9 Απρ 2012

Πανικός


Πανικός

Πανικός το Σαββατόβραδο, (μαζί με πυρετό), πανικός το βράδυ της Κυριακής, της Δευτέρας, της Τρίτης και από ότι φαίνεται, πανικός κάθε μέρα. Πανικός από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις,  που δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες της Κυριακής. Πανικός γιατί  οι συνεργάτες των κατακτητών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν συγκεντρώνουν τα ποσοστά που επιθυμεί ο κατακτητής, για να αλυσοδεθούν, κι άλλο, οι ιθαγενείς.
Ο πανικός είναι διάχυτος, σε δηλώσεις ηγετικών στελεχών, των δύο άθλιων κομμάτων. Δεν μπορούν αλλά μάλλον δεν θέλουν και να τον κρύψουν. Ο πανικός είναι ακόμη πιο διάχυτος, στις αναλύσεις και τις τοποθετήσεις, δημοσιογράφων, αρθρογράφων «εγκύρων», και «ψύχραιμων» φωνών της ενημέρωσης.  
Και αυτοί οι τελευταίοι, αντανακλούν καλύτερα τις απόψεις των αφεντικών αυτού του τόπου. Μιας χούφτας δηλαδή  συμφερόντων, που εκβιάζουν, φοβίζουν και εκμεταλλεύονται  τον λαό.
Ποτέ δεν είχα εμπιστοσύνη, στην μαεστρία του καθεστώτος, στην ικανότητά του με κομψό τρόπο, να καθοδηγεί τον λαό εκεί που θέλει.  Ποτέ δεν διαπίστωσα κάποια ιδιαίτερη ικανότητα, να κατευθύνει και να διαμορφώνει συλλογική,  πειστική άποψη. Ποτέ άλλωστε δεν κατάφερε να πείσει. Πάντα φοβίζει, πάντα εκβιάζει, πάντα
απειλεί. Γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει αλλιώς. Είναι ένας τεράστιος ισχυρός μηχανισμός, που το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να δείχνει την ισχύ του. Τις περισσότερες φορές άτσαλα.
Οι Πρετεντεροκαψήδες, οι Παπαχελάδομπάμπηδες, οι  καθηγητές- αναλυτές πανεπιστημίων και καμιά δεκαριά ακόμη γλοιώδη  ξεπουλημένα υποκείμενα, δεν μπορούν να πείσουν. Απέτυχαν και εκεί. Την ίδια αποτυχία είχαν και οι συνάδελφοί τους, πολιτικοί εκπρόσωποι των συμφερόντων.  Οι όμορφοι δούλοι, όμορφα κάηκαν.
Δεν πιστεύω, ότι ο κόσμος, έχει συνειδητοποιήσει απολύτως το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη του,  ούτε ότι έχει αποφασίσει να ξεμπερδεύει οριστικά με τους εχθρούς του, ντόπιους και ξένους. Όμως αυτές οι δημοσκοπήσεις, αυτό το κλίμα, τους έχει σπάσει τα νεύρα, τους έχει αποσυντονίσει.
Αυτό καταρχήν δείχνει την δύναμη των πολλών, και το πόσο εύκολο είναι αυτή η δύναμη, να ξεγυμνώσει πρόσωπα και καταστάσεις.  Αυτό επίσης σημαίνει ότι, όσο συνεχίζουμε να είμαστε «ανυπάκουοι», θα αναγκαστούν να βγάλουν από το οπλοστάσιό τους τα γερά όπλα. Στημένα επεισόδια, εντός και εκτός συνόρων, προβοκάτσιες, επίμονα διλήμματα, εκφοβισμούς, απειλές με μισθούς συντάξεις, λάσπη σε αντιπάλους, τεχνητές κρίσεις και ότι άλλο έχει το οπλοστάσιό τους.
Μη μασάτε, μην τσιμπάτε. Δεν είμαστε δούλοι, ούτε θα γίνουμε υπόδουλοι.  Δεν είναι  πραγματικά ισχυροί, είναι τεχνητά δυνατοί. Αν δεν τελειώνουμε τώρα με όλους αυτούς, δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Τρείς δημοσκοπήσεις βγήκαν και δεν ξέρουν τι λένε, φανταστείτε τι θα γίνει αν μας πιάσουν τα κέφια μας…
Δεν είμαστε απολύτως έτοιμοι, αλλά είμαστε πιο έτοιμοι από όσο νομίζουμε.
Δεν είναι εύκολος αντίπαλος, αλλά είναι πιο εύκολος από ότι φανταζόμαστε. 
Καλή αρχή!
Αναρτήθηκε απο tasos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ