7 Δεκ 2017

Η Τατιάνα, τα αυτονόητα και η… “δικτατορία του ΠΑΜΕ”

Πότε καταλαβαίνει κανείς πως έρχονται τα ύστερα του κόσμου; Όταν η αντεργατική, αντικομμουνιστική υστερία γίνεται κτήμα των πάνελ στα μεσημεριανάδικα, κάνοντας ακόμα και την οικοδέσποινα Τατιάνα Στεφανίδου, που αναγνωρίζει τα αυτονόητα, να φαίνεται “αριστερή” σε σχέση με τους συνομιλητές της.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η Στεφανίδου σταματάει το παραλήρημα μιας κάποιας Χρύσλας -βγαίνει άραγε από το “Χρυσαυγίτισσα;- για να της πει πως το ΠΑΜΕ δεν κάνει καταστροφές, όπως οι μπαχαλάκηδες, και περιφρουρεί τις πορείες του.
Το επίπεδο του πάνελ είναι τέτοιο, που κάποια άλλη σχολιάστρια, σε ρόλο αγανακτισμένου πολίτη, λέει πως “αυτό που ζούμε είναι η δικτατορία του ΠΑΜΕ…”. Η οποία παρόλα αυτά, κάνει μισές δουλειές και την αφήνει να λέει τις αρλούμπες της, να κάνει πλύση εγκεφάλου στο κοινό της και να πληρώνεται αδρά για αυτό.
Στη συνέχεια η Στεφανίδου εξηγεί -μαζί με τη χρυσαυγίτισσα Χρύσλα- πως αυτή την τροπολογία δε θα μπορούσε να την περάσει μια Δεξιά κυβέρνηση, γιατί… “θα καιγόταν η Ελλάδα”. Μπορεί να υπερβάλλει αλλά ουσιαστικά μας λέει τον πόνο της, ως παλιά δεξιά και η ίδια, γιατί αναγκάζεται να στηρίζει μια κυβέρνηση που περνάει όλα τα μέτρα που θα ήθελε να περάσει -αλλά δεν μπορεί- η Δεξιά, χωρίς να ανοίξει μύτη…
Προς το τέλος του βίντεο, ο λόγος περνάει στο κοινό. Μια κυρία διαμαρτύρεται έντονα, γιατί η κυβέρνηση πάει να καταργήσει τις απεργίες αλλά η “αντιφα” Στεφανίδου την κόβει με συνοπτικές διαδικασίες για να της πει πως “αν έρθουν οι δικοί σου οι Χρυσαυγίτες, αν απεργήσουμε, θα μας πυροβολάνε κιόλας… Μου έχεις βγει κι από αριστερά ρε κούκλα μου, δε γίνεται…”.
Στο καπάκι παίρνει το λόγο ένας άλλος που λέει πως έχει ζήσει το ΠΑΜΕ πολλά χρόνια στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, και πως στηρίζει τα συμφέροντα επαγγελματιών συνδικαλιστών (!) κι όχι του συνόλου… Κάτι σαν χρυσαυγίτης με πολιτικά, σα να λέμε.
Η Στεφανίδου τον κόβει και του λέει να μην τα ισοπεδώνει όλα και να μην τα τσουβαλιάζει με τις στρεβλώσεις του συνδικαλισμού. “Κι εγώ κάθομαι στον καναπέ μου και ‘δίνω αγώνες’… Από τον καναπέ δε δίνονται οι αγώνες. Υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που βγαίνουν στους δρόμους, που μάχονται, που το παλεύουν, κάνουν πορείες, διαδηλώσεις, και έτσι πρέπει, γιατί πρέπει να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας…”.
Για να μη χαθεί το μέτρο από την ανάποδη, η Στεφανίδου δεν είναι προφανώς υπέρ του ΠΑΜΕ και του αγώνα των εργαζόμενων. Ίσα-ίσα που κάνει πενηνταράκια για το κοινό της τη γραμμή της κυβέρνησης και εξηγεί πόσο δίκαιος και αριστερός είναι ο καινούριος συνδικαλιστικός νόμος, με αστεία παραδείγματα, ενώ ένας συνάδελφός της λέει ότι η τροπολογία πάρθηκε πίσω, για να συμπληρωθεί με διορθώσεις…
Η είδηση λοιπόν δεν είναι η “αριστερή” ή “αντιφα” Τατιάνα. Η είδηση είναι πως η Τατιάνα είναι αυτή που είναι, αλλά ο τηλεοπτικός φασισμός καλπάζει σε τέτοιο βαθμό, που κάνει ακόμα και την Τατιάνα -κι όποιον άλλο μαζί της παραδέχεται κάποια αυτονόητα- να φαίνεται αριστερός…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ