12 Ιαν 2015

Ο Ν. Νικολόπουλος στο βήμα εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ!

 Ο Ν. Νικολόπουλος στο βήμα εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ!


Στην Ανοιχτή Προγραμματική Διαβούλευση που έγινε την Κυριακή 14/12/2014 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, εκτός από τον Περιφερειάρχη Τατούλη, τον Οδ. Βουδούρη κ.ά., μίλησε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος μεταφέροντας τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς του Π. Καμμένου.

Αντικείμενο της διαβούλευσης ήταν το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «με έμφαση στην παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, τη θεσμική ανασυγκρότηση και το δημοκρατικό μετασχηματισμό του κράτους». Βασικός ομιλητής ο Γ. Δραγασάκης.

Ξενίζει οπωσδήποτε η εικόνα του ακροδεξιού Νικολόπουλου στο βήμα της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι μόνο η μνήμη του δολοφονημένου Νίκου Τεμπονέρα που βαραίνει. Πρόσφατα η ΑΥΓΗ είχε στηλιτεύσει τις ακραίες ομοφοβικές εκφράσεις του Νικολόπουλου: Όπως βλέπουμε στο σχόλιο που είχε αναρτήσει στο twitter, προκύπτει διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της Ευρώπης…

«Δεσμευόμαστε και σχεδιάζουμε μαζί ένα μέλλον αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης, δημοκρατίας», γράφει το ταμπλό της εκδήλωσης. Η απορία μας: Τι από τα τρία μπορούν να σχεδιάσουν μαζί με τον Νικολόπουλο;
Πηγή: Παντιέρα
Νίκος Νικολόπουλος:
Σε νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την πολιτική διατελώντας πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής Χίου (1979) και της νομαρχιακής επιτροπής Αχαΐας (1981) της ΟΝΝΕΔ. Στη συνέχεια αναμείχθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση εκλεγόμενος στις δημοτικές εκλογές του 1986 πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πατρέων. Στις εθνικές εκλογές του Νοεμβρίου 1989 εξελέγη[2] βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία για να επανεκλεγεί[2] και σε αυτές του 1990. Τον ίδιο χρόνο έθεσε υποψηφιότητα για τον δημαρχιακό θώκο, επικεφαλής της παράταξης «Μέλλον της Πάτρας», στις εκλογές όμως που ακολούθησαν ηττήθηκε συγκεντρώνοντας[4] το 37,11% των ψήφων. Στις εθνικές εκλογές του 1993, 1996, 2000 και 2004 επανεξελέγη[2] βουλευτής Αχαΐας, απέτυχε όμως να εκλεγεί το 2007. Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 εξελέγη βουλευτής Αχαΐας συγκεντρώνοντας[5] 21.705 ψήφους. Στη διπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαίου και Ιουνίου 2012 επανεξελέγη και τις δύο φορές Βουλευτής Αχαΐας.
Την περίοδο 1990 - 1993 διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ έχει χρηματίσει[6] τακτικό μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης (2004 - 2007), τακτικό μέλος της Δυτικό - Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέλος[7] της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των δομημένων Ομόλογων, αναπληρωτής γραμματέας της Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, μέλος[3] της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεσογείου και πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής Ορθοδοξίας και Θρησκευμάτων της Βουλής των Ελλήνων. Τον Φεβρουάριο του 1997 συμμετείχε[8] στις συναντήσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, των λεγόμενων "λοχαγών", με σημαντικότερη αυτή της Φιλοθέης στην οικία του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, στις οποίες αποφασίστηκε να προταθεί η αρχηγία στον Κώστα Καραμανλή ως τρίτη λύση. Ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας συμμετέχει στα όργανα και τις επιτροπές του κόμματος. Έχει διατελέσει[6] μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, γραμματέας στη κεντρική διοίκηση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων - Μ.Κ.Ο, γραμματέας Συνδικαλισμού κεντρικής διοίκησης, γραμματέας Τεκμηρίωσης στην κεντρική διοίκηση ενώ παραμένει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.
Σήμερα είναι μέλος[9] της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, που εξετάζει νομοσχέδια και προτάσεις νόμων των υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, επίσης πρόεδρος[10] της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεσογείου (ΡΑΜ) καθώς και τομεάρχης[11] Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας.

Ανέλαβε υφυπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που ορκίστηκε στις 21 Ιουνίου 2012.[12] Λίγες μέρες αργότερα, στις 9 Ιουλίου 2012, ο Νίκος Νικολόπουλος παραιτήθηκε λόγω της διαφωνίας του για το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου.[13] Απαλλάχθηκε των καθηκόντων του στις 12 Ιουλίου και στη θέση του τοποθετήθηκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Στις 3 Αυγούστου 2012 διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.[14]
Στις 10 Μαΐου 2013 ίδρυσε το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα, το οποίο στη συνέχεια εξελίχθηκε στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, το οποίο ιδρύθηκε τις 23 Μαΐου 2013 με πρόεδρο τον ίδιο.

Στις 7 Οκτωβρίου 2014 εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων[15].
Πηγή: Wiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ