20 Φεβ 2013

Γιατί ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη;


Γιατί ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη;



 Όταν η Ιστορία του Β` Παγκοσμίου Πολέμου επιχειρείται να ξαναγραφεί από «Der Spiegel», «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» 


O Γιάκοφ Τζουγκασβίλι σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Γερμανία 

  Δεν μας προκαλεί έκπληξη! Το αντίθετο! Έκπληξη θα ήταν αν «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» δεν έτρεχαν σε χρόνο ακαριαίο (άργησαν λιγότερο από 24ωρο) να αναδημοσιεύσουν τις βρωμιές του γερμανικού «Der Spiegel» σχετικά με τον Γιάκοφ Τζουγκασβίλι,το γιο του ηγέτη Σοβιετικής Ένωσης, Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Στάλιν.
Το γερμανικό περιοδικό τάχατες ανακάλυψε «νέες μαρτυρίες» που δείχνουν πως «ο Γιάκοβ Τζουγκασβίλι δεν συνελήφθη κατά την εισβολή των Ναζί στη Σοβιετική Ένωση το 1941, αλλά παραδόθηκε στους Γερμανούς, ενώ στις ανακρίσεις παρουσιαζόταν ως αντισημίτης και σφοδρός επικριτής του Κόκκινου Στρατού».
 Στην πραγματικότητα, οι συγκεκριμένες συκοφαντίες δεν είναι καθόλου «νέες», αφού χρησιμοποιήθηκαν την περίοδο του πολέμου από την προπαγανδιστική μηχανή των χιτλερικών, που είχαν τυπώσει και σχετικές προκηρύξεις με τη φωτογραφία του γιου του Στάλιν και τις δήθεν «ομολογίες» του, που τις μοίραζαν με στόχο να σπείρουν την αποστράτευση και τη μοιρολατρία στο σοβιετικό λαό. Ούτε, βέβαια, είναι αναμφισβήτητες, όπως παρουσιάζονται, από το «Der Spiegel» και τους κατά τόπους «αναμεταδότες» τους.
 Στην πραγματικότητα, όπως σημειώνουν οι Ρώσοι ιστορικοί, ο Γιάκοφ  Τζουγκασβίλι αρνήθηκε να συνεργαστεί με τους ναζί και έδειξε πραγματική ανδρεία στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όπως δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «RIA Novosti» ο ιστορικός Μιχαήλ Ζούεφ:

  «Με βάση τις συνεντεύξεις του διοικητή του στρατοπέδου και του διοικητή του τάγματος της φύλαξης του στρατοπέδου συγκέντρωσης Ζάξενχαουζεν, φαίνεται πως ο Γιάκοφ Τζουγκασβίλι συμπεριφέρθηκε ανεξάρτητα και ήταν κλειστός στην επικοινωνία, ακόμη και με μια ορισμένη περιφρόνηση προς τη διοίκηση του στρατοπέδου, με κανέναν δεν μιλούσε». 
 Ανάλογη τοποθέτηση έκανε στο ίδιο πρακτορείο ειδήσεων και ο Βασίλι Χριστόφοροφ, επικεφαλής των αρχείων της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών, δηλαδή της πρώην ΚΑ-ΓΚΕ-ΜΠΕ.
 Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάη τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν σε αποχαρακτηρισμένα έγγραφα που έριξαν φως στις συνθήκες του θανάτου του μεγαλύτερου γιου του Σοβιετικού ηγέτη, Ιωσήφ Στάλιν, του Γιάκοφ Τζουγκασβίλι, σύμφωνα με τον επιστημονικό συνεργάτη του Ινστιτούτου Στρατιωτικής Ιστορίας του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, Μιχαήλ Ζούεφ. Όπως δήλωσε από τα πρακτικά της ανάκρισης, που διενήργησαν οι Γερμανοί, προκύπτει πως στις 16 Ιουλίου του 1941 ο υπολοχαγός Γιάκοφ Τζουγκασβίλι αιχμαλωτίστηκε στην περιοχή Λιάσνοβο. Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα, από τον Απρίλη έως το Ιούνη του 1942 ο Τζουγκασβίλι βρισκόταν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Νότια Βαυαρία και στη συνέχεια το Μάρτη του 1943 μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Ζάξενχαουζεν, που κρατήθηκε σε ειδικό στρατόπεδο «Α».
 Από τα ντοκουμέντα προκύπτει πως ο Γιάκοφ Τζουγκασβίλι στα τέλη του 1943, ενώ προαυλιζόταν, αρνήθηκε να επιστρέψει στο χώρο κράτησής του κι επιδίωξε να περάσει τα συρματοπλέγματα. Μετά το πρόσταγμα του φρουρού να σταματήσει, ξέσκισε τη φανέλα του κι απευθύνθηκε στο φρουρό, λέγοντάς του «ρίξε μου!». Ο τελευταίος τον πυροβόλησε στο κεφάλι.
 Στην Ιστορία θα μείνει η απάντηση που, σύμφωνα με διάφορες πηγές, ο Στάλιν έδωσε στον Χίτλερ,  που ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του Γιάκοφ ζήτησε την απελευθέρωση του Γερμανού στρατάρχη Πάουλους, ο οποίος είχε παραδοθεί κατά τη μάχη του Στάλινγκραντ. Ο Στάλιν απάντησε:
 «Εγώ υπολοχαγό με στρατάρχη δεν ανταλλάσσω! Εκεί (δηλαδή στην αιχμαλωσία) όλοι είναι παιδιά μου!».
Ι.Β.Στάλιν

 Χρόνια τώρα χύνουν δηλητήριο και λάσπη για να σπιλώσουν τον Ιωσήφ Στάλιν, που βρέθηκε επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος και του σοβιετικού κράτους την περίοδο της οικοδόμησης των βάσεων του σοσιαλισμού στη Σοβιετική Ένωση. Τους πειράζει, όσο τίποτα άλλο, το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο ο σοσιαλισμός έδειξε περίτρανα την υπεροχή του: Μια χώρα με αγράμματο πληθυσμό, με τεράστια καθυστέρηση σε διάφορους τομείς, κατάφερε σε διάστημα 3 δεκαετιών όχι μόνον να τη μορφώσει, να την αναμορφώσει και να την αναπτύξει, να την κάνει παγκόσμια δύναμη, με τεράστια ακτινοβολία στους εργαζόμενους, αλλά και να συντρίψει τις φασιστικές ορδές που γέννησε το σύστημα που υπερασπίζονται, ο καπιταλισμός! Αυτό τους πειράζει! 
 Ποιοι, όμως, είναι αυτοί που προσπαθούν να σπιλώσουν το Σοβιετικό ηγέτη μέσω της αιχμαλωσίας του γιου του; Δεν είναι αυτοί που την περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα κυκλοφορούσαν ως φερέφωνα των ναζί, ως «Ελεύθερο Βήμα» και «Αθηναϊκά νέα» και τα οποία μετά την απελευθέρωση «διόρθωσαν» τους τίτλους τους, που τους κρατούν ως έχουν σήμερα; 
Γιατί ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη;

Αγρότες και ΕΕ


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Αγρότες και ΕΕ
1) Το 1980, η Ελλάδα είχε πλεόνασμα στο γεωργικό της ισοζύγιο. Η δραματική επιδείνωση στο ισοζύγιο των γεωργικών προϊόντων, συνέπεια της ένταξης στην ΕΟΚ και της αντιαγροτικής πολιτικής των κυβερνήσεων στην εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, φάνηκε από την πρώτη στιγμή:
Το 1980 η Ελλάδα είχε πλεόνασμα 763 εκατ. δολαρίων στο γεωργικό εμπορικό ισοζύγιο, αλλά το 1981, πρώτη χρονιά της ένταξης, παρουσιάστηκε έλλειμμα ύψους 377 εκατ. δολαρίων. Με βάση τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα, η εικόνα καταγράφεται πλέον παραπάνω από δραματική:
Το έλλειμμα του γεωργικού ισοζυγίου έφτασε το 2008 στα 3 δισ. ευρώ, το 2009 στα 2,4 δισ. ευρώ, το 2010 και 2011 στα 2 δισ. ευρώ.
Δηλαδή: Από το 1981 το έλλειμμα στο αγροτικό ισοζύγιο αυξήθηκε μέχρι και πάνω από 900%!
Ενα ακόμα στοιχείο ως προς το γεωργικό ισοζύγιο: Μόνο μέσα στον πρώτο χρόνο εισαγωγής του ευρώ, η Ελλάδα παρουσίασε αύξηση του ελλείμματος του γεωργικού της ισοζυγίου με όλες τις χώρες του κόσμου (κοινοτικές και μη) της τάξης του 74%

.
2) Σύμφωνα με την έκθεση του 2002 της Γιούροστατ για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, την πρώτη 20ετία της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΕ εξαφανίστηκαν από το «χάρτη» 185 χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά στην Ελλάδα. Εκτοτε υπολογίζεται σταθερά ότι στην Ελλάδα ξεκληρίζονται ετησίως περί τα 20.000 αγροτικά νοικοκυριά.
Την ίδια περίοδο, οι αγρότες με γη κάτω των 50 στρεμμάτων λιγόστεψαν κατά 21%, αντίθετα οι εκμεταλλεύσεις από 200 έως 500 στρέμματα αυξήθηκαν κατά 93% και οι εκμεταλλεύσεις από 1.000 έως 1.400 στρέμματα αυξήθηκαν κατά 135%. Η ΕΕ είναι προφανές ότι ευνοεί τους «νεοτσιφλικάδες»...
Επίσης: Το 1981 - χρονιά ένταξης στην ΕΟΚ - υπήρχαν στην Ελλάδα 998.876 αγροτικά νοικοκυριά και απασχολούνταν στον αγροτικό τομέα 1.083.000 Ελληνες. Το 1997 έμειναν 821.390 αγροτικά νοικοκυριά και 765.000 απασχολούμενοι. Σύμφωνα με νεότερη κλαδική μελέτη της Τράπεζας Πειραιώς (Σεπτέμβρης 2008), το ποσοστό συμμετοχής των απασχολουμένων στον πρωτογενή τομέα στο σύνολο των απασχολουμένων στην οικονομία μειώνεται συνεχώς. Ετσι, από 39,8% το 1971 έφτασε σε μόλις 11,5% το 2008.
Οσο για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, από το 2000 και μετά επίσης προκύπτει δραματική μείωση του αριθμού των απασχολουμένων στον αγροτικό τομέα. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, στις αρχές του 2000 ο αριθμός των απασχολουμένων σε γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία ήταν 730.000 και στο τέλος του 2011 ήταν 496.000. Δηλαδή, μειώθηκαν κατά 234.000 μέσα σε έντεκα χρόνια. Με άλλα λόγια διατηρείται η ίδια κατάσταση, δηλαδή να βγαίνουν από τη μέση κάθε χρόνο περίπου 20 - 21 χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά.

3) Οπως προκύπτει από τα ίδια τα στοιχεία της Κομισιόν, το 80% από τα 55 δισ. ευρώ των επιδοτήσεων που διατίθενται κάθε χρόνο συνολικά στα κράτη - μέλη της ΕΕ, στο πλαίσιο της περιβόητης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), εισπράττεται από τους μεγαλογαιοκτήμονες, δηλαδή από το μεγάλο κεφάλαιο.
Το φαινόμενο δεν είναι μόνο «ελληνικό». Στην Αγγλία, για παράδειγμα, όπως αποκαλύφθηκε το 2007, τις μεγαλύτερες αγροτικές επιδοτήσεις τις μοιράζονται η ...βασιλική οικογένεια και διάφοροι άλλοι πάμπλουτοι «ευγενείς». Οπως προέκυψε, η βασίλισσα Ελισάβετ εισέπραττε από (...αγροτικές) επιδοτήσεις 544.000 στερλίνες ετησίως, ο διάδοχος Κάρολος 225.000 στερλίνες, ο δούκας του Μάρλμπορο 370.000 στερλίνες, ο δούκας του Ουεστμίνστερ 325.000, ο δούκας του Μπρέντφορντ 380.000, ο κόμης του Λέστερ 250.000 στερλίνες.
4) Σύμφωνα με τη μελέτη για τη «Διαχρονική Εξέλιξη των Μεγεθών του Εξωτερικού Εμπορίου Αγροτικών Προϊόντων στην Ελλάδα την Περίοδο 1994 - 2008» (Πετρόπουλος, Φατούρος, Κυριαζόπουλος, Πασχαλίδης):
α) Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των γεωργικών προϊόντων της Ελλάδας με όλες τις χώρες του κόσμου μετά τη συνθήκη του Μάαστριχτ και συγκεκριμένα για την δεκαπενταετία 1994 - 2008 έχει αυξηθεί κατά 529,12%.
β) Σε ό,τι αφορά στην ανάλυση των εξαγωγών και εισαγωγών γεωργικών προϊόντων της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, η αύξηση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου των γεωργικών προϊόντων ήταν της τάξης του 213,71%. Συγκεκριμένα, το εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων από -800 εκατ. ευρώ έλλειμμα το 1994, διαμορφώθηκε στα -2,512 δισ. ευρώ έλλειμμα το 2008.
*
Αυτή είναι η πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στον αγροτικό κόσμο.
Αυτός είναι ο «παράδεισος της ΕΕ» για τους αγρότες και συνολικά για τον ελληνικό λαό
πηγη: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 
10022013

Αγρότες και ΕΕ


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Αγρότες και ΕΕ
1) Το 1980, η Ελλάδα είχε πλεόνασμα στο γεωργικό της ισοζύγιο. Η δραματική επιδείνωση στο ισοζύγιο των γεωργικών προϊόντων, συνέπεια της ένταξης στην ΕΟΚ και της αντιαγροτικής πολιτικής των κυβερνήσεων στην εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, φάνηκε από την πρώτη στιγμή:
Το 1980 η Ελλάδα είχε πλεόνασμα 763 εκατ. δολαρίων στο γεωργικό εμπορικό ισοζύγιο, αλλά το 1981, πρώτη χρονιά της ένταξης, παρουσιάστηκε έλλειμμα ύψους 377 εκατ. δολαρίων. Με βάση τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα, η εικόνα καταγράφεται πλέον παραπάνω από δραματική:
Το έλλειμμα του γεωργικού ισοζυγίου έφτασε το 2008 στα 3 δισ. ευρώ, το 2009 στα 2,4 δισ. ευρώ, το 2010 και 2011 στα 2 δισ. ευρώ.
Δηλαδή: Από το 1981 το έλλειμμα στο αγροτικό ισοζύγιο αυξήθηκε μέχρι και πάνω από 900%!
Ενα ακόμα στοιχείο ως προς το γεωργικό ισοζύγιο: Μόνο μέσα στον πρώτο χρόνο εισαγωγής του ευρώ, η Ελλάδα παρουσίασε αύξηση του ελλείμματος του γεωργικού της ισοζυγίου με όλες τις χώρες του κόσμου (κοινοτικές και μη) της τάξης του 74%

.
2) Σύμφωνα με την έκθεση του 2002 της Γιούροστατ για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, την πρώτη 20ετία της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΕ εξαφανίστηκαν από το «χάρτη» 185 χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά στην Ελλάδα. Εκτοτε υπολογίζεται σταθερά ότι στην Ελλάδα ξεκληρίζονται ετησίως περί τα 20.000 αγροτικά νοικοκυριά.
Την ίδια περίοδο, οι αγρότες με γη κάτω των 50 στρεμμάτων λιγόστεψαν κατά 21%, αντίθετα οι εκμεταλλεύσεις από 200 έως 500 στρέμματα αυξήθηκαν κατά 93% και οι εκμεταλλεύσεις από 1.000 έως 1.400 στρέμματα αυξήθηκαν κατά 135%. Η ΕΕ είναι προφανές ότι ευνοεί τους «νεοτσιφλικάδες»...
Επίσης: Το 1981 - χρονιά ένταξης στην ΕΟΚ - υπήρχαν στην Ελλάδα 998.876 αγροτικά νοικοκυριά και απασχολούνταν στον αγροτικό τομέα 1.083.000 Ελληνες. Το 1997 έμειναν 821.390 αγροτικά νοικοκυριά και 765.000 απασχολούμενοι. Σύμφωνα με νεότερη κλαδική μελέτη της Τράπεζας Πειραιώς (Σεπτέμβρης 2008), το ποσοστό συμμετοχής των απασχολουμένων στον πρωτογενή τομέα στο σύνολο των απασχολουμένων στην οικονομία μειώνεται συνεχώς. Ετσι, από 39,8% το 1971 έφτασε σε μόλις 11,5% το 2008.
Οσο για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, από το 2000 και μετά επίσης προκύπτει δραματική μείωση του αριθμού των απασχολουμένων στον αγροτικό τομέα. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, στις αρχές του 2000 ο αριθμός των απασχολουμένων σε γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία ήταν 730.000 και στο τέλος του 2011 ήταν 496.000. Δηλαδή, μειώθηκαν κατά 234.000 μέσα σε έντεκα χρόνια. Με άλλα λόγια διατηρείται η ίδια κατάσταση, δηλαδή να βγαίνουν από τη μέση κάθε χρόνο περίπου 20 - 21 χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά.

3) Οπως προκύπτει από τα ίδια τα στοιχεία της Κομισιόν, το 80% από τα 55 δισ. ευρώ των επιδοτήσεων που διατίθενται κάθε χρόνο συνολικά στα κράτη - μέλη της ΕΕ, στο πλαίσιο της περιβόητης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), εισπράττεται από τους μεγαλογαιοκτήμονες, δηλαδή από το μεγάλο κεφάλαιο.
Το φαινόμενο δεν είναι μόνο «ελληνικό». Στην Αγγλία, για παράδειγμα, όπως αποκαλύφθηκε το 2007, τις μεγαλύτερες αγροτικές επιδοτήσεις τις μοιράζονται η ...βασιλική οικογένεια και διάφοροι άλλοι πάμπλουτοι «ευγενείς». Οπως προέκυψε, η βασίλισσα Ελισάβετ εισέπραττε από (...αγροτικές) επιδοτήσεις 544.000 στερλίνες ετησίως, ο διάδοχος Κάρολος 225.000 στερλίνες, ο δούκας του Μάρλμπορο 370.000 στερλίνες, ο δούκας του Ουεστμίνστερ 325.000, ο δούκας του Μπρέντφορντ 380.000, ο κόμης του Λέστερ 250.000 στερλίνες.
4) Σύμφωνα με τη μελέτη για τη «Διαχρονική Εξέλιξη των Μεγεθών του Εξωτερικού Εμπορίου Αγροτικών Προϊόντων στην Ελλάδα την Περίοδο 1994 - 2008» (Πετρόπουλος, Φατούρος, Κυριαζόπουλος, Πασχαλίδης):
α) Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των γεωργικών προϊόντων της Ελλάδας με όλες τις χώρες του κόσμου μετά τη συνθήκη του Μάαστριχτ και συγκεκριμένα για την δεκαπενταετία 1994 - 2008 έχει αυξηθεί κατά 529,12%.
β) Σε ό,τι αφορά στην ανάλυση των εξαγωγών και εισαγωγών γεωργικών προϊόντων της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, η αύξηση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου των γεωργικών προϊόντων ήταν της τάξης του 213,71%. Συγκεκριμένα, το εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων από -800 εκατ. ευρώ έλλειμμα το 1994, διαμορφώθηκε στα -2,512 δισ. ευρώ έλλειμμα το 2008.
*
Αυτή είναι η πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στον αγροτικό κόσμο.
Αυτός είναι ο «παράδεισος της ΕΕ» για τους αγρότες και συνολικά για τον ελληνικό λαό
πηγη: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 
10022013

Ενοχλήθηκαν οι ναζί της Χρυσής Αυγής...


Στα ψιλά: Στην Ελλάδα δεν περνάει ο φασισμός
Ο λαός θα τον τσακίσει όπως έκανε το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ
«Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι

οι άλλοι να βαστάνε τα σχοινιά

αρνιέμαι να με κάνουν ό,τι θένε

αρνιέμαι να πνιγώ στην καταχνιά.

Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι

να είσαι ‘συ και να μην είμαι εγώ

που τη δική μου μοίρα διαφεντεύεις

με τη δική μου γη και το νερό.

Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι

να βλέπω πια το δρόμο μου κλειστό

αρνιέμαι να ‘χω σκέψη που σωπαίνει

να περιμένει μάταια τον καιρό».

***

Φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής στη Λαυρεωτική χτες το βράδυ επιτέθηκαν, προπηλάκισαν και χτύπησαν το γραμματέα του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής επειδή άκουγε αυτό το τραγούδι στο αυτοκίνητό του. Απαγορεύεται να ακούς τέτοια τραγούδια, έκρωξε ένας από την ομάδα των 10 που ακολούθησαν το συνδικαλιστή μέχρι να παρκάρει το αυτοκίνητό του και του επιτέθηκαν έξω από το σπίτι του!

Ενοχλήθηκαν οι ναζί της Χρυσής Αυγής... Ενοχλήθηκαν τα μαντρόσκυλα των μεγάλων επιχειρηματιών, γιατί ό,τι έχει σχέση με εργατιά, αγώνες, αγωνίες των εργαζομένων, διεκδικήσεις, δικαιώματα και αποφασιστικότητα του λαού να πάρει ο ίδιος τη ζωή στα χέρια του τους προκαλεί ανατριχίλα. Ενοχλήθηκαν οι μαύροι φύλακες του καπιταλιστικού συστήματος που με φρασεολογία δήθεν αντισυστημική στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τους μεγάλους επιχειρηματίες. Ενοχλήθηκαν οι νοσταλγοί της στρατιωτικής δικτατορίας και του Χίτλερ γιατί θέλουν το λαό σκυφτό και προσκυνημένο και τους προκαλεί αλλεργία η οποιαδήποτε προτροπή προς το λαό να γίνει αφέντης στον τόπο του, αφέντης του πλούτου που παράγει.

***

Αυτές τις εποχές νοσταλγούν οι φασίστες Χρυσαυγίτες και θέλουν να τις αναστήσουν από τον τάφο που τις έστειλαν οι λαοί με την πάλη τους: Ονειρεύονται το λαό με σκυμμένο το κεφάλι, με έλεγχο και απαγορεύσεις στη μουσική, στο λόγο, στη σκέψη, στην ιδεολογία, στην πάλη και στο δικαίωμα στους αγώνες και δεν κρύβουν ότι θέλουν να το επιβάλουν με απειλές, προπηλακισμούς, ξύλο και …ό,τι έκαναν οι πολιτικοί τους πρόγονοι: Διώξεις, απαγορεύσεις, φυλακίσεις, βασανισμοί, εξορίες, δολοφονίες. Αυτοί είναι οι φασίστες, αυτός είναι ο φασισμός. Πήραν μια πρώτη απάντηση σήμερα με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και με την πάλη της φτωχής αγροτιάς και της ΠΑΣΥ.


Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα


Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα


Στους δρόμους, στα εργοστάσια και στα μπλόκα, παίζουμε μπάλα ΕΜΕΙΣ! νο1


Στους δρόμους, στα εργοστάσια και στα μπλόκα, παίζουμε μπάλα ΕΜΕΙΣ! νο1


Να τρέμετε (και το ξέρετε) που με τόση λάσπη, τρομοκρατία και καταστολή οι κομμουνιστές δε λυγίζουν. Το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΥ κινητοποιούν λαοθάλασσες και δίνουν το στίγμα της απεργίας.

Οι άλλοι ας κάνουν δηλώσεις ψάχνοντας το λάθος!

Στην Αθήνα λαοθάλασσα και χωρίς τον Πειραιά  που οι ταξικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ξανά ξεχωριστή μεγάλη συγκέντρωση!

Zάκυνθος

Καλαμάτα

Σκόπελος

Ρόδος

Τρίκαλα

Κεφαλλονιά-Αργοστόλι

Κοζάνη

Μπλόκο Νίκαιας

Πύργος

Στα «κάγκελα» οι ΗΠΑ για τη ΔΕΠΑ


Στα «κάγκελα» οι ΗΠΑ για τη ΔΕΠΑ


Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στα ελληνικά αστικά ΜΜΕ για την επίσκεψη του Αμερικανού αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ε. Ρούμπιν στην Αθήνα, με αφορμή την υπογραφή της τριμερούς συμφωνίας για τον αγωγό TAP και τις συναντήσεις που είχε με κυβερνητικά στελέχη και τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με κάποια από τα δημοσιεύματα, ο βοηθός του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ διαμήνυσε σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ότι «εφόσον πωληθεί η ΔΕΠΑ στην "Gazprom", τότε η Ελλάδα οδηγείται σε άτυπη ενεργειακή ομηρία με σοβαρές γεωπολιτικές προεκτάσεις». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «κατά τις επαφές που είχε στην Αθήνα το υψηλόβαθμο στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανέλυσε μια σειρά από λόγους ευρύτερου γεωπολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, που καθιστούν ανεπιθύμητη μια τέτοια εξέλιξη».
Ο Τύπος γράφει ότι «οι Αμερικανοί θεωρούν πως στην πώληση της ΔΕΠΑ η Μόσχα "τα παίζει όλα για όλα" για να διατηρήσει συνθήκες μονοπωλίου στην αγορά αερίου της ευρύτερης περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνουν ότι πιθανή κατάληξη της ΔΕΠΑ στα χέρια της Μόσχας θα θέσει σε κίνδυνο ακόμη και την κατασκευή του αγωγού TAP καθώς ο εν λόγω αγωγός "σπάει" το ρωσικό μονοπώλιο στο αέριο των αγωγών στην ευρύτερη περιοχή (...) Στη μέση των διασταυρούμενων πυρών βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, η οποία καλείται να διαχειριστεί και να μεγιστοποιήσει τα εθνικά οφέλη». Στο ίδιο πνεύμα, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι για την ΑΟΖ «οι ΗΠΑ ζητούν από την Ελλάδα να αποφύγει μονομερείς κινήσεις που πιθανόν να θέσουν σε κίνδυνο το εύθραυστο κλίμα στην ευρύτερη περιοχή».
Οι παραπάνω αναφορές στον Τύπο επιβεβαιώνουν πλήρως τις αναλύσεις και τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ ότι οι μονοπωλιακές κόντρες για τα ενεργειακά, με επίκεντρο την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ, έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τη θερμοκρασία στην περιοχή, αυξάνοντας τους κινδύνους για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς. Η παρέμβαση των ΗΠΑ είναι εξόφθαλμη, προκειμένου να ανακόψουν τη ρωσική προσπάθεια για έλεγχο και του νότιου διαδρόμου της Ενέργειας. Φτάνουν μάλιστα να απειλούν για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάθεση συντεταγμένων για την ΑΟΖ. Επιβεβαιώνεται ότι το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου γίνεται με την ενθάρρυνση και την ανοχή των Αμερικανο-ΝΑΤΟικών και στόχο έχει να οδηγήσει στη συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων που βρίσκονται σε ελληνική ΑΟΖ.
Τα «εθνικά οφέλη», βέβαια, που επικαλούνται οι αναλύσεις των αστών, είναι το κέρδος που προσδοκά η ντόπια αστική τάξη από τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Καμιά σχέση δεν έχουν με το συμφέρον του λαού, ο οποίος, ούτως ή άλλως, ακόμα κι αν οι αγωγοί περάσουν έξω από την πόρτα του, θα συνεχίσει να πληρώνει πανάκριβα για την Ενέργεια και επιπλέον θα έχει μόνιμα πάνω από το κεφάλι του το ενδεχόμενο να εξελιχθούν οι οικονομικοί ανταγωνισμοί σε πολεμική σύρραξη. Αυτά, για να έχει ανοιχτά τα μάτια του ο λαός όταν ακούει πανηγύρια περί «ανάδειξης της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας» από τα ντόπια μονοπώλια, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους. Για να υπάρξει διακρατική, αμοιβαία επωφελής συνεργασία για την ανάπτυξη ενεργειακών δικτύων και αγωγών προς όφελος του λαού, απαιτείται ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση απ' το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Με κρύο μυαλό στην αντιπαράθεση


Με κρύο μυαλό στην αντιπαράθεση


Η εργατική τάξη βρίσκεται ήδη στην τελική ευθεία για τη μεγάλη αυριανή πανελλαδική πανεργατική απεργία, έχοντας στο πλάι της πλατιά λαϊκά στρώματα (αγρότες, μικροεπαγγελματίες, σπουδαστές - φοιτητές, γυναίκες και παιδιά). Στους χώρους δουλειάς αλλά και στις γειτονιές εξελίσσεται μια μεγάλων διαστάσεων δραστηριότητα που ξεπερνά τα όρια αυτής της απεργίας, βλέπει μπροστά, οργανώνει τις ακόμα πιο δύσκολες μάχες που έρχονται καθώς γίνεται όλο και πιο καθαρό ότι θα απαιτηθούν σκληροί αγώνες και με βάθος χρόνου τόσο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής όσο και για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη προοπτική.
***
Αυτήν ακριβώς την ώρα μ' ένα μπαράζ τρομο-προπαγάνδας οι καπιταλιστές που ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά) επιχειρούν να αλλάξουν την ατζέντα. Να δείξουν καθέναν που αγωνίζεται σαν εχθρό της ανάπτυξης, ει δυνατόν και τρομοκράτη!
Αξιοποιούν κάθε μηχανισμό (που κατά τεκμήριο κινείται στο σκοτάδι ανεξάρτητα από το πώς «ντύνει» αυτήν την κίνηση) για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα.
Την ώρα που έχουν εξαφανίσει την απεργία και τα αιτήματά της από κάθε δημόσια συζήτηση, βγάζουν στον αφρό υπαρκτά ή και ανύπαρκτα θέματα που όμως έχουν κοινό παρονομαστή: Βοηθούν την κυβέρνηση να εδραιώσει τη θέση ότι παλεύει για να επικρατήσουν ο νόμος και η τάξη.
Τα αστικά μέσα ενημέρωσης βάζουν σ' ένα τσουβάλι την καταδρομική επιχείρηση που έγινε στις Σκουριές στη Χαλκιδική, με τους εφοριακούς που εκβίαζαν στη Λευκάδα, μια σφαίρα που στάλθηκε στο γραφείο του Μέργου, τις προσπάθειες των αγροτών να ενημερώσουν τους διερχόμενους από τα σημεία των μπλόκων, κάθε εργατική κινητοποίηση που επιχειρεί να δημοσιοποιήσει το αίτημά της.
Καμιά αλληλουχία δεν έχουν όλα αυτά μεταξύ τους.
Η λαϊκή πάλη αναπτύσσεται στο φως της μέρας και έχει πεντακάθαρα αιτήματα ενάντια στο κεφάλαιο και την πολιτική του.
Η καταδρομική επιχείρηση στις Σκουριές έχει όλα τα στοιχεία ενός προβοκατόρικου μηχανισμού που στήθηκε για να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα. Η σφαίρα που στάλθηκε στο γραφείο του Μέργου είναι τόσο εξόφθαλμη προβοκάτσια που δεν αντέχει κριτικής, είναι όμως αξιοποιήσιμη για την καλλιέργεια του τρόμου.
***
Η αστική τάξη έσπευσε να αξιοποιήσει τις Σκουριές για να μιλήσει για «κυριαρχία της βίας» και στο όνομα της αντιμετώπισής της να αξιώσει εν λευκώ στήριξη των καπιταλιστών. Ακόμα πιο αισχρά συνέδεσε τις Σκουριές με την ανεργία που - όπως γράφουν οι αρθρογράφοι της - δε θα αντιμετωπιστεί αν δεν εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών που εμφανίζονται σαν επενδυτές. Το πάνε ακόμα πιο χοντρά και μιλάνε για «απειλή στη δημοκρατία» για να δημιουργήσουν ανακλαστικά συσπείρωσης γύρω από την πολιτική που ενισχύει τη δικτατορία του κεφαλαίου.
Δεν κρύβουν λόγια: Επικαλούνται τη λαϊκή δυστυχία που η πολιτική τους δημιούργησε για να αξιώσουν συναίνεση σε μια πολιτική που επιχειρεί να θάψει ακόμα πιο βαθιά την εργατική τάξη. Οδηγούν σε κατάσταση απογείωσης την υποκρισία όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να χαρακτηρίζει «πρωτοφανές γεγονός» την ανεργία στην οποία οι καπιταλιστές, τους οποίους έχει θεό, σπρώχνουν μαζικά την εργατική τάξη και τα παιδιά της.
***
Είναι η ώρα που απαιτείται απόλυτα κρύο μυαλό:
Μπροστά στην απεργία όλες οι δυνάμεις για την επιτυχία της.
Απέναντι σ' αυτήν την πολιτική που τσακίζει τα λαϊκά στρώματα, οργάνωση για τη συγκέντρωση λαϊκών δυνάμεων ικανών να αντιπαρατεθούν σ' αυτήν την πολιτική.
Αντιμετώπιση του στόχου της αστικής τάξης να εμφανίσει μονόδρομο την πολιτική της, με ακόμα πιο ισχυρή προβολή της θέσης του ΚΚΕ ότι αυτό το σύστημα δεν παίρνει γιατρειά, ότι οι εργάτες μπορούν χωρίς αφεντικά.
Μ' απόλυτη ψυχραιμία έχοντας καθαρό ότι η αστική τάξη έχει κινητοποιήσει λυτούς και δεμένους προκειμένου να χτυπήσει την ψυχή και την καρδιά του εργατικού κινήματος, το ΚΚΕ, την επαναστατική προοπτική.

Επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε εργαζόμενο στο Λαύριο


Επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε εργαζόμενο στο Λαύριο 


Επιχείρηση τρομοκράτησης εργαζομένου από μέλη της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου. Σύμφωνα με την καταγγελία θύμα της επίθεσης υπήρξε ο κ. Ζαμπέλης Δημήτρης ο οποίος κατευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και υπόβαλε μηνύσεις.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαυρίου:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ

ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙΤΕ:ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΟΠΟΙΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε συνάδελφός μας στην  Παλαιά Φώκαια, από φασιστοειδή Χρυσαυγίτες και μάλιστα έξω από το σπίτι του.

Αυτή την φορά η αιτία δεν ήταν το χρώμα του δέρματός του, ούτε η καταγωγή του, ούτε η θρησκεία του, αιτία για να δεχτεί την απρόκλητη επίθεση ήταν το γεγονός ότι τόλμησε να περάσει κοντά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και να ακούει στο αυτοκίνητο του, εργατικά τραγούδια. 

Συγκεκριμένα  λίγο μετά της 9:30μ.μ ο συνάδελφος Ζαμπέλης Δημήτρης, έχοντας σχολάσει από το κατάστημα από όπου εργάζεται κατευθύνεται προς το σπίτι του που τυγχάνει να είναι 100 μέτρα απόσταση από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Παλαιά Φώκαια και ακούει εργατικά τραγούδια, το αντιλαμβάνονται οι φασίστες και τον ακολουθούν μέχρι το σπίτι του. 

Όταν βγήκε από το αυτοκίνητο τον περικύκλωσαν 10 περίπου άτομα και ο ένας εξ αυτών του είπε ότι απαγορεύεται να ακούει τέτοια τραγούδια και τον χαστούκισε, ταυτόχρονα καταφτάνει ένα περιπολικό της αστυνομίας όπου γίνεται μάρτυρας του γεγονότος, οι χρυσαυγίτες τράπηκαν σε φυγή και μπήκαν στα γραφεία τους. Ο συνάδελφος με την αστυνομία έφτασαν κάτω από τα γραφεία για να αναγνωρίσει ποιος τον χτύπησε για να του κάνει μήνυση. 

Εκεί εμφανίστηκε ο Βουλευτής Γερμένης  ο οποίος του είπε να ακούει πιο σιγά τέτοια τραγούδια. Ο συνάδελφος κατευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και υπόβαλε μηνύσεις 

Αυτοί είναι συνάδελφοι οι Χρυσαυγίτες, εχθροί του λαϊκού κινήματος εχθροί Κάθε εργάτη που τολμάει να σηκώνει κεφάλι και να αντιστέκεται. Τους δημιουργούν ρίγος και ανατριχίλα τα τραγούδια που ακούγονται στις απεργιακές συγκεντρώσεις, όπως και στα αφεντικά τους που τους έχουν για την «βρόμικη» δουλειά. Ο συνάδελφος έκτος από ένας εργάτης που αγωνίζεται να βγάλει τίμια το ψωμί του είναι ενεργό μέλος της διοίκησης του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Λαυρεωτικής και πρωτοπόρος αγωνιστής στον χώρο που εργάζεται. 

Το ταξικό κίνημα δεν τρομοκρατείται από τέτοιες ενέργειες, ξέρουμε πολύ καλά ότι οι χρυσαυγίτες είναι παιδιά του συστήματος και ξέρουμε πως να τους αντιμετωπίζουμε. Τέτοιες ενέργειες δεν θα μένουν αναπάντητες, θα απαντούν τε με μαζικό οργανωμένο κίνημα, θα προβάλλονται σε όλους τους χώρους εργασίας, οι αποτρόπαιες ενέργειές τους  για να καταλάβουν όλοι 
οι εργάτες- οι άνεργοι τι κουμάσια είναι τα φασισταριά. 

Να τους απομονώσουν όλοι οι εργάτες, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες και να ξαναλουφάξουν στις τρύπες τους που ήταν κρυμμένοι για 10ετίες, στις φωλιές των αστικών κομμάτων και μηχανισμών, ώσπου να έρθει η ώρα που το ταξικό κίνημα θα συντρίψει την εκμετάλλευση και όλους τους μηχανισμούς της εξουσίας τους. Άμεση απάντηση στην πρόκληση αύριο 11π.μ στην Απεργιακή Συγκέντρωση στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Λαύριο 19-2-2013


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7


http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr

TOP READ