1 Αυγ 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ανεργία και απολύσεις


ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ανεργία και απολύσεις
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--
Τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής κρίσης είναι ορατά και στη Γερμανία, που προωθεί αναδιαρθρώσεις πάνω από μία δεκαετία τώρα και ο αριθμός των ανέργων μεγαλώνει.
Σύμφωνα με τη γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία για την απασχόληση, ο αριθμός των εποχικά ανέργων αυξήθηκε κατά 7.000 το μήνα, στους 2,888 εκατ. ανθρώπους, αύξηση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα. Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η εποχική προσαρμογή των στοιχείων, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 66.800 στους 2,876 εκατ. ανθρώπους και είναι ο υψηλότερος από τον Απρίλη, ενώ ποσοστιαία αυτό σημαίνει ότι το μη εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό των ανέργων αυξήθηκε από 6,6% τον Ιούνιο στο 6,8% τον Ιούλιο. Φυσικά ο τρόπος που μετριέται η ανεργία στην αστική στατιστική θεωρεί εργασία τις μερικές ώρες απασχόλησης τη βδομάδα, με ελάχιστη αμοιβή.
Στο μεταξύ, ο γερμανικός τραπεζικός όμιλος Deutsche Bank ανακοίνωσε χτες ότι στο πλαίσιο του σχεδίου μείωσης των λειτουργικών του δαπανών κατά 3 δισ. ευρώ, θα καταργήσει 1.900 θέσεις εργασίας, κυρίως εκτός Γερμανίας, με τις 1.500 από τον τομέα επενδύσεων της τράπεζας, ο οποίος διοικείται από το Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ