Πακτωλός χρημάτων για δράσεις εξωραϊσμού της ΕΕ προσφέρεται για άλλη μια φορά από την ιμπεριαλιστική ένωση, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες» που «τρέχει» την περίοδο 2014 – 2020. Από την ΕΕ ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση με 3,7 εκατομμύρια ευρώ (έως 150.000 ευρώ ανά έργο) του δεύτερου μέρους του προγράμματος που έχει θέμα: «Δημοκρατική δέσμευση και συμμετοχή των πολιτών – Σχέδια της κοινωνίας των πολιτών». Τα έργα μπορούν να αναλαμβάνουν δήμοι, Περιφέρειες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Ιδρύματα, που θα καταθέσουν προτάσεις και θα χρηματοδοτηθούν, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά το ρόλο του διαφημιστή της λυκοσυμμαχίας.
✔️  Στο φόντο της χαμηλής συμμετοχής στις ευρωεκλογές και της δυσαρέσκειας απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται ενιαία σε όλη την ΕΕ, αλλά και των «ρωγμών» εξαιτίας των μεγάλων ανταγωνισμών στο εσωτερικό της ιμπεριαλιστικής ένωσης, που εκφράζονται και με το λεγόμενο αστικό ρεύμα του «ευρωσκεπτικισμού», τα ευρωενωσιακά επιτελεία δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη δράσεων που θα διαφημίζουν την κοινή στρατηγική των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, τα… «επιτεύγματα» της ΕΕ και θα επισημαίνουν το… «κόστος της μη συμμετοχής στην ΕΕ»!
✔️  Οπως χαρακτηριστικά περιγράφεται στους στόχους του προγράμματος, «θα δοθεί στους πολίτες η ευκαιρία να εκφράσουν το είδος της Ευρώπης που θέλουν και να σκιαγραφήσουν το μακροπρόθεσμο όραμά τους για το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Στο πλαίσιο αυτό, η Λευκή Βίβλος για το μέλλον της Ευρώπης αποτελεί σημείο εκκίνησης. Αυτή η συζήτηση θα πρέπει να βασίζεται στα συγκεκριμένα επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στα διδάγματα από την Ιστορία». Μάλιστα, δίνεται οδηγία ότι «η συζήτηση σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης δεν πρέπει να περιορίζεται σε όσους ήδη υποστηρίζουν την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και να απευθύνεται στους πολίτες που απορρίπτουν ή θέτουν υπό αμφισβήτηση την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα επιτεύγματά της ή παραμένουν αδιάφοροι».
✔️  Προκειμένου φυσικά να διαφημιστεί και να ενισχυθεί ο ευρωμονόδρομος, απαραίτητο στοιχείο είναι και ο αντικομμουνισμός, που αποτελεί και επίσημη ιδεολογία της ΕΕ. Με το βλέμμα στο μέλλον και με στόχο να μη γνωρίσει ο κόσμος και ιδιαίτερα η νεολαία ότι την περίοδο που η εργατική τάξη επέβαλε την εξουσία της, οικοδομώντας το σοσιαλισμό, εξαλείφθηκαν η ανεργία, η πείνα, απέκτησαν οι λαοί δικαιώματα, σε χρόνο ρεκόρ καταπολεμήθηκε ο αναλφαβητισμός, υπήρξε υγεία στο λαό, στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοδοτούνται και μια σειρά από δράσεις για την υποτιθέμενη «ευρωπαϊκή μνήμη», με στόχο να βρωμίσουν τα μυαλά του λαού και της νεολαίας με τη σάπια θεωρία της ταύτισης του κομμουνισμού με το φασισμό. Ετσι, στο πλαίσιο του προγράμματος για το 2019 θα χρηματοδοτηθούν προγράμματα με θέματα όπως «1939: Το τέλος του ισπανικού εμφυλίου σε μια ευρωπαϊκή προοπτική», «1989: Οι δημοκρατικές επαναστάσεις στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και η πτώση του τείχους του Βερολίνου», «1990: Η επανένωση της Γερμανίας» κ.λπ.
Ενώ, όπως περιγράφεται στους στόχους και τις οδηγίες που δίνει η ΕΕ για το πρόγραμμα, «στο πλαίσιο αυτό, σκοπεύει στη χρηματοδότηση έργων που απηχούν τα αίτια των απολυταρχικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων στη σύγχρονη Ιστορία της Ευρώπης (ιδιαίτερα του ναζισμού που οδήγησε στο Ολοκαύτωμα, του φασισμού, του σταλινισμού και των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων, χωρίς να εξαντλούνται σε αυτά) υπέρ της μνήμης των θυμάτων των εγκληματικών τους πράξεων».

Με άλλα λόγια, η ΕΕ δίνει πακτωλό χρημάτων για τη χυδαία πλαστογράφηση της Ιστορίας, τα ψέματα και τον αντικομμουνισμό, που έχει αναγάγει σε επίσημη ιδεολογία της.

[πηγή]