28 Ιαν 2012

Βαρέλι χωρίς πάτο


Βαρέλι χωρίς πάτο
Με τα μπούνια για τη συντεταγμένη πτώχευση, με το πιστόλι στον κρόταφο του λαού, το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας αμπαλάρει και τα επόμενα φορολογικά πακέτα κι άλλα χαράτσια, την επόμενη από τις απανωτές δόσεις της σφοδρής αντιλαϊκής κλιμάκωσης. Το «εθνικό φορολογικό σύστημα», οι λεγόμενοι κοινωνικοί διάλογοι που στήνουν γύρω από αυτό και για τη σφαγή του λαού είναι κομμάτι ακριβώς της ίδιας διαδικασίας. Η συγκυβέρνηση και τα κόμματά της (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.) μαζί και οι ενώσεις συμφερόντων της πλουτοκρατίας (ΣΕΒ κ.λπ.), ολόκληρη η συμμαχία των προθύμων, κόβουν και ράβουν τις ρυθμίσεις του επικείμενου νομοσχεδίου στη «λογική» του «ισοδύναμου δημοσιονομικού αποτελέσματος», από το ένα χαράτσι στο άλλο. Δε διστάζουν να «διαπιστώνουν» μέχρι και «λάθος μείγμα πολιτικής», μόνο και μόνο για να το «διορθώσουν» με τα πολύ χειρότερα που ετοιμάζουν:
1) Η λεγόμενη «εισφορά αλληλεγγύης» το ετήσιο χαράτσι που μπαίνει σε όλα τα λαϊκά εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ, θα το εφαρμόζουν σε όλα τα εισοδήματα πάνω από το ύψος του σημερινού καρατομημένου αφορολόγητου ορίου, δηλαδή από τα 5.000 ευρώ!
2 )Με τις ανατιμήσεις 25% στις αντικειμενικές τιμές πάνω στη λαϊκή κατοικία έρχονται να απογειώσουν τα κάθε είδους χαράτσια που συνδέονται με αυτές, όπως αυτά που μαζεύουν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
3) Καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν σε νησιά του Αιγαίου και εξισώνονται με τους «κανονικούς». Δρομολογούν και την κατάργηση «φοροελαφρύνσεων» που ισχύουν σε νησιά του Αιγαίου με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους.
4) Καταργούν πλήρως το αφορολόγητο όριο για τους μικροεπαγγελματίες, τους φορολογούν δηλαδή για «εισοδήματα» από το πρώτο ευρώ! Για την απογείωση της ληστείας βάζουν στα σκαριά την εφαρμογή ενιαίου συντελεστή φορολόγησης, πιθανόν στο 20% (!) ταυτόχρονα με τα νέας σοδειάς από «αντικειμενικά κριτήρια», δρομολογούν δηλαδή όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις για ακόμη περισσότερα λουκέτα, προκειμένου να αφήσουν ελεύθερο το πεδίο στους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους κ.ά.
Το «εθνικό φορολογικό σύστημα» είναι η εξέλιξη, τμήμα του «μεσοπρόθεσμου στρατηγικού πλαισίου» της πλουτοκρατίας, στην ίδια διαδικασία για την συντεταγμένη πτώχευση, τη νέα δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο. Η ΝΔ βγαίνει μπροστά αξιώνοντας τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τα επιχειρηματικά κέρδη κατά 5 επιπλέον μονάδες από το 20% στο 15%, με το οποίο συμφωνεί και το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου όταν ήταν πρωθυπουργός. Συμφωνεί απόλυτα με το ΠΑΣΟΚ και για την εξομοίωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, για την απογείωση των τιμών στο πετρέλαιο θέρμανσης των λαϊκών νοικοκυριών. Το «αίτημα» της ΝΔ για «μείωση» του ΦΠΑ στα προηγούμενα επίπεδα προαπαιτεί αντίστοιχο μέτρο «ισοδύναμου αποτελέσματος», δηλαδή άλλο αντίστοιχο χαράτσι.
Στην απελπιστική κατάσταση που δημιουργούν για τα λαϊκά νοικοκυριά, η αχτίδα του φωτός ξεπροβάλλει στο ταξικό εργατικό κίνημα, η λαϊκή συμμαχία, στην οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή και απειθαρχία απέναντι στις ορέξεις των καπιταλιστών, για να βάλει εμπόδια στα νέα άγρια μέτρα σήμερα, για τη συνολική πολιτική ρήξη, για την ανατροπή.

Ανδρέας ΣΑΚΑΡΕΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ