2 Ιουλ 2016

ΚΕΡΚΥΡΑ-Μια απεραντη χωματερη



Η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση την Πέμπτη 30/06 στο κέντρο της
Κέρκυρας με αφορμή την τραγική κατάσταση που επικρατεί με τα απορρίμματα. Στο πλαίσιο της
συγκέντρωσης μοιράστηκαν ανακοινώσεις με τη θέση του κόμματος καθώς και η ερώτηση που
κατατέθηκε στην Βουλή από το ΚΚΕ. Επίσης, έγινε συζήτηση με τον κόσμο που βρέθηκε και
πέρασε από το σημείο της συγκέντρωσης, όπου αναπτύχθηκε προβληματισμός για τις αιτίες που
δημιουργούν το πρόβλημα, τη λύση ενώ υπήρχε αποδοχή των θέσεων που εκφράζει το ΚΚΕ. Την
Παρασκευή 01/07 αντιπροσωπία της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΕΕ βρέθηκε στο χώρο του ΧΥΤΑ
Τεμπλονίου όπου μοίρασε την ερώτηση του κόμματος και συζήτησε με τους κατοίκους.
Καλούμε τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό όσων αγωνίζονται για μια διαχείριση
απορριμμάτων που δε θα έχει ως κριτήριο το επιχειρηματικό κέρδος αλλά την κάλυψη των
σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Το υψηλότατο επίπεδο της τεχνολογίας και η ραγδαία ανάπτυξη της
επιστήμης δίνει τη δυνατότητα να βρεθεί λύση στο θέμα των σκουπιδιών. Εμπόδιο αποτελεί το
ότι η τεχνολογία και η επιστήμη υποτάσσονται στην πολιτική των κυβερνήσεων, και της Τοπικής
Διοίκησης που ακολουθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την εμπορευματοποίηση των
απορριμμάτων.
Η διόγκωση του προβλήματος έχει τη ρίζα του στους ανταγωνισμούς
μεγαλοεπιχειρηματιών που μυρίζουν πολύ και ζεστό χρήμα στην αξιοποίηση των σκουπιδιών.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες να μην συνταθούν στο πλευρό του ενός η
του άλλου ή σε λογικές ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) μιας και όλα αυτά είναι
που έχουν θάψει τις ζωές μας στα σκουπίδια.
Η εκρηκτική κατάσταση με τα βουνά σκουπιδιών και τις μικρές χωματερές γύρω από τους
κάδους σε γειτονιές, χωριά, έξω από σχολεία, νοσοκομεία, σπίτια, καταστήματα κλπ είναι ευθύνη
όλων όσων οδήγησαν το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε αυτή την κατάσταση.
Αυτοί δεν είναι άλλοι από τις κυβερνήσεις και τις δημοτικές, νομαρχιακές και περιφερειακές
αρχές διαχρονικά. Όλοι αυτοί έχουν τα απαραίτητα επιστημονικά, τεχνολογικά μέσα για να
λύσουν το πρόβλημα.
Καταγγέλλουμε όλους όσους προσπαθούν να τρομοκρατήσουν με μοχλό τις «ποινικές
ευθύνες», με τις υπόνοιες για καταστολή, με επικλήσεις για «παρέμβαση του κράτους» (βλ.
Δήμαρχος). Η πιο έντονη, τις τελευταίες μέρες, παρουσία της αστυνομίας γύρω από το Τεμπλόνι
έχει στόχο να εκφοβήσει. Το εργατικό – λαϊκό κίνημα στο πλευρό των ταξικών σωματείων πρέπει
να σταθεί απέναντι σε αυτές τις λογικές. Το δίκιο είναι με το μέρος των αγωνιζόμενων.
Το ΚΚΕ έφερε το θέμα και στη Βουλή με την ερώτηση των βουλευτών του και καλεί να
πραγματοποιηθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο με ανοιχτή συζήτηση για το θέμα αυτό.

02/07/2016 

Λυσσάξτε τσαούσες

 Λυσσάξτε τσαούσες

Μπορεί ο τίτλος να ταίριαζε σε κάτι σχετικό με το Γ. Μαρίνο (από το πολιτ-μπιρό) να δηλώνει στην αρχή μιας εκδήλωσης, όπου θα ήταν ομιλητής: τρεις ώρες θα 'μαστε μαζί, αυτή είναι μόνο η αρχή.

Αλλά η αφορμή ήταν η συνέντευξη του Κουτσούμπα στο Δανίκα για το Πρώτο Θέμα κι οι αντιδράσεις που ξεσήκωσε. Και δεν εννοώ βέβαια κάποιες φυσιολογικές αντιδράσεις, γιατί η συνέντευξη προφανώς ξέφυγε από τα καθιερωμένα-τετριμμένα, και είναι λογικό να (μας) εκπλήσσει (λέω "μας", χωρίς να εξαιρώ τον εαυτό μου). Περίμενες εσύ δηλ, σφε αναγνώστη, να αφήσει στην άκρη τους τύπου ο γγ και να πει "παπαριές" τα κλισέ επιχειρήματα ότι το σύστημα αλλάζει από μέσα, σιγά-σιγά, κτλ; Αυτό που όλοι σκεφτόμαστε δηλ, πάνω-κάτω, αλλά ποτέ δε θα λέγαμε σε μία συνέντευξη, παρά μόνο στην παρέα, σε ένα φίλο μας. Κι εδώ λειτουργεί προφανώς η οικειότητα από την παλιά γνωριμία του Κούτσι με το Δανίκα, από τον καιρό που ο δεύτερος ήταν στο Ριζοσπάστη (τον πρότεινε, λέει, για αντικαταστάτη του ο Ραφαηλίδης) πολύ πριν αναλάβει ο πρώτος ως διευθυντής.

Δε μιλάμε λοιπόν για αυτές τις αντιδράσεις, αλλά για άλλη ποιότητα. Γι' αυτούς που ανακαλύπτουν κρυφά νοήματα πίσω απ' τις γραμμές, πετάνε πονηρά υπονοούμενα -μόλις συγκαλυμμένα από το φύλλο συκής της ξετσιπωσιάς- κι αφήνουν "χαριτωμένα" ρητορικά ερωτήματα να πλανώνται στον αέρα: τι δουλειά είχε ο Κουτσούμπας να δώσει συνέντευξη στη βρωμερή φυλλάδα του κομιστή; Γιατί την έδωσε στο Δανίκα και χαριεντιζόταν μαζί του; Γιατί βγήκε τόσο life-style αντί να είναι καθαρά πολιτική; Και γιατί δεν αναδημοσιεύτηκε ποτέ στο πόρταλ ή στο όργανο, που μας ενημερώνουν και για την παραμικρή κίνηση του ΓΓ;

Ας τα πιάσουμε ένα-ένα να δούμε τι βαθμολογία και τι ψάρια θα πιάσουμε.

Συνεντεύξεις δίνει κανείς γενικά, όπου του το ζητήσουν (με πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις) και σε όλα τα αστικά μέσα. Αν ήταν να αρχίσουμε να αποκλείουμε κάποια με βάση το πόσο βρώμικα είναι, δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να αποκλείσουμε πχ την ΕφΣυν (με τα αντικομμουνιστικά σχόλια του Πετρόπουλου και όχι μόνο) και το Βήμα (με τα βρώμικα "ρεπορτάζ" του Σταυρόπουλου), κτλ, ή διάφορα κανάλια -πχ το Μέγκα και το Σκάι.

Κι αν επεκτείνουμε τον ίδιο συλλογισμό στους δημοσιογράφους, γιατί να εξαιρέσουμε τον (πάθος για το χρήμα) Παύλο Τσίμα και τη ραδιοφωνική συνέντευξη στο Σκάι, που ακολούθησε; Στο κάτω-κάτω, η γνωριμία με το Δανίκα συνέβαλε στο να αποφευχθούν και να ξεκαθαριστούν (έστω και σ' ένα μόνο αναγνώστη του ΠΘ να έμεινε κάτι, κέρδος θα είναι) ζητήματα, όπως οι περιβόητες σπουδές της κόρης της Παπαρήγα, Βασιλείας, στο Deree κι όχι σε κάποιο κολέγιο της Αμερικής. Ο Δανίκας το ήξερε από πρώτο χέρι και το λέει μόνος του. Θα μου πεις, κι η Τρέμη το γνώριζε από πρώτο χέρι (κι αυτή δούλευε στο Ρίζο), αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να κάνει μια άθλια ερώτηση στην Αλέκα, σε ένα παλιότερο debate.

{Παρεμπιπτόντως και παρενθετικά για το Φανίκα. Εκτός από τη θητεία του στο Ρίζο -από όπου ξεπήδησαν διάφορα λουλούδια, για να ανθίσουν και να γίνουν αγκάθια στην πορεία- κι εκτός από τις κινηματογραφικές κριτικές του, που κάποιοι τις έβρισκαν αξιόλογες, αξίζει να σημειωθεί και το εξής: πριν από καμιά δεκαριά-δεκαπενταριά χρόνια έγραφε καυστικά και πετυχημένα σχόλια, που τα αναδημοσίευε, συχνά-πυκνά, κι ο Ριζοσπάστης, στη δεύτερη σελίδα, δια του τύπου. Θυμάμαι επίσης χαρακτηριστικά μια συζήτηση στον Πρετεντέρη για το ασφαλιστικό, όπου οι δολοφόνοι της κοινωνικής ασφάλισης εμφανίζονταν έκπληκτοι κι ανήσυχοι για την κατάστασή της. Κι ο Δανίκας το είχε αναπαραστήσει πολύ έξυπνα, με μια θεατρική κίνηση -που χάνει λίγο κατά τη μεταφορά- κοιτάζοντας κάτω από το κάθισμά του και λέγοντας: Α! Ένα πτώμα! Ένα πτώμα!

Από τότε βέβαια κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, ο Δανίκας έπαθε οβιδιακή, μνημονιακή μετάλλαξη και η μεταπήδησή του στο ΠΘ, τη ρυπαρή φυλλάδα του κομιστή, μόνο τυχαία δεν ήταν. Κλείνει η παρένθεση.}

Το ανάλαφρο στιλ της συνέντευξης είναι ασφαλώς επιλογή του Δανίκας, κι όχι καρπός συναλλαγής, όπως γίνεται στα αστικά κόμματα, συνεντεύξεις-αγιογραφίες, με δεδομένα ανταλλάγματα. Ακόμα κι έτσι πάντως, δίνονται εύστοχες απαντήσεις, επί της ουσίας και αυτοκριτικές όπου χρειάζεται, και δεν πιστεύω πως βγαίνει χαμένος ο ΓΓ ή το κόμμα από αυτήν την ιστορία (ίσα-ίσα που είναι σαν άνοιγμα -έμμεσο κι από σπόντα- σε ένα κόσμο που δε βρίσκουμε αλλού: το αναγνωστικό κοινό του ΠΘ).

Όλα αυτά πάντως απαντούν και στο ερώτημα της μη αναδημοσίευσης (όπως αντίστοιχα δεν είχε αναδημοσιευτεί, αν θυμάμαι καλά, και μια πρόσφατη συνέντευξη του Παφίλη στο POPaganda), για παρόμοιους ίσως λόγους. Δεν είναι μόνο το ύφος, αλλά και τα μαργαριτάρια που πετάει ενδιάμεσα ο Δανίκας, που εκτός από τις αβάσταχτα ελαφρές πολιτικές κρίσεις του (το κόμμα παραμένει μόνο εναντίον όλων, αλλά εκσυγχρονίστηκε), ασχολείται πχ σε όλη την εισαγωγή του με τα κιλά και τη λαιμαργία του Κούτσι (άσε που μπερδεύει τους εύσωμους με τους βουλιμικούς). Και θάβει μάλιστα πριν την ώρα του και το Μωραΐτη, που τον αναφέρει ως "αξέχαστο", ενώ ο άνθρωπος ζει και τα έχει τετρακόσια, απ' όσο ξέρω.

Δεν ξέρω τι βαθμό πιάσαμε, αλλά μπορούμε να βγάλουμε κι εμείς κάποια συμπεράσματα για όσους ρωτάνε αθώα (και δεν εννοώ το Δανίκα).

Στο τέλος του κατήφορου, υπάρχει μόνο βούρκος. Έχουν κάθε δικαίωμα να τραβήξουν προς τα εκεί, αλλά όχι να έχουν την απαίτηση να μας τραβήξουν μαζί τους.
Κι αν αυτό δεν αγγίζει κανέναν τους, ας μείνουν με τον τίτλο της ανάρτησης. Στη λύσσα εξάλλου έχουμε αντισώματα. Άσε που καταλαβαίνει πολύ καλά κι ένας κόσμος παραέξω, πού το πάνε...

Αποκαλύπτεται ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής

Αποκαλύπτεται ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής
Σημαντικές αποδείχθηκαν οι τελευταίες συνεδριάσεις στη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, αυτήν τη βδομάδα, με τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων να αποκαλύπτουν ακόμα πιο καθαρά τον ναζιστικό και εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης. Οι μάρτυρες μίλησαν απερίφραστα για τη ναζιστική ιδεολογία, τα ναζιστικά της σύμβολα, τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, τον τρόμο που προσπαθούσαν να σπείρουν οι φασίστες με τη δράση τους εκείνη την εποχή («η αίσθησή μου είναι ότι κινδύνευες αν τα έβαζες μαζί τους»...), τη στοχοποίηση των πολιτικών τους αντιπάλων. Επιπρόσθετα και σε μαρτυρίες που είχαν προηγηθεί στη δίκη, η περιγραφή στις καταθέσεις των τελευταίων μαρτύρων για τη συγκρότηση και τη λειτουργία της ομάδας που επιτέθηκε το Σεπτέμβρη του 2013 στην παρέα του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, δεν άφησε καμιά αμφιβολία ότι ήταν ένα τάγμα εφόδου. Επίσης, φάνηκε ακόμα πιο έντονα ότι ο Π. Φύσσας ήταν στοχοποιημένος από την εγκληματική οργάνωση επειδή ήταν αντιφασίστας και ακόμα ότι ο δολοφόνος ήταν εκπαιδευμένος να σκοτώνει με το μαχαίρι. Η σημασία των τελευταίων καταθέσεων φάνηκε και από το ότι το δικαστήριο αποφάσισε να καλέσει για να καταθέσουν και άλλα δύο ακόμα πρόσωπα από την παρέα του Π. Φύσσα.
***
Παράλληλα με όλα τα παραπάνω και με βάση τα όσα έχουν ειπωθεί στην εξέλιξη της δίκης, έχει γίνει πάνω από φανερό ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο χώρο το βράδυ της δολοφονίας δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν το έγκλημα. Κι αυτή η στάση μπορεί και να μην ήταν τυχαία. Προχτές, αυτόπτης μάρτυρας αποκάλυψε ότι οι δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ ακολούθησαν με τις μηχανές τους το τάγμα εφόδου... και όλα έγιναν εκεί που υπήρχε εποπτεία της αστυνομίας. Εξάλλου, η σχέση της Χρυσής Αυγής με τμήματα του αστικού κρατικού μηχανισμού και ιδιαίτερα με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς έχει φανεί κατά καιρούς, με διάφορες αφορμές. Πρόσφατα δημοσιεύματα έφεραν στην επιφάνεια νέα στοιχεία για στενές σχέσεις αξιωματικών της αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή στην Εύβοια το 2013 - 2014. Αποκαλυπτικά ήταν, επίσης, τα στοιχεία του περασμένου Σεπτέμβρη για τα εκλογικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, σε μια σειρά από εκλογικά τμήματα της Αττικής όπου ψήφιζαν εν ενεργεία στρατιωτικοί και μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας.
***
Οσο προχωράει η διαδικασία της δίκης, γίνεται όλο και πιο φανερός ο εγκληματικός χαρακτήρας της ναζιστικής οργάνωσης. Οι εξελίξεις αυτές πρέπει να οδηγήσουν το κίνημα σε επαγρύπνηση και ένταση του μετώπου απέναντι στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Γιατί, ανεξάρτητα από την έκβαση και την εξέλιξη της δίκης, η αντιμετώπιση του φασισμού είναι υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Πρέπει να κάνει τους φασίστες «να μην μπορούν να σταθούν» στις εργατογειτονιές, στις πόλεις και τα χωριά. Να μην μπορούν να απλώνουν την εγκληματική τους δράση, όπου κι αν στρέφεται αυτή, είτε ενάντια στους αντιφασίστες, είτε ενάντια στους μετανάστες, είτε ενάντια στους Ελληνες εργάτες.
***
Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε π.χ. τα δουλεμπορικά γραφεία που στήνει η Χρυσή Αυγή ανά την Ελλάδα, που με το μανδύα της εύρεσης εργασίας σε Ελληνες, κάνει συμφωνίες με εργοδότες για να τους εξασφαλίζει φτηνό εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις εκατοντάδες Ερωτήσεις και τοποθετήσεις της στη Βουλή υπέρ των συμφερόντων των εφοπλιστών, τις παλιότερες αποκαλύψεις ότι χρηματοδοτήθηκε από εφοπλιστές για να ανοίξει γραφεία σε όλη τη χώρα... Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις προσπάθειές της για δουλεμπορικό σωματείο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, από κοινού με εργοδότες και τα τσιράκια τους, με υποσχέσεις προς την εργοδοσία ότι θα χαμηλώσουν τα μεροκάματα και θα σταματήσουν τις απεργίες... Δεν πρέπει να ξεχνάμε την έγνοια τους για τα μεγάλα μονοπώλια και το λεγόμενο «επιχειρηματικό περιβάλλον» σε πρόσφατες συζητήσεις στη Βουλή, τη θερμή υπεράσπιση του στόχου της ανάκαμψης για το κεφάλαιο. Γιατί ο ναζισμός είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος κι εχθρός για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Κι όσο αποκαλύπτεται η εγκληματική του φύση, παρά τους μανδύες με τους οποίους προσπαθεί να την καλύψει, τόσο πρέπει να εντείνεται η επαγρύπνηση και δράση του εργατικού κινήματος εναντίον του.

Επίθεση χωρίς ανάπαυλα

Επίθεση χωρίς ανάπαυλα


Πάνω από 140.000 χαμηλοσυνταξιούχοι πήραν αυτήν τη βδομάδα την πρώτη «κρυάδα» από την εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου 4387/2016, που ψήφισε η κυβέρνηση τον περασμένο Μάη. Τόσοι είναι οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ που έχασαν αυτό το σημαντικό για την επιβίωσή τους επίδομα, κατ' εφαρμογή της σταδιακής κατάργησής του μέχρι το 2019.
Τα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι, μέχρι να εξαλειφθεί πλήρως το επίδομα. Στο τέλος του 2019, οι 340.000 χαμηλοσυνταξιούχοι που θα έχουν χάσει το ΕΚΑΣ θα μετρούν απώλειες της τάξης των 2,4 δισ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα λείψουν συνολικά από τις λαϊκές οικογένειες, καθώς οι σημερινοί συνταξιούχοι, με τα πενιχρά τους εισοδήματα, ζουν τα άνεργα παιδιά και τα εγγόνια τους.
Ακόμα μεγαλύτερο είναι το πλήγμα για τα ζευγάρια των συνταξιούχων που έπαιρναν και οι δύο το επίδομα και τώρα το χάνουν, στην περίπτωση που το οικογενειακό τους εισόδημα ξεπερνάει τα 11.000 ευρώ, που είναι το νέο όριο το οποίο καθορίζει ο νόμος.
Από βδομάδα έπεται συνέχεια. Η καταβολή των επικουρικών συντάξεων θα αποκαλύψει νέες δυσάρεστες εκπλήξεις, καθώς ο τρόπος που διατυπώνονται στο νόμο τα όρια και ο υπολογισμός των νέων περικοπών, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποστούν μειώσεις πολύ περισσότεροι απ' όσους υπολογίζονταν αρχικά. Σε κάθε περίπτωση, οι μειώσεις είναι βέβαιες για εκείνους τους συνταξιούχους που παίρνουν σήμερα 1.150 ευρώ καθαρά από επικουρική και κύρια σύνταξη.
Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι και πολλοί από τους δημόσιους υπάλληλους που είδαν χτες το μέρισμά τους από το Μετοχικό Ταμείο να καταβάλλεται μειωμένο κατά 40% μεσοσταθμικά, ενώ η συνολική μείωση, αν υπολογιστούν και οι προηγούμενες περικοπές, φτάνει το 60%. Είναι φανερό ότι και αυτό το συμπλήρωμα της σύνταξης, που προέρχεται από τις εισφορές των εργαζομένων, όπως και τα εφάπαξ που επίσης μειώνονται, σε μερικά χρόνια θα εξαϋλωθούν.
Αυτές είναι μερικές μόνο από τις «επιδόσεις» που κατέγραψε το κοντέρ της αντιασφαλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης την τελευταία βδομάδα, οπότε μπήκαν σε εφαρμογή ορισμένες από τις βασικότερες προβλέψεις του νόμου που ψηφίστηκε το Μάη, κυρίως αυτές που αφορούν περικοπές σε αποδιδόμενες συντάξεις. Εννοείται ότι τα χειρότερα βρίσκονται μπροστά για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, όταν πλέον θα αρχίσουν να εκδίδονται οι συντάξεις με το νέο σύστημα.
Απέναντι σ' αυτόν τον ορυμαγδό των μειώσεων, που μεταφράζεται σε χειρότερους όρους ζωής για εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά, η κυβέρνηση στέκεται με ωμότητα και κυνισμό, τολμώντας ακόμα και να κουνάει το δάχτυλο σ' αυτούς που κόβει το ΕΚΑΣ. Με συκοφαντίες και λάσπη στο ΚΚΕ και στο ταξικό κίνημα, προσπαθεί να αθωώσει τις περικοπές, ακριβώς για να «βγάλει λάδι» την πολιτική του κεφαλαίου, που θέλει ένα ασφαλιστικό σύστημα φτηνότερο για την εργοδοσία και το κράτος.
Αυτό που επιδιώκουν είναι η μετατροπή της Ασφάλισης και της σύνταξης σε ατομική υπόθεση, μέσα από ένα αμιγώς κεφαλαιοποιητικό σύστημα, στο οποίο θα ξέρεις τι πληρώνεις όχι όμως τι θα πάρεις, και με τα κοράκια της ιδιωτικής ασφάλισης να αλωνίζουν. Αυτό τους το σχέδιο το ντύνουν με το μανδύα της «δικαιοσύνης» και της «αντιμετώπισης των στρεβλώσεων», όπως προσπάθησε να κάνει και προχτές ο υφυπουργός Εργασίας, δίνοντας μια αισχρή παράσταση στη Βουλή.
Είναι φανερό ότι η επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου δεν γνωρίζει ανάπαυλα, είτε συζητάμε για την ψήφιση αντιλαϊκών μέτρων, είτε για την εφαρμογή τους, είτε για την προετοιμασία νέων, όπως αυτά για τα Εργασιακά. Επομένως, ούτε η προσπάθεια για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και του λαού μπορεί να κάνει παύση. Η διαμαρτυρία Ομοσπονδιών και Συνδικάτων τη Δευτέρα στο υπουργείο Εργασίας, οι κινητοποιήσεις σε χώρους που τα προβλήματα είναι οξυμένα, η δράση για τις Συλλογικές Συμβάσεις, είναι πρωτοβουλίες που συμβάλλουν σ' αυτήν την κατεύθυνση.

TOP READ