Ο Μανιαδάκης πέθανε μα η σπορά του έμεινε. Χρησιμοποιεί πλέον σύγχρονες μεθόδους λάσπης, χαφιεδισμού και προβοκάτσιας, φορώντας κόκκινη προβιά στο διαδίκτυο. Ακολουθώντας τη γνώριμη τους τακτική «πες πες, κάτι θα μείνει», οι νεόκοποι Μανιαδάκηδες του ίντερνετ δε διστάζουν να συκοφαντήσουν, να χυδαιολογήσουν, να λασπολογήσουν, να δημιουργήσουν εντυπώσεις πρωτού λουφάξουν και πάλι στην ανυπαρξία του διαδικτυακού βούρκου.
Μια τέτοια περίπτωση είναι το μπλογκ «Βαθύ Κόκκινο». Είναι δε τόσο «βαθύ» αυτό το κόκκινο που, πιάνοντας πάτο στην συκοφαντία και τη λάσπη, γίνεται μαύρο. Βαθύ μαύρο. Η ιδεολογική του «μαυρίλα», την οποία καλύπτει πίσω από μια επίφαση «υπερεπαναστατικότητας», φαίνεται σε σειρά άθλιων, προβοκατόρικων αναρτήσεων του ενάντια στο ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος.
Οτιδήποτε συκοφαντεί το ΚΚΕ έχει θέση στο εν λόγω μπλογκ. Από δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών εφημερίδων (βλέπε «Αυγή», «Εφημερίδα των Συντακτών») μέχρι ανακοινώσεις περιθωριακών αντικομμουνιστικών γκρουπούσκουλων του επονομαζόμενου «αντιεξουσιαστικού χώρου», όλος ο αντι-ΚΚΕ οχετός έχει θέση στο «Βαθύ Κόκκινο». Ένας οχετός που συχνά συνοδεύεται από στοχοποίηση προσώπων τα οποία τους ενοχλούν.
Σε μια τέτοια άθλια, φασιστικού τύπου, στοχοποίηση προχώρησαν πρόσφατα οι σύγχρονοι Μανιαδάκηδες του «Βαθύ Κόκκινο», με αφορμή ανάρτηση του «ΑΤΕΧΝΩΣ». Επικαλούμενοι ανυπόστατες κατηγορίες πρώην συνεργατών του περιοδικού και κατασκευασμένες δηλώσεις (περί ΕΡΤopen), οι διαδικτυακοί αυτοί χαφιέδες έβαλαν στο στόχαστρο τον Ηρακλή Κακαβάνη. Επειδή όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και οι συκοφάντες κάποια στιγμή ξεγυμνώνονται, αναφέρουμε τα εξής:
1. Οι Μανιαδάκηδες του «Βαθύ Κόκκινο» επικαλούνται «επώνυμη καταγγελία» πρώην συνεργατών του ΑΤΕΧΝΩΣ ενάντια στον Ηρ. Κακαβάνη. Μια «καταγγελία» που την χρησιμοποιούν ως «θέσφατο», ως de facto ισχύουσα, χωρίς ασφαλώς να μπουν στη διαδικασία να την επιβεβαιώσουν. Και γιατί να μπουν άλλωστε; Από πότε οι συκοφάντες νοιάζονται για την αλήθεια;
2. Τα ρετάλια του «μανιαδακισμού» κατηγορούν τον Ηρ. Κακαβάνη για την στάση που κράτησε στο θέμα της ΕΡΤopen. Και εδώ το «Βαθύ Κόκκινο» δίνει ρεσιτάλ ψέματος και διαστρέβλωσης. Τι λένε; Ότι τάχα ο Ηρ. Κακαβάνης ανέχθηκε την επιβολή λογοκρισίας στην EΡΤopen και- για να το κάνουν δήθεν πιο πειστικό- αναφέρονται σε… φήμες, χρησιμοποιώντας τη φράση “φέρεται να απάντησε” (!!!). Η λασπολογία στο μεγαλείο της και η απατεωνιά στο αποκορύφωμα της. Μέσα στον… έγκριτο χαφιεδισμό τους, οι συντάκτες του «Βαθύ Κόκκινο» δεν αναφέρουν ούτε…. μισό στοιχείο που να αποδεικνύει τα λεγόμενα τους, αλλά επικαλούνται φημολογίες. Αντί να βάζουν στον Ηρ. Κακαβάνη λόγια που ουδέποτε είπε, θα μπορούσαν να διαβάσουν σε σχετική ανάρτηση την πραγματική στάση που κράτησε ο δημοσιογράφος.
Προφανώς, από κουκουλοφόρους του διαδικτύου και γνήσια τέκνα της σχολής Μανιαδάκη, όπως είναι το «Βαθύ Κόκκινο», δεν περιμένει κανείς κάτι διαφορετικό. Όσο «κόκκινο» κι’ αν βάλουν στ’ όνομα τους, όσα υπερεπαναστατικά τσιτάτα και συνθήματα κι’ αν πουν, όσο κι’ αν φορέσουν κομμουνιστική προβιά, Τυρίμοι ήταν, Τυρίμοι θα παραμείνουν.
Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία αφορά όσους, είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα, αναπαράγουν τέτοιου είδους αντικομμουνιστικά διαδικτυακά χαφιεδότσουρμα, αναδεικνύοντας τα σε πηγές- δήθεν αξιόπιστης- ενημέρωσης. Ας το προσέξουν αυτό όσοι σύντροφοι (και «σύντροφοι»), με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, «συναγελάζονται» διαδικτυακά με το βαθύ μαύρο του αντικομμουνισμού.
Ατέχνως.
Υ.Γ: Αλήθεια, οι περίφημοι κοινωνικοί αγωνιστές του «Ρουβίκωνα», τέτοιους ιδεολογικούς «συνηγόρους» έχουν; Από αυτούς εκπροσωπούνται και σ’ αυτούς στηρίζονται;