14 Φεβ 2017

Ακροδεξιοί Έλληνες αστυνομικοί, κανιβαλίζουν προσφυγόπουλα και κάνουν μαθήματα βασανιστηρίων

Ακροδεξιοί Έλληνες αστυνομικοί, κανιβαλίζουν προσφυγόπουλα και κάνουν μαθήματα βασανιστηρίων 

Ακροδεξιοί Έλληνες αστυνομικοί, κανιβαλίζουν προσφυγόπουλα και κάνουν μαθήματα βασανιστηρίων (Photos) - Media


Μια ομερτά κάποιων αστυνομικών που λειτουργεί μέσα στις σελίδες του facebook, με την ονομασία «Σκυλιά του πολέμου», φαίνεται ότι έχει πάρει διαστάσεις γάγγραινας. Μιλάμε για Έλληνες αστυνομικούς που ρίχνουν το επάγγελμα στο χαμηλότερο σημείο εξαθλίωσης. Αντί να υπηρετούν τον πολίτη, κάνουν μαθήματα βασανιστηρίων και εικονικών πνιγμών σε συναδέλφους τους. Φυσικά δεν παραλείπουν να εξυμνούν τη Χούντα.
Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, όχι μόνο λοιδορεί συναδέλφους της, αλλά μιλάει για νεκρά προσφυγόπουλα «γαρνιτούρα» σε κάποιο φαγητό με γκέι ανθρώπους», αναρτά φωτογραφίες - εγχειρίδια βασανιστηρίων και εικονικών πνιγμών και προτρέπει τους αστυνομικούς πώς να κάνουν σωστά ένα βασανιστήριο, ενώ ο διαχειριστής της σελίδας έχει το mail: fyssas@maxairwmenos.com.
Μάλιστα όταν διάφοροι άνθρωποι τους έχουν κάνει κατά καιρούς report στο facebook, τα «σκυλιά του πολέμου» επικαλούνται πως βρίσκονται στο απυρόβλητο. Και πως ποτέ κανείς δεν πρόκειται να τους εντοπίσει. Αλήθεια η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη γνωρίζει τι συμβαίνει;
Γράφει λοιπόν μεταξύ άλλων η συγκεκριμένη ιστοσελίδα:
«Έχουμε συνταγή για γκέι συνάδελφο βραστό με προσφυγόπουλα γαρνιτούρα» (προηγουμένως είχαν ανεβάσει τα στοιχεία του ανθρώπου που αυθαίρετα αποκαλούν γκέι)

Ένταση, βία και χρυσαυγίτικοι τραμπουκισμοί

Ένταση, βία και χρυσαυγίτικοι τραμπουκισμοί


Εικόνες φαρ ουέστ εκτυλίχθηκαν στο Εφετείο Αθηνών, με αποτέλεσμα τη διακοπή της δίκης της Χρυσής Αυγής, λίγο πριν ξεκινήσει η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα για την επίθεση μηχανοκίνητου τάγματος χρυσαυγιτών με μαχαίρια και τσεκούρια στο Στέκι Αντίπνοια το 2008.
Νωρίτερα είχε προηγηθεί δυναμική συγκέντρωση αντιφασισιστών και αντιεξουσιαστών έξω από το δικαστήριο, με συνθήματα και πανό, υπό την ισχυρή παρουσία αστυνομίας.

Αρχικά η δίκη διακόπηκε για να εισέλθουν απρόσκοπτα οι χρυσαυγίτες στο δικαστήριο - που μπήκαν όλοι ομαδικά και συντεταγμένα καταλαμβάνοντας όλο το αριστερό διάζωμα των εδράνων. Αντιθέτως, ακολουθώντας τη λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών, παρεμποδίστηκε από την αστυνομία η είσοδος στους αντιφασίστες συγκεντρωμένους, με το πρόσχημα ότι υπάρχει πληρότητα στην αίθουσα.
Μετά από έντονες διαμαρτυρίες ότι υπάρχουν πολλά κενά έδρανα, επιτράπηκε η είσοδος τμηματικά σε λίγες δεκάδες, ενώ έξω από το Εφετείο παρέμεναν πολλοί αντιφασίστες και αλληλέγγυοι, ζητώντας επιτακτικά να τους επιτραπεί να παρακολουθήσουν τη δίκη - όπως εξάλλου έχουν δικαίωμα.
«Αφήσατε τους πενήντα μαχαιροβγάλτες χρυσαυγίτες να μπουν όλοι μαζί, ανενόχλητοι χωρίς να τους ελέγξετε ατομικά, και τους αντιφασίστες δεν τους αφήνετε;» ήταν η διαμαρτυρία κάποιων από το ακροατήριο προς την αστυνομία, ενώ κατέθετε ο Παναγιώτης Δριμυλής για την επίθεση μοτοπορείας χρυσαυγιτών στο στέκι «Συνεργείο».

ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο μάρτυρας από το Στέκι Αντίπνοια Ruben Rodriguez ζήτησε από την πρόεδρο να επιτρέψει την είσοδο στο ακροατήριο για να καταθέσει. Κάποιοι από το κοινό διαμαρτυρήθηκαν «διώξτε τους φασίστες για να χωρέσουμε».
Τότε οι χρυσαυγίτες σηκώθηκαν όλοι μαζί απειλητικά και επιχείρησαν να επιτεθούν στους αντιφασίστες, διασπώντας τον αστυνομικό κλοιό που τους χώριζε, ουρλιάζοντας «Αίμα Τιμή Χρυσή Αυγή», βρίζοντας και κάνοντας απειλητικές χειρονομίες. Οι αντιφασίστες απάντησαν επίσης με συνθήματα, ενώ πετάχτηκαν αντικείμενα εκατέρωθεν.
Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου οι χρυσαυγίτες έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο, χειροδικώντας, τραμπουκίζοντας και απειλώντας, κινούμενοι επιθετικά ακόμα και εναντίον φωτορεπόρτερ που τους φωτογράφισε, ενώ συγκεκριμένος χρυσαυγίτης -που έχει καταγραφεί σε φωτογραφία και είναι εύκολη η ταυτοποίησή του από το δικαστήριο- δεν δίστασε να προσβάλλει κατάφωρα τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ρωτώντας προκλητικά τη μητέρα Μάγδα Φύσσα «πού είναι τώρα ο Παύλος», κάνοντάς της χυδαίες χειρονομίες.
Τα ΜΑΤ που εισέβαλαν στην αίθουσα για να επιβάλλουν την τάξη και να εμποδίσουν τη συμπλοκή χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών έκαναν ακόμα χειρότερη την κατάσταση, που θύμιζε περισσότερο γηπεδική εξέδρα παρά ποινικό δικαστήριο.
ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Σπασμένες και αναποδογυρισμένες καρέκλες και γραφεία στον προθάλαμο έξω από το Εφετείο, καπνοί -από πυροσβεστήρες που ανοίχτηκαν δημιουργώντας αποπνιχτική ατμόσφαιρα, κηλίδες αίματος στο δάπεδο- τα ΜΑΤ χτυπούσαν με τα γκλομπ τούς αντιφασίστες στο ακροατήριο ενώ οι χρυσαυγίτες τούς χειροκροτούσαν - πλαστικά μπουκάλια και ξύλα βγαλμένα από το δάπεδο ήταν η εικόνα που αντίκριζε κανείς μετά τη σύγκρουση, ενώ για αρκετή ώρα μετά τη διακοπή της δίκης η κατάσταση έξω από το Εφετείο παρέμενε τεταμένη.
Τελικά η αποχώρηση του κοινού έγινε κάτω από ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, με τους χρυσαυγίτες να φεύγουν από διαφορετική έξοδο όπως πάντα, ενώ οι αντιφασίστες παρέμειναν για ένα διάστημα έξω από το Εφετείο φωνάζοντας συνθήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα προσανατολίζονται προς την κατάθεση μήνυσης για όσα εκτυλίχθηκαν νωρίτερα στο δικαστήριο, με τη χυδαία προσβολή και τις απειλές προς τη Μάγδα Φύσσα.

EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Πάντως αποτελεί κοινή ομολογία όσων βρέθηκαν σήμερα στο Εφετείο ότι η αστυνομία επέδειξε μεροληπτική στάση υπέρ των χρυσαυγιτών, ζητώντας μέχρι και από την πρόεδρο να διακόψει τη δίκη για να εισέλθει απρόσκοπτα και χωρίς ατομικό έλεγχο όλο το ακροατήριο της Χρυσής Αυγής.
Αντίθετα παρεμποδίζοντας την είσοδο στους αντιφασίστες πυροδότησαν την ένταση, προκαλώντας εύλογες διαμαρτυρίες από τους συγκεντρωμένους, οι οποίες σύντομα κλιμακώθηκαν σε φραστική αντιπαράθεση.
Οι χρυσαυγίτες δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη επιδιώκοντας τη βίαιη σύγκρουση, με αποτέλεσμα και με ευθύνες της αστυνομίας να μετατραπεί το δικαστήριο σε σαλούν και κυρίως να παρεμποδιστεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή της τόσο σημαντικής δίκης, αλλά και να δούμε από πρώτο χέρι το ήθος των ταγμάτων εφόδου ακόμα και μέσα στη δικαστική αίθουσα.

ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

ΚΕΕΡΦΑ: Η αστυνομία χτύπησε αντιφασίστες

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή χαρακτηρίζοντας προκλητική την παρουσία των χρυσαυγιτών «με πρωτοστατούντες “στο κοινό” γνωστούς τραμπούκους των ταγμάτων εφόδου του Πειραιά».
«Διμοιρία των ΥΜΕΤ κρατώντας ασπίδες μπήκε στην αίθουσα του Εφετείου όπου διεξάγεται η δίκη των νεοναζί της Χρυσή Αυγής και χτύπησε απροκάλυπτα τους αντιφασίστες. Η Αστυνομία προηγουμένως είχε προχωρήσει στον αποκλεισμό της ομαδικής εισόδου των αντιφασιστών για αρκετή ώρα και επέτρεψε αργοπορημένα τη σταδιακή είσοδο ελάχιστων και ανά πεντάδες.

ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Η Αστυνομία φρόντισε να συνοδεύσει την ομαδική είσοδο των χρυσαυγιτών», καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ.


Και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο αποκαλυπτικό βίντεο που αποκάλυψε χθες η «Εφ.Συν.» «με τους υπόδικους της Χρυσής Αυγής να σηκώνουν τη σημαία της Βέρμαχτ και να τραγουδούν τους χιτλερικούς ύμνους και αν απευθύνουν ναζιστικούς χαιρετισμούς δεν αφήνουν κανένα περιθώρια παρερμηνείας για την εγκληματική ναζιστική συμμορία».

Κόντρα σε «θεούς και δαίμονες»

Κόντρα σε «θεούς και δαίμονες»
Πάνω από τρεις βδομάδες παραμένουν στα μπλόκα σ' όλη τη χώρα οι μικρομεσαίοι αγρότες, δίνοντας σκληρή μάχη για την επιβίωσή τους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που τους εξοντώνει. Απέναντί τους έχουν «θεούς και δαίμονες», που χρησιμοποιούν θεμιτά και αθέμιτα μέσα, με βασικό στόχο να υπονομεύσουν και να συκοφαντήσουν τον αγώνα τους, να πλήξουν το οργανωμένο αγροτικό κίνημα.
Εν πρώτοις, είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία δηλώνει με κάθε ευκαιρία ότι δεν πρόκειται να παρεκκλίνει ούτε πόντο από την απόφασή της να εφαρμόσει όλα τα μέτρα σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο και στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ. Αυτήν ακριβώς τη στάση κράτησε το κυβερνητικό κλιμάκιο και στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, δηλώνοντας ότι δεν θα ικανοποιηθεί ούτε ένα από τα αιτήματα επιβίωσης των αγωνιζόμενων μικρομεσαίων αγροτών.
Εγινε, έτσι, φανερό ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας στα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει, κατά γράμμα και μέχρι τέλους, την πολιτική που ευνοεί τη συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας στα χέρια λίγων καπιταλιστών, όπως προωθείται μέσα από την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ και τα άλλα κυβερνητικά μέτρα. Η πολιτική αυτή έχει ως συνέπεια το ταχύτερο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.
***
Απέναντι στους αγωνιζόμενους μικρομεσαίους αγρότες, παρά τις αντιπολιτευτικές τους κορόνες, στέκονται επίσης η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης. Μοιράζονται με την κυβέρνηση τον ίδιο στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης, με μοχλό την παραπέρα καπιταλιστικοποίηση του αγροτικού τομέα, με εργαλείο την ΚΑΠ και τον πυρήνα των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές και διαφωνίες.
Υπηρετούν από κοινού το στόχο της «κοινωνικής συνοχής», της υποταγής δηλαδή του λαού στους στόχους του κεφαλαίου, γι' αυτό εναντιώνονται σε κάθε διεκδικητικό αγώνα που προβάλλει αιτήματα και στόχους που αμφισβητούν την ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων σε βάρος των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, όπως εκφράζεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, καθώς και την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, που συντονίζει τις κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς, προς αυτή την κατεύθυνση οργανώνει τον αγώνα και γι' αυτό είναι «καρφί στο μάτι τους».
Ολοι αυτοί θα ήθελαν οι αγρότες να «διαλέγονται» με τις κυβερνήσεις και τους άλλους αστικούς «θεσμούς» για το πώς - στο πλαίσιο αυτής της αντιλαϊκής φιλομονοπωλιακής πολιτικής - θα συμβιβαστούν με τη «μοίρα» τους και θα αποδεχτούν να φύγουν από τη μέση μια ώρα αρχύτερα, ώστε να ωφεληθούν περισσότερο οι μεγάλοι. Κάτι, δηλαδή, σαν τις αλήστου μνήμης τριτοβάθμιες αγροτικές οργανώσεις ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, τις οποίες, τώρα, πάνε να αναπληρώσουν τα διάφορα «σχήματα» που δρουν, περιοδικά, μέσα στο αγροτικό κίνημα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοαγροτών - καπιταλιστών.
***
Βρώμικη επίθεση ενάντια στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα εξαπολύει και η φασιστική Χρυσή Αυγή, δρώντας και στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως παντού, ως το μακρύ χέρι του συστήματος. Μην μπορώντας να χωνέψει ότι, παρά τις επίμονες προσπάθειές της, δεν κατάφερε να πατήσει το φασιστικό της «πόδι» στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ώστε να τις υπονομεύσει «εκ των ένδον», εκτοξεύει από μακριά φαιά λάσπη σε βάρος του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, με στόχο ν' αποκόψει τους μικρομεσαίους αγρότες από αυτό.
Στον ίδιο «ντορό» της αισχρής συκοφάντησης του οργανωμένου αγροτικού κινήματος κινούνται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΛΑΕ, αναπαράγοντας τις βρωμιές της φασιστικής Χρυσής Αυγής περί «προδοσίας του αγώνα των αγροτών», περί «μπλόκων όπου οι αγρότες δεν αγωνίζονται, αλλά καλοπερνάνε» κι άλλα παρόμοια.
Κόντρα, λοιπόν, σε «θεούς και δαίμονες», οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι συνεχίζουν τον αγώνα για το ψωμί και για το δίκιο τους. Αλλά και για ν' ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη αγροτική ανάπτυξη στον τόπο μας, ενάντια στα συμφέροντα των μονοπωλίων και προς όφελος του λαού. Το σημερινό πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στην Αθήνα, είναι ακόμα μια σκληρή μάχη στην πορεία αυτού του αγώνα που θα είναι μακρύς και πολύμορφος.

Κοινή πάλη ενάντια στον κοινό αντίπαλο

Κοινή πάλη ενάντια στον κοινό αντίπαλο


Με το σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, μετά από τρεις βδομάδες στα μπλόκα, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι κλιμακώνουν την πάλη ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που τους ξεκληρίζει προς όφελος του κεφαλαίου.
Στο συλλαλητήριο, όπως και σε όλο τον πολυήμερο αγώνα τους, οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι δεν είναι μόνοι: Εργατικά σωματεία, φορείς του κινήματος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, με ανακοινώσεις στήριξης του αγώνα τους, αποφάσεις συμμετοχής στο σημερινό συλλαλητήριο, επισκέψεις στα μπλόκα, κινητοποιήσεις στις πόλεις, άλλες μορφές έμπρακτης αλληλεγγύης.
Αξιοποιώντας την πείρα και από το περσινό πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, το οποίο με τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων και άλλων λαϊκών στρωμάτων αποτέλεσε σημείο αναφοράς, αυτό το δίχτυ εργατικής - λαϊκής αλληλεγγύης συνέβαλε στο να πέσει στο κενό η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει «κοινωνικό αυτοματισμό» ενάντια στα μπλόκα.
Με τη γνωστή τακτική των προκατόχων της και με τη βοήθεια των αστικών επιτελείων, η κυβέρνηση επιχείρησε να απομονώσει τους αγωνιζόμενους μικρομεσαίους αγρότες, να συκοφαντήσει τις κινητοποιήσεις τους.
Επαναλαμβάνει ότι τάχα «έχει υλοποιήσει τα περισσότερα αιτήματα των αγροτών» και ότι με τα μέτρα της σε Ασφαλιστικό - Φορολογικό «η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν έχει καμία επιβάρυνση ή έχει και όφελος», με τον ίδιο τρόπο που επαναλαμβάνει ότι... «έσωσε» τις συντάξεις, τις οποίες πετσοκόβει κι άλλο, ή ότι... «αναμόρφωσε με δικαιοσύνη» τους κάθε είδους αντιλαϊκούς φόρους, τους οποίους απογειώνει κ.ο.κ.
Εμφανίζεται υπέρ του «ουσιαστικού διαλόγου», αλλά απορρίπτει όλα τα αιτήματα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών, επειδή δεν κινούνται εντός των «δημοσιονομικών δεσμεύσεων της χώρας» και των «δυνατοτήτων της οικονομίας», εντός δηλαδή των στόχων του κεφαλαίου και των συμφωνιών με τους «εταίρους», για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο απορρίπτει όλα τα αιτήματα για την ουσιαστική ανακούφιση εργαζομένων και ανέργων, επειδή προκαλούν «δημοσιονομική επιβάρυνση».
Καταγγέλλει τις μορφές πάλης που επιλέγει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα για τη «ζημιά που προκαλούν στην οικονομία», όπως ακριβώς κατήγγειλε πρόσφατα την απεργία των ναυτεργατών και κάθε εργατική - λαϊκή κινητοποίηση που «στοιχίζει» στα κέρδη των καπιταλιστών.
Για όλα τα παραπάνω υπάρχει πλέον συσσωρευμένη πείρα σε εργαζόμενους, μικρομεσαίους αγρότες και αυτοαπασχολούμενους. Οπως υπάρχει πείρα και για τα κοινά τους προβλήματα από την αντιλαϊκή φοροληστεία, το τσεκούρωμα των συντάξεων, την τραγική κατάσταση στην Υγεία, στην Παιδεία κ.ο.κ.
Υπάρχει πείρα σε μεγάλο βαθμό και για το γεγονός ότι την ίδια ώρα που ο μικρομεσαίος αγροτοκτηνοτρόφος αναγκάζεται να δώσει την παραγωγή του για ψίχουλα, ο εργαζόμενος και ο αυτοαπασχολούμενος έρχονται αντιμέτωποι με πανάκριβες τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ...
Μέσα από κινητοποιήσεις, όπως το σημερινό συλλαλητήριο στην Αθήνα, αλλά και συνολικότερα με τις κοινές πρωτοβουλίες του εργατικού - λαϊκού κινήματος, που μπορούν να αποκτήσουν μονιμότερα χαρακτηριστικά, η πείρα αυτή των εργαζομένων και του λαού μπορεί να βαθαίνει παραπέρα: Να συνειδητοποιείται ότι πίσω από τα κοινά εργατικά - λαϊκά προβλήματα βρίσκεται ο κοινός αντίπαλος, η πολιτική στήριξης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.
Να βαθαίνει η συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας της κοινωνικής συμμαχίας εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων αγροτών για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική εξουσία και την ανάπτυξη σε όφελος του λαού.

TOP READ