18 Ιουν 2017

Η ανερμάτιστη μυθοπλασία του κοινού εθνικού στόχου




Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ υλοποιεί με τον πιο ωμό και διαυγή τρόπο τον πολιτικό και οικονομικό σχεδιασμό εγχώριων και ευρωπαϊκών καπιταλιστικών οικονομικών ελίτ, στην πλέον αδύναμη εκφορά του ευρωπαϊκού καπιταλιστικού πλέγματος, την Ελλάδα. Η πολιτική ονείρωξη που από την πλευρά της κυβέρνησης συνιστά συνειδητό ψεύδος, ότι υφίσταται κοινός δρόμος -στον οποία συναντάται ο κόσμος της εργασίας με το κεφάλαιο- απαγκίστρωσης από τα μνημόνια και από το μοντέλο άγριου καπιταλισμού που δρομολογείται στην χώρα μας, καταρρέει κάθε στιγμή που περνά, με εκκωφαντικό θόρυβο.

Οι πανηγυρισμοί του Αλέξη Τσίπρα περί των μακροοικονομικών μεγεθών που ευημερούν και κυοφορούν την εκτόξευση της ελληνικής οικονομίας όπως διατυμπανίζει με κάθε ευκαιρία, δεν αποτελούν λόγο ικανοποίησης παρά μόνο για το ελληνικό κεφάλαιο που θα αποκομίσει νέα υπερκέρδη, όπως και για το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίζεται την πολιτική εξουσία, έχοντας ως στόχο να παραμείνει σε αυτή την θέση, όσο περισσότερο μπορεί.
Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και είναι οικτρή. Η εργατική τάξη στην Ελλάδα επιβιώνει με όρους οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης, το κράτος και τράπεζες απειλούν να δημεύσουν ακόμη και την πρώτη κατοικία, η ανεργία στη νεολαία και στις ηλικίες άνω των 50 κινείται σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ η ελαστική απασχόληση με μισθούς-φιλοδώρημα αποτελεί το μόνιμο καθεστώς της αγοράς εργασίας και αφορά σε όλους τους τομείς της οικονομίας.
Η μόνιμη επωδός πως η εξαθλίωση της εργατικής τάξης είναι αναγκαία προϋπόθεση για να επιτύχει καλύτερους όρους αποπληρωμής των δανείων της η αστική τάξη της χώρας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τις περιβόητες επενδύσεις που δήθεν θα εξαφανίσουν την ανεργία και την φτώχεια, ακούγεται ως ανέκδοτο στα αυτιά του κόσμου της εργασίας , που καλείται από την “αριστερή του κυβέρνηση” να γίνει ουσιαστικά επαίτης σε εγχώριους και ξένους επενδυτές για ένα κομμάτι ψωμί.
Ο κόσμος της εργασίας δεν έχει κανένα λόγο να υποκύψει στον κυβερνητικό εκβιασμό που πραγματοποιώντας μια ανερμάτιστη λαθροχειρία, εμφανίζει την πλήρη διάρρηξη της ζωής των εργαζόμενων, ως έλλογη πλευρά μιας “εθνικής προσπάθειας” εξόδου από τα μνημόνια. Για άλλη μια φορά αυτοί που δεν έχουν τίποτε, καλούνται να δώσουν τα πάντα στο όνομα ενός εθνικού στόχου, που στην πραγματικότητα, δεν είναι παρά η πολιτικοοικονομική στοχοθεσία της ελληνικής αστικής τάξης.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, είναι μια κυβέρνηση, όπως άλλωστε και όλες οι προηγούμενες που πασχίζει να ανοίξει “καθαρό δρόμο” για την επέλαση των συμφερόντων των καπιταλιστών με την εργατική τάξη να φυτοζωεί πίσω από τις φωταγωγημένες βιτρίνες της καπιταλιστικής “ευημερίας”. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα, και ως τέτοια, δεν είναι δυνατόν ούτε να εξωραΐζεται, ούτε να αποκρύβεται.
γράφει ο Χρήστος Μιάμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ