9 Φεβ 2012

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Παίρνει πάνω του τις επιδιώξεις των αστών


ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Παίρνει πάνω του τις επιδιώξεις των αστών
Νομιμοποιεί το χρέος της πλουτοκρατίας και αθωώνει τη στρατηγική των κομμάτων της
Η διακηρυγμένη προσήλωση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην αστική «νομιμότητα» και «ομαλότητα»,στην «κοινωνική συνοχή» και το αστικό Σύνταγμα, η συμβολή του με προτάσεις διαχείρισης και κοινοβουλευτικές αυταπάτες, με στόχο τη σταθεροποίηση του συστήματος, δεν εμπόδισαν χτες τον Αλ. Τσίπρα, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Real», να κατηγορήσει όσες δυνάμεις δεν αποδέχονται την πρότασή του για «ενότητα», τσουβαλιάζοντας και το ΚΚΕ, ότι επιδιώκουν τη σταθεροποίηση του ρευστού πολιτικού συστήματος! Οπως είπε, «κατανοώ βεβαίως ότι πολλοί μπορεί να αντιμετωπίζουν την κρίση αυτή ως μια ευκαιρία να αυξήσουν ποσοστά, να σταθεροποιηθούν στο ρευστό πολιτικό σύστημα»!
Ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ότι δε θα υπάρξουν εκπλήξεις απ' τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό και παρουσίασε τους πολιτικούς αρχηγούς της συγκυβέρνησης σαν «θύματα» της τρόικας, για να αθωώσει τη στρατηγική και τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στο τσάκισμα του λαού. Οπως είπε, «δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε έκπληξη. Αν έχουμε έκπληξη, κατά τη γνώμη μου, αυτή θα είναι η αποτυχία του λεγόμενου PSI - και το λέω με λύπη αυτό - και όχι η άρνηση της υποταγής από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς».
Συνεχίζοντας, εγκάλεσε την κυβέρνηση γιατί δεν εξασφαλίζει την «εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας και του θεσμού του Κοινοβουλίου» και γιατί «διεξάγει τη διαπραγμάτευση εν κρυπτώ», ενώ κατηγόρησε τους πολιτικούς αρχηγούς, ισχυριζόμενος ότι η τρόικα θέλει να τους «δεσμεύσει τώρα που τους έχει βρει σόλοικους». Σαν να υπήρχε ποτέ περίπτωση τα αστικά κόμματα, από οποιαδήποτε θέση και σε οποιαδήποτε συγκυρία, να μη στηρίξουν τις στρατηγικές επιλογές της πλουτοκρατίας, όπως αυτές εκφράζονται στην παρούσα φάση μέσα και από τα μνημόνια με την τρόικα.
Για μια ακόμα φορά, νομιμοποίησε το χρέος που σώρευσε η πλουτοκρατία, λέγοντας ότι«κανείς δεν μπορεί να επιθυμεί ή να επιδιώκει την αδυναμία πληρωμής των πιστωτών. Αλίμονο», και επανέλαβε ότι η συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ «είναι και το μεγάλο της πλεονέκτημα», παρουσιάζοντας μια από τις βασικές επιλογές της ντόπιας πλουτοκρατίας σαν αβαντάζ για το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ