21 Ιουν 2012

Ποιος πρέπει να ντρέπεται;


Ποιος πρέπει να ντρέπεται;
Παπαγεωργίου Βασίλης
Χτες όλα τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης, τα κανάλια μιλούσαν για «θλιβερές εικόνες», για «εικόνες ντροπής» με αφορμή τους εκατοντάδες ανθρώπους που βρίσκονταν στην ουρά κάτω από τον καυτό ήλιο για να πάρουν μερικά οπωροκηπευτικά που μοιράζονταν στο Πεδίον του Αρεως. Στη ΝΕΤ μάλιστα μία παρουσιάστρια παρουσίασε αυτή τη «θλιβερή εικόνα» (όπως τη χαρακτήρισε), σε αντιδιαστολή με τη νέα κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ που μπορεί να δώσει λύσεις και σε τέτοια προβλήματα...
Οι εικόνες που προβλήθηκαν χτες - και που είναι καθημερινό φαινόμενο που βιώνουν χιλιάδες οικογένειες - είναι εικόνες ντροπής αποκλειστικά και μόνο για εκείνους που έχουν προκαλέσει τέτοια καταστροφή για το λαό. Η καπιταλιστική Ευρωπαϊκή Ενωση, που όχι μόνο δεν μπορεί να είναι φιλολαϊκή αλλά όσο βαθαίνει η κρίση θα οδηγεί στη δυστυχία εκατομμύρια εργαζόμενους. Αυτή την πολιτική υπερασπίζονται τα αστικά κόμματα, αλλά και τα κόμματα που εμφανίζονται ως «αριστερά» και σπέρνουν αυταπάτες ότι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση μπορούν να βρεθούν λύσεις που να σταματούν οριστικά την πείνα, τη φτώχεια, την εξαθλίωση. Οριστική λύση για το λαό θα έρθει με αγώνα, ενάντια σε όλα τα μέτρα που του στερούν βασικά κοινωνικά αγαθά όπως η διατροφή του, που θα έχει στόχο την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και της ίδιας της γης, με Λαϊκή Εξουσία. Για να θρέφεται όσο πρέπει με ποιοτικά τρόφιμα, χωρίς τα κοράκια - μεσάζοντες, χωρίς τα μονοπώλια που λυμαίνονται τον κλάδο των τροφίμων και στερούν από το λαό βασικά αγαθά για να έχουν κέρδος.
Θλιβερή εικόνα δεν είναι ο άνθρωπος που περιμένει για μερικές μελιτζάνες, τρεις ντομάτες, δύο αγγούρια και πέντε πιπεριές. Θλιβερό είναι ότι ο ίδιος άνθρωπος για να τραφεί με αυτά πρέπει να πληρώσει έως και 12 ευρώ. Και αν δεν τα έχει, να μένει νηστικός αυτός και τα παιδιά του. Θλιβερό είναι ότι το καπιταλιστικό σύστημα και τα μέτρα που παίρνονται, αναγκάζουν το λαό να περιμένει για ώρες να πάρει κάποια «ψίχουλα» που δυστυχώς ακόμα κι αυτά είναι απολύτως απαραίτητα. Αυτή είναι η σαπίλα του συστήματος που στηρίζουν, της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ορκίζονται σε αυτήν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα. Κι αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα πρέπει να την ανατρέψει ο ίδιος ο λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ