1 Οκτ 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ-Με ΣΔΙΤ και στο Τεμπλόνι η Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων



 Στους ιδιωτες και τα σκουπιδια
Κατα το ΚΚΕ

ΟΧΙ αλλα χαρατσια


Η απόφαση ελήφθη στο δ.σ. Κέρκυρας, κατά πλειοψηφία, και ορίζοντα λειτουργίας της νέας μονάδας το 2016. Εντός του μήνα η προκήρυξη του διαγωνισμού.


Τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) επέλεξε το δημοτικό συμβούλιο Κέρκυρας για την κατασκευή της μονάδας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων. Το έργο, προϋπολογισμού 61,5 εκ. ευρώ, θα περιλαμβάνει και την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, ενώ θα εκτελεστεί με χρονοδιάγραμμα που περιλαμβάνει της εντός μηνός προκήρυξη διαγωνισμού, υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο στο τέλος του 2013 και την λειτουργία στις αρχές του 2016.

Τι παίρνει ο ιδιώτης
Ο ανάδοχος του έργου θα κατασκευάσει το έργο με την μέθοδο της μελέτης κατασκευής, ενώ η δημοτική αρχή έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της καύσης των απορριμμάτων: «Μιλάμε για βιοαποδομήσιμα υλικά» είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Μωραΐτης. 
Η σύμβαση που θα υπογραφεί προβλέπει την χρηματοδότηση μέρους του έργου από το ΕΣΠΑ, ο Δήμος κρατά την τιμολογιακή πολιτική για το ανταποδοτικό τέλος των απορριμμάτων, ενώ ο ιδιώτης παίρνει τη λειτουργία του ΧΥΤΑ για τα επόμενα 25 χρόνια...

Πελάης: Εξαιρέστε το Τεμπλόνι
«Αν αυτό γινόταν από δημόσιο φορέα θα πανηγυρίζαμε, αλλά τώρα...» είπε ο Βασίλης Αρμενιάκος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με τους συμβούλους της παράταξής του να εκφράζουν φόβους για μετακύληση του κόστους από τον ιδιώτη στο Δήμο και συνεπώς στους δημότες. 
«Κανείς δεν έχει λογοδοτήσει ακόμη για το αίσχος στο Τεμπλόνι και στη Λευκίμμη. Κανείς από τους πρώην Δημάρχους και υπεύθυνους του Φορέα Διαχείρισης δεν θα δικαστεί και δεν θα βρεθεί κατηγορούμενος σε κανένα εδώλιο. Αντιθέτως εμείς παίρνουμε ακόμη κλητεύσεις, γιατί συμπαρασταθήκαμε στους κατοίκους ενάντια στους ΧΥΤΑ. Εγώ προσωπικά έχω κλήτευση για δικαστήριο στις 14/11 για το Τεμπλόνι και στις 18/11 για τη Λευκίμμη» είπε ο Στ. Πελάης, κάνοντας λόγο για δραματική κατάσταση στους ΧΥΤΑ και ζητώντας να εξαιρεθεί το Τεμπλόνι ως κορεσμένη περιοχή. 

Τρεπεκλής: Θα παραιτηθώ από το Σύνδεσμο
Για όνειρο ζωής που πραγματοποιείται έκανε λόγο ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής, ενημερώνοντας ότι όταν παρέλαβε το Σύνδεσμο παρέλαβε μαζί και χρέη 2,5 εκ. ευρώ από τους πρώην Δήμους. «Σαν να υπήρχε συναγωνισμός ποιος Δήμος θα χρωστά τα περισσότερα χρήματα στο Σύνδεσμο Καθαριότητας» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Τρεπεκλής ενημέρωσε ότι μόλις ολοκληρωθεί το έργο, θα παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου στο Σύνδεσμο Καθαριότητας και εκδήλωσε ικανοποιημένος που κατάφερε να ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες στη θητεία του. 
Το θέμα ψηφίστηκε με τις ψήφους της παράταξης Τρεπεκλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ