23 Φεβ 2012

Χοάνη για τη διαχείριση της χρεοκοπίας


ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012
Χοάνη για τη διαχείριση της χρεοκοπίας
Καρμανιόλα στις «δαπάνες για 3,2 δισ. ευρώ. Αμπαλάρουν και το επόμενο πακέτο με νέους φόρους και χαράτσια
Το «νέο» κρατικό προϋπολογισμό για το 2012, για τη διαχείριση της άγριας χρεοκοπίας και της πτώχευσης του λαού κατέθεσε χτες στη Βουλή η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Σε εφαρμογή του νέου μνημονίου τους και της δανειακής σύμβασης κλιμακώνουν με πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα ύψους 3,2 δισ. ευρώ, έρχονται να σμπαραλιάσουν τα κρατικά κονδύλια που έχουν να κάνουν με τις λαϊκές ανάγκες (συντάξεις, Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία κ.ά.).
Και ο νέος προϋπολογισμός τους θα αποδειχτεί εξαιρετικά εφήμερος όπως δηλαδή αποδείχτηκε και ο αρχικός που μόλις προ διμήνου πέρασαν από τη Βουλή. Μετά και τα νέα μέρα - «περιστολές δαπανών 3,2 δισ. ευρώ - τα εμφανιζόμενα ελλείμματα εκτινάσσονται σε αστρονομικά ύψη, οι αποκλίσεις από τους μόλις προηγούμενους στόχους τους συνεχίζουν και διευρύνονται. Για το καλάθι των αχρήστων, αποδείχτηκαν μία προς μία, όλες μαζί και οι εκτιμήσεις των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών (ΕΕ - ΔΝΤ) και ως προς το βαθμό της κατρακύλας του παραγόμενου ΑΕΠ που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Μέχρι τον Ιούνη, τάχα για τη διόρθωση και των νέων αποκλίσεων», ετοιμάζουν το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με μπαράζ από χαράτσια και μέτρα φορολογικής εξαχρείωσης, με τα οποία σκοπεύουν να συμπληρώσουν την καρατόμηση των δαπανών.
Σύμφωνα με τον «αναθεωρημένο» κρατικό προϋπολογισμό (2012) που έφεραν για έγκριση στη Βουλή:
Ελλείμματα: Για την ώρα, «εκτιμούν» πως θα κλείσουν το έτος στα 14,1 δισ. ευρώ (από13,4 δισ. ευρώ στον αρχικό προϋπολογισμό τους. Μετά και τα νέα μέτρα - 3,2 δισ. ευρώ - «βλέπουν» και παραπέρα διεύρυνση με 700 εκατ. ευρώ, να διαμορφώνονται στο 6,9% του ΑΕΠ (από 6,3%) πάντα όπως οι ίδιοι και οι λογής «φωστήρες» της τρόικας, περιμένουν τη διαμόρφωση του ΑΕΠ στο τέλος του 2012...
Κρατικά έσοδα: Κατεβάζουν τις «εκτιμήσεις» τους στα 56,2 δισ. ευρώ - από 59,2 δισ. στον προ διμήνου προϋπολογισμό τους - ή κατά 3 δισ. ευρώ. Είναι απόλυτα φανερό ότι σε αυτό το επίπεδο (3 δισ. ευρώ) μπαίνει ο αντιλαϊκός πήχης, για τα χαράτσια που ετοιμάζουν με τις φορολογικές ρυθμίσεις από το μήνα Ιούνη και για τη συνέχεια.
Κρατικές δαπάνες: Μετά και τις νέες «παρεμβάσεις» (3,2 δισ. ευρώ) «βλέπουν» τις δαπάνες να υποχωρούν στα 70,3 δισ. ευρώ (από 72,6 δισ. ευρώ στον αρχικό προϋπολογισμό), δηλαδή κατά 2,3 δισ. ευρώ. «Ανακάλυψαν» αίφνης ότι το κονδύλι για τόκους θα διογκωθεί κατά 300 εκατ. ευρώ (στα 13,95 δισ. ευρώ από 12,75 δισ.)...
Βροχή τα χαρατσόχαρτα
Με τις διατάξεις του εφαρμοστικού νόμου σπεύδουν να ρυθμίσουν τον τρόπο που θα αρπάξουν το χαράτσι για το «τέλος αλληλεγγύης» από μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους κ.ά. που αφορά στα εισοδήματα του 2011 και το οποίο θα στείλουν μαζί με τα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβληθούν φέτος. Η απογείωση της ληστείας θα φτάσει σε νέα πρωτόγνωρα ύψη. Τα λαϊκά στρώματα θα πρέπει να τους απαντήσουν με το μόνο που τους πρέπει να «εισπράξουν», με την οργανωμένη μαζική άρνηση και ανυπακοή, για τη συνολική ρήξη και ανατροπή της δικτατορίας των μονοπωλίων.
Να σημειωθεί πως τα χαρατσόχαρτα που πρόσφατα έστειλαν αφορούν στα λαϊκά εισοδήματα του 2010, ενώ για τα φετινά (2012) τα παρακρατούν μήνα με το μήνα από τις μισθοδοσίες των επιχειρήσεων και από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ