Γράφει ο Δημήτρης Βαλαής //
Δάσκαλος – Νάουσα
Όλα αυτά τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης και των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών, καλλιεργείται από εκπροσώπους και απολογητές του συστήματος ένα κλίμα εθνικιστικής υστερίας, προκειμένου να κρύψουν απ’ το λαό τα πραγματικά αίτια της φτώχειας, των πολέμων, της προσφυγιάς.
Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, ακροδεξιά και φασιστοναζιστικά μορφώματα νεκραναστήθηκαν και οργιάζουν!… Ο κίνδυνος εξάπλωσης του ρατσιστικού μίσους, του κοινωνικού αυτοματισμού και της ”ανθρωποφαγίας” είναι τεράστιος. Η απειλή εκφασισμού της κοινωνίας ορατή όσο ποτέ!
Τα αστικά κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ (και τα δεκανίκια τους) φέρουν τεράστια ευθύνη γι’ αυτό. Με τις πολιτικές υποτέλειας που εφάρμοσαν απέναντι σε μεγάλο κεφάλαιο, ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, εξαθλίωσαν και απογοήτευσαν τους εργαζόμενους, στρώνοντας γόνιμο έδαφος για την επανεμφάνιση ακραίων, απάνθρωπων και εγκληματικών ιδεολογιών και δράσεων.
Πριν είναι πολύ αργά, ο λαός πρέπει να αντιδράσει! Να λειτουργήσει, επιτέλους, η συλλογική ιστορική μνήμη. Μαζικοί φορείς, άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών, της επιστήμης έχουν χρέος να μιλήσουν. Τέτοιες στιγμές η σιωπή είναι συνενοχή! Η Ιστορία θα είναι αμείληκτη με τους ενόχους!…
ΥΓ: Καταδικάζω την άνανδρη επίθεση θρασύδειλων στο σπίτι του δημοσιογράφου και συνεργάτη του ”Ατέχνως” Αλέκου Χατζηκώστα και εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου στον ίδιο και την οικογένειά του.