2 Μαΐ 2015

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Οι κομμουνιστές παρά την τρομοκρατία γιόρτασαν την 1η Μάη

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Οι κομμουνιστές παρά την τρομοκρατία γιόρτασαν την 1η Μάη
Την αλληλεγγύη του εξέφρασε το ΚΚΕ, του οποίου αντιπροσωπεία βρέθηκε στο Κίεβο



Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ (Γ. Μαρίνος, Ελ. Βαγενάς) και εκπρόσωπος του Πορτογαλικού ΚΚ στη συγκέντρωση στο Κίεβο
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ (Γ. Μαρίνος, Ελ. Βαγενάς) και εκπρόσωπος του Πορτογαλικού ΚΚ στη συγκέντρωση στο Κίεβο
Μέσα σε κλίμα έντονης καταστολής, προβοκάτσιας κι αστυνομοκρατίας πραγματοποιήθηκε η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των κομμουνιστών και των βετεράνων του αντιφασιστικού πολέμου στην ουκρανική πρωτεύουσα. Οι αρχές στις παραμονές απαγόρευσαν την Πρωτομαγιάτικη διαδήλωση του ΚΚ Ουκρανίας. Ετσι, αυτό αποφάσισε να συμμετάσχει στην Πρωτομαγιάτικη εκδήλωση της Ενωσης Βετεράνων του Αντιφασιστικού Πολέμου, που πραγματοποιήθηκε στις 11 π.μ. στο Μουσείο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, σε ένα πάρκο μέσα στο Κίεβο, όπου υπάρχει ένα ολόκληρο μνημειακό συγκρότημα για την Αντιφασιστική Νίκη.
Να σημειωθεί πως οι αντικομμουνιστικές και φασιστικές δυνάμεις, όπως ο «Δεξιός Τομέας», η «Σβόμποντα» και το «τάγμα Αζόφ» είχαν δηλώσει πως θα εμποδίσουν και αυτή την εκδήλωση. Οπως κατήγγειλε από το βήμα της συγκέντρωσης ο Π. Σιμονένκο, Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, την παραμονή το βράδυ πραγματοποιήθηκαν εκφοβιστικές επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας σε σπίτια στελεχών της ΚΟ Κιέβου του ΚΚ Ουκρανίας. Ετσι, η εκδήλωση έγινε μέσα σε ένα γενικευμένο βαρύ κλίμα καταστολής που καλλιεργήθηκε στη χώρα, όπου μόλις πρόσφατα εγκρίθηκε ο απαράδεκτος αντικομμουνιστικός νόμος, που απαγορεύει τα κομμουνιστικά σύμβολα και την κομμουνιστική ιδεολογία.
Διεθνιστική αλληλεγγύη

Από τη συγκέντρωση του ΚΚ Ουκρανίας στο Κίεβο
Από τη συγκέντρωση του ΚΚ Ουκρανίας στο Κίεβο
Την αλληλεγγύη του στους κομμουνιστές της Ουκρανίας εξέφρασε από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ και σ' αυτήν την περίπτωση ανταποκρίθηκε σε κάλεσμα του ΚΚ Ουκρανίας αποστέλλοντας αντιπροσωπεία στο Κίεβο, αποτελούμενη από τους Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ κι υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης, στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΚΚ της Βραζιλίας, του ΚΚ Λευκορωσίας, του Κόμματος «Σπίτι μας η Μολδαβία», του Πορτογαλικού ΚΚ, του ΚΚ Υπερδνειστερίας. Μιλώντας στην εκδήλωση ο Γ. Μαρίνος σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:
«Καταδικάζουμε τον αντικομμουνιστικό νόμο με αριθμό 2558 που ψηφίστηκε πρόσφατα στην ουκρανική Βουλή και απαιτούμε την ακύρωσή του. Σήμερα, 1η Μάη, τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης σε όλο τον πλανήτη. Σε λίγες μέρες, στις 9 Μάη, τιμάμε τα 70 χρόνια της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.
Οι κομμουνιστές, οι κομμουνίστριες είμαστε περήφανοι για την ιδεολογία μας, για τις αξίες και τα ιδανικά μας, για τους αγώνες μας για την κοινωνική πρόοδο, για τα δικαιώματα των λαών.
Αυτό δεν μπορεί να το διαγράψει καμιά αντικομμουνιστική δύναμη. Δεν μπορεί να το διαγράψει ο επικίνδυνος αντικομμουνιστικός νόμος της ουκρανικής Βουλής που επιχειρεί την ανιστόρητη εξίσωση του ναζιστικού - φασιστικού τέρατος που ευθύνεται για τρομακτικά εγκλήματα, με την κομμουνιστική ιδεολογία, που στόχο έχει την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης και αποτέλεσε οδηγό για την ηρωική δράση των κομμουνιστών.
Είκοσι εκατομμύρια νεκρούς έδωσε η Σοβιετική Ενωση στον αγώνα για την ήττα της φασιστικής Γερμανίας και των συμμάχων της, ο Κόκκινος Στρατός ύψωσε την κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ, τη γερμανική Βουλή, κι αυτό δεν διαγράφεται ούτε από τις ουκρανικές αρχές, ούτε από την ΕΕ που έχει κάνει επίσημη ιδεολογία τον αντικομμουνισμό.
Στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της Σοβιετικής Ενωσης, οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός και είναι μεγάλη η προσφορά του για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, του λαού της. Μέσα σε λίγες δεκαετίες ο σοσιαλισμός έδωσε λύσεις σε μεγάλα προβλήματα που διατηρούνται στον καπιταλισμό για αιώνες. Εξασφάλισε το δικαίωμα στη δουλειά, δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες, εξασφάλισε το μέλλον της νέας γενιάς και αυτά δεν μπορεί να τα διαγράψουν η αντεπανάσταση, η αντικομμουνιστική υστερία, η απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων και της δράσης των κομμουνιστών.
Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή καταδίκασε την επέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας, που συνέβαλε στην εκδήλωση του πολέμου στην περιοχή του Ντονμπάς, και καταδίκασε τη δράση των φασιστικών δυνάμεων, τον αντικομμουνισμό, την επιδίωξη απαγόρευσης του ΚΚ και της κομμουνιστικής ιδεολογίας, τους βανδαλισμούς σε βάρος του μνημείου του Λένιν και άλλων αντιφασιστικών σοβιετικών μνημείων».
Και κατέληξε: «Πιστεύουμε στη διεθνιστική αλληλεγγύη, είναι ισχυρό όπλο στα χέρια μας. Συνεχίζουμε στο πλευρό των κομμουνιστών της Ουκρανίας. Κάτω τα χέρια απ' τους κομμουνιστές. Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει».
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Π. Σιμονένκο, Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, που κατηγόρησε τις σημερινές αρχές της Ουκρανίας για καταπάτηση στοιχειωδών δημοκρατικών, συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, για τον πόλεμο στα ανατολικά της χώρας, καθώς και για τη λήψη αντιλαϊκών - αντεργατικών μέτρων. Τόνισε πως τα μέτρα αυτά είναι προς όφελος των ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Τέλος, σημείωσε πως το ΚΚ Ουκρανίας θα συνεχίσει την πάλη του για τα δικαιώματα των εργαζομένων και για την ειρήνη στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ