25 Αυγ 2012

Και συ λαε ;;;;;;Ακους;;;σστ κοιμαται


Θράσος από συγκυβέρνηση και «Ζήμενς»
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για το μεταξύ τους συμβιβασμό


Σε σχόλιο, για τη συμφωνία της συγκυβέρνησης με τη «Ζήμενς», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Οι άπειρες διακηρύξεις των κομμάτων της κυβέρνησης κατά της διαπλοκής και της σήψης συναγωνίζονται σε θράσος τη "Ζήμενς" η οποία δηλώνει πως θα χρηματοδοτήσει την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Η συγκυβέρνηση δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα, δε διεκδίκησε ούτε τις ελάχιστες αποζημιώσεις που όφειλε και μπορούσε να πάρει από τη "Ζήμενς"».
Κυβέρνηση και πολυεθνική ολοκλήρωσαν προχτές την πλήρη συγκάλυψη των σκανδάλων που συνδέονται με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του γερμανικού μονοπωλίου στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας, με τη βούλα του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, το πλαίσιο του «εξωδικαστικού συμβιβασμού» που υπογράφηκε και από την προηγούμενη συγκυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου.
Η επιβεβαίωση της μεταξύ τους συμφωνίας είναι άρρηκτα δεμένη με τα παζάρια του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου που εκτυλίσσονται με τη γερμανική κυβέρνηση, γύρω από την επιμήκυνση του αντιλαϊκού χρονοδιαγράμματος. Αποδείχνει το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ έχουν δεσμούς αίματος με τα μονοπώλια των κρατών τους, τα οποία στηρίζουν και υπηρετούν.
Η πρόκληση και ο κυνισμός έχουν και συνέχεια στη δήλωση της "Ζήμενς", η οποία και αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει την ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της διαφθοράς! Με τον «εξωδικαστικό συμβιβασμό», η συγκυβέρνηση απεμπολεί τις αποζημιώσεις και τα πρόστιμα που θα μπορούσε να διεκδικήσει και να πάρει. Ταυτόχρονα, δίνει πλήρη άφεση αμαρτιών στο γερμανικό μονοπώλιο, δηλώνοντας πως η «"Ζήμενς" αποτελεί σήμερα αξιόπιστη και υπεύθυνη επιχείρηση». Ταυτόχρονα, διαμορφώνουν το κατάλληλο κλίμα, έτσι ώστε να αναπτύξουν και νέες επιχειρηματικές συμφωνίες, να αρθούν όλα τα «εμπόδια συμμετοχής της εταιρείας σε δημόσιους διαγωνισμούς».
Στη συμφωνία συγκυβέρνησης - «Ζήμενς» προβλέπονται και τα παρακάτω:
  • Το ελληνικό δημόσιο «παραιτείται από τις αστικές και διοικητικές αξιώσεις και πρόστιμα κατά της "Ζήμενς"».
  • Αναγνωρίζει τη «συνεργασία στη διερεύνηση των υποθέσεων που σχετίζονται με δραστηριότητες διαφθοράς, πληρωμές ή υποσχέσεις πληρωμών προς τρίτους ή παράνομες δραστηριότητες».
  • Συμψηφίζονται απαιτήσεις ύψους 80 εκατ. ευρώ.
  • Παροχή από τη «Ζήμενς» ποσού ύψους 90 εκατ. ευρώ, υποτίθεται για τη«χρηματοδότηση φορέων και δραστηριοτήτων του ελληνικού δημοσίου».
  • «Επένδυση» μέσα στο 2012 ύψους 100 εκατ. ευρώ στη θυγατρική τους «Ζήμενς Ελλάς».
  • Η «Ζήμενς» δηλώνει ότι «εμπιστεύεται τη δυναμική και ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας» και ότι θα «ενθαρρύνει θερμά μεγάλους παγκόσμιους επενδυτές να συμμετάσχουν στην οικονομική αναζωογόνηση της Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ