23 Ιαν 2012

Λαικη επιτροπη Επισκοπιανων



ΨΗΦΙΣΜΑ….
Σημερα Σαββατο 21-1-2012
Οι συγκεντρωμενοι στο συλλογο των Επισκοπιανων αποφασισαμε







Η Λαϊκή Συνέλευση ομόφωνα μετά από πλούσια συζήτηση κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα:
Η απόλυτα δικαιολογημένη οργή που νιώθουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, καθώς φτάνουν στα σπίτια τους τα επαίσχυντα χαράτσια που φορολογούν με κάθε τρόπο την φτώχεια τους πρέπει να μετατραπεί σε ορμητικό ποτάμι οργανωμένης άρνησης πληρωμής.
Κανένας δεν πρέπει να φοβηθεί και να σκύψει το κεφάλι. Η άρνηση
πληρωμής είναι νόμιμη πράξη για τις λαϊκες οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια, αλλά και χρέος και πράξη αλληλεγγύης για όσες οικογένειες ακόμα αντέχουν.
Καλούμε κάθε αποφασισμένη εργαζόμενη και εργαζόμενο, κάθε νέο και νέα, κάθε αυτοαπασχολούμενο, να πάρει την πρωτοβουλία και να μπει μπροστά ώστε να εκδηλωθεί παντού η λαϊκή αυτενέργεια, η λαϊκή συμμαχία και αγωνιστική δράση. Να ενώσει την δύναμή του με , το μαζικό ταξικό κίνημα, για την υπεράσπιση της ζωής της εργατικής και λαϊκής οικογένειας, από τη λεηλασία. Η λαϊκή μαζική αντίσταση και απειθαρχία, με πείσμα και αγωνιστικότητα, να εκφραστεί με το λαϊκό μαζικό «ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ-ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ». 
Η αντίσταση και η απειθαρχία να ξεκινήσει με το ‘ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ’ και να γίνει η αφετηρία για αντίσταση ενάντια:
    Στο σχολείο της αμάθειας και της ταλαιπωρίας για τα παιδιά μας.
ü
    Στην υγειά της εμπορευματοποίησης οπού τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας βρίσκονται σε τραγική κατάσταση με ελλείψεις που προκαλούν ακόμα και κινδύνους.
ü
    Στην πολιτική των δημοτικών και περιφερειακών αρχών που υπηρετούν τον ‘Καλλικράτη’ και προωθούν την πλήρη εγκατάλειψη της υπαίθρου και των λαϊκών συνοικιών της πόλης ενώ την ίδια ώρα καθιερώνουν νέα έμμεσα χαράτσια καλώντας τους δημότες να μαζεύουν χρήματα για την κάλυψη αναγκών (πετρέλαιο, λάμπες, επισκευές δρόμων κα)
ü
    Στην αντεργατική πολιτική που στοχεύει στην καταστροφή της αξίας της εργατικής δύναμης καταργώντας όλα τα δικαιώματα.
ü
    Στην επίθεση ενάντια στην φτωχομεσαία αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους μικρούς επαγγελματίες.
ü 
Αντιστεκόμαστε με το οργανωμένο μαζικό λαϊκό κίνημα, εργατικά λαϊκά σωματεία, μαζικοί φορείς των ΕΒΕ και της αγροτιάς, της νεολαίας με στόχο οι επιτροπές πρωτοβουλίας στις συνοικίες και στα χωριά να γίνουν κέντρο οργάνωσης της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής όπως και αν αυτή εκφράζεται.
Είναι ώρα ο λαός να γνωρίσει την δύναμή του και να την χρησιμοποιήσει. Να σωθεί ο λαός και όχι ο καπιταλισμός και τα μονοπώλια που οδηγούν στη φτώχεια, την καταστροφή και τους πολέμους.
Λαικη επιτροπη Επισκοπιανων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ