4 Αυγ 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ...ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ-ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ


Καταγγέλλουν ΚΚΕ και ΠΑΜΕ ομαδικές απολύσεις στο ξενοδοχείο “Παλαιοκαστρίτσα”








Την αντίδρασή τους στην απόφαση του ξενοδοχείου να προβεί σε απολύσεις 6 εργαζομένων εκφράζουν ΚΚΕ και ΠΑΜΕ, στηρίζοντας την απεργία τους τη Δευτέρα 6 Αυγούστου.




Η καταγγελία των εργαζομένων
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν εκδικητική απόλυση και ανακοινώνουν αντιδράσεις μέσω του σωματείου τους με ανακοίνωσή τους, η οποία έχει ως εξής:
“Οι εργαζόμενοι του Ξενοδοχείου ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της εργοδοσίας να προχωρήσει σε εκδικητικές απολύσεις 6 συναδέλφων. Η νέα εργοδοσία του Ξενοδοχείου αφού δεν κατάφερε να επιβάλει τα αντεργατικά της σχέδια [μειώσεις μισθών και τσάκισμα εργασιακών δικαιωμάτων] προσπαθεί με το επόμενο βήμα των απολύσεων να μας τρομοκρατήσει ώστε να σκύψουμε το κεφάλι και να δεχτούμε τους μισθούς πείνας που μας προτείνει. Είναι απάνθρωπο σε εργαζόμενους παλιούς που απ’ τον ιδρώτα τους έχουν δημιουργήσει τεράστια κέρδη οι ξενοδόχοι ,σήμερα να τους πετάνε σαν στυμμένες λεμονόκουπες παίζοντας με τις ζωές τους και το μέλλον των παιδιών τους. Τα Ξενοδοχεία χωρίς τους εργαζόμενους είναι άδεια κουφάρια και δεν μπορούν να προσφέρουν καμιά υπηρεσία. Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει ν’ απολαμβάνουν τους καρπούς των κόπων τους και όχι να θυσιάζονται για τη διατήρηση και την αύξηση των κερδών του κάθε εργοδότη. Αυτή η ενέργεια της εργοδοσίας είναι αιτία πολέμου και γι’ αυτό θ’ απαντήσουμε οργανωμένα μαζί με το σωματείο διεκδικώντας την ανάκληση των απολύσεων, καμιά μείωση μισθών και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας”.


Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
Στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων το ΠΑΜΕ Κέρκυρας και την απεργία που έχουν προγραμματίσει για τη Δευτέρα 6 Αυγούστου. Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως ακολούθως:
“Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ, καταγγέλλει τη μεθόδευση της εργοδοσίας του ξενοδοχείου «Παλαιοκαστρίτσα» να προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις 6 εργαζομένων, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.
Οι ξενοδόχοι δε μπορούν να κρύψουν το ταξικό μίσος που νιώθουν για κάθε ξενοδοχοϋπάλληλο που αντιστέκεται στα αντεργατικά τους σχέδια, καθώς και το μένος τους για το ταξικό σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων που οργανώνει την αντίσταση των εργαζομένων και τον αγώνα τους, για να μην περάσουν οι μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, για να μη γίνουν τα ξενοδοχεία κάτεργα για τους εργαζόμενους.
Έχουν εξαπολύσει κύμα άγριας τρομοκρατίας και απολύσεων για να τρομοκρατήσουν και να τσακίσουν τους εργαζόμενους.
Καθημερινά στα ξενοδοχεία δίνεται μάχη να επιβάλλουν μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, στoν όμιλο «ΑΚΟΥΙΣ» με προσπάθεια επιχειρησιακής σύμβασης και τρομοκρατία των εργαζομένων, στον όμιλο «ΛΟΥΗΣ» με εντατικοποίηση και γραπτές επιπλήξεις, και τώρα στο «Παλαιοκαστρίτσα» με την προαναγγελία ομαδικής απόλυσης 6 εργαζομένων.
ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ
Το ΠΑΜΕ καλεί:
Την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ  να σταματήσει να τροφοδοτεί την αδιαλλαξία των ξενοδόχων , να εφαρμόζει το μνημόνιο  και να σχεδιάζει μαζί με το κεφάλαιο το τσάκισμα των ΣΣΕ.
Κάθε έντιμο και δημοκρατικό εργαζόμενο να εγκαταλείψει τις ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ (παράταξη του ΠΑΣΟΚ) ΔΑΚΕ (παράταξη της ΝΔ) και Αυτόνομη Παρέμβαση (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) που συμμετέχουν σε κοινωνικούς διαλόγους σφαγιασμού των δικαιωμάτων μας και υπογράφουν σε μια σειρά σωματεία και ομοσπονδίες μειώσεις μισθών. 
Τους εργαζόμενους όλων των κλάδων να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και με το ΠΑΜΕ να οργανώσουν την αντεπίθεση στον πόλεμο που μας κήρυξαν και την ταξική αλληλεγγύη.
Τους εργαζόμενους του νησιού να συμπαρασταθούν στην απεργία των εργαζομένων στο «Παλαιοκαστρίτσα» τη Δευτέρα 6 Αυγούστου, για την ματαίωση των απολύσεων.
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ”


Καταγγελία του ΚΚΕ
Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καταγγέλλει τις τρομοκρατικές – εκδικητικές απολύσεις:
"Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό τις τρομοκρατικές - εκδικητικές απολύσεις έξι εργαζομένων στις οποίες προχωράει  η νέα εργοδοσία του ξενοδοχείου «Παλαιοκαστρίτσα». Η εργοδοσία αφού δεν κατάφερε να επιβάλλει τα αντεργατικά της σχέδια (μειώσεις μισθώνκαι τσάκισμα εργασιακών δικαιωμάτων)προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να σκύψουν το κεφάλι και να δεχτούν τους μισθούς πείνας που τους πρότεινε. Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι στο στόχαστρο της απόλυσης η εργοδοσία έβαλε τους εργαζόμενους εκείνους  που αντιστάθηκαν στην κατακρεούργηση των δικαιωμάτων τους.
Με την πλέρια στήριξη της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, που υπηρετώντας την πλουτοκρατία, και εφαρμόζοντας το μνημόνιο, σχεδιάζουν την κατάργηση των ΣΣΕ, οι ξενοδόχοι γενικεύουν την επίθεσή τους. Προσπαθούν να μειώσουν μισθούς, να τσακίζουν δικαιώματα προχωρώντας σε απειλές, εκβιασμούς και τρομοκρατία με τρομοκρατικές-εκδικητικές απολύσεις   
Αυτή είναι η δημοκρατία των ξενοδόχων και των πολιτικών υπηρετών τους: Απειλές, συκοφαντίες, ωμή τρομοκρατία, στυγνή εκμετάλλευση κατά των εργαζομένων, αυτά θέλουν να βασιλεύουν στα ξενοδοχεία και τους χώρους δουλειάς. Μπροστά στη διασφάλιση των κερδών και της ανταγωνιστικότητάς τους, αξιώνουν με κάθε μέσο οι εργαζόμενοι να αποδεχθούν την εξαθλίωση, και την υποταγή.
Ο πόλεμος  που κήρυξαν οι ξενοδόχοι πρέπει να ξεσηκώσει την οργή του λαού και ειδικά της εργατικής τάξης. Τώρα πρέπει να υψωθεί η ταξική αλληλεγγύη, συσπείρωση, και αντεπίθεση. Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία οφείλουν να αντεπιτεθούν. 
Ο αγώνας των ξενοδοχοϋπαλλήλων αφορά όλη την εργατική τάξη του νησιού μας.
- Καμιά απόλυση να μην πραγματοποιηθεί
- Ανάκληση των απολύσεων που έχουν γίνει
- Καμιά μείωση μισθών και δικαιωμάτων
- Ούτε λεπτό χαμένο από την οργάνωση του αγώνα για το επίδομα ανεργίας.
Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ