15 Σεπ 2012

Χρυσαυγίτες σε ρόλο μεσάζοντα για εξυπηρέτηση επιχειρηματιών


Χρυσαυγίτες σε ρόλο μεσάζοντα για εξυπηρέτηση επιχειρηματιών 





Στήνει γραφείο ευρέσεως εργασίας σε Βοιωτία και Εύβοια
Σε ρόλο μεσάζοντα προς εξασφάλιση φτηνού εργατικού δυναμικού για τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, λειτουργεί ανοιχτά η «Χρυσή Αυγή». Σε απευθείας συνεννόηση με τα αφεντικά, εξασφαλίζοντάς τους εργαζόμενους με μισθούς πείνας και ανύπαρκτα δικαιώματα, ξεκαθαρίζοντας ότι στέκεται απέναντι σε κάθε εργατική διεκδίκηση και αγώνα.
Ενδεικτικά: Πατώντας στην ανεργία που γεννά το σύστημα το οποίο η ίδια πιστά υπηρετεί, παρουσιαζόμενη ως φιλάνθρωπη και ότι τάχα παρουσιάζει «λύσεις» και «κοινωνικό έργο», η ΤΟ Εύβοιας - Βοιωτίας της «Χρυσής Αυγής» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «καλεί τους Ελληνες των νομών μας που έχουν ανάγκη εργασίας, την Κυριακή» στα γραφεία της στη Χαλκίδα. «Το Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων της Τοπικής μας θα παρουσιάσει τις ως τώρα ενέργειές του και τα αποτελέσματά τους. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για τις υπάρχουσες δυνατότητες εργασίας και όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να εγγραφούν, ώστε να συστήνονται στους εργοδότες που απευθύνονται στο Γραφείο μας».
Πέρα από το γεγονός ότι παραδέχεται πως υπάρχουν «εργοδότες που απευθύνονται στο Γραφείο μας», θυμίζουμε ότι η ίδια πρόθυμα αναδείχτηκε εδώ και καιρό σε πολύτιμο εργαλείο στήριξης της μεγαλοεργοδοσίας, έχοντας πάρει σβάρνα επιχειρήσεις Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, εκφράζοντας συμπόνοια στους εργοδότες για τους ...δύσκολους καιρούς που περνούν. Σχετικό «ρεπορτάζ» που αναρτήθηκε πρόσφατα στον ιστότοπο της «Χρυσής Αυγής» στη Στερεά Ελλάδα σημείωνε:
«Στις περισσότερες (σ.σ.: εταιρείες) είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με ανώτατα διοικητικά στελέχη. Τούς εξηγήσαμε ότι κατανοούμε τις δυσκολίες δημιουργίας και διατήρησης επιχειρήσεων τέτοιου μεγέθους - ιδίως στις σημερινές συνθήκες της αγοράς, με μια στυγνή φοροεισπρακτική (και μόνο) οικονομική πολιτική από το κράτος και μια νοσηρή παρερμηνεία του συνδικαλισμού από τους εργατοπατέρες της αριστεράς- και εκτιμούμε την συνεισφορά τους τόσο στα κρατικά έσοδα, όσο και σε θέσεις εργασίας».
Καλούσε τους εργοδότες να απολύσουν τους αλλοδαπούς και στη θέση τους να προσλάβουν Ελληνες, χωρίς φυσικά οι Χρυσαυγίτες να ψελλίζουν κουβέντα για διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργατών. Η παντελής απουσία οποιασδήποτε έστω αναφοράς στα δικαιώματα των εργατών και στα μεροκάματα πείνας με τα οποία αναγκάζονται να επιβιώσουν, συναντάται και σε άλλες τέτοιες ανακοινώσεις - προσκλήσεις.
Για παράδειγμα, τέλη Αυγούστου:
«Η Τ.Ο. Μαγνησίας της ΧΑ επιθυμώντας να βοηθήσει τους ανέργους Ελληνες συμπατριώτες μας έχει έρθει σε επαφή με αγρότες της περιοχής μας που επιθυμούν να προσλάβουν Ελληνες για την συγκομιδή των προϊόντων τους. Ηδη, έχουν συγκροτηθεί τα πρώτα συνεργεία (σ.σ. όταν μιλάμε για συνεργεία, εννοούμε κατά βάση μεγαλοαγρότες) που απασχολήθηκαν σε αγροτικές εργασίες (...) Οσοι άνεργοι Ελληνες ενδιαφέρονται να εργαστούν έστω και εποχιακά (σ.σ. αυτή είναι η συνεισφορά της στους εργάτες, μερικά μεροκάματα στη χρονιά) (...) να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 69...... (Αρτέμης) προκειμένου να συντονίσουμε τις ενέργειές μας».
Ριζοσπάστης

 Αναρτήθηκε από  ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ