22 Δεκ 2011

Εγνοια τους τα κέρδη του κεφαλαίου...



Γρηγοριάδης Κώστας
ΜΙΣΟ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ευρώ «τράβηξαν» οι ευρωπαϊκές τράπεζες από τα τριετή δανεικά (κι αγύριστα ως επί το πλείστον) που χορηγεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!
Μιλάμε για αστρονομικά ποσά, για τα οποία μην έχετε καμία αμφιβολία για το ...πού τα βρίσκει η ΕΚΤ. Λεφτά των βαριά φορολογούμενων εργαζομένων της Ευρώπης είναι.
Γιατί από τις εταιρείες δεν τα παίρνει, από τις τράπεζες δεν τα παίρνει και ...ορυχεία με ευρώ δεν ανακαλύφθηκαν ακόμη στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Οπότε μόνος ένας μένει που μπορεί να τα έχει πληρώσει.
Ολα αυτά, φυσικά, γίνονται για το καλό μας. Για το καλό των οικονομιών και για να «αιμοδοτηθεί» η οικονομία. Το μόνο που δε μας λένε είναι ότι αυτή η οικονομία λειτουργεί αποκλειστικά με το ...να μας πίνει το αίμα.
ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ τα παραπάνω, η Εθνική Τράπεζα κάλεσε - λέει - το προσωπικό της να αποδεχθεί μειώσεις μισθών και, φυσικά, ανάλογες απόψεις έχουν και οι υπόλοιποι τραπεζίτες.
Ετσι, για να καταλάβουμε πόσο αδίστακτοι είναι και πόσο γενικευμένη είναι η επίθεση που έχουν αποφασίσει να εξαπολύσουν.
ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΧΟΣ έπιασε χτες το απογευματινό δελτίο του «ΜΕΓΚΑ»! Ποιος θα πραγματοποιήσει τις διαπραγματεύσεις για τη σύνδεση των συντάξεων με το Δημόσιο αναρωτιόντουσαν: Ο Παπαδήμος ή κάποια άλλη κυβέρνηση..;
Γιατί, βέβαια, αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του λαού. Ποιος θα κάνει τη διαπραγμάτευση και όχι το ότι θα μειωθούν για 20ή φορά στη σειρά οι συντάξεις.
Αυτό θα πει ...αισθητήριο! Να καταλαβαίνεις, βρε παιδί μου, τις ανάγκες και τις αγωνίες του κόσμου.
Μετά, όμως, να μην αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος θεωρεί - και σωστά - τα αστικά μέσα ενημέρωσης μέρος του συστήματος που τον καταπιέζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ