8 Οκτ 2015

Νέο αποκαλυπτικό ντοκουμέντο για τη δράση της Χρυσής Αυγής

 Νέο αποκαλυπτικό ντοκουμέντο για τη δράση της Χρυσής Αυγής

Νέο αποκαλυπτικό ηχητικό ντοκουμέντο κάνει το γύρο του διαδικτύου σχετικά με τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής, αλλά και τον ενιαίο τρόπο καθοδήγησης και εκτέλεσης των εντολών των ηγετών της οργάνωσης.

Το ηχητικό ντοκουμέντο -που μετέδωσε ο «Αθήνα 9,84»- χρονολογείται από τις 20/9/2013, δηλαδή δύο μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ακούγεται ο κατηγορούμενος Νίκος Αποστόλου να συνομιλεί με μία φίλη του (Β), σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις για την ιεραρχία και την επιχειρησιακή οργάνωση της Χρυσής Αυγής καθώς και για τα τάγματα εφόδου.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται σε δημοσιεύματα που σημειώνουν ότι ένα πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τη δράση της οργάνωσης, γεγονός που τους ανησυχεί για τη δικαστική κατάληξη της υπόθεσης και την καταδίκη των μελών της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Αποστόλου έχει καταδικαστεί σε επτά μήνες φυλάκιση για επίθεση κατά της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά που έγινε το Σεπτέμβρη του 2012. Το συγκεκριμένο ντοκουμέντο αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, στο οποίο αναφέρθηκε στην κατάθεσή της χθες η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα. 

Παρατίθεται όλο το ηχητικό ντοκουμέντο, ενώ παρακάτω επισημαίνουμε γραπτώς 4 αποσπάσματα.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο απόσπασμα από το ηχητικό ντοκουμέντο φαίνεται το πώς εκτελούνται οι εντολές της ηγεσίας από τα μέλη της οργάνωσης, με βάση την ιεραρχία:

Β: Μιλούν στο STAR οι γονείς του Παύλου. Λέει... Και είπανε γι' αυτό, είπε αυτό το μεγαλοστέλεχος του Πειραιά, αυτός ο πρώην χρυσαυγίτης του Πειραιά, ότι ενημερώσανε το μεγαλοστέλεχος της Νίκαιας, αυτός πήρε βουλευτή κι ο βουλευτής πήρε τον Μιχαλολιάκο και πήγε και τον εσκότωσε...

Αποστόλου: Ναι μωρέ, εντάξει, αυτό είναι η ιεραρχία πώς πήγαινε. Για να κάνεις κάτι παίρνεις πρώτα τον Γιάννη, ο Γιάννης το λέει στο Μεγάλο και αν δώσει το ΟΚ ο Μεγάλος πας.

Στο δεύτερο απόσπασμα καταγράφεται η αγωνία του Ν. Αποστόλου για το ότι θα μπουν φυλακή.

Αποστόλου: Το ξέρεις ότι θα μπούμε όλοι φυλακή τώρα, ε;

Β: Δεν σας ξεπλένει τίποτα. Κι ειδικά εσύ που είσαι μέλος και όχι υποστηρικτής.

Αποστόλου: Αυτό συζητάμε τώρα. Ότι άμα κάτσει και μιλήσει αυτός, τελείωσε.

Β: Αυτό το μ..., όποιος κι αν είναι, έχει πει τι είναι μέλη, τι είναι υποστηρικτές, τι είναι ο πυρήνας, ποιος είναι ο ανοιχτός πυρήνας, ο κλειστός πυρήνας...

Αποστόλου: Ποιος είναι όμως αυτός;

Β: Δεν ξέρω. Στέλεχος, λέει, «πρώην στέλεχος του Πειραιά»....

Στο τρίτο απόσπασμα φαίνεται ότι ο Γιώργος παίρνει λεφτά από τη Χρυσή Αυγή.

Αποστόλου: Ρε, βγάλαν τη μάνα του, το πήρες χαμπάρι; Φωτογραφίες έχουν με τη μάνα του και λέει ότι και καλά, «η μάνα του Πατέλη κόβει τη βασιλόπιτα για τα μέλη κι ενώ στο σπίτι κρύβει τα γκλοπ και τα ρόπαλα».

Β: Ότι δουλεύει ο Γιώργος και παίρνει λεφτά απ΄ τη Χρυσή Αυγή...

Αποστόλου: Ναι, παίρνει, 600 ευρώ.

Στο τελευταίο απόσπασμα φαίνονται οι οδηγίες του Ν. Αποστόλου προς τη φίλη του να πει -εάν την ρωτήσουν- ότι δεν ξέρει τίποτα, αλλά και να κάνει συστάσεις προς τη μητέρα του για να πετάξει τον οπλισμό και άλλα στοιχεία που υπάρχουν στο σπίτι.

Αποστόλου: Μας είχανε δώσει. Στοιχεία, τα πάντα σχεδόν. Ε, κάνε το σταυρό σου, εσύ δεν ξέρεις τίποτα!

Β: «Αποκαλύψεις-σοκ από πρώην χρυσαυγίτη: Πώς λειτουργούν τα τάγματα εφόδου».

Αποστόλου: Ακούς; Αν τυχόν έρθουνε, δεν ξέρεις τίποτα, δεν σ΄ έχω πάρει ποτέ στα γραφεία, ήξερες ότι ασχολιέμαι κι όλα αυτά [αλλά] δεν ήξερες τι και πώς.

[...]

Αποστόλου: Ωραία, να σου πω κάτι: Πάρε τη μάνα μου, ακούς; Έχω αυτοκόλλητα με τον Χίτλερ και με τέτοια μέσα. Και αφίσες κι αυτά, πες της να τα πετάξει όλα αυτά.

Β: Ε, μα, με πήρε η μάνα σου το πρωί και μου είπε να καθαρίσω όλα μου τα συρτάρια γιατί τις προάλλες ήτανε πολύ «λερωμένα» τα συρτάρια μου. Μιλάει και συνθηματικά η Ζωή στο τηλέφωνο...

Αποστόλου: Ωραία, πες της αυτά και ό,τι πτυσσόμενα και τέτοιες μαλακίες που έχω, τα μαχαίρια και κάτι ναυτικές κι αυτά δυναμίτες και τα λοιπά, πες της να τα πετάξει όλα.

Β: Ναι, ναι, θα την πάρω.

Αποστόλου: Μην πάει και μου πετάξει τις μπλούζες!

Β: Εγώ τι; Να τις κρατήσω άμα έχω εδώ καμία;

Αποστόλου: Ναι, ρε, τα ρούχα κράτα τα, δεν σου λέει κανείς τίποτα για τα ρούχα... Τα πράματα μ΄ ενδιαφέρει να μη βρούνε. Πες της ό,τι αυτοκόλλητο, τέτοια άμα είναι να τα πετάξει όλα. Γιατί έχω και τη μ... τα αυτοκόλλητα τα κόκκινα, θυμάσαι που 'χαμε βγάλει με το μαχαίρι; Άμα το δουν αυτό, τελείωσε μετά. Θα πει: να, αυτοί είναι!

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Τετ, 07/10/2015 - 23:14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ