7 Νοε 2012

ΠΩΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ…


ΠΩΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ…


Κάτι που μου θύμισε χούντα, βαθιά μάλιστα, ήταν απόψε μια ομάδα ΜΑΤατζήδων που είχε αποκλείσει την οδό Αμερικής, στο ύψος της Βαλαωρίτου, και δεν επέτρεπε σε κανέναν που έρχονταν κλαμένος και βαμένος με MALOX από την Πανεπιστημίου να περάσει επάνω ενώ προς τα κάτω επιτρέπονταν! Ο λόγος; Αμφιβάλλω και αν τον ήξερε και ο θρασύς κρετίνος που ήταν επικεφαλής και απειλούσε μάλιστα όσους, με το δίκιο τους ζητούσαν να μάθουν γιατί απαγορεύεται.
Όταν άρχισε να γελά ο κόσμος που μαζεύτηκε κεί, τότε «λύγισε» και έδωσε εντολή στην ομάδα να αφήσει τον κόσμο να περάσει προς την Ακαδημίας. Το ίδιο όπως διαπίστωσα αργότερα είχε γίνει και στους άλλους δρόμους και οι πιο αυστηροί ΜΑΤατζήδες ήταν εκείνοι που δεν άφηναν να περάσουμε τη Ρήγα Φερραίου ενώ το επέτρεπαν από την Ιπποκράτους.


Κάτι άλλο που μου κίνησε πολύ το ενδιαφέρον είναι το πλήθος των μυστικών της αστυνομίας που ήταν σπαρμένοι από το πρωί σε κάθε γωνία της οδού Ακαδημίας με περισσότερους στην Ιπποκράτους και την Χαριλάου Τρικούπη (φωτογραφία). Τι ήταν αυτοί; Διάφοροι νεαροί που αντί να πίνουν τους φραπέδες τους (όλοι κρατούσαν ένα φραπέ στα χέρια που έμοιαζε να είναι ατέλειωτος) στις καφετέριες της γειτονιάς τους, τους πίνουν στις γωνιές της Αθήνας για ένα μεροκάματο που δεν διαφέρει σε τίποτα με άλλους συνομίληκους τους αν έχουν δουλειά βεβαίως και έχουν το νού τους για προληπτικές συλλήψεις και άλλα ωραία που κατεβάζει το μυαλό των στρατηγών της Αστυνομίας και των συμβούλων τους.

Πηγή: actimon

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση τραμπούκων της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής


Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση τραμπούκων της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής
















«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση τραμπούκων της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής σε μέλη της ΚΝΕ έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά όπου καλούσαν τους μαθητές να συμμετέχουν στη σημερινή απεργία και στις συγκεντρώσεις.

Η ομάδα των φασιστοειδών, με επικεφαλής γνωστά στελέχη μπράβους της Χρυσής Αυγής Διχταπανίδη και Παναγιωτίδη, αρχικά με βρισιές και απειλές επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν και να διώξουν τα μέλη της ΚΝΕ.

Όταν διαπίστωσαν ότι η τρομοκρατία δεν είχε αποτέλεσμα επιτέθηκαν με γροθιές και ρόπαλα.

Η συμμορία όμως της Χρυσής Αυγής πήρε την κατάλληλη απάντηση καθώς προς βοήθεια των μελών της ΚΝΕ έσπευσαν απεργοί εργάτες από το εργοστάσιο της ΑΓΝΟ.

Οι απεργοί εργάτες κατάφεραν και πήραν από τους μπράβους της Χρυσής Αυγής τα ρόπαλα, δύο ξύλινα και ένα μηχανικό, παρότι αυτοί έβγαλαν μαχαίρια.

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Είναι ένας ύπουλος αντικομμουνιστικός και τρομοκρατικός μηχανισμός που στηρίζεται από το σύστημα και χρησιμοποιείται ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα και στους νέους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους ενάντια στην ΕΕ και τους εκμεταλλευτές καπιταλιστές.

Η απάντηση που τους έδωσαν τα μέλη της ΚΝΕ και οι απεργοί εργάτες δείχνει το πώς ο λαός και η νεολαία μπορούν να απομονώσουν, να αποκαλύψουν και να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατική και εγκληματική δράση των ναζιστικών.

Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Είναι υπεύθυνη για το αν θα τιμωρηθούν οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής.

Υπάρχουν όλα τα στοιχεία, τα ονόματα ακόμα και τα αποτυπώματά τους στα ρόπαλα».

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013 Φτώχεια και εξαθλίωση για το λαό


ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013


Φτώχεια και εξαθλίωση για το λαό
 

Το σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού (ΚΠ) για το 2013 που κατέθεσε η κυβέρνηση μαζί με το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής για το 2013 - 2016 αποτυπώνει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, τις βασικές της στοχεύσεις σε συνθήκες παρατεταμένης και βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης.Αποτελεί το βασικό εργαλείο υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής και το οποίο σηματοδοτεί την κλιμάκωσης της πιο βάρβαρης και αντιλαϊκής επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη και τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Παραμένει βαθιά η καπιταλιστική κρίση
Σε αυτόν καταγράφεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η βαθιά και παρατεταμένη κρίση. Για το 2012 η κυβέρνηση εκτιμά ότι η μείωση του ΑΕΠ θα φτάσει στο -6,5%, ενώ για το 2013 προβλέπει νέα μεγάλη μείωση του ΑΕΠ ύψους -4,5% εκτιμώντας ότι από το 2014 θα ξεκινήσει αναιμικά η ανάκαμψη. Με αποτέλεσμα η σωρευτική μείωση του ΑΕΠ να ξεπερνάει το 25%, δηλαδή οι συνολικές απώλειες ξεπερνούν το 1/4 του ΑΕΠ.
Οι προβλέψεις αυτές μπορεί να αποδειχθούν, για ακόμη μια φορά, αισιόδοξες, γεγονός το οποίο και η ίδια η κυβέρνηση αναγκάζεται να ομολογήσει ότι αυτές οι μακροοικονομικές της προβλέψεις εμπεριέχουν σημαντικά στοιχεία αβεβαιότητας με κυρίαρχη την ανησυχία για μια περαιτέρω επιβράδυνση και για το 2013 της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Ανησυχίες οι οποίες καταγράφονται και στις πρόσφατες προβλέψεις του ΔΝΤ (Οκτώβρης 2012) για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Προβλέψεις που αναθεωρούν προς τα κάτω τις προηγούμενες εκτιμήσεις του, του Ιούλη του 2012. Σε αυτές αποτυπώνεται η ανισόμετρη εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης στην Ευρωζώνη με τη Γερμανία να καταγράφει μια ασθενική ανάκαμψη, την οικονομία της Γαλλίας να παραμένει ουσιαστικά στάσιμη, ενώ για τις οικονομίες των Ιταλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας προβλέπει ότι θα βρίσκονται σε κρίση για μια ακόμη χρονιά. Αυτή, άλλωστε, η ανισόμετρη εκδήλωση αποτελεί και το βασικό παράγοντα όξυνσης των αντιθέσεων αλλά και του προσωρινού χαρακτήρα στον κάθε φορά συμβιβασμό που επιτυγχάνεται στα Συμβούλια Κορυφής της ΕΕ.Ιδιαίτερα αισιόδοξη είναι η κυβέρνηση για την πορεία της ανεργίας, εκτιμώντας ότι το ποσοστό της επίσημης ανεργίας θα ανέλθει στο 22,4% για το 2012 και θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα και για το 2013. Την ίδια στιγμή, η ΕΛΣΤΑΤ εκτιμά ότι η επίσημη ανεργία ανήλθε στο 25,1% τον Ιούλη του 2012.
Παρά το «κούρεμα» του χρέους (PSI) κατά 106 δισ. ευρώ, αυτό εξακολουθεί να παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και η καθαρή μείωση από το PSI να ανέρχεται μόνο στα 15 δισ. ευρώ, εξαιτίας των νέων δανειακών συμβάσεων που ακολούθησαν το PSI και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Η εξέλιξη αυτή είναι αποκαλυπτική των αδιεξόδων της αστικής πολιτικής διαχείρισης της κρίσης, είναι αποκαλυπτική των φρούδων ελπίδων που προσπαθούν να καλλιεργήσουν με την πρόταση για το νέο «κούρεμα» του δημόσιου χρέους, μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε νέα αύξηση των κρατικών δανειακών αναγκών και σε νέα αντιλαϊκά μνημόνια. Στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή σε νέα δάνεια και νέα αντιλαϊκά μέτρα οδηγεί και η υιοθέτηση της πρότασης για επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής. Αποτελούν και οι δυο αυτές προτάσεις διαχειριστικές επιλογές που μπορεί να απασχολούν επιμέρους τμήματα του κεφαλαίου και οι οποίες όχι μόνο δεν πρόκειται να αναιρέσουν, αλλά αντίθετα προϋποθέτουν την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.
Κρατικός προϋπολογισμός λαιμητόμος


Με το ΚΠ για το 2013, η συγκυβέρνηση επιδιώκει να υλοποιήσει τη δημοσιονομική της στρατηγική, η οποία βασίζεται στους παρακάτω πυλώνες:
  • Στην εφαρμογή του νέου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016.
  • Στην υλοποίηση των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και θεσμικών αλλαγών.
  • Στη δημιουργία ενός απλού, δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος, όπως ισχυρίζεται.
  • Στην επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων αλλά και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
  • Στην περαιτέρω αναδιάρθρωση και συγχώνευση των φορέων του δημόσιου τομέα.
Πρόκειται, δηλαδή, για τη δημοσιονομική στρατηγική που ενσωματώνει το σύνολο των επιδιώξεων της αστικής τάξης για την ικανοποίηση σημερινών αναγκών του κεφαλαίου συνολικά, όπως αυτές αποτυπώνονται στις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ.
Πιο συγκεκριμένα επιδιώκεται:
α) Τα βάρη της δημοσιονομικής εξυγίανσης να τα πληρώσουν αποκλειστικά τα λαϊκά στρώματα.
Στον ΚΠ περιλαμβάνεται το νέο πακέτο της λεγόμενης δημοσιονομικής προσαρμογής, το οποίο, παρά τις προβλέψεις του προσχεδίου (αρχές Οκτώβρη) για μέτρα ύψους 7,8 δισ. ευρώ για το 2013, περιλαμβάνει τελικά μέτρα ύψους 9,3 δισ. ευρώ, των οποίων όμως η ακαθόριστη επίδραση όπως προσχηματικά αποκαλείται από την κυβέρνηση θα ανέλθει στα 11 δισ. ευρώ.
Από το σκέλος της μείωσης των δαπανών, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να εξοικονομήσει περίπου 9 δισ. ευρώ, με κύρια πηγή εξοικονόμησης τις δραστικές περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, των οποίων οι περικοπές θα ανέλθουν στα 7,1 δισ. ευρώ, ενώ από τις περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα θα εξοικονομήσει 211 εκατ. ευρώ, από τις νέες μειώσεις στην υγειονομική περίθαλψη 491 εκατ. ευρώ και από την εκπαίδευση 123 εκατ. ευρώ. Στο, δε, σκέλος των εσόδων περιλαμβάνει μέτρα που θα αποδώσουν 2 δισ. ευρώ. Τα 379 εκατ. θα προέλθουν από τις περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα, 231 εκατ. από τις μειώσεις των επιστροφών στους αγρότες, 398 από τη φορολόγηση τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ και από την εξίσωση ως προς τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών 317 εκατ. ευρώ.
Το συνολικό πακέτο των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής για το διάστημα 2013 - 2016 προβλέπεται από τη συγκυβέρνηση ότι θα ανέλθει στα 17 δισ. ευρώ, μια πρόβλεψη που έχει προσωρινό χαρακτήρα εξαιτίας των δημοσιονομικών κενών που θα προκύψουν και για τα οποία θα χρειαστούν νέα πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα. Η σωρευτική επίδραση των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής από το 2010 ξεπερνάει δηλαδή τα 68 δισ. ευρώ (τα 49 δισ. αποτελούν τα δημοσιονομικά μέτρα που ελήφθησαν από το 2010 μέχρι το 2012).
β) Τη διευκόλυνση της αναπαραγωγής του συσσωρευμένου κεφαλαίου και την επέκταση της δράσης του σε νέους τομείς, μέσα από την απελευθέρωση των αγορών, το άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, τις ιδιωτικοποιήσεις και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Στην ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας μέσα από τις νέες φοροαπαλλαγές και τα νέα κρατικά και κοινοτικά πακέτα στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου.
Από τις ιδιωτικοποιήσεις, η κυβέρνηση προβλέπει για το 2013 έσοδα ύψους 2,6 δισ. ευρώ. Αυτά θα προέλθουν από την ιδιωτικοποίηση των ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΛΑΡΚΟ, ΕΛΤΑ και από την παραχώρηση των κρατικών λαχείων και την αξιοποίηση από ιδιώτες του Αστέρα Βουλιαγμένης, των ακινήτων στο Αφαντο και την Κασσιόπη αλλά και των περιφερειακών αεροδρομίων και του αποθηκευτικού χώρου της «Νότιας Καβάλας». Συνολικά από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων μέχρι το 2016, το ΜΠΔΣ προβλέπει έσοδα ύψους 9,5 δισ. ευρώ.
γ) Στη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας και στήριξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, μέσα από την ακόμα μεγαλύτερη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και της κατάργησης ουσιαστικά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Η εκτέλεση του ΚΠ του 2013 θα αποτελέσει ένα συντριπτικό πλήγμα στα λαϊκά συμφέροντα, οδηγώντας ευρύτερα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στο όνομα της σωτηρίας των μονοπωλίων.
Ο μονόδρομος για το κεφάλαιο
Οι γενικότερες οικονομικές εξελίξεις, ο βαθμός και η επέκταση της καπιταλιστικής κρίσης, η ανισόμετρη επίδρασή της και η αδυναμία διαχείρισης από μεριάς της αστικής πολιτικής καθορίζουν τις δύο επιλογές της πλουτοκρατίας, ή τη συνέχιση της πολιτικής της εσωτερικής υποτίμησης ή την ασύντακτη χρεοκοπία. Επιλογές καταστροφικές για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του ΚΚΕ ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διέξοδος ανεξαρτήτως των μιγμάτων στο πλαίσιο της αστικής διαχείρισης.
Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται άσφαιρη. Καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση για ψευδεπίγραφη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ότι έχει μετατραπεί σε συνομιλητή της Μέρκελ αντί να συμμετέχει στο διαπραγματευτικό μέτωπο των «Νοτίων». Πρόκειται για ένα μέτωπο που στην πραγματικότητα διαπραγματεύεται για λογαριασμό των μονοπωλιακών τους ομίλων και το οποίο, όπως άλλωστε δείχνουν οι πράξεις του, δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης.
Στην Ισπανία, ψηφίζεται το τέταρτο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων ύψους 40 δισ. ευρώ για το 2013, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε αυτό των 27,5 δισ. ευρώ για το 2012. Στη Γαλλία, τα νέα μέτρα είναι ύψους 36,3 δισ. ευρώ, στην Ιταλία 11 δισ. ευρώ και στην Πορτογαλία 5,3 δισ. ευρώ.
Προβάλλει τον απατηλό στόχο ότι στα πλαίσια της κυριαρχίας του κεφαλαίου και ευρωμονόδρομου μπορεί να υπάρξει ένα άλλο μείγμα διαχείρισης της κρίσης προς όφελος του λαού. Οι αντιφατικές προτάσεις που κατά καιρούς προβάλλει αντανακλούν προβληματισμούς που αναπτύσσονται στα πλαίσια της αστικής τάξης. Προτείνει την ανάγκη της οικονομικής ανασυγκρότησης, για να επιταχυνθούν οι ρυθμοί της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Μια ανάπτυξη που θα βασίζεται στη φτηνή εργατική δύναμη για να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα και θα έχει αβέβαιο και προσωρινό χαρακτήρα, αποτελώντας το στάδιο προετοιμασίας της νέας καπιταλιστικής κρίσης.
Η «κυβερνώσα αριστερά» αποτελεί τη «χρυσή εφεδρεία» του συστήματος. Αυτές οι επιλογές εντάσσονται στο μονόδρομο που υπηρετεί τα μονοπώλια.
Ο μονόδρομος για το λαό
Απέναντι στο λαό ανοίγονται δύο επιλογές: Ο δρόμος που υπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου και ο δρόμος που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Το ΚΚΕ με συνέπεια προβάλλει όχι μόνο την αναγκαιότητα, αλλά και τη ρεαλιστικότητα της επιλογής της ανατροπής σε επίπεδο εξουσίας, τη λαϊκή εξουσία, για την αποδέσμευση απ' τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής.
Του
Νίκου ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία;


Αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία;
-- Η κυβέρνηση λέει ότι αυτό θα είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων και πως δε θα υπάρξουν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Είναι έτσι;
Πρόκειται για ξετσίπωτο ψέμα, με το οποίο τα αστικά επιτελεία προσπαθούν να διασκεδάσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να ενσωματώσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις, τόσο κατά τη διάρκεια συζήτησης και ψήφισης των μέτρων, όσο και μετά από αυτή, αν τελικά περάσουν από τη Βουλή. Το ίδιο ψέμα χρησιμοποίησαν προηγούμενα οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, όταν υπέγραφαν το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο. Τα ίδια έλεγε και ο Ε. Βενιζέλος, όταν το Σεπτέμβρη του 2011 ανακοίνωνε από τη ΔΕΘ το πακέτο των περικοπών για τους δημόσιους υπάλληλους και το χαράτσι της ΔΕΗ. Από τότε ακολούθησαν εκατοντάδες ακόμα μέτρα που χτυπάνε στην καρδιά το λαϊκό εισόδημα, είτε άμεσα, με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, είτε έμμεσα, με αύξηση του κόστους ζωτικών για τις λαϊκές ανάγκες προϊόντων και υπηρεσιών, με περικοπές σε κρατικές δαπάνες για φάρμακα, Υγεία, Παιδεία και άλλα.
Τα μέτρα που τώρα συζητιούνται, ούτε αποσπασματικά είναι, ούτε βέβαια θα είναι τα τελευταία. Αποτελούν έναν ακόμα κρίκο στη μακριά αλυσίδα των αντεργατικών - αντιλαϊκών ανατροπών στην Ελλάδα και σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη, με τα οποία το κεφάλαιο προσπαθεί να ανακάμψει από τη βαθιά κρίση και να εκκινήσει από καλύτερες θέσεις την περίοδο της αναιμικής ανάπτυξης, με τσακισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που σημαίνει ακόμα φτηνότερη εργατική δύναμη, άρα και μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους. Ηδη, στο πρώτο και στο δεύτερο μνημόνιο προβλέπεται η αναπροσαρμογή τους προς το χειρότερο για το λαό, αν δεν πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Ακόμα όμως κι αν δεν υπήρχαν τα μνημόνια, τα πράγματα δε θα ήταν διαφορετικά, αφού υπάρχει το «σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας» και το «σύμφωνο για το ευρώ», τα οποία συνιστούν συμφωνίες στρατηγικής σημασίας για την ΕΕ, που έχει ψηφίσει και η Ελλάδα.
Το μεν πρώτο προβλέπει αλλεπάλληλα μέτρα και περικοπές, προκειμένου το δημόσιο έλλειμμα να παραμένει στα συμφωνημένα επίπεδα. Το δεύτερο προβλέπει διαρκή έγνοια και παρεμβάσεις από τις κυβερνήσεις των κρατών μελών, προκειμένου το λεγόμενο «εργατικό κόστος» στην ΕΕ και σε κάθε χώρα μέλος της να παραμένει σε ανταγωνιστικά επίπεδα, συγκρινόμενο με το αντίστοιχο «κόστος εργασίας» σε άλλες χώρες, άλλες ανταγωνιστικές καπιταλιστικές οικονομίες, όπως είναι η Κίνα, η Ρωσία, οι χώρες της Λατινικής Αμερικής και άλλες. Για να μην υπάρχει μάλιστα καμιά αμφιβολία ότι το επόμενο πακέτο των μέτρων είναι ήδη στα σκαριά, παρά τις διαβεβαιώσεις της συγκυβέρνησης, αρκεί να παρακολουθήσει τη συζήτηση για το νέο δάνειο που απαιτείται προκειμένου η Ελλάδα να καλύψει το «χρηματοδοτικό κενό» που θα προκύψει από μια ενδεχόμενη επιμήκυνση της δημοσιονομικής της προσαρμογής.
Το κόστος μιας τέτοιας ενδοκαπιταλιστικής ρύθμισης για τη διαχείριση της κρίσης υπολογίζεται χονδρικά σε 18 έως 30 δισ. ευρώ, που θα προκύψουν από νέα δάνεια, άρα με νέα μνημόνια και μέτρα. Καμιά αυταπάτη και καμιά προσμονή να μην έχει ο λαός από όσα προσπαθεί να του φυτέψει στο κεφάλι η αστική προπαγάνδα για να τον κοιμίσει και να τον κάνει συνένοχο στη σφαγή του. Μόνο αυτός μπορεί να βάλει τέλος στο φαύλο κύκλο μέτρα - εκβιασμοί - μέτρα, να κάνει σκόνη τα ψέματα των αστών, οργανώνοντας την πάλη για την ανατροπή τους. Σήμερα δεν αρκεί ο αμυντικός αγώνας για την παρεμπόδιση της μιας ή της άλλης δέσμης μέτρων, τα οποία, ακόμα και αν καταψηφιστούν θα επανέλθουν αργά ή γρήγορα, αφού είναι στρατηγικής σημασίας για το κεφάλαιο. Τέρμα στα αντιλαϊκά μέτρα μπορεί να βάλει η συμμαχία και η πάλη του λαού για ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους.

«Μείγματα» - δηλητήριο


«Μείγματα» - δηλητήριο
Οι διεργασίες στη συγκυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν, δείχνουν ότι επιταχύνεται στο προσκήνιο και κυρίως στο παρασκήνιο η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Ο άξονας παραμένει αυτός που ανέδειξε και προεκλογικά το ΚΚΕ. Σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει απρόσκοπτα τη συνέχιση της διαχείρισης υπέρ της πλουτοκρατίας, έστω και με παραλλαγές στα επιμέρους, και προκειμένου να αφομοιώσει τις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού, το αστικό σύστημα διαμορφώνει νέο δίπολο. Στη θέση των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, βάζει τώρα την κυβέρνηση με πόλο τη ΝΔ από τη μια και με πόλο το ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη. Στη βάση αυτή κορυφώνονται οι διεργασίες κύρια του ΠΑΣΟΚ, που βγήκε ηττημένο από τις τελευταίες εκλογές, τροφοδοτώντας με ψήφους και στελέχη το ΣΥΡΙΖΑ.
Το δίπολο έχει διαφορετική κατεύθυνση για το μείγμα της πολιτικής που πρέπει να εφαρμοστεί προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση. Η ΝΔ, όπως και ένα κομμάτι των ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, συμφωνούν στα μέτρα λιτότητας, σαν αναγκαία προϋπόθεση για να καλυφθούν τα ελλείμματα και τα χρέη, να σταθεροποιηθεί η οικονομία και στη συνέχεια να έρθει η ανάπτυξη. Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με ένα μέρος του ΠΑΣΟΚ, βλέπει διέξοδο από την κρίση με τη διοχέτευση κρατικού χρήματος στο κεφάλαιο για να κάνει επενδύσεις. Γι' αυτό ζητάει διαγραφή μέρους του χρέους και μορατόριουμ για την αποπληρωμή του υπόλοιπου, ευρωομόλογα και ευρωπαϊκή ρύθμιση για το χρέος, αναβάθμιση του ρόλου της ΕΚΤ και ζεστό χρήμα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Οι διαφορές στη διαχείριση που προτείνουν οι δυο πόλοι, αντανακλούνται και στις διεθνείς συμμαχίες που συνάπτουν ή επιδιώκουν. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης, κύρια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είναι προσηλωμένα στη στρατηγική βαθιάς ενσωμάτωσης στην Ευρωζώνη και την ΕΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ υμνεί κι αυτός την ΕΕ, επιτίθεται όμως στη Γερμανία και λοξοκοιτάζει προς τις ΗΠΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι τα στελέχη του εκθειάζουν κατά καιρούς τη διαχείριση της κρίσης που ασκεί η κυβέρνηση Ομπάμα, με χαμηλά τραπεζικά επιτόκια και κρατικό ρευστό στις επιχειρήσεις. Οπως μιλάει με θέρμη και για την πολιτική Ομπάμα στον τομέα της Υγείας, παρά το γεγονός ότι στόχος της είναι να ισχυροποιήσει τα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.
Πού ταυτίζονται τα δυο μείγματα, άρα και οι δυο πόλοι; Στο ότι η ανάπτυξη που επιδιώκουν θα γίνει με την Ελλάδα ενσωματωμένη στην ΕΕ και δεν μπορεί παρά να έχει για μοχλό τα μονοπώλια και την κερδοφορία τους. Η οποία, με τη σειρά της, προϋποθέτει διαρκή υποτίμηση της εργατικής δύναμης, μονοπώληση κλάδων της παραγωγής, μείωση της φορολογίας για το κεφάλαιο και τζάμπα χρήμα για να κάνει επενδύσεις. Από αυτή τη σκοπιά, ανεξάρτητα από τη συνταγή της διαχείρισης, το φαΐ είναι σκέτο δηλητήριο για το λαό. Λύση που απαντά στα συμφέροντά του είναι να δέσει τον αγώνα ενάντια στα μέτρα, με την πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους. Μόνο τότε, όταν κατακτήσει την εξουσία και αποσπάσει από τους αστούς τα κλειδιά της οικονομίας, θα έχει λυμένα τα χέρια να οργανώσει την παραγωγή με αποκλειστικό κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες του

«Οι κερασιές θ' ανθίσουνε»


«Οι κερασιές θ' ανθίσουνε»
Σ' ένα κείμενο του θεάτρου σκιών ο τελάλης φώναζε:
«όποιος αντέξει τα νέα μέτρα θα πάρει μπαξίσι εκατό ομόλογα»
Πριν σώσει τα λόγια του, έπεφτε η σφαλιάρα σύννεφο.
***
Πέρασαν χρόνια και καιροί, ο τελάλης άλλαξε στέκι, τώρα πια εκπέμπει από τη συχνότητα του τηλεοπτικού «Σκάι», αλλά επιμένει να διαλαλεί την ίδια πραμάτεια.
Κάποιος εφοπλιστής «Νομικός εκ Λονδίνου» εμφανίστηκε από τη συχνότητα του «Σκάι» να προτείνει ως «εγώ κι ο Μαρινάκης» (ναι, αυτός του Ολυμπιακού) να αγοράσουν οι Ελληνες τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ως «100 τα εκατό πατριωτική κατανάλωση» για να διαγραφεί το χρέος. Δεν είναι τίποτα, διαβεβαίωνε: 24.500 ευρώ χρωστάει ο κάθε Ελληνας, αν ο καθένας μας αγοράσει τα ομόλογα στη δευτερογενή αγορά, πάει, διαγράφηκε το χρέος!
Θεϊκό! Πού να τον είχε άραγε κρυμμένο τόσο καιρό ο Αλαφούζος τον σωτήρα και μας άφηνε να βράζουμε - ένας ολόκληρος λαός - στην αγωνία μας τι θα γίνει μ' αυτό το χρέος των καπιταλιστών, πώς θα το βγάλουμε απ' την πλάτη μας...
***
Σε πείσμα της τηλεοπτικής πραγματικότητας (μια κατασκευή που... κατασκευάζει πραγματικότητα στις συνειδήσεις όσων ακόμα παραμένουν στο σπίτι, ελπίζοντας στον ερχομό κάποιου Μεσσία) η χτεσινή διαδήλωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου εξελίχθηκε με χαρακτηριστικά «από 'δώ εμείς κι από αυτοί». «Αυτοί» είναι μια χούφτα καπιταλιστές που περνάνε ζωή χαρισάμενη με τον αρπαγμένο - από την παραγωγή των εργατών - πλούτο.
Η διαδήλωση καθόρισε τη ρότα της από 'δώ και πέρα εξέλιξης.
***
Μέσα (στον περίφημο «ναό της δημοκρατίας»): με επιλογή τους, «τυφλοί τα τ' ώτα, τον τε νουν, τα τ' όμματι» διάφοροι «πατέρες του έθνους» αποφάσιζαν το τσάκισμα του λαού.
Εξω: Χιλιάδες και χιλιάδες τραγουδάγανε: «να με ξεριζώσεις δεν μπορείς, σ' αντιστέκομαι σα δρυς».
Απέναντι: Τεράστιος πλούτος συσσωρευμένος απ' την εκμετάλλευση των εργατών, σχεδιάζει πώς θ' αυγατίσει κι άλλο τα κέρδη, ξέρει το δρόμο: να πιέσει ώσπου να λιώσει, ώσπου να γονατίσει το υποζύγιο, ο εργάτης.
Στο πλάι: Πολλοί π' ακόμα ψάχνουν απάντηση σε λάθος ερώτηση: «πω πω τι πάθαμε, τι θ' απογίνουμε;»
Από μέσα απ' τη διαδήλωση, η απάντηση:
«κι έρχεται η στιγμή για ν' αποφασίσεις, με ποιους θα πας και ποιους θ' αφήσεις».
Πάνω, στα ιερά δώματα, οι γραφίδες δεν μπορούν να στρώσουν κώλο στις δερμάτινες πολυθρόνες τους. Τη μια κοιτούν από ψηλά το πόπολο να διαδηλώνει και την άλλη γράφουν μιαν αράδα για το χρέος του πόπολου να βάλει πλάτη να σωθούν τ' αφεντικά (διορθώνουν γρήγορα τη φράση που τους ξέφυγε «η χώρα πρέπει να σωθεί» είναι η τελική γραφή τους).
Κάτω: Το πόπολο που ποτέ δεν έμαθε να περιμένει σωτηρία μπροστά στην οθόνη ενός κομπιούτερ, διαδηλώνει:
«Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά».
Την ανάγκη φιλοτιμία ποιών ο «επί τόπου» ρεπόρτερ περιγράφει το απρόσμενο: τόσες δόσεις ηττοπάθειας τους ρίξαμε, τόσες και τόσες σελίδες αναλύσεις περί χάους τους πετάξαμε στη μούρη, τόσα σκιάχτρα τρόμου απλώσαμε... και τίποτα! αυτοί διαδηλώνουν και διαδηλώνουν, μα πού τους είχανε κρυμμένους όλους αυτούς;
Στο δρόμο: Κανένας ανώνυμος! Ολοι ένας προς έναν: Είμαι ο και λέγομαι, παράγω και δε ζω. Τ' αφεντικού μου το χαλκά άλλο δε βαστώ.
***
Εδώ είμαστε.
Αγάντα!
Τώρα αρχίζει η μεγάλη μάχη. Οχι μόνο για να μην εφαρμοστούν στη πράξη τα βάρβαρα μέτρα, αλλά για ν' αλλάξουν ριζικά οι συσχετισμοί έτσι που να μην μπορούν να σταθούν οι εκμεταλλευτές, να γκρεμιστούν, να χαθούν!
***
Η διαδήλωση δεν άφηνε περιθώριο αυταπάτης. Γι' αυτό είναι η διαδήλωση: μέσα σ' αυτήν - συνολικά στην οργανωμένη ταξική πάλη - διαμορφώνεται η συνείδηση. Ο άνθρωπος - μάθαμε - είναι οι κοινωνικές του σχέσεις - άλλος είναι ο άνθρωπος του καναπέ που τη συνείδησή του τη διαμορφώνει η τηλεόραση του αφεντικού κι άλλος αυτός που έχει συναντήσει τα ταξικά αδέρφια του και παλεύει για να γκρεμίσει τ' αφεντικά.
***
Στις ηλεκτρονικές σελίδες του αστικού Τύπου, ακόμα και χτες, τη μέρα της μεγάλης απεργίας, αναγνώστες με ειλικρινή - αλλά κακόμοιρη - αγωνία έγραφαν: «Πείτε μας επιτέλους την αλήθεια».
Ζητάνε απ' το δυνάστη τους να ομολογήσει ότι είναι δυνάστης. Αφελείς; Οχι. Είναι απλά κάτοχοι μιας ψευδούς συνείδησης στο πλαίσιο της οποίας αφεντικά κι εργάτες είναι ένα, «πατριώτες όλοι».
Θα 'ρθει η ώρα - είναι βασανιστική αυτή η πορεία - που κι αυτοί θα αναγνωρίσουν τον αντίπαλο στο πρόσωπο αυτουνού που τους χαϊδεύει την πλάτη, θα μάθουν από την ίδια την εμπειρία τους, ότι τελικά σύντροφός σου στη ζωή είναι μόνο αυτός που αξιώνει να σταθείς πλάι του, στο μετερίζι μιας μάχης που κι αν ακόμα χάσεις τη ζωή σου, θα είσαι ήδη νικητής στο μεγάλο τεφτέρι που καταγράφονται τα δύσκολα βήματα της ανθρωπότητας από τη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης στο μόνο πραγματικό βασίλειο της ελευθερίας, αυτό που η εκμετάλλευση είναι παρελθόν, αυτό όπου οι άνθρωποι - αυτή η καταπληκτική κατάκτηση της εξέλιξης - πράγματι χωρίς δεσμά θα έχουν εκτιναχτεί σ' ένα φωτεινό μέλλον.
Ονειρα; Οχι! Στρατηγική είναι. Αναγκαία για να δώσουμε τις καθημερινές μάχες, όχι για να απαλύνουμε τις πληγές, αλλά για να μην υπάρξει ποτέ ξανά περιθώριο σ' εκμεταλλευτή να ...υπάρχει.

Χάος και καταστροφή...


Χάος και καταστροφή...
Τις τελευταίες μέρες, καθώς κορυφώνεται η αντιπαράθεση για τα μέτρα του εκτρωματικού πολυνομοσχεδίου, η κινδυνολογία, από την πλευρά της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, χτυπάει κόκκινο. Αν δεν περάσουν τα μέτρα, θα σταματήσει η χρηματοδότηση, η ελληνική οικονομία θα χρεοκοπήσει, θα έρθει το χάος, η απόλυτη καταστροφή, φωνάζει εν χορδαίς και οργάνω το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης. Ο δε υπουργός Οικονομικών απείλησε τον ελληνικό λαό ότι σε περίπτωση καταψήφισης των μέτρων θα ...πεινάσουμε, δε θα έχουμε καύσιμα και τρόφιμα.
Το αστικό πολιτικό σύστημα, στις τελευταίες κρίσιμες ώρες, πριν από την ψηφοφορία επί του μοναδικού άρθρου του πολυνομοσχεδίου, τα παίζει όλα για όλα. Οι εκπρόσωποί του, με τις συνεχείς αναφορές στις λέξεις «χρεοκοπία», «χάος», «πείνα», επιχειρούν να παραλύσουν τη βούληση του ελληνικού λαού για αντίσταση κατά της κυρίαρχης πολιτικής, να δημιουργήσουν κλίμα μαζικής τρομοκρατίας και υστερίας, ώστε να δημιουργηθεί η εντύπωση, ότι, αν από μόνοι μας δεν αποφασίσουμε να ακρωτηριάσουμε τα δύο μας χέρια, τότε θα στηθεί λαιμητόμος, για να μας καρατομήσει. Ιδού, επομένως, το δίλημμα: προτιμάς να μείνεις κουλός ή ακέφαλος; Πρόκειται για επικίνδυνο για το λαό δίλημμα, που πασχίζει να φορτώσει όλες τις τραγικές συνέπειες της κρίσης και τα αδιέξοδα της αστικής τάξης και του πολιτικού της συστήματος στις πλάτες του λαού. Γιατί ως γνωστό, στις κοινωνίες των ανθρώπων, στη διάρκεια της ιστορικής τους διαδρομής, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπισαν, παρά τις θυσίες και τις καταστροφές στις οποίες υποβλήθηκαν, οι λαοί έδιναν τελικά τη δική τους λύση.
Οι κατ' επάγγελμα κινδυνολόγοι, πασχίζουν να παραπλανήσουν ως προς το ποιο είναι το κύριο για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας. Πρώτα και κύρια ότι το ζήτημα στο οποίο καλείται να πάρει θέση ο ελληνικός λαός είναι βαθιά ταξικό. Εδώ δεν κρίνεται η τύχη του έθνους, αλλά το μέλλον μιας τάξης. Της αστικής τάξης της χώρας. Η καπιταλιστική κρίση αποδιάρθρωσε την παραγωγική μηχανή της χώρας, με αποτέλεσμα η διαδικασία παραγωγής υπεραξίας - το κίνητρο και ο σκοπός της καπιταλιστικής παραγωγής - να δεχτεί ένα αποφασιστικό χτύπημα. Αυτό δεν είναι γενικώς και αορίστως κρίση, αλλά κρίση του καπιταλιστικού παραγωγικού συστήματος, η οποία συγκλονίζει ολόκληρο το αστικό οικοδόμημα. Επομένως, τα γραμμένα με αίμα μέτρα του πολυνομοσχεδίου στόχο δεν έχουν να ...σώσουν τον ελληνικό λαό, αλλά την αστική τάξη της χώρας, το ίδιο το σύστημα καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.
Αλλωστε, όπως συνειδητοποιείται όλο και περισσότερο, το χάος και την καταστροφή για το λαό δεν τα φέρνει η καταψήφιση των μέτρων. Ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Ας προσπαθήσουμε να φανταστούμε πώς θα είναι η ζωή των εργαζομένων δυόμισι χρόνια μετά, αν δε σταματήσουμε τους σύγχρονους Λαιστρυγόνες. Χάος και καταστροφή είναι η μαζική χρεοκοπία εκατομμυρίων λαϊκών νοικοκυριών.
Φιλολαϊκή διέξοδος υπάρχει και ο λαός μπορεί να την αναζητήσει μέσα από την ανατροπή της σημερινής εξουσίας, μπορεί να την επιβάλει έξω από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους και με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στη 48ωρη Απεργία 6 και 7 Νοέμβρη


Λαϊκή Συσπείρωση-ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ


Θ. Γουλής: Άδικος και αντισυνταγματικός ο νόμος για την απελευθέρωση των ταξι  
 1PAGE  |  1PAGE 




Τις θέσεις της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο έδωσε ο επικεφαλής της Θεόδωρος Γουλής, μεταξύ άλλων, για τις άδειες ταξί, τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και τη σύλληψη 34χρονου επειδή δημοσίευσε φωτογραφίες από διαδήλωση που απεικόνιζε αστυνομικό... 
Όσον αφορά στο θέμα των εδρών και των ζωνών λειτουργίας των ταξί στη Κέρκυρα, ο κ. Γουλής αφού κατηγόρησε τον Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου για την αλλαγή θέσης (πρότεινε εισηγητικά να οριστούν 2 έδρες, πρόταση που άλλαξε στο κλείσιμό του και πρότεινε 1 έδρα για όλο το νησί), δήλωσε: «Εμείς προτείναμε την εξής: «Η απελευθέρωση του επαγγέλματος των Ταξί που προβλέπεται με τον μνημονιακό νόμο 4070/2012 και ολοκληρώνεται με το νέο πακέτο μέτρων και τους εφαρμοστικούς  του νόμους, θίγει όλους τους ταξιτζήδες της πόλης και της υπαίθρου. Ιδιαίτερα θίγει όσους έχουν μισό ταξί.
Η απελευθέρωση δίνει την δυνατότητα στους μεγάλους επιχειρηματίες να πάρουν πολλές άδειες δημοσίου μεταφορικού έργου, δηλαδή άδειες Ταξί.
Θεωρούμε άδικο το νόμο για την απελευθέρωση, όπως και όσους νόμους ακολουθήσουν για εφαρμογή του νέου πακέτου μέτρων.
Αρνούμαστε την εφαρμογή του αντισυνταγματικού και άδικου ν.4070/2012 και απαιτούμε την κατάργησή του.»
Την πρόταση αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης την ψήφισαν και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Επτανησιακής Αναγέννησης και της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια.
Τελικά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση του περιφερειάρχη που ψηφίστηκε από τους περιφερειακούς συμβούλους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 
Αυτό προκάλεσε την οργή των συγκεντρωμένων ταξιτζήδων γιατί είδαν την κοροϊδία και τον εμπαιγμό που γινόταν από τον περιφερειάρχη.
Εμείς προτείνουμε στους ταξιτζήδες να επικεντρώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην απελευθέρωση του επαγγέλματος που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και υποστηρίζει η κυβέρνηση και να συμπαραταχθούν με το ΠΑΜΕ, τη ΠΑΣΕΒΕ, τη ΠΑΣΥ».

Στα υπόλοιπα θέματα

«Προτείναμε να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Π.Σ. η απώλεια 13 εκ. ευρώ από έργα του Γ΄ΚΠΣ. Ο περιφερειάρχης δεν το δέχτηκε, έκανε μια θολή ενημέρωση. Κατά τη γνώμη μας σκόπιμα ήταν θολή η ενημέρωση για να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ του προηγούμενου διορισμένου περιφερειάρχη και των υπηρεσιακών παραγόντων.
Ένα τόσο σοβαρό θέμα πρέπει να συζητηθεί στο Π.Σ. και να παρθούν μέτρα για να υλοποιηθούν τα έργα, να μην επιστραφούν χρήματα, να αποδοθούν  ευθύνες.

Για τη σύλληψη 

Δεν εγκρίθηκε ψήφισμα που πρότεινε η κα. Λαχανιώτη για την καταδίκη της αυθαίρετης σύλληψης του κ. Χονδρογιάννη μέσα στο σπίτι του, γιατί δημοσίευσε φωτογραφίες από σύγκρουση διαδηλωτών με αστυνομικούς. Εμείς το στηρίξαμε γιατί θεωρούμε αυθαίρετη, απαράδεκτη και τρομοκρατικού χαρακτήρα τη σύλληψη και την κατάσχεση του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη και να επιστραφούν τα κατασχεθέντα.

Θετική στάση των άλλων παρατάξεων σε σειρά θεμάτων

Εγκρίθηκαν ορισμένες αποφάσεις – ψηφίσματα που πρότεινε ηΛαϊκή Συσπείρωση και έχουν θετικό χαρακτήρα:
-Καταδίκης  της εργοδοτικής τρομοκρατίας και της παρακράτησης δεδουλευμένων από μεγάλα σούπερ μάρκετ και ξενοδοχεία.
-Απαίτηση για επαρκή χρηματοδότηση του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ώστε να μπορέσουν να στεγάσουν όλους τους φοιτητές και φοιτήτριες.
-Απόφαση για να ανακληθούν τα πρόστιμα του Λιμεναρχείου σε κατοίκους Αλιείς της Κασσιώπης και να τεθούν οι μηνύσεις στο αρχείο.
-Απαίτηση για να στελεχωθούν όλα τα ΕΠΑΛ με καθηγητές που λείπουν.
-Καταδίκη της ενέργειας της κυβέρνησης να ζητήσει στοιχεία από τις περιφερειακές διευθύνσεις και τους δήμους για το πόσα παιδιά μεταναστών φοιτούν σε παιδικούς σταθμούς μετά από ερώτηση βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

TOP READ