21 Δεκ 2011

Αστεγα 1,6 εκατομμύρια παιδιά



ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Τα παιδιά που είναι άστεγα στη μητρόπολη του καπιταλισμού έχουν φτάσει πλέον τα 1,6 εκατομμύρια, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 38% από το 2007, δηλαδή μόλις σε μία τετραετία, σύμφωνα με την έκθεση του Εθνικού Κέντρου για τις άστεγες οικογένειες (National Center on Family Homelessness). Η οργάνωση μάλιστα απευθύνει επείγουσα έκκληση για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού που πλήττει ένα στα σαράντα πέντε παιδιά.
«Ο κίνδυνος για ένα παιδί να μείνει χωρίς στέγη είναι μεγαλύτερος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αν και τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 15.000 οι διαθέσιμες κατοικίες», υπογραμμίζεται στην έκθεση και σημειώνει ότι τα άστεγα παιδιά κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από άλλα ή άλλη πληθυσμιακή κατηγορία από την πείνα, τις ασθένειες, το άγχος και τις μαθησιακές δυσκολίες που θα υποθηκεύσουν το μέλλον τους οριστικά. Το 42% των παιδιών αυτών δεν είναι πάνω από έξι ετών και το ένα τρίτο εξαρτώνται μόνο από τις μητέρες τους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.
Τα μισά από το σύνολο των αστέγων ζουν σε έξι πολιτείες και τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζουν τα στοιχεία σε περιοχές και πολιτείες όπου η κρίση έχει χτυπήσει πιο δυνατά, όπως Τζόρτζια, Αλαμπάμα και Καλιφόρνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ