13 Σεπ 2012

Η «Χρυσή Αυγή» εκφράζει τη συμπόνοια της στους ... επιχειρηματίες


Η «Χρυσή Αυγή» εκφράζει τη συμπόνοια της στους ... επιχειρηματίες 





Το ταξικό της πρόσωπο και ρόλο ως πολύτιμου εργαλείου στήριξης της μεγαλοεργοδοσίας επιβεβαιώνει η «Χρυσή Αυγή» που έχει πάρει σβάρνα επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, εκφράζοντας συμπόνοια στους εργοδότες για τους δύσκολους καιρούς που περνούν.
Το ίδιο το «ρεπορτάζ» που υπάρχει στον ιστότοπο της οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής» στη Στερεά Ελλάδα, σημειώνει:
«Στις περισσότερες (σ.σ.: εταιρείες) είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με ανώτατα διοικητικά στελέχη. Τούς εξηγήσαμε ότι κατανοούμε τις δυσκολίες δημιουργίας και διατήρησης επιχειρήσεων τέτοιου μεγέθους - ιδίως στις σημερινές συνθήκες της αγοράς, με μια στυγνή φοροεισπρακτική (και μόνο) οικονομική πολιτική από το κράτος και μια νοσηρή παρερμηνεία του συνδικαλισμού από τους εργατοπατέρες της αριστεράς - και εκτιμούμε την συνεισφορά τους τόσο στα κρατικά έσοδα, όσο και σε θέσεις εργασίας».
Μάλιστα, καλεί τους εργοδότες να απολύσουν τους αλλοδαπούς και στη θέση τους να προσλάβουν Ελληνες, χωρίς φυσικά να ψελλίζουν κουβέντα για διασφάλιση των δικαιωμάτων τους. «Είναι απαράδεκτο, για εμάς, να προτιμούν
 ως εργάτες(ασφαλισμένους ή - πολύ χειρότερα - ανασφάλιστους) τριτοκοσμικούς λαθρομετανάστες...» ισχυρίζεται η «Χρυσή Αυγή».
Δηλαδή, από τη μια πλευρά εκφράζει κατανόηση στις δυσκολίες των επιχειρηματιών γι' αυτό και προσπερνά εκκωφαντικά το εκρηκτικά αντεργατικό μείγμα μέτρων με τα οποία συγκυβέρνηση - τρόικα τσακίζουν κάθε δικαίωμα των εργατών και προστατεύουν την επιχειρηματική κερδοφορία. Από την άλλη, εμφανίζει ως προστασία των ντόπιων εργαζομένων το να έχουν προτεραιότητα στις θέσεις εργασίας με μισθούς πείνας και συνθήκες σκλαβιάς που αυξάνονται ραγδαία σε όλους τους κλάδους. Ταυτόχρονα, έχουν το θράσος να εξαπολύουν επίθεση στο εργατικό κίνημα, την ίδια ώρα που αυτοί οι ίδιοι ομολογούν πως πηγαίνουν και συναγελάζονται με τα στελέχη των επιχειρήσεων λέγοντας πόσο ... εκτιμούν την προσφορά τους.
Ανακοίνωση του κλαδικού συνδικάτου
«Είναι καλό να γνωρίζει η "Χρυσή Αυγή" ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου μας δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους μετανάστες» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων, Ποτών Νομού Εύβοιας. «Πρόβλημα έχουμε με τα αφεντικά που μας έχουν απλήρωτους 1, 2, 3, 4, 5 ακόμα και 6 μήνες,» επισημαίνει. «Τα αφεντικά που καθημερινά καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματα, εφαρμόζουν 4ήμερα, μειώνουν τις αποδοχές, απολύουν, απειλούν, ισοπεδώνουν την αξιοπρέπεια και τη ζωή της εργατικής τάξης. Τα αφεντικά που προκειμένου να κερδίσουν περισσότερα, δολοφονούν καθημερινά εργάτες που καταγράφονται ως "εργατικά ατυχήματα". Τα αφεντικά που η "Χρυσή Αυγή" μέσα από ανακοίνωσή της υμνεί για τη "συνεισφορά τους τόσο στα κρατικά έσοδα, όσο και σε θέσεις εργασίας". Οσο για τα κρατικά έσοδα όχι απλά χρωστάνε εκατομμύρια στα ταμεία, όχι απλά δεν συνεισφέρουν, αλλά είναι και οι υπεύθυνοι για το χρέος που δημιουργήθηκε από τις επιδοτήσεις, τις ενισχύσεις και τις φοροαπαλλαγές και σήμερα ισχυρίζονται ότι το χρωστάμε εμείς».
Το συνδικάτο σημειώνει ακόμα: «Επιπρόσθετα ας μας πει η "Χρυσή Αυγή": Σε όλες τις περιπτώσεις ζητάει οι θέσεις εργασίας να πάνε στους Ελληνες αντί στους μετανάστες; Για το καμποτάζ που χρόνια αγωνίζονται οι ναυτεργάτες και έχει να κάνει με τη διατήρηση ελληνικού πληρώματος στα πλοία και με ζητήματα εθνικής άμυνας, τι λέει η "Χρυσή Αυγή"; Βέβαια οι ναυτεργάτες δεν είναι ρατσιστές αλλά υπερασπίζονται την ύπαρξη ελληνικού πληρώματος πρώτα και κύρια για την ασφάλεια τη δικιά τους και των επιβατών. Στα ναυάγια που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, το πλήρωμα δεν μπορούσε να συνεννοηθεί ούτε για να κατεβάσει τις βάρκες γιατί απλούστατα δεν μιλάει την ίδια γλώσσα. Το 2007 το πλήρωμα του SEA DIAMOND που βυθίστηκε στη Σαντορίνη δεν μιλούσε την ίδια γλώσσα ενώ η πλειοψηφία του πληρώματος δεν ήταν ναυτεργάτες αλλά ενοικιαζόμενοι εργάτες που ανήκαν σε δουλεμπορικό γραφείο!!! Για αυτά τα ζητήματα μήπως η "Χρυσή Αυγή" δεν μιλάει, γιατί θίγονται τα συμφέροντα των Ελλήνων; (εφοπλιστών εννοείται!)».
«Αλλωστε στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μόνο ξένοι εργάτες αλλά και ξένα αφεντικά - υπογραμμίζει το συνδικάτο σε άλλο σημείο -όπως οι Γάλλοι στα Τσιμέντα, οι Γερμανοί στον ΟΤΕ και το Αεροδρόμιο κ.τ.λ.. Ολοι τους εκμεταλλεύονται τους εργάτες, Ελληνες και μετανάστες. Αντίστοιχα ελληνικά αφεντικά εκμεταλλεύονται εργάτες σε άλλες χώρες όπως από τον κλάδο των Τροφίμων ο Σουλιώτης (ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΑΕ) στην Βουλγαρία και την Κίνα, ο Μπελές (ΝΗΡΕΥΣ) στην Τουρκία και την Ισπανία κ.τ.λ..Μάλλον δεν βγαίνει άκρη με αυτή τη λογική. Αντίθετα!».
Και μεταξύ άλλων το συνδικάτο καταλήγει:
«Ο μόνος τρόπος για να υπερασπιστείς τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα είναι ο συλλογικός αγώνας που θα συσπειρώνει όλους τους εκμεταλλευόμενους απέναντι στους εκμεταλλευτές. Η "Χρυσή Αυγή" έχει συγκεκριμένο ρόλο στο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων».
 Αναρτήθηκε απο  tasos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ