28 Αυγ 2012

Δεν εχεις λεφτα;;;;;......ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ


Στοπ ιατρών Κέρκυρας λόγω... ΕΟΠΥΥ: Πληρώστε για να εξεταστείτε!






Να συνταχθούν με την απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αποφάσισαν τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας και, έτσι, από την ερχόμενη Δευτέρα διακόπτουν τη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ και θα δέχονται μόνο με πληρωμή των υπηρεσιών τους. Έτσι, οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού (που περιλαμβάνει το ΙΚΑ, τον ΟΓΑ, το Δημόσιο και πολλά ακόμα Ταμεία) να πρέπει, εκτός από τα φάρμακα λόγω των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών, να πληρώνουν από την τσέπη τους και τις επισκέψεις στον ιατρό τους!
Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η συγκρότηση του μεγαλύτερου οργανισμού παροχής υπηρεσιών υγείας έγινε με πρόχειρο και αποσπασματικό τρόπο, χωρίς σωστό σχεδιασμό και κυρίως με ελλιπέστατη χρηματοδότηση. Ο προϋπολογισμός του, σημειώνεται, ξεκίνησε με έλλειμμα 683 εκατ. ευρώ και αυτή τη στιγμή παρουσιάζει ήδη για τους πρώτους 8 μήνες του 2012 «μαύρη τρύπα» 1,5 δισ. ευρώ με προοπτική αυτό το ποσό να γίνει 2 δισ. μέχρι τέλους του έτους.
Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, ο Οργανισμός οφείλει στους κλινικούς ιατρούς πάνω από 50 εκατ. ευρώ και στους εργαστηριακούς ιατρούς 200 εκατ. για το 2012 καθώς και 570 εκατ. ευρώ και 540 εκατ. αντίστοιχα για τα έτη 2010 και 2011. Προσθέτει ότι «όλα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι ιατροί έχουν δανείσει ατόκως τον ΕΟΠΥΥ με πάνω από 1,3 δισ. ευρώ τα τελευταία 2 έτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ