18 Σεπ 2012

Παλιά τους τέχνη ο αντικομμουνισμός


Παλιά τους τέχνη ο αντικομμουνισμός
«Το ΠΓ καλεί τα μέλη, τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, κάθε εργαζόμενο, που αναγνωρίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης και δράσης του ΚΚΕ, να υπερασπιστούν μαχητικά το Κόμμα από τις επιθέσεις που θα δεχτεί, επειδή η πολιτική του είναι ριζικά αντίθετη και εχθρική στο καπιταλιστικό σύστημα». Ετσι έκλεινε η ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την παύση λειτουργίας της τηλεόρασης του «902». Και κάποιες αστικές εφημερίδες φρόντισαν αμέσως να μας επιβεβαιώσουν. Οχι, δεν τους έπιασε ο πόνος γιατί η τηλεόραση του «902» σταμάτησε να εκπέμπει πρόγραμμα. Ούτε τους έπιασε ο πόνος, γιατί κάποιοι εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι. Αλλωστε, οι εφημερίδες που ασχολήθηκαν με τον «902» και βρήκαν αφορμή να εκφράσουν τη «συμπάθειά» τους για τους ανέργους, είναι αυτές που στηρίζουν αναφανδόν όλα τα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, για να σωθεί το κεφάλαιο από την κρίση. Οτι η υποκρισία της αστικής προπαγάνδας δεν έχει όρια και αυτό είναι επίσης γνωστό. Αλλωστε, όλα τα αστικά ΜΜΕ έχουν προχωρήσει σε δραστική μείωση μισθών, δραστική μείωση των εργαζομένων τους, εντατικοποίηση της δουλειάς τους, προκειμένου να μπορούν να μειώνουν τις ζημιές τους, έχοντας ταυτόχρονα και τεράστια χρέη. Ο στόχος τους είναι το ΚΚΕ. `Η πιο σωστά να εντείνουν την άτιμη προπαγάνδα τους ότι το ΚΚΕ ως κόμμα, η πολιτική του γραμμή, οι θέσεις του, δεν έχουν καμιά σχέση με τα συμφέροντα των εργαζομένων, είναι παρωχημένες και ας έχουν επιβεβαιωθεί από την ίδια τη ζωή. Γι' αυτό και η επίθεση κάποιων με χυδαίο τρόπο, και κάποιων με σοβαρό.
***
Οπως π.χ. «Το πρώτο Θέμα» που, ανάμεσα σε άλλα φαιδρά για το σταθμό, γράφει: «Το κόμμα αποφάσισε να σκεπάσει με πένθιμο μαύρο το επαναστατικό του κόκκινο, πλουτίζοντας έτσι τις ηρωικές του αναμνήσεις». Δηλαδή το ΚΚΕ είναι κόμμα ενός ηρωικού παρελθόντος, παρωχημένο, άρα δεν εκφράζει τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, εγκαταλείψτε το. `Η η «Κυριακάτικη Δημοκρατία» που, σε ρεπορτάζ του ανεκδιήγητου Π. Λιάκου, με τίτλο «Το τέλος της εποχής των δεινοσαύρων» και σκίτσο ένα σφυροδρέπανο με νεκροκεφαλή, προφητεύει το τέλος του ΚΚΕ ως εξής: «Η θλίψη για τη διακοπή της λειτουργίας του "902" δεν μπορεί να αναιρέσει τους νόμους της λογικής, οι οποίοι υποδεικνύουν ότι τη μοίρα του σταθμού θα έχει και η ναυαρχίδα της μαρξιστικής και σταλινικής ουτοπίας: το ίδιο το κόμμα». Πολύ όψιμος προφήτης ο αντικομμουνιστής «δημοσιογράφος» και η εφημερίδα του, γιατί από την ίδρυση του ΚΚΕ πολλοί προφήτευσαν το χαμό του, αλλά η εργατική τάξη, ο λαός τούς διέψευσε. Οση χολή και αν χύνει ο οπαδός της σαπίλας του καπιταλισμού, το μόνο που θα του μείνει είναι η νεκροκεφαλή του σκίτσου του ως σύμβολο του συστήματος που υπηρετεί.
***
Αλλά υπάρχει και η «σοβαρή» πλευρά της αντιΚΚΕ επίθεσης. Που μετά την «Ελλάδα» και τον Γ. Πενταράκη που έπιασε την αντικομμουνιστική επιχείρηση διαχωρισμού βάσης - καθοδήγησης στο ΚΚΕ και του «πογκρόμ σε βάρος αξιόλογων στελεχών» (παλιά μέθοδος των αστών στην επιδίωξή τους να δημιουργούν ρήγματα στα Κομμουνιστικά Κόμματα), νομίζοντας ότι έτσι θα σπιλώσει το ΚΚΕ, πήρε τη σκυτάλη ο Λ. Σταυρόπουλος και «Το Βήμα της Κυριακής», όπου διαπίστωσε παραμερισμό στελεχών από το Κόμμα, γράφοντας μεν ρεπορτάζ για τον «902», αλλά με τίτλο: «Το ΚΚΕ στέλνει στελέχη στην εφεδρεία». Και με φανταστικά σενάρια περί του αριθμού των επαγγελματικών στελεχών του ΚΚΕ και την αρνητικά φορτισμένη αστική διάλεκτο περί «κομματικών στρατών», προσπαθεί να ενσταλάξει το αντικομμουνιστικό του δηλητήριο. Σε ανάλογη ρότα επίσης το «Εθνος της Κυριακής». Είναι λίγο περίεργο, βεβαίως, το γεγονός των παρόμοιων ρεπορτάζ των «σοβαρών δημοσιογράφων», αλλά η αντικομμουνιστική, μάλιστα ενιαία, τακτική και προπαγάνδα ήταν πάντα το προσφιλές όπλο των αστών και των επιτελείων τους ενάντια στην εργατική τάξη, το κίνημά της και το Κόμμα της, το ΚΚΕ, που με τη συκοφαντία και άλλα δόλια μέσα επιχειρούν να ορθώσουν τείχος ανάμεσα στο ΚΚΕ και στο λαό. Είναι βαθιά γελασμένοι οτι θα τα καταφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ