2 Ιουν 2012

ΚΚΕ: Κόντρα στο ρεύμα


ΚΚΕ: Κόντρα στο ρεύμα 







Είτε με κεντροδεξιά, είτε με κεντροαριστερή κυβέρνηση, χωρίς ισχυρό ΚΚΕ και ισχυρό κίνημα, τα πράγματα θα πάνε προς τα πίσω. Με ισχυρό ΚΚΕ θα υπάρξει αντίσταση, θα μπουν εμπόδια, θα υπάρξουν κατακτήσεις. Θα ανασυνταχθεί και θα αντεπιτεθεί το κίνημα πιο γρήγορα. Αυτό φοβούνται και γι' αυτό πολεμάνε λυσσασμένα το ΚΚΕ. Δε θα τους περάσει. Ομως, χρειάζεται ο λαός να παρακολουθεί τις εξελίξεις κάθε ώρα. Να βγάζει συμπεράσματα.
Ο λαός λέει "η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται". Πριν καλά καλά προλάβει ο αλέκτωρ να λαλήσει, οι μάσκες πέφτουνε, πριν περάσουν λίγες μέρες απ' τις εκλογές της 6ης Μάη.
Η πολιτική γραμμή καταγγελίας και κατάργησης του μνημονίου, κατάργησης των μέτρων, με την οποία νίκησαν στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ, ο Καμμένος, μέχρι και η "Χρυσή Αυγή", έγινε συντρίμμια και θρύψαλα.
Μετατράπηκε σε "επαναδιαπραγμάτευση". Τώρα όλοι μαζί, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, αντιδικούν για το ποιος θα κάνει καλύτερη επαναδιαπραγμάτευση και πώς θα την κάνει.
Οσοι ψήφισαν στις 6 Μάη ΣΥΡΙΖΑ και αισθάνονται νικητές, είναι από τώρα ηττημένοι, πριν τις επόμενες εκλογές της 17ης Ιούνη, τους πούλησαν.
Οσοι έφυγαν απ' τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ψήφισαν όλα τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα για να "εκδικηθούν", τώρα τους εκδικούνται αυτοί που τους εμπιστεύθηκαν. Να γιατί είναι ώρα να ξανασκεφθούν, να μη γυρίσουν πίσω, να μη μείνουν στα ίδια. Να αλλάξουν την ψήφο τους, στηρίζοντας το ΚΚΕ.
Το γεγονός ότι το ΚΚΕ, για άλλη μια φορά, πάει κόντρα στο ρεύμα αποτελεί εγγύηση για το λαό. Τώρα πρέπει όλοι να σκεφτούν ότι το ΚΚΕ ήταν και παραμένει η δύναμη που σ' όλες τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες, είπε την αλήθεια στο λαό, πάλεψε για τα δικαιώματα και τα συμφέροντά του. Στάθηκε όρθιο, κόντρα σε θεούς και δαίμονες για να σταθεί όρθιος και ο λαός.
Μπροστά στις αντεπαναστάσεις, στο όνομα της FYROM, στους πολέμους, μπροστά στην κρίση, ούτε δείλιασε ούτε υποχώρησε. Κράτησε την τιμή και την αξιοπρέπεια του λαού. Δικαιώθηκε.
Ετσι θα γίνει και αυτή τη φορά. Η μη συμμετοχή του στις αστικές κυβερνήσεις είναι θέμα αρχής, με βάση το πρόγραμμα και το χαρακτήρα του. Εάν έκανε πίσω σ' αυτό το καθοριστικό ζήτημα, θα πρόδιδε την Ιστορία του, θα πρόδιδε την εργατική τάξη σήμερα. Θα έπεφτε σε βαθιά ανυποληψία στα λαϊκά στρώματα.
Με σιγουριά και υπερηφάνεια πρέπει να στηριχθεί αυτή η επιλογή του Κόμματος. Σύντομα η εργατική τάξη θα έχει πολύ μεγάλη εκτίμηση και εμπιστοσύνη σε αυτήν την επιλογή του ΚΚΕ. Οι επόμενες γενιές των κομμουνιστών με υπερηφάνεια θα μιλούν γι' αυτή την επιλογή και απόφαση».


 Αναρτήθηκε από  xristos bellos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ