25 Φεβ 2012

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ «ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ» Στήνεται διεθνής μηχανισμός καταστολής των λαών


ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ «ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ»
Στήνεται διεθνής μηχανισμός καταστολής των λαών
Ασκήσεις του Ελληνικού Στρατού για αντιμετώπιση «απειλών» σε αστικό περιβάλλον και στρατολόγηση μέσω «σεμιναρίου» παραστρατιωτικών για βρώμικες αποστολές εκτός, αλλά και εντός των χωρών του ΝΑΤΟ
Επιτείνεται και στην Ελλάδα η οικοδόμηση ενός κατασταλτικού πλαισίου από στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις, στη βάση των κατευθύνσεων του ΝΑΤΟικού δόγματος περί αντιμετώπισης των «ασύμμετρων απειλών» και με αντικειμενικό σκοπό τη στοχοποίηση των λαών και των κινημάτων τους, εντός και εκτός των χωρών μελών του, για θωράκιση του αστικού συστήματος και της δικτατορίας των μονοπωλίων.
Το πλαίσιο αυτό, είναι απόρροια της νέας στρατηγικής αντίληψης του ΝΑΤΟ και των«απειλών» που ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει, εν μέσω μάλιστα βαθιάς και συγχρονισμένης καπιταλιστικής κρίσης. Ενδεικτικό των όσων σχεδιάζονται είναι ότι πλέον, οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο των ασκήσεων που διεξάγουν, δίνουν καθαρά διάσταση και τέτοιας προετοιμασίας. Κατά καιρούς διεξάγονται και ασκήσεις που έχουν καθαρά χαρακτήρα εσωτερικής καταστολής, όπως πέρσι, στις αρχές Φλεβάρη στην Αργυρούπολη του Κιλκίς.
Την Πέμπτη δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο και δεν αμφισβητήθηκε από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές, έγγραφο του ΓΕΣ προς τις μονάδες, περί διεξαγωγής άσκησης στο πλαίσιο «Σχολείο Προχωρημένης εκπαίδευσης Αμυνας - Φρούρησης», η οποία θα ξεκινήσει στις 12 Νοέμβρη 2012. Παράλληλα, προετοιμάζεται να γίνει στη Θεσσαλονίκη, στις 12-18 Μάρτη, σεμινάριο για εκπαίδευση ιδιωτών - παραστρατιωτικών σε «επιχειρήσεις υψηλής έντασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου».
Από παλιότερη άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων σε κατοικημένες περιοχές στη Νέα Πέραμο
Η παραπάνω άσκηση του ΓΕΣ αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδιασμού, για εκπαίδευση του Ελληνικού Στρατού, ιδιαίτερα των Ειδικών Δυνάμεων, σε επιχειρήσεις σε αστικό περιβάλλον και εντός κατοικημένων περιοχών - πόλεων. Για των εξοικείωση των ασκουμένων, η συγκεκριμένη άσκηση θα διεξαχθεί σε κτίριο της πρώην 140 ΣΗΠ (Σμηναρχία Ηλεκτρονικού Πολέμου) στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας (112 Πτέρυγα Μάχης), όπου θα υλοποιηθεί σενάριο«ατομικής τακτικής μάχης σε κλειστούς χώρους»!
«Τεχνογνωσία» από τις ΗΠΑ
Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Φλεβάρη είχε αφιχθεί στον ίδιο χώρο με μεταγωγικό αεροσκάφος «C-9» μια μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήταν μέλη των γνωστών «Seals», δύναμη η οποία αναλαμβάνει μυστικές επιχειρήσεις σε ξένα εδάφη, όπως αυτή της εξόντωσης του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν. Η δύναμη αυτή πήρε μέρος σε άσκηση συνεκπαίδευσης ελληνικών και αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων το διάστημα 6-16 Φλεβάρη στον κόλπο των Μεγάρων.
Οι δραστηριότητες αυτές συνδέονται με τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο «Συντονιστικό Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ» (NSCC). Το σχετικό νομοσχέδιο για την ελληνική συμμετοχή εγκρίθηκε τον Αύγουστο, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. από την αρμόδια επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, σαν «Μνημόνιο κατανόησης» της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Πυρήνα και κορμό των NSCC, αποτελούν οι αμερικανικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων.
Με τη συγκρότηση του Συντονιστικού Κέντρου Ειδικών Επιχειρήσεων (NSCC), επιχειρείται η καθιέρωση ενός ενιαίου επιχειρησιακού χώρου και αντίστοιχου επιχειρησιακού κέντρου, που θα εδρεύει στις Βρυξέλλες, υπό Αμερικανό διοικητή, το οποίο τίθεται υπεράνω των χωρών - μελών και με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλαμβάνει αποστολές «ανορθόδοξου πολέμου» και εντός των χωρών - μελών, σε συνεργασία ακόμα και με τις αποκαλούμενες «μη κυβερνητικές οργανώσεις», όταν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα το απαιτήσουν και χωρίς κάτι τέτοιο να γίνεται δημόσια γνωστό.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου για την κύρωση του μνημονίου αυτού (Memorandum of Understanding /MOU), ως «έθνος - πλαίσιο» του NSCC ορίζονται οι ΗΠΑ. Σκοπός είναι η άμεση σύνδεσή του με τις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, η παροχή συμβουλών στον SACEUR (ανώτατος ΝΑΤΟικός διοικητής στην Ευρώπη) όσον αφορά «στη χρησιμοποίηση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων για την υποστήριξη του σχεδιασμού και την εκτέλεση επιχειρήσεων», η ανάπτυξη και έκδοση δογμάτων ειδικών επιχειρήσεων και ο συντονισμός, συγχρονισμός και υποστήριξη της εκπαίδευσης και των ασκήσεων των ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ.
«Ειδικές επιχειρήσεις» εντός χωρών του ΝΑΤΟ
«Αποστολή του NSCC είναι κυρίως η υποστήριξη των ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ σε ολόκληρη τη Συμμαχία (σ.σ. και στο εσωτερικό των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ), η παροχή στον Ανώτατο Διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SACEUR) και τους υπόλοιπους Διοικητές των Συμμαχικών Διοικήσεων Επιχειρήσεων έγκαιρων και αποτελεσματικών συμβουλών για τις Special Operations Force (Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων) προς υποστήριξη του σχεδιασμού και εκτέλεσης των επιχειρήσεων σε καιρό ειρήνης και κρίσεων», σημειώνεται στο Μνημόνιο. Δηλαδή, «ειδικές επιχειρήσεις» και εντός των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εμπέδωση της ιμπεριαλιστικής «τάξης και ασφάλειας», με καταστολή των λαϊκών κινημάτων.
Μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη δυνατότητα συμμετοχής και μη ΝΑΤΟικών χωρών, καθώς και διεθνών οργανισμών, αλλά και μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), «οι οποίες συμμετέχουν σε δραστηριότητες του ΝΑΤΟ ή σε ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις της NSCC».Αυτό σημαίνει συνεργασία με πράκτορες, παρακρατικές δυνάμεις, αλλά και εταιρείες ιδιωτικών μισθοφορικών στρατών «παροχής πολεμικών υπηρεσιών», όπως ήδη γίνεται στον πόλεμο του Ιράκ, όπου ιδιωτικές εταιρείες πολέμου σφάζουν, χωρίς να αναγνωρίζουν κανένα όριο και περιορισμό στη δράση τους.
Το μέγεθος της ελληνικής εμπλοκής αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι υπάρχουν και στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις τμήματα με αποστολή τη συμμετοχή και τη διεξαγωγή «ειδικών επιχειρήσεων», όπως αυτές που διεξάγει ο αμερικανικός στρατός. Επαληθεύεται έτσι πως, εντός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως στις Ειδικές Δυνάμεις, έχουν συγκροτηθεί ομάδες «ειδικών επιχειρήσεων» που εκπαιδεύονται και προετοιμάζονται γιααποστολές μη συμβατές με την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα, οι δυνάμεις αυτές, με τη δημιουργία του ΝΑΤΟικού «συντονιστικού κέντρου», θα έχουν κοινό αντικείμενο εκπαίδευσης και θα πραγματοποιούν κοινές αποστολές με τις άλλες «συμμαχικές» δυνάμεις.
Σεμινάριο για παραστρατιωτικούς
Το παραπάνω πλαίσιο έρχεται να «κουμπώσει» με την ενεργοποίηση διαφόρων παραστρατιωτικών ομάδων που φέρουν τη σφραγίδα των «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων», η συνδρομή των οποίων άλλωστε θεσμοθετείται μέσω του παραπάνω μνημονίου περί συμμετοχής της Ελλάδας στο «Συντονιστικό Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (NSCC)».
Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σεμινάριο με αντικείμενο την «άμυνα εκ του σύνεγγυς» που διοργανώνεται από την «NNK Group» στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 12 και 18 Μάρτη 2012. Πρόκειται για μια εταιρεία ιδιωτικού στρατού που εκτός των άλλων αναλαμβάνει και αποστολές προστασίας των θαλασσίων μεταφορών, πράγμα που εκ των πραγμάτων συνδέεται και με τους «ράμπο» που ετοιμάζονται να βάλουν στα εμπορικά πλοία, στο όνομα της αντιμετώπισης της «πειρατείας».
Το σεμινάριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν πρώην στελέχη των βρετανικών ειδικών δυνάμεων SAS, «αποσκοπεί στην προετοιμασία των συμμετεχόντων για επιχειρήσεις υψηλής έντασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου σε ολόκληρο τον κόσμο». Βέβαια, οι ασκούμενοι δεν θα είναι στρατιωτικοί αλλά ιδιώτες, πράγμα που παραπέμπει κατευθείαν σε διαδικασίες στρατολόγησης «εθελοντών» για ιδιωτικούς στρατούς. Είναι ενδεικτικό πως το εν λόγω σεμινάριο περιλαμβάνει «αξιολόγηση απειλών, επισκέψεις σε τοποθεσίες, σχεδιασμός διαφορετικών φάσεων επιχειρήσεων, ασκήσεις προστασίας στατικών και κινούμενων στόχων, προστασία αυτοκινητοπομπών, τηλεπικοινωνίες ναυτιλίας, ενημέρωση για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (IED), τεχνικές αντιμετώπισης ενεδρών».
Περιλαμβάνει ακόμα «εκπαίδευση πάνω στη διαχείριση προσωπικού, σύνταξη αναφορών ασφαλείας για χώρες, εκμάθηση των τοπικών θρησκευτικών και εθιμικών κανόνων και νόμων, αντίληψη τακτικής κατάστασης και τέλος ασφάλεια χρήσης και μεταφοράς όπλων».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
16/10/2011
Το πρόχειρο αποθηκεύτηκε στις 7:50 μμ
Επιστροφή στ- Τροχιοδεικτικές βολές για «νέου τύπου» αποστολές
5/8/2011
 -- Μηχανισμός για βρώμικες αποστολές ανά τον κόσμο
4/8/2011
 -- Μηχανισμός για βρώμικες 

Το θέμα είναι τα δισ.



Το θέμα είναι τα δισ.
Ο θόρυβος που σηκώθηκε για τις καταθέσεις του ενός εκατομμυρίου που βουλευτής «έβγαλε» στο εξωτερικό, είναι υποκριτικός και δόλιος. Σε μια περίοδο που καίγεται το σύμπαν και κατακρεουργείται ο λαός, η φιλολογία γύρω από το όνομα του βουλευτή και τις καταθέσεις του αποβλέπει, αφενός στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων από το κύριο, που είναι η εφαρμοζόμενη από τη συγκυβέρνηση εγκληματική πολιτική, αφετέρου στην απενοχοποίηση και εξιλέωση των υπολοίπων βουλευτών που ναι μεν δεν εντοπίστηκαν να μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό, έχουν κάνει όμως ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να μονιμοποιηθούν οι διαδικασίες για την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων.
Οι φωνασκίες και οι αιτιάσεις που εκτοξεύουν για το συνάδελφό τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. είναι κίβδηλες, αφού όλοι τους τάσσονται αναφανδόν υπέρ της λεγόμενης απελευθέρωσης των αγορών, υπέρ των ξένων επενδύσεων, υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας. Εχουν δώσει τα πάντα για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και το ευρώ, έχουν πρωταγωνιστήσει στην επίθεση της πλουτοκρατίας για να περάσουν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, έχουν ανάψει το «πράσινο φως» για τη νομιμοποίηση των καταθέσεων στο εξωτερικό, από αυτούς φυσικά που είναι σε θέση να έχουν καταθέσεις. Αυτοί οι ίδιοι με τις πολιτικές τους επιλογές στήριξαν και προώθησαν κάθε αντιδραστική επιλογή της άρχουσας τάξης και έφτιαξαν μύθους για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και τις επενδύσεις της ντόπιας ολιγαρχίας στο εξωτερικό.
Τα αποτελέσματα είναι γνωστά: Το 1 εκατομμύριο του συναδέλφου τους είναι σταγόνα στον ωκεανό των καταθέσεων που έχουν φυγαδευτεί στο εξωτερικό και υπολογίζονται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Ασε, που την τελευταία μόνο πενταετία διοχετεύτηκαν ακόμα στο εξωτερικό πάνω από 20 δισ. ευρώ, με τη μορφή επενδύσεων και μερισμάτων, μέρος του κοινωνικού πλούτου που παράχθηκε από τους εργαζόμενους στη χώρα. Την ίδια στιγμή, ξένες πολυεθνικές που δρουν στη χώρα, μεταφέρουν, σε καθημερινή βάση, στο εξωτερικό, τις εισπράξεις που κάνουν από τις δοσοληψίες τους στην ελληνική αγορά.
Ας αφήσουν λοιπόν τα παραμύθια. Αυτοί που στη Βουλή σηκώνουν το χέρι τους και ψηφίζουν το ένα αντιλαϊκό νομοθέτημα μετά το άλλο, αν πραγματικά επιθυμούσαν να εφαρμοστεί κάποιο γνήσιο, στο βαθμό που είναι δυνατό, «πόθεν έσχες» για τους βουλευτές, θα υιοθετούσαν τις σχετικές προτάσεις του ΚΚΕ και δε θα είχαν τώρα να χολοσκάνε για τίποτα. Μην πιστέψετε όμως ότι το θέλουν. Θορυβώντας για το 1 εκατομμύριο του ...συγκεκριμένου, κανείς δεν μιλάει για τα τόσα και τόσα εκατομμύρια καταθέσεων που έχουν οι άλλοι εκλεκτοί του συστήματος. Γιατί καλό είναι να ξέρουμε ότι πολλοί από αυτούς, που αποφασίζουν να καταργηθεί το βασικό μεροκάματο, διαθέτουν τεράστιες περιουσίες και έχουν καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων και εκατομμυρίων ευρώ.
Τέτοιο είναι το σύστημά τους, τέτοια η δημοκρατία τους. Η συνύφανση του κεφαλαίου με το κράτος. Να αποφασίζουν για τις τύχες της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού και να ρίχνουν τους εργαζόμενους σε σύγχρονους Καιάδες, μερικοί λεφτάδες, βγαλμένοι από τα σπλάχνα της αστικής τάξης ή ακριβοπληρωμένοι υπάλληλοί της. Που δε θα σταματήσουν τις επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους, μέχρι το Λαϊκό Μέτωπο των θυμάτων της φιλομονοπωλιακής πολιτικής, βροντοφωνάξει «φτάνει πια» και βάλει οριστικό τέλος στην εξουσία τους.

Γιώργος ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ


ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ «ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ» Στήνεται διεθνής μηχανισμός καταστολής των λαών



ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ «ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ»
Στήνεται διεθνής μηχανισμός καταστολής των λαών
Ασκήσεις του Ελληνικού Στρατού για αντιμετώπιση «απειλών» σε αστικό περιβάλλον και στρατολόγηση μέσω «σεμιναρίου» παραστρατιωτικών για βρώμικες αποστολές εκτός, αλλά και εντός των χωρών του ΝΑΤΟ
Επιτείνεται και στην Ελλάδα η οικοδόμηση ενός κατασταλτικού πλαισίου από στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις, στη βάση των κατευθύνσεων του ΝΑΤΟικού δόγματος περί αντιμετώπισης των «ασύμμετρων απειλών» και με αντικειμενικό σκοπό τη στοχοποίηση των λαών και των κινημάτων τους, εντός και εκτός των χωρών μελών του, για θωράκιση του αστικού συστήματος και της δικτατορίας των μονοπωλίων.
Το πλαίσιο αυτό, είναι απόρροια της νέας στρατηγικής αντίληψης του ΝΑΤΟ και των «απειλών» που ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει, εν μέσω μάλιστα βαθιάς και συγχρονισμένης καπιταλιστικής κρίσης. Ενδεικτικό των όσων σχεδιάζονται είναι ότι πλέον, οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο των ασκήσεων που διεξάγουν, δίνουν καθαρά διάσταση και τέτοιας προετοιμασίας. Κατά καιρούς διεξάγονται και ασκήσεις που έχουν καθαρά χαρακτήρα εσωτερικής καταστολής, όπως πέρσι, στις αρχές Φλεβάρη στην Αργυρούπολη του Κιλκίς.
Την Πέμπτη δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο και δεν αμφισβητήθηκε από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές, έγγραφο του ΓΕΣ προς τις μονάδες, περί διεξαγωγής άσκησης στο πλαίσιο «Σχολείο Προχωρημένης εκπαίδευσης Αμυνας - Φρούρησης», η οποία θα ξεκινήσει στις 12 Νοέμβρη 2012. Παράλληλα, προετοιμάζεται να γίνει στη Θεσσαλονίκη, στις 12-18 Μάρτη, σεμινάριο για εκπαίδευση ιδιωτών - παραστρατιωτικών σε «επιχειρήσεις υψηλής έντασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου».
Από παλιότερη άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων σε κατοικημένες περιοχές στη Νέα Πέραμο
Η παραπάνω άσκηση του ΓΕΣ αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδιασμού, για εκπαίδευση του Ελληνικού Στρατού, ιδιαίτερα των Ειδικών Δυνάμεων, σε επιχειρήσεις σε αστικό περιβάλλον και εντός κατοικημένων περιοχών - πόλεων. Για των εξοικείωση των ασκουμένων, η συγκεκριμένη άσκηση θα διεξαχθεί σε κτίριο της πρώην 140 ΣΗΠ (Σμηναρχία Ηλεκτρονικού Πολέμου) στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας (112 Πτέρυγα Μάχης), όπου θα υλοποιηθεί σενάριο«ατομικής τακτικής μάχης σε κλειστούς χώρους»!
«Τεχνογνωσία» από τις ΗΠΑ
Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Φλεβάρη είχε αφιχθεί στον ίδιο χώρο με μεταγωγικό αεροσκάφος «C-9» μια μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήταν μέλη των γνωστών «Seals», δύναμη η οποία αναλαμβάνει μυστικές επιχειρήσεις σε ξένα εδάφη, όπως αυτή της εξόντωσης του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν. Η δύναμη αυτή πήρε μέρος σε άσκηση συνεκπαίδευσης ελληνικών και αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων το διάστημα 6-16 Φλεβάρη στον κόλπο των Μεγάρων.
Οι δραστηριότητες αυτές συνδέονται με τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο «Συντονιστικό Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ» (NSCC). Το σχετικό νομοσχέδιο για την ελληνική συμμετοχή εγκρίθηκε τον Αύγουστο, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. από την αρμόδια επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, σαν «Μνημόνιο κατανόησης» της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Πυρήνα και κορμό των NSCC, αποτελούν οι αμερικανικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων.
Με τη συγκρότηση του Συντονιστικού Κέντρου Ειδικών Επιχειρήσεων (NSCC), επιχειρείται η καθιέρωση ενός ενιαίου επιχειρησιακού χώρου και αντίστοιχου επιχειρησιακού κέντρου, που θα εδρεύει στις Βρυξέλλες, υπό Αμερικανό διοικητή, το οποίο τίθεται υπεράνω των χωρών - μελών και με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλαμβάνει αποστολές «ανορθόδοξου πολέμου» και εντός των χωρών - μελών, σε συνεργασία ακόμα και με τις αποκαλούμενες «μη κυβερνητικές οργανώσεις», όταν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα το απαιτήσουν και χωρίς κάτι τέτοιο να γίνεται δημόσια γνωστό.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου για την κύρωση του μνημονίου αυτού (Memorandum of Understanding /MOU), ως «έθνος - πλαίσιο» του NSCC ορίζονται οι ΗΠΑ. Σκοπός είναι η άμεση σύνδεσή του με τις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, η παροχή συμβουλών στον SACEUR (ανώτατος ΝΑΤΟικός διοικητής στην Ευρώπη) όσον αφορά «στη χρησιμοποίηση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων για την υποστήριξη του σχεδιασμού και την εκτέλεση επιχειρήσεων», η ανάπτυξη και έκδοση δογμάτων ειδικών επιχειρήσεων και ο συντονισμός, συγχρονισμός και υποστήριξη της εκπαίδευσης και των ασκήσεων των ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ.
«Ειδικές επιχειρήσεις» εντός χωρών του ΝΑΤΟ
«Αποστολή του NSCC είναι κυρίως η υποστήριξη των ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ σε ολόκληρη τη Συμμαχία (σ.σ. και στο εσωτερικό των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ), η παροχή στον Ανώτατο Διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SACEUR) και τους υπόλοιπους Διοικητές των Συμμαχικών Διοικήσεων Επιχειρήσεων έγκαιρων και αποτελεσματικών συμβουλών για τις Special Operations Force (Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων) προς υποστήριξη του σχεδιασμού και εκτέλεσης των επιχειρήσεων σε καιρό ειρήνης και κρίσεων», σημειώνεται στο Μνημόνιο. Δηλαδή, «ειδικές επιχειρήσεις» και εντός των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εμπέδωση της ιμπεριαλιστικής «τάξης και ασφάλειας», με καταστολή των λαϊκών κινημάτων.
Μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη δυνατότητα συμμετοχής και μη ΝΑΤΟικών χωρών, καθώς και διεθνών οργανισμών, αλλά και μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), «οι οποίες συμμετέχουν σε δραστηριότητες του ΝΑΤΟ ή σε ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις της NSCC».Αυτό σημαίνει συνεργασία με πράκτορες, παρακρατικές δυνάμεις, αλλά και εταιρείες ιδιωτικών μισθοφορικών στρατών «παροχής πολεμικών υπηρεσιών», όπως ήδη γίνεται στον πόλεμο του Ιράκ, όπου ιδιωτικές εταιρείες πολέμου σφάζουν, χωρίς να αναγνωρίζουν κανένα όριο και περιορισμό στη δράση τους.
Το μέγεθος της ελληνικής εμπλοκής αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι υπάρχουν και στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις τμήματα με αποστολή τη συμμετοχή και τη διεξαγωγή «ειδικών επιχειρήσεων», όπως αυτές που διεξάγει ο αμερικανικός στρατός. Επαληθεύεται έτσι πως, εντός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως στις Ειδικές Δυνάμεις, έχουν συγκροτηθεί ομάδες «ειδικών επιχειρήσεων» που εκπαιδεύονται και προετοιμάζονται για αποστολές μη συμβατές με την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα, οι δυνάμεις αυτές, με τη δημιουργία του ΝΑΤΟικού «συντονιστικού κέντρου», θα έχουν κοινό αντικείμενο εκπαίδευσης και θα πραγματοποιούν κοινές αποστολές με τις άλλες «συμμαχικές» δυνάμεις.
Σεμινάριο για παραστρατιωτικούς
Το παραπάνω πλαίσιο έρχεται να «κουμπώσει» με την ενεργοποίηση διαφόρων παραστρατιωτικών ομάδων που φέρουν τη σφραγίδα των «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων», η συνδρομή των οποίων άλλωστε θεσμοθετείται μέσω του παραπάνω μνημονίου περί συμμετοχής της Ελλάδας στο «Συντονιστικό Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (NSCC)».
Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σεμινάριο με αντικείμενο την«άμυνα εκ του σύνεγγυς» που διοργανώνεται από την «NNK Group»στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 12 και 18 Μάρτη 2012. Πρόκειται για μια εταιρεία ιδιωτικού στρατού που εκτός των άλλων αναλαμβάνει και αποστολές προστασίας των θαλασσίων μεταφορών, πράγμα που εκ των πραγμάτων συνδέεται και με τους «ράμπο» που ετοιμάζονται να βάλουν στα εμπορικά πλοία, στο όνομα της αντιμετώπισης της «πειρατείας».
Το σεμινάριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν πρώην στελέχη των βρετανικών ειδικών δυνάμεων SAS, «αποσκοπεί στην προετοιμασία των συμμετεχόντων για επιχειρήσεις υψηλής έντασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου σε ολόκληρο τον κόσμο». Βέβαια, οι ασκούμενοι δεν θα είναι στρατιωτικοί αλλά ιδιώτες, πράγμα που παραπέμπει κατευθείαν σε διαδικασίες στρατολόγησης «εθελοντών» για ιδιωτικούς στρατούς. Είναι ενδεικτικό πως το εν λόγω σεμινάριο περιλαμβάνει «αξιολόγηση απειλών, επισκέψεις σε τοποθεσίες, σχεδιασμός διαφορετικών φάσεων επιχειρήσεων, ασκήσεις προστασίας στατικών και κινούμενων στόχων, προστασία αυτοκινητοπομπών, τηλεπικοινωνίες ναυτιλίας, ενημέρωση για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (IED), τεχνικές αντιμετώπισης ενεδρών».
Περιλαμβάνει ακόμα «εκπαίδευση πάνω στη διαχείριση προσωπικού, σύνταξη αναφορών ασφαλείας για χώρες, εκμάθηση των τοπικών θρησκευτικών και εθιμικών κανόνων και νόμων, αντίληψη τακτικής κατάστασης και τέλος ασφάλεια χρήσης και μεταφοράς όπλων».

ΓΑΛΛΙΑ Εργάτες κατέλαβαν σιδηρουργία


ΓΑΛΛΙΑ
Εργάτες κατέλαβαν σιδηρουργία
Να επαναλειτουργήσουν οι υψικάμινοι και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους ζητούν οι εργαζόμενοι διακόπτοντας την τροφοδοσία των αυτοκινητοβιομηχανιών με εξαρτήματα
Από παλιότερη διαμαρτυρία των εργαζομένων της πολυεθνικής σε εργοστάσιο της Μαδρίτης, όταν στις αρχές του Φλεβάρη σκοτώθηκε ένας εργάτης από έκρηξη
ΠΑΡΙΣΙ.--
Σε αποκλεισμό της μίας από τις δύο εγκαταστάσεις της σιδηρουργίας «Arcelor Mittal» στην πόλη Φλοράνζ, (είναι η μεγαλύτερη σιδηρουργία στον κόσμο, με εργοστάσια σε 22 χώρες σε 4 ηπείρους) προχώρησαν οι εργαζόμενοι. Πρόκειται για την εγκατάσταση από όπου εξέρχονται εξαρτήματα για την αυτοκινητοβιομηχανία. Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση της διοίκησης να κρατήσει για δεύτερο τρίμηνο κλειστή την εγκατάσταση με τις υψικαμίνους που διατηρεί στην ίδια πόλη, επικαλούμενη τη σημαντική μείωση των παραγγελιών.
Εντούτοις, παρά το γεγονός ότι οι υψικάμινοι της εταιρείας στην πόλη παραμένουν κλειστές, η έταιρη εγκατάσταση, που αποκλείστηκε χτες, συνέχιζε να παράγει μικρά πηνία και άλλα εξαρτήματα από ατσάλι για την αυτοκινητοβιομηχανία αξιοποιώντας την εκεί γραμμή παραγωγής, μικρότερης δυνατότητας, και χάλυβα από άλλο εργοστάσιό της στη Δουνκέρκη με αποτέλεσμα να συνεχίζεται παραγωγή 200.000 τόνων ανά μήνα διαφόρων μικρότερων εξαρτημάτων για την αυτοκινητοβιομηχανία. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων υποστηρίζουν ότι η εταιρεία προχωρά σε «προγραμματισμένο θάνατο» της εγκατάστασης με τις υψικαμίνους, κάτι που μπορεί ν' αφήσει στο δρόμο 5.000 εργαζομένους, και ζητούν άμεσα μέτρα επαναλειτουργίας της εγκατάστασης. Ετσι όπως τόνιζαν, «αποφάσισαν να χτυπήσουν την "Arcelor Mittal" εκεί που πονά: στα κέρδη της. Καμία παραγγελία δεν θα εκτελεστεί, μέχρι να λυθεί το θέμα» κατέληξαν.
Η γνωστή σιδηρουργία αποτελεί σχεδόν αποκλειστικό προμηθευτή των αυτοκινητοβιομηχανιών Toyota, Peugeot, Audi, Mercedes, Volkswagen. Ηδη, τους περασμένους μήνες η διεύθυνση της σιδηρουργίας έκλεισε τις εγκαταστάσεις της σε Βέλγιο και Μαδρίτη, ενώ διαθέτει ακόμη εγκαταστάσεις με υψικάμινους, εκτός από την περιοχή της Λορένης όπου βρίσκεται το αποκλεισμένο εργοστάσιο, σε Γερμανία, Τσεχία, Πολωνία (2) και Ρουμανία (2) και φέρεται να τα έχει θέσει όλα σε «προσωρινή αργία» διατεινόμενη ότι «δεν θα κλείσουν, απλώς περιμένουν τις παραγγελίες».

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Τζογάροντας τη ζωή και το θάνατο ηλικιωμένων


ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Τζογάροντας τη ζωή και το θάνατο ηλικιωμένων
Η καπιταλιστική βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Κέρδος ακόμη και από το προσδόκιμο ζωής ηλικιωμένων ανθρώπων επιδίωκε η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, που το 2007 κατέληξε στη δημιουργία του... προϊόντος «Kompass Life 3». Ενός τύπου «ομολόγου θανάτου», από το οποίο ανέμενε μεγάλα κέρδη, «τζογάροντας» στο θάνατο και ειδικά τον πρόωρο θάνατο ηλικιωμένων ανθρώπων.
Πρόκειται για ένα «σύνθετο» επενδυτικό προϊόν, όπως πληροφορεί η γερμανική τράπεζα, όπου αποδόσεις του συγκεκριμένου επενδυτικού χαρτοφυλακίου εξαρτώνται από το προσδόκιμο ζωής μιας ομάδας 500 ατόμων που δηλώνουν εθελοντικά τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και είναι ηλικίας από 70 έως 90 ετών από τις ΗΠΑ (εκεί ήδη «μεσουρανεί» το πρόγραμμα). Πριν συμμετάσχουν, εξετάζονται από δύο ανεξάρτητες ιατρικές ομάδες και κατόπιν γίνεται η αξιολόγηση του πόσα χρόνια ζωής έχει ο καθένας τους μπροστά του έτσι ώστε να «ποντάρουν» οι επενδυτές. Οσο πιο γρήγορα αποχαιρετήσουν τον μάταιο τούτο κόσμο, τόσο μεγαλύτερο είναι το κέρδος για τον επενδυτή, αντιθέτως, εάν το... καθυστερήσουν, το κέρδος πηγαίνει στην τράπεζα.
Οταν έγινε γνωστό το περιεχόμενο του προγράμματος η Deutsche Bank για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υποχρεώθηκε να διευκρινίσει ότι δεν είναι συνδεδεμένο με πραγματικές ασφάλειες ζωής ανθρώπων. Ενα ακόμη επενδυτικό προϊόν που αποτελεί το τελευταίο «ελ Ντοράντο» και για την Deutsche Bank, που διαθέτει τουλάχιστον δύο επενδυτικά χαρτοφυλάκια συνδεδεμένα με ασφάλειες ζωής. Ωστόσο, εξαιτίας του σάλου που προκλήθηκε ανακοίνωσε τον τερματισμό του επενδυτικού προγράμματος παρότι η χρονική του διάρκεια ήταν από το 2007 μέχρι το 2015 και ότι προτίθεται να αποζημιώσει κατά 100% τους επενδυτές που θέλουν να αποσυρθούν από το χαρτοφυλάκιο «Kompass Life 3». Στη Γερμανία συμμετείχαν 10.000 «επενδυτές» στο «Kompass Life 3», κυρίως μικροκαταθέτες, με όγκο χαρτοφυλακίου 200 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ συνολικά τα τρία επενδυτικά προγράμματα της Deutsche Bank, που τζογάρουν με την ανθρώπινη ζωή, φτάνουν τα 700 εκατομμύρια ευρώ.

ΧΙΛΗ Αγρια καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων στο νότο της χώρας



ΧΙΛΗ
Αγρια καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων στο νότο της χώρας
Από τις λαϊκές διαμαρτυρίες στο νότο της Χιλής
ΣΑΝΤΙΑΓΟ.--
Κλιμακώνεται συνεχώς η σύγκρουση των κατοίκων της Αϋσέν στη χιλιάνικη Παταγονία και της κυβέρνησης του Σεμπαστιάν Πινιέρα, καθώς για άλλη μια φορά, επέλεξε την καταστολή και τη βαρβαρότητα για να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της απομονωμένης περιοχής ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στο τεράστιο κόστος διαβίωσης και τη φτώχεια στις παραμεθόριες περιοχές.
Απαιτούν δε τη βελτίωση της δημόσιας Παιδείας και τη δημιουργία δημόσιου Πανεπιστημίου στην περιοχή. Επίσης, την επιδότηση της τιμής της βενζίνης και των βασικών ειδών των τροφίμων, καθώς εξαιτίας του αδιάβατου της περιοχής και της τεράστιας απόστασης από τα μεγάλα αστικά κέντρα ακόμη και η τιμή του ψωμιού είναι πλέον απαγορευτική για τους φτωχούς κατοίκους της χιλιάνικης Παταγονίας.
Αντί για διάλογο, η κυβέρνηση Πινιέρα απαντά με βία. Οι λαϊκές οργανώσεις στην Αϋσέν δηλώνουν ότι βρίσκονται αντιμέτωπες με την «κήρυξη πολέμου» εκ μέρους των δυνάμεων ασφαλείας που στην προσπάθειά τους να σπάσουν τα μπλόκα των κινητοποιημένων κατοίκων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, έκαναν χρήση ακόμη και πυρών (μολυβένιων σφαιριδίων εναντίον των διαδηλωτών. Ως αποτέλεσμα, όπως κατήγγειλε η Μαρισόλ Μαρτίνες, δήμαρχος της Αϋσέν περισσότεροι από 100 είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Τερσέρα.
Η καταστολή έχει δημιουργήσει μία εκρηκτική ατμόσφαιρα, με τους κατοίκους να έχουν στήσει οδοφράγματα παντού και να υπάρχουν συγκρούσεις κατά μέτωπο με την αστυνομία, ανέφερε χτες ο ραδιοφωνικός σταθμός Μπίο Μπίο, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Ελ Μοστραδόρ το Πουέρτο Αϋσέν ήδη έχει μετατραπεί σε πολεμική ζώνη, ενώ οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εισβάλλουν ακόμη και σε σπίτια κάνοντας χρήση χημικών και πλαστικών σφαιρών,.
Διαδηλώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής του νότου της Χιλής πραγματοποιούνται από χθες και σε διάφορες πόλεις της Χιλής. Εξάλλου, οι κινητοποιήσεις αυτές που ήδη έχουν συμπληρώσει 12 μέρες αποτελούν συνέχεια των κινητοποιήσεών τους το περασμένο Μάη και Ιούνη ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης να εγκρίνει το σχέδιο για την κατασκευή ενός συμπλέγματος υδροηλεκτρικών φραγμάτων της πολυεθνικής HidroAysen, με στόχο να φράξει τα δύο πιο άγρια ποτάμια του κόσμου που βρίσκονται στην Παταγονία, για να παράγει ηλεκτρισμό.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ


ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ 


Είναι ξεκάθαρο πως τις μορφές πάλης του κινήματος ενάντια στον ταξικό αντίπαλο, τις αποφασίζει το ίδιο μέσα από τα συλλογικά του όργανα, όπως και την περιφρούρησή του ενάντια στην κρατική και παρακρατική καταστολή.


Προσωπικά πιστεύω ότι η σύγκρουση δε θα γίνει με την αστυνομία όπως πιστεύουν κάποιοι ψευτοεπαναστάτες με κουκούλα, αλλά με το σύστημα. Μπορεί το σύστημα να χρησιμοποίηση την αστυνομία τον στρατό την πυροσβεστική και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, μην είστε όμως σίγουροι ότι το σύνολο των σωμάτων ασφαλείας  θα πάει με το μέρος του συστήματος, μην ξεχνάτε ότι αποτελούνται από λαϊκούς ανθρώπους, θύματα είναι και αυτοί. Να λοιπόν που καταλήγουμε στην κατάλληλη στιγμή που όσο κι αν ακούγεται εξοργιστικό, δεν έχει έρθει ακόμα. Η κατάλληλη στιγμή θα είναι όταν το επίπεδο ετοιμότητας, ωριμότητας και συνειδητότητας του εργατικού και λαϊκού κινήματος θα είναι τέτοια ώστε να στηρίξει την προοπτική των αναγκαίων και ώριμων αντικειμενικά αλλαγών. Γιατί αυτές οι αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν χωρίς την ενεργό λαϊκή συμμετοχή.


Εδώ συναντάμε τον Ιστορικό προορισμό της εργατικής τάξης, γιατί χωρίς εργατική τάξη δεν υπάρχει τίποτα, ούτε δρόμοι, ούτε πεζοδρόμια, ούτε γέφυρες. Ούτε Αθήνα, ούτε Θεσσαλονίκη, ούτε Καρλόβασι, ούτε Ελλάδα ούτε Τουρκία, ούτε Γερμάνια. Κάνεις δεν πρέπει να υποτίμα το μεγάλο όπλο της εργατικής τάξης, την οργανωμένη και περιφρουρημένη απεργία. Όσοι αμφιβάλουν γι’ αυτό ας βάλουν μετά από κάποια απεργιακή μέρα να δουν «ειδήσεις» στον ΣΚΑΪ του εφοπλιστή Αλαφούζου. Θα διασκεδάσουν με το παλικαράκι τον Προτοσάλτε να είναι πάντα τρελαμένος με τα διαφυγόντα κέρδη του αφεντικού του. Και κάτι ακόμα χρήσιμο για συμπεράσματα. Την εποχή που ήταν της μόδας, η πλατειά Συντάγματος, το «μαντρόσκυλο» του συστήματος ο Καρατζαφέρης γάβγιζε από τα έδρανα τις βουλής «Η πλατεία είναι αυθόρμητη. Το οργανωμένο να φοβάστε, όπως αυτό που γίνεται στα λιμάνια και όχι το αυθόρμητο». 


Φυσικά, η ροπή του προς τον κουκουλοφορισμό είναι εξηγήσιμη. Εδώ θα συναντήσουμε την μεγάλη σύμμαχο του καπιταλιστικού συστήματος συνομοταξία των οπορτουνιστών, που εκκολάπτουν δυνάμεις συμβιβασμένες με το σύστημα και την κυριαρχία των μονοπωλίων, δεν πιστεύουν στην ταξική πολιτική πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού και προβάλλουν σαν δήθεν φιλολαϊκή διέξοδο, μια κυβέρνηση που θα συμβιβάσει τάχα εχθρικά ταξικά συμφέροντα, αυτά των μονοπωλίων και αυτά του λαού, εξωραΐζοντας τον καπιταλισμό. Τι μας λένε δηλαδή; Ότι θα περιορίσουν τα κέρδη των μονοπωλίων, για να ανακουφιστεί ο λαός με αναδιανομή εισοδημάτων.  Ναι, και μετά ήρθαν οι μέλισσες! Το ωραίο είναι ότι αυτοπροβάλλονται και ως… ρεαλιστές!


Βέβαια εκεί έξω δεν κυκλοφορούν μόνο συμβιβασμένοι μικροαστοί, υπάρχουν και οι «ανυπόμονοι» μικροαστοί, που νομίζουν πως μια «έφοδος στο κοινοβούλιο», θα ανατρέψει την αντιλαϊκή κυβέρνηση και θα δώσει φιλολαϊκή λύση. Έτσι, η χούντα των μονοπωλίων με όλα τα επιτελεία της, με δεδομένη τη λαϊκή αγανάκτηση, προσπαθεί να στρέψει το λαό σε ανώδυνες για το σύστημα ενέργειες, που φαντάζουν ανατρεπτικές, αλλά αφήνουν ανέγγιχτη και την καπιταλιστική ιδιοκτησία και το αστικό κράτος. Γενικά, σε συνθήκες κρίσης και μαζικής έκφρασης της λαϊκής αγανάκτησης, οι συμμαχικές του συστήματος δυνάμεις του οπορτουνισμού όλων των αποχρώσεων κυριαρχούνται από την πεποίθηση ότι ένα «ντου» μπορεί να φέρει εκλογές και μέσα από αυτές να αναδειχτεί τάχα φιλολαϊκή κυβέρνηση. 


Είναι γνωστό ότι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κτλ., έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για τη συνεργασία της «αριστεράς», συμμετέχοντας σε διεργασίες με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Άρμα Πολιτών του Γ. Δημαρά, με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αποχώρησαν, όπως η Σακοράφα και ο Κουρουμπλής, και άλλους. Σε τι πιστεύουν αυτοί οι αριστεροί διαχειριστές του καπιταλισμού; Πως θα αναβαθμιστεί ο ρόλος τους στην αστική διαχείριση! Σε τι άλλο;… από την στιγμή που ποτέ – πουθενά – και για κανένα λόγο, κανένας από δαύτους ΔΕΝ αμφισβητεί την αστική εξουσία και την ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, ΟΛΟΙ τους θέλουν να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ και την Ευρωζώνη και ζητάνε καλύτερη διαπραγμάτευση για τα επόμενα δάνεια και μνημόνια. Μια τέτοια κυβέρνηση επιδιώκουν και επαγγέλλονται φιλολαϊκή διαχείριση με τα ίδια υλικά που χρησιμοποιούν οι αστικές κυβερνήσεις. Πιστεύουν μάλιστα ότι αν ο κόσμος φοβηθεί από φωτιές, συγκρούσεις, κ.ά., θα πέσει στα μαλακά με μια κυβέρνηση που θα εμφανίζεται να κάνει «αγωνιστική» δήθεν διαχείριση στο σύστημα.


Γυρίστε τους την πλάτη. Μόνο με οργανωμένη ταξική πάλη γίνεται η ρήξη με το σύστημα και όχι με δυνάμεις συμβιβασμένες με το σύστημα, ούτε με τις καρικατούρες «άμεσης δημοκρατίας» στις πλατείες, ούτε με τα άνευ σκοπού (αλλά όχι αιτίας) μπάχαλα.

TOP READ