30 Μαΐ 2012

ΣΥΡΙΖΑ Μοιράζει διεθνώς εγγυήσεις και διαπιστευτήρια


ΣΥΡΙΖΑ
Μοιράζει διεθνώς εγγυήσεις και διαπιστευτήρια
Διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι στόχος του είναι να ασκήσει διαχείριση για να μείνει η χώρα στο ευρώ
Ως εγγυητή της απρόσκοπτης πορείας της χώρας στη στενωπό του «ευρωμονόδρομου», αλλά και αποτελεσματικός για την κερδοφορία των μονοπωλίων διαχειριστής της κρίσης, λανσάρει τον ΣΥΡΙΖΑ στα διεθνή φόρα ο πρόεδρός του Αλ. Τσίπρας. Μάλιστα, σε συνέντευξή του σε ρώσικο τηλεοπτικό δίκτυο, απηύθυνε προσκλητήριο στα ρώσικα μονοπώλια να επενδύσουν στην Ελλάδα, για να «τρυγήσουν» τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας. Τοποθέτηση για την οποία ο Αλ. Τσίπρας πήρε τα εύσημα του ΛΑ.Ο.Σ.
Σε άλλη του συνέντευξη, στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», διαβεβαίωσε ότι πρώτιστο μέλημα του κόμματός του είναι η διατήρηση της Ελλάδας στην ΕΕ και το ευρώ, λέγοντας μάλιστα πως για να διασφαλιστεί «θα κάνουμε τα πάντα»! Στο γερμανικό περιοδικό, ο Αλ. Τσίπρας με σαφήνεια δήλωσε ότι έγνοια τους είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη, την οποία τεχνητά αντιπαρέθεσε στη λιτότητα. «Χρειαζόμαστε μια πολιτική, που δεν θα καταστρέφει την ελληνική οικονομία, αλλά θα επιτρέψει και πάλι να υπάρξει ανάπτυξη, αν δεν αλλάξει η γραμμή της λιτότητας, η συνέπεια θα είναι η πλήρης καταστροφή της ελληνικής οικονομίας»,δήλωσε.
Επιπρόσθετα, διεμήνυσε στην ΕΕ ότι επιδίωξή τους είναι η μέχρι δεκάρας εξόφληση των χρεών που σώρευσε η πλουτοκρατία και η τροφοδότησή της με επιπλέον ζεστό χρήμα, λέγοντας: «Δεν θέλουμε να χάνονται τα χρήματα των Ευρωπαίων πολιτών σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο (...) αυτά τα χρήματα πρέπει να χρησιμοποιούνται συνετά, και μάλιστα για επενδύσεις (...) μόνον έτσι θα μπορέσουμε πράγματι να αποπληρώσουμε και το χρέος μας».Στο ίδιο πνεύμα, εξαίρεσε τον καπιταλισμό από τις αιτίες της κρίσης, λέγοντας ότι «το ελληνικό κράτος εξοντώθηκε οικονομικά με συστηματικό τρόπο από τους πολιτικούς που μας κυβέρνησαν», και ότι «θα πρέπει να εξετάσουμε τη δομή της Κοινότητας, την αρχιτεκτονική της».
Σε άλλη του συνέντευξη στο αγγλικό «Channel 4» ο Αλ. Τσίπρας, ομολογώντας τα αδιέξοδα της αστικής διαχείρισης την οποία ορέγεται, δήλωσε σχετικά με το ενδεχόμενο αδυναμίας καταβολής συντάξεων και μισθών αν τα χρήματα από το πακέτο δανειοδότησης δεν καταβληθούν: «Ναι, αυτό είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη στιγμή. Η Ελλάδα έχει ένα βασικό έλλειμμα 2 δισ. ευρώ, χωρίς να λάβουμε υπόψη την ύφεση. Και αυτό είναι μια μεγάλη απειλή που η άλλη πλευρά χρησιμοποιεί, λέγοντας ότι θα σταματήσουν τη χρηματοδότηση».
Απαρατήρητη δεν περνάει, εξάλλου, και η κεντρική αρθρογραφία στην ιστοσελίδα που διατηρεί ο Π. Λαφαζάνης, η οποία περιγράφει σκηνικό «καμένης γης», προετοιμάζει για«μετεκλογική δοκιμασία της κυβέρνησης της αριστεράς» και ενδεχόμενη γενικευμένη στάση πληρωμών και κήρυξη πτώχευσης αν διακοπεί η χρηματοδότηση. Στο εσωτερικό της χώρας, πάντως, ο Αλ. Τσίπρας τροφοδότησε τον σκυλοκαυγά με τη ΝΔ, επικρίνοντας τον Α. Σαμαρά για «αγκαλιές με τη διαπλοκή» και χαρακτηρίζοντας την Ντ. Μπακογιάννη «αντιπρόσωπο της Siemens στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ