσου τα συμφέροντα του κεφαλαίου, τους τσακωμούς τους στο εσωτερικό της ΕΕ για το πώς θα μοιράσουν τη λεία. Γιατί το ΚΚΕ δεν παλεύει για να ενταχθεί η Ελλάδα σε μια άλλη ιμπεριαλιστική συμμαχία ή για μια αλλαγή νομίσματος με τη διατήρηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.
Για να υψώσει ο λαός τείχος στο ρατσισμό, στον εθνικισμό, στο φασισμό και την ακροδεξιά, που τροφοδοτεί και φουντώνει η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι που εξαπολύει, η πολιτική της ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες, ο αντικομμουνισμός και η άθλια και ανιστόρητη εξίσωση κομμουνισμού - φασισμού που αποτελούν επίσημη πολιτική της ιμπεριαλιστικής ένωσης.
6. Γιατί οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ήταν και θα είναι ξανά η μοναδική φωνή υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, τα μάτια και η φωνή του λαού στην Ευρωβουλή.
7. Γιατί δυνατό ΚΚΕ στέλνει μήνυμα πανευρωπαϊκής σημασίας, μήνυμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας, δίνει κουράγιο και δύναμη σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, σε Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που παλεύουν για την ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, δυναμώνει την αλληλεγγύη με όλους τους λαούς, ενάντια στη σύγχρονη «Ιερά Συμμαχία» του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, των κυβερνήσεών τους.
Να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση σε δήμους και Περιφέρειες
8. Ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δήμους και Περιφέρειες, ακόμα περισσότεροι εκλεγμένοι δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτιά της σημαίνει ότι δυναμώνει η λαϊκή αντιπολίτευση - από θέση δημοτικής αρχής ή από θέση μειοψηφίας - απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, έτσι όπως αυτή εξειδικεύεται σε δήμους και Περιφέρειες. Οπως άλλωστε έχουν αποδείξει με τη δράση τους οι 5 κομμουνιστές δήμαρχοι σε Καισαριανή, Χαϊδάρι, Ικαρία, Πάτρα και Πετρούπολη.
Σημαίνει ότι πολλαπλασιάζονται οι δυνάμεις που θα συγκρουστούν με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, που θα μπουν μπροστά και θα διεκδικήσουν μαζί με το λαό μέτρα στήριξης και ανακούφισης των εργατικών - λαϊκών οικογενειών από τα χαράτσια και την άγρια φορολογία, για να μην περάσουν οι πλειστηριασμοί, για να έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στην Προσχολική Αγωγή, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για τους εργαζόμενους στους δήμους, για έργα και υποδομές αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας, ελεύθερους χώρους για το λαό, για διαχείριση των απορριμάτων με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες και τα συμφέροντα του λαού και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
9. Σημαίνει ότι βάζουμε περισσότερα και μεγαλύτερα εμπόδια στις κατευθύνσεις της ΕΕ, στους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους που πέρασαν και υλοποιούν κυβερνήσεις και τοπικές διοικήσεις και προβλέπουν «πάγωμα» προσλήψεων, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από τους δήμους, περικοπές δαπανών για βασικά έργα και παρεμβάσεις προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Μεγαλύτερα εμπόδια στη στρατηγική της «ανταποδοτικότητας» που προωθεί την εμπορευματοποίηση, φορτώνει νέα μεγάλα βάρη στις πλάτες του λαού, της «ευελιξίας» που σπάει κόκαλα στους δήμους, της υποχρηματοδότησης και του «κόστους - οφέλους» για το κεφάλαιο, που δεν θεωρεί «επιλέξιμα» τα έργα προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού. Στα «αναπτυξιακά οράματα» των επιχειρηματικών ομίλων, αυτά που υπηρετούν κυβερνήσεις και τοπικές διοικήσεις και τσακίζουν τις λαϊκές ανάγκες.
Για το πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο
Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού:
10. Γιατί και η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ, και η «βιώσιμη ανάπτυξη» της ΝΔ στην καρδιά τους έχουν τα συμφέροντα, τα κέρδη του κεφαλαίου, τους στόχους της αστικής τάξης και των επιχειρηματικών ομίλων, και γι' αυτό όποια κυβέρνηση και να προκύψει την επόμενη μέρα, με όποιον από τους δύο στον πυρήνα της, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα συνεχίσει να ματώνει το λαό με νέα αντιλαϊκά μέτρα, ένταση της εκμετάλλευσης, παραπέρα τσεκούρι στα δικαιώματά του.
11. Γιατί μόνο το ΚΚΕ αποτελεί συνεπή αντίπαλο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, γιατί αντιπαλεύει το σύστημα που θρέφει και χρειάζεται το φασιστικό ρεύμα. Μπαίνει μπροστά για να απομονωθούν η εγκληματική - ναζιστική Χρυσή Αυγή, ο φασισμός και ο ναζισμός, από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά.
Γιατί τη μάχη ενάντια στο φασισμό και την ακροδεξιά δεν μπορεί να τη δώσουν εκείνοι, όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που κρατάνε τη σημαία της ΕΕ και του κεφαλαίου, που με την πολιτική τους δίνουν αέρα στα πανιά τους, που συγκυβερνούν με ακροδεξιούς, χαριεντίζονται με στελέχη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, στελέχη τους συνυπάρχουν μαζί τους σε ψηφοδέλτια σε δήμους και Περιφέρειες, κα ενώ η κυβέρνηση δεν παίρνει ούτε καν μέτρα για να τελειώσει επιτέλους η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης. Ούτε βέβαια μπορούν να τη δώσουν δυνάμεις όπως η ΝΔ και άλλα αστικά κόμματα που ψαρεύουν στα βρωμόνερα του εθνικισμού και του ρατσισμού.
12. Γιατί το ΚΚΕ αγωνίζεται ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, που απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα των συνόρων της περιοχής. Γιατί μόνο το ΚΚΕ εναντιώνεται τόσο στη ΝΑΤΟική συμφωνία των Πρεσπών όσο και στις εθνικιστικές φωνές που θεωρούν ότι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική». Μόνο το ΚΚΕ στέκεται απέναντι στους λεγόμενους «εθνικούς» στόχους της αστικής τάξης που σηματοδοτούν βαθύτερη εμπλοκή στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.
13. Δύναμη στο ΚΚΕ είναι δύναμη στον αγώνα για να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες, οι ανάγκες των εργαζομένων και του λαού που δεν συμβιβάζονται με τα κέρδη των καπιταλιστών. Είναι δύναμη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για τη μεγάλη Κοινωνική Συμμαχία εργαζομένων, αγροτών, επαγγελματιών, που θα συγκρουστεί με το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.
14. Γιατί το ΚΚΕ έχει σχέδιο για το σήμερα και για το αύριο, φωτίζει με το ανατρεπτικό του πρόγραμμα το δρόμο, ώστε οι εργαζόμενοι να πάρουν την εξουσία και την οικονομία στα χέρια τους, να αξιοποιήσουν τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες για να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες και όχι για τα κέρδη του κεφαλαίου.
Αυτό είναι το σύγχρονο και το προοδευτικό και όχι η ζωή με ψίχουλα, ο συμβιβασμός με τη χαμοζωή, με τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, με τα ψίχουλα που θα πέφτουν από το τραπέζι της καπιταλιστικής κερδοφορίας, με την άθλια κατάσταση και τα κομμένα δικαιώματα σε Παιδεία, Υγεία - Πρόνοια, τις τεράστιες ελλείψεις, που είναι η άλλη όψη της πολιτικής που στηρίζει το κεφάλαιο με πακέτα, ενισχύσεις, φοροαπαλλαγές.

TOP READ